Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2010 15 yıl İGUANALAR .....Bu hayvan sıcak iklim hayvanı 28-35 derede yaşar ve nem ister cam bir akvaryumda daha doğrusu terrariumda yaşar suyuna akvaryum ısıtıcı konmalı ki hem su sıcak olsun hem de hızlı buharlaşmayla kabın içinde nem olsun ayrıca terrariumun içi sıcak olsun diye bir ampul sürekli yanmalı ve hayvan ona ulaşmamalı çünkü yanar ,ayrıca haftada 30 dakika kadar UV lamba yakmalı ama ben kullanmıyorum o lambalar çok pahalı bu nedenle her fırsatta güneşe çıkarıyorum daha doğal diye. .....Bu hayvanlar iyi bakarsan dişileri 1buçuk erkekleri 2 metreye kadar büyür ve 20 yıl ömürleri vardır.Beslenmeleri sadece ottur hayvansal besin onların ömürlerini kısaltır internette yazanlara aldırma bu konuda ve bilgiyi internetten değil ara bir veterinerden al. Besinleri her öğün 6-7 çeşit olmalı dişleri çok küçük olduğundan çiğnemezler direk yutarlar o yuzden ufak ufak parçalamalısın. Günde 2 öğün vermen kafi bunlar balıklar gibi değil doyduğunu bilir ve her öğün %70 sebze %30 meyve verilmeli. Ayrıca haftada bir kere yemeğine eczaneden alacağın kalsiyum ve d vitamini karışımı vardır insanlar için satılır ama hayvanlara da uygundur ondan çok az miktar katman kemik gelişimi için etkili kullanmazsan kemiklerinde kırılma başlar ki ben yaşadım.
Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2010 15 yıl İGUANALAR .....Bu hayvan sıcak iklim hayvanı 28-35 derede yaşar ve nem ister cam bir akvaryumda daha doğrusu terrariumda yaşar suyuna akvaryum ısıtıcı konmalı ki hem su sıcak olsun hem de hızlı buharlaşmayla kabın içinde nem olsun ayrıca terrariumun içi sıcak olsun diye bir ampul sürekli yanmalı ve hayvan ona ulaşmamalı çünkü yanar ,ayrıca haftada 30 dakika kadar UV lamba yakmalı ama ben kullanmıyorum o lambalar çok pahalı bu nedenle her fırsatta güneşe çıkarıyorum daha doğal diye. .....Bu hayvanlar iyi bakarsan dişileri 1buçuk erkekleri 2 metreye kadar büyür ve 20 yıl ömürleri vardır.Beslenmeleri sadece ottur hayvansal besin onların ömürlerini kısaltır internette yazanlara aldırma bu konuda ve bilgiyi internetten değil ara bir veterinerden al. Besinleri her öğün 6-7 çeşit olmalı dişleri çok küçük olduğundan çiğnemezler direk yutarlar o yuzden ufak ufak parçalamalısın. Günde 2 öğün vermen kafi bunlar balıklar gibi değil doyduğunu bilir ve her öğün %70 sebze %30 meyve verilmeli. Ayrıca haftada bir kere yemeğine eczaneden alacağın kalsiyum ve d vitamini karışımı vardır insanlar için satılır ama hayvanlara da uygundur ondan çok az miktar katman kemik gelişimi için etkili kullanmazsan kemiklerinde kırılma başlar ki ben yaşadım. Şunları -bu cins hayvanları- alıp beslemeseniz de doğal ortamlarında kalsalar, dünyada hayvan ticaretinin nesnesi olmasalar daha iyi olmaz mı? Tamam, seviyoruz hayvanları, hayvanseverler kötü niyet taşımazlar, bilinir, ama onlar bizi seviyorlar mı ya da onlar doğal ortamlarını arıyorlar mı diye düşünmek gerekmez mi?
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.