Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

GÖLBAŞI MEZARLIĞI’NDAN FERYAT VAR!

Gülsima SAKIK’a

Anne!

Beni çok gördüler biliyor musun mezarlıklarında?

Bana yabancı muamelesi yaptılar, ben buralarda olmamalıymışım anne!

Anne!

Sana çok kızmam gerekirken kızamıyorum biliyor musun? Bize kardeşlikle ilgili neler neler anlatıyordun sen. Biz hem dinde ve hem de Âdem ile Havva’da kardeştik. Hani insan olmamız yeterdi kardeşlik için, hani nerede?

Anne!

Hani dedelerimiz beraber savaşmışlardı? Hani birlikte ölmüşlerdi?

Hani kalubeladan beri kardeştik?

Hani bizim kaderimiz birdi?

Hani tasada-sevinçte, açlıkta-toklukta beraberdik?

Hani kıblemiz, fatihamız, yasinimiz aynıydı hani!

Anne!

“Aynı mutfak, aynı sofra, aynı duamız var” diyordun,

Peki anne böyle mi olmalıydı? Allah aşkına bir şeyler söyle; Susma anne, sen susarsan...

Anne!

Yoksa bizi kandırıyor muydun o kardeşlik sözleriyle?

Anne!

Bana şimdi doğrusunu söyle lütfen;

Biz gerçekten buralı değil miyiz?

Bizim yurdumuz değil mi buralar? Kaldı ki başka ülkelerde ölen yabancılara kimse ses çıkarmıyor ki ülkelerinde… anne ben buralı değil miyim? Değilsem yerim-yurdum nere?

Anne!

Sen söylerdin hep “ülkemizin insanının hanımlarına ve ölülerine saygılı” olduğunu…

Söyle anne;

Ben ölü bir hanım değil miyim? Artık beni Allah yargılayacak kullar değil, yalan mı anne?

Ama anne mezarımı kimler yangın yerine çevirdi söyle anne?

Hani hayatta olanların birbirleriyle alıp vermedikleri vardır biliyorum. Ama anne biz ölülerden ne istiyorlar? Biz artık cevap veremeyiz ki…

Anne!

Doğru söyle; “kardeşiz” diyerek bizi kandırıyor muydun?

O zaman bana bir avuç toprak neden çok görüldü anne..?

Anne, ben buraları çok sevdim; ezan sesleri seher yeli ve rüzgârlarla karışıp bizi sarıyor anne…

Ama anne bana buraları çok görüyorlar

Ne?

Duymadın mı? Anne duymamış olamazsın; bütün dünya mezarlıklarında bile duyuldu anne!

Sen yine beni kandırmaya çalışıyorsun anne. Burada diğer mezar arkadaşlarım duyunca bana geldiler; “biz kardeşiz sen merak etme”, “diriler de anlayacak kardeş olduğumuzu, üzülme” dediler. Anne! galiba bana asıl şimdi “başsağlığına” geldiler.

Anne!

Çok yorgunum, çok uykusuz ve çok mutsuz;

Galiba ölmek istiyorum.

Anne!

N’olur beni Gölbaşı’na defnedin olur mu? Buraları çok sevdim zira buram buram Anadolu kokuyor.

Ben burada mutlu olmak zorundayım.

Anne! Üzülme olur mu?

İlle de kardeşiz, inadına kardeşiz ve ebediyyen kardeş kalacağız.

Anne!

Biliyorum; “aferin kızım” diyeceksin ve ağlayacaksın… artık analar ağlamasın olur mu?

Bunu bütün annelere söyle anne; çocuklarına sahip çıksınlar, onları başıboş bırakmasınlar ve ölümü anlasınlar yaşarken.

Öpüyorum anne(ciğim).

Be ölmeye gidiyorum, böylesi daha iyi…

Gülsima’n

Gönderi tarihi:

Böylesi süslü,duygusal sözlerle ölü bir insanın gölgesinden Sırrı sakık gibi pkk sözcülerini masum gösteremesiniz..

Bu kadının zihniyetini bilmiyorum belkide pkk gibi terör örgütüne kaşıydı,belkide çok iyi bir insandı en azından kocası gibi insanları tahrik etmiyordu alalen pkk terörünü savunmuyordu o nedenlede bu insana karşı söylenelere karşıyım.

Bunun günahına söyleyenle beraber söyletenede ortaktır.

Söyleyen belediye başkanı söyleten pkk sözcüsü kocası Sırrı Sakık.Bunun günahını ve vicdani sorumluğunu kocasının taşıması gerekirken ortalığa çıkıp olmüş kadının üzerinden siyaset yapıyor masumları oynuyor.

Gönderi tarihi:

Gölbaşı Mezarlığı'nda feryattan çok bol miktarda siyaset var.

BDP'li bir adam tam istediği pası MHP'li başka bir adamdan aldı gole doğru topu sürüyor. Bu BDP var ya BDP (geçmişte kapatılanlar da dahil) Türkiye tarihinin en ırkçı siyasetini -en azından açık olarak- yapan parti oldu. MHP, zaten ezelden beri terörden nemalanır.

Ama bu BDP çok alemmiş yahu! Terörü açıkça destekleyip iki kelime laf etmek için bile terörist başına danışa danışa, basiretsiz, insanlık değerlerinden uzak siyasetiyle bence gerçekten de Türkiye tarihinin on numarası.

Bu meseleler uzar gider, biri DTP'yi savunur öbürü MHP'yi. Bir başkası ikisine de demedik laf bırakmaz. Onu bunu bırakın da asıl meseleyi kaçırıyorsunuz yahu; kaçırmayın!...

Kardeşlik falan bu memlekette masal oldu. Ne kardeşliği, kardeşlik mi kaldı. Kürt siyasetçiler de biz biz diye diye sonunda siz biz ayrımına en büyük katkıyı ortaya koydular. Yani sonuna kadar ayrımcılık, bölücülük, etnik ve bölgesel kimliklere dayalı bir siyaset yapacaksın ondan sonra da kardeşlik ve toplumsal barıştan ha ve hukuktan bahsedeceksin.

Bu mesele uzar gider. Benim uzun yazılar yazmaya vaktim yok. Sorusu olan çekinmesin sorsun şimdi :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.