Zıplanacak içerik

Berlusconi saldiriya ugradi! Ama O kimseyi hainlikle suclamadi, herkes saldırıya ugrayabilir?

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Berlusconi saldiriya ugradi! Ama O kimseyi hainlikle suclamadi, herkes saldırıya ugrayabilir?

Italya Basbakani ve Milan Kulübü Baskani Silvio Berlusconi, onun ugradigi saldiriyi hatirlayalim.

Italya Basbakani Silvio Berlusconi, Milano'daki miting sonrasinda saldiriya maruz kaldiginda burnu dudagi yanaklari dagilmisti..

Tek kelimeyle nakavt olmustu cünkü, burnu dudagi yanaklari disinda dudagi patladi disi kirildi ama kalkip ne sicilyalilara nede italyan dincilere sözleriyle hedef aldi..

Biliyorsunuz asiri dinci italyanlar ufak isa heykelcigini yaninda tasirlar bu sahsin saldirganin üzerinde de bu heykelcikten cikmisti !!! Saldirgan Massimo Tartaglia'nin.

Silvio Berlusconi, lideri oldugu Özgürlükcü Halk Partisi'nin (ÖHP) bu saldiri sonrasi hic kimseyi hedef alarak suclama girisiminde bulunmadilar saldirgana hain damgasi vurmadilar..

Italya Basbakani Silvio Berlusconi olaydan sonra kendisine geldiginde sordugu tek soru neden yaptigi? Olay günüde ayni sekilde sok´a girdiginde saldirgana arka arkaya neden yaptigini sormustu.

Ilk müdahale yapilirken arabaya bindirilirken iyi oldugunu ve sogukkanliligini korumustu..Bir ziyaret sirasinda Berlusconi, Cok üzüntülüyüm. Bugünlerde birseylerin olacagini tahmin ediyordum..diyebilmistir, ektigini bicmistir..

Bunu rahatlikla vurgulamistir !!!

Berlusconi'ye yumruk atan 42 yasindaki Massimo Tartaglia'nin daha önce 10 yil psikolojik tedavi gördügü biliniyor ..

Saldirganin babasi Alessandro Tartaglia ise oglunun böyle bir eylem yapmasini saskinlikla karsiladigini söylemis. Oglum, psikolojik rahatsizligina ragmen, hic kimseye bir zarar vermemistir. Böyle bir seye niyetlendigini sezinleseydim, onu engellerdim. Olayin, Italya'daki olumsuz atmosferin etkisiyle meydana geldigini düsünüyorum" diye konusmustu...

Italya'daki olumsuz hava..

Siyasi yetkililerin büyük çogunlugu Basbakana gecmis olsun dileginde bulunup saldiriyi kinarken, muhalefetteki bütün partiler? en basta Italyan Degerler Partisi (IDP) Genel Basbakani Antonio Di Pietro, Berlusconiyi suclamisti..

"Berlusconi insanlari kiskirtiyor"

Biliyorsunuz Di Pietro, Italya'daki Temiz Eller dönemindeki savciliginin ardindan siyasete atilmisti..

Di Pietro, Milano'daki saldiriya iliskin yaptigi degerlendirmede.. Berlusconi, halkin gecim sikintisini issizlige.. Milyonlarca insanin isinden oldugu, ay sonunu getirmekte zorlandiklari bir dönemde

Ben, siddet olsun istemiyorum. Ancak Berlusconi, davranislariyla ve umursamazligiyla insanlari kiskirtarak siddete yöneltiyor" dedigini hatirlayalim...

Sonuc

Sahsi eylem´

Ve insanlar..Sahsi eylem´e yöneliyor... Berlusconi, bu saldiriya sebebiyet verdigimden üzüntü duyuyorum bu saldiri italya´ya degil sahsima yapilmistir.. Iste devlet adamligi..gercek dünyanın düzeniyle ruhun düzeni

birlestigi nokta. Saldırganlık ve saldırıya ugrama olgusu herkes saldırıya ugrayabilir..

Gönderi tarihi:

Samsun'da 2 emniyet mensubu görevden alınmış..Peki adamlar (hemde kendi şehirlerinde) şehrin altını üstüne getiriyorlar,kırılmadık dükkan ev cam çerçeve bırakmıyorlar polisin kaldırımdan sökerek attıkları taşlarla kafalarını yarıyorlar sonuç???..

Dağdan gelenlere gösterilen sevgi selini (savcılarca :) ) hatırlayın..Kimin görevi sorgulandı,dile getirildi?..Başbakan telefonla aramış ABD den..Gül üzüntülerini bildirmiş..Bu Akp elde etmek istedikleri için nasıl bir histeri içerisindedir?..Ahmet Türk'e "bir insan" olarak yapılanları tasvip etmemiz mümkün değil...Ama...

Şimdiki 20 li yaşlarda olan gençler (askerlik çağı gelmiş) Apo yu ve Ahmet Türk'ü tanımıyor,bilmiyorlar..Apo onlar için İmralı'da yatan bir suçlu..Ama suçlarının mahiyeti hakkında hiç bir bilgiye sahip değiller..Gündem öyle bir hale geldiki unutturulmaya çalışılıyor bazı şeyler..Bir karış toprak yüzünden kan davası güden,masum insanların kanlarıyla içgüdülerini bastıran bir zihniyetin uzantılarını düşünürsek bende hiç unutmayacağım apo nun yaptıklarını Ahmet Türk ün yaptıklarını...Ve elimden geldiğince unutturmayacağım...

260zwoj.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.