Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2005 20 yıl Admin Bilinmeyen Yeri Bulmak - Finding Neverland (2004) J.M. Barrie's Neverland Bir Tiyatro Oyun yazarının düşle gerçek arasında geçen yaşam motiflerini birleştirerek ortaya koyduğu bir yaşam öyküsü. Kendine ilham kaynağı ararken tanıştığı ailenin çocuklarından aldığı ilhamla yazdığı oyun etrafında hayranlıklar izleyeceğiniz bir epik. Johnny hayranları kaçırmayın derim ayrıca tam bir aile arasında seyredilecek film. Barrie bir aile ile tanışınca hayatı ve oyunları yeniden yapılanmaya başlıyor ve Peter küçük yazar ona yol gösteriyor sonu biraz hüzünlü olsada çok güzel bir film MUTLAKA GÖRMELİSİNİZ diyorum... Oyuncular: Johnny Depp, Kate Winslet Yönetmen: Marc Forster Peter Pan and the denizens of Neverland have captured the hearts and minds of J.M. Barrie's readers. But how did the imaginative author ever envision a world so wondrous yet perilous? Johnny Depp plays Barrie, a writer inspired by genius and dedicated to seeing his vision come to life onstage at the Duke of York's Theatre in 1904 London. Kate Winslet costars in this magical film that nabbed seven Oscar nominations and won Best Original Score. Starring: Johnny Depp, Kate Winslet Director: Marc Forster
Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2005 20 yıl Eski bir konuya cevap veriyorum ama henüz yeni katildim araniza kusuruma bakmazsiniz artik Bu filme yorum yapmadan gecemedim, cünkü cok hosuma giden, bana ilk kez bir filmin DVDsini aldirtan filmdir. Bu filme iki sebepden dolayi ilgi gösterdim, birincisi bir Michael Jackson hayrani olarak Peter Pan in yazari olan Barrie nin hayatini ögrenmek istedim, ikincisi de Johnny Depp i bir oyuncu olarak cok begenirim. Kim tutardi beni, elbette izledim. Hatta - basini sallayanlari görebiliyorum taaaaaaaaaa burdan ;-) - Michael Jackson hayranlariyla bulusup cok güzel bir sinema aksami yapmistik. Ve film beklentilerimden geri kalmadi, hatta asti da asti. Cok sakin ve samimi bir hikaye. Masal gibi.... ama su Grimm kardeslerinin masallari gibi degil, daha cok 1001 gece masallari gibi. Farkli bir dünyaya götürüyor adeta. Zaten Barrie nin hayal gücünü canlandiran sahnelere bayildim. Bu kadar mi güzel canlandirilir ya. Ben fantezi/bilim kurgu filmlerini severim. Bir cok örnegini izledim, ama bu filmdeki o hayal dünyasinin gercek hayatla bagdasmasi gibi güzel bir cekim henüz izlemedim. Cok dogal olmus, yani filmin icinde bir filme girmis gibi. Bir an "gercek" hayattadasiniz, diger an sinir tanimayan hayal dünyasina girmissiniz. Ve fark ediyorsunuz ki, hayal ve gercek birbirine cok da uzak degilmis. Iciceymisler de siz farkedemissiniz. Toplumdan farkli olmaya cesaret eden bir insan ne kadar dislaniyor ne tür zorluklarla ve hatta iftiralarla karsi karsi kaliyor, bu da filmin aci gercegi yansitan mesaji. Ve bugüne dek bu konuda bir ilerleme yok malesef toplumda. Bir Michael hayrani olarak bunun en güncel örnegini verebilirim. Uzun lafin kisasi, mutlaka izleyin. Ama kalbinizi acin, güzellikleri yasamaya hazir olun - ve öyle izleyin!
Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2005 20 yıl Cok güzel yorumlamissin Filmi , gidip izleyesim geldi simdi valla:wub: ve bu arada hos da geldin
Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 18 yıl James Matthew Barrie 9 Mayıs 1860 19 Hazıran 1937 Iskoc romancı ve tiyatrocu yazar Londra da gazetecilik yaptı. Ölmek Daha İyi (1887) adlı ilk eseri Londra hayatını anlatan bir taslamadir . Eski Işık İdilleri (1888) ve Thrums'ta Bir Pencere (1889) adlı eserleriyle büyük bir başarı kazandı. Bu eserler, ince bir mizah duygusu ve içli bir gerçekçilikle İskoç köylülerinin hayat ve törelerini dile getirmektedir. Barrie'nin gerçek anlamda ilk romanı olan Küçük Rahip 1891 olayları işleme, okuyucunun ilgisini uyanık tutma bakımından pek başarılı sayılmaz. Öbür romanları: Annesinin hayat ve ölümünden esinlenerek yazdığı Margaret Ogilvy (1894), Tommy and Grizel (1900), Küçük Beyaz Kuş (1902), Peter Pan Kensington Bahçelerinde (1904) Peter ile Wendy (1911). Barrie, hikayelere canlılık veren zarif uslubuyla, ince mizah anlayışını tiyatroya da uyguladı. Quality Street (1903), Şahane Crichton 1903, gençler için yazdığı ve Ingiliz halkının çok sevdiği Peter Pan (1904) önemli eserleridir. 1929 yılında Peter Pan 'ın yazarı Barrie, oyun ve kitabın tüm haklarını "Great Ormond Street Hospital for Sick Children" isimli çocuk hastanesine bağışladı. Yani, oyunu sahneleyen ya da kitabı basan veya alan herkes, bu hastaneye telif ödemiş olacaktı. Bu son derece cömert yardım bunca zaman hastaneye çok büyük paralar kazandırdı ve kimbilir kaç hasta çocuğun iyileşmesini sağladı. Ancak, 2008 yılından itibaren bu telif hakkı akışının kesileceği öğrenildi. İskoç kökenli yazar J. M. Barrie, tam oyunlarının artık ilgi görmediği ve esin sıkıntısına düştüğü sıralarda, dört çocuklu bir dul kadınla tanışıyor. Evli olmasına karşın karısıyla tam bir iletişim kuramamış ve baba olamamış yazar, annelerinin özgür birer kişilik olma yönünde yetiştirdiği bu çocuklara hayranlıkla yaklaşıyor: Kimilerince "sübyancı" sanılmayı göze alacak kadar!...Ve onlardan aldığı esinle, "Peter Pan" oyununu yazıyor: Yani büyülü bir masal dünyasına dalan bir küçük oğlanın hikayesi... Alışılmış tiyatro geleneklerine aykırı, insanların (tıpkı şu günlerde izlediğimiz "Mucizeler Komedisi" nde olduğu gibi) havalarda uçtuğu, mucizelerin baş gösterdiği oyun, Amerikalı cesur yapımcı Charles Frohman'ın desteğiyle sahneye konuyor. Ve bir minör klasik doğmuş oluyor.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.