Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çizgi roman dünyası..


arman

Önerilen İletiler

80 li yılların kuşakları bilirler... Hemen hepimizin elinden geçmiştir o dönemin meşhur çizgi romanları.. Şimdi teknoloji gelişti.. İnternetti sinemaydı felan derken çizgi roman sayfalarında geliştirdiimiz hayal güçleri beyaz perdenin ve pc ekranının kölesi oldular malasef.. Ama hiç bir çizgi roman fanatiği çocukluğuna ihanet etmez.. Ve her şeye rağmen hiç vazgeçmez Conanları Örümcek adamları Tommiks leri okumaktan..

 

Ne dersin Ceviz önce hangi çizgi roman kahramanımızı inceleyelim..?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tabiki Hayalgücü...

Yani bir insanın hayalgücünü kaleme yansıtması kalemden kelimelere ve çizgilere yansıması ve o eserleri soluk almadan okumamızın sebebi kafamızı boşaltmamız bambaşka alemlere dalıp gitmemiz olduğunu düşünüyorum..

 

Madem hangi kahramandan başlamamız gerek seçimini bana bıraktın o halde en eskilerden başlayalım..

Eskiler diyince akla gelen ilk isimler Tommiks - Teksas (Çelik Blek ) ve Kaptan Swing' tir...

 

Bunların içinde en çok Kaptan Swingi severdim sanırım diğerlerine nazaran daha gerçekçi ve İngilizlere karşı verdiği mücadeleden dolayı olsa gerek. Tabii birde Gamlı Baykuş etkisini de göz ardı edemem..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kuşum bende okumadım hiç ama biraz tanıyorum yinede bu kahramanları ;) tommiks teksas, red kit falan :D tabi arman bizim gibi genç olmadığı için daha iyi tanır o, bu kahramanları -_-:stuart::D

 

Ben hiç bir çizgi roman kahramanını tanımıyorum yani hiç okumadım ve bu kahramanlarımız kimlerdir bilmiyorum :huh::unsure::pinch::(

 

Kimlerden bahsediyorsunuz şimdi siz :blink:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ya kızlar zaten pek çizgi roman okumazlar.. Sizlerin bilmemesi de bu açıdan normal.. Bu köşeyi Çizgi roman severler için bir tür nostalji olması açısından ve sevgili Cevizimle bu türdeki görüşlerimizi anılarımızı paylaşalım diye açtım..

 

Nerde kalmıştık.. Kaptan Swing diyordum.. Ontorio kurtlarının lideri Kaptan Swingin İngilizlere karşı mücadelelerini okumak her zaman hoşuma gitmiştir.. Gerçi Çelik Blekde İngilizlere karşı çarpışıyordu ama onunki biraz daha çocukcaydı gibi gelmiştir hep bana..

 

Şimdi bildiğim kadarıyla bu isimlerini saydığım çizgi romanlar üretilmiyor malaesef..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

evet dediğin gibi çizgiromanları değerli kılan şey gerçektende hayalgücü. ismini hatırlamıyorum ama bitane flazof gerçekten mükemmel ve kusursuz olan insanın hayal gücünde olandır demiş ve çizgiromanlarda da olaylar kişinin hayalgücünde yaşandığı için insanın hayalgücünde yaşanan bu olaylar insana mükemmel bir haz verir ve çizgiromanlardaki renkli çizimlerden oluşan kareler insanın hayalgücüne yardımcı olarak durumu daha bir güzelleştirir.

 

 

evet dediğin gibi çelik bilek biraz daha çocukçaydı ama onu okuduğum zamanarda zaten çocuk olduğum için çok hoşuma giderdi. ama şu yaşlarımda benim için çok fazla birşey ifade etmiyor açıkcası. ve kaptan swinggg..... marmaris gibi güzel ama güzel olduğu kadarda nerdeyse hertürlü imkanları kısıtlı olan biyerde yaşadığım için kaptam swinge bir türlü başlayamamışımdır. Sadece birkaç bölümünü elime geçirebildim ama devamlarını birtürlü bulamadığım için okumaktan vazgeçtim maalesef. hatta uzunca bir süre devamını çok merak etmişimdir :(

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ya zaten Swing ve elik Blekin hikayelerinde hep aynı şeyler oluyordu .. Bu açıdan o çizgi romanları çok da sevememişimdir.. Bi de onlarda hani Çelik blek yaralanır ya bazen .. Ama kardeş ne hikmetse her zaman başını kurşun sıyrığıyla yaralanırdı kıl olurdum ya :D

 

Westernlere ne demeli.. Hatırlarmısın Teks Alaska Jeriko Judas Kinova yı ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet bir de meşhur baltalı ilahımız Zagor Tenay ve şişko arkadaşı Çiko..

Tüm western tarzı çizgi romanlarda sonraları farkedeceğim ve farkettiğimde şaırmayacağım şey.. Adamların meğer nasılda bilinçaltımıza yerlileri vahşi ve kötü biri olarak soktuklarıdır..

 

Bir de ilkel çağların yenilmez savaşçıları var.. Akla iki isim gelir. Kimmeryalı Conan ve Atlantisin Kralı Kull..

Conan sanıyorum ülkemizde en çok okunan ve bilinen çizgi romandır..

 

Conan için apayrı konuşmak gerek.. Yaratıcısının Stanley E. Howard olduğu Conan çizgi roman tarihinin tam anlamıyla efsanesidir.Okuyanlar Conan kitaplarının ilk sayfasında ki şu girişi anımsayacaklardır sanırım.

 

"şunu bilin ki prensim, kabaran okyanusların atlantis'i ve onun görkemli kentlerini yutmasından sonra dünyada o güne değin görülmemiş bir çağ başlamıştı. aryas'ın oğullarının doğduğu bu çağda, dünya üzerindeki imparatorluklar ve uygarlıklar, gökteki yıldızların mavi parıltıları kadar dağınık fakat belirgindi. işte bu sıralarda kimmeryalı conan geldi. çelik bilekli elinden kılıcını hiç bırakmayan bu karasaçlı, şahin gözlü yiğit tüm imparatorlukları sandallı ayağının altında çiğnemek istiyordu.."

 

....... bir nemedya efsanesinden...

 

 

 

Açıkcası bugün ki çizim yeteneğimi bu Conan kitaplarına ve Conanın bana göre en iyi çizeri olan Boris Vallejo ya borçluyum.. Tabii hayalgücümü de..

 

 

 

Westerneler içinde Teks benimde en sevdiğim karakterdi.. Hele yanında ki yaşlı keçi Kit Caronla atışmalarına bayılırdım..

Bir Conan resmide benden bu arada ..

 

 

conan_wave2_conan.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

-Niçin öldüreyim? Ölümden beter olan korkuyu tattıracağım sana!.

Şerefsizlik ise, ölüm ile korkunun toplamından beterdir..

 

(Pekos Bill, üçüncü okunu atmaya hazırlanırken, direncinin

sonuna gelen BEYAZ BİZON kayadan atladı..)

 

-Korkuya da şerefsizliğe de evet...Ölmek istemiyorum!...

 

*Yıl: 1949..PEKOS BİLL-tEKSAS'IN ölümsüz ve efsanevi kahramanı.. :clover:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

CONAN. tam bir efsaneydi. Howard krall kull ile conan tarzı korku fantasy çizgiromanları iyice popüler bir hale getirmişti ve tam böğle bir zamanda CONAN ı çıkartıverdi ve o kadar güzeldiki tam bir efsane oldu. gözü kara, acımasız, güçlü oluşu, karizmatik kimmeryalı conan ismi ve çizgiromanlarındaki sürekli olarak farklı farklı maceralarda farklı farklı şekillerde karşımıza çıkmasıyla conan benim için herzaman çok özel olmuştur.

 

 

diyorum ve nostarji yapmak isteyenlere conan çizgiromanlarının linkini veriyorum. kesin indirin bunları bence.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Linkler için çok teşekkürler Cevizim..

Conan şu aralar piyasada çıkıyor mu bilmiyorum ama ( marvel yayın hakkını alınca malesef canına okudular Conanın ) en son Akilonya kralı Conanı oğlu Conn la beraber piktlere karşı büyük bir savaşa hazırlanırken bırakmıştım.. Ondan sonra ne oldu bilmiyorum malesef..

Peki Ceviz sana Conan la ilgili bir kaç sorum var .. :D

 

1 - Conanın meşhur Tanrısının adı neydi ?

2- İlk aşkı kimdi ?

3- En meşhur düşmanı kimdi ?

4- Conanı bir tek ne korkuturdu ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1-conan iyiliğin doğruluğun,adeletin temsilcisi krom a inanırdı.

2- ilk aşkı hiç unutamadığı belit di.

3-en meşhur düşmanı totomon muydu totamon mu ne..öle güçlü bir büyücüydü işte.

4-en çok büyücülerden korkardı.

:D nasıl ama

 

şimdi sen söyle bakalım. belit öldüğünde Conan kaç yaşındaydı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu kazık bir soru oldu ama Cevizim.. :(

Kaç yaşında olduğunu hatırlıyamıyorum ancak otuzunun üstünde olması gerekiyordu.. Belit ve savaşçıları ona Amra lakabını ( Arslan ) takmışlardı ve zannediyorum belitten kısa bir süre sonra Akilonya ordularına paralı asker olarak katılmıştı..

 

Peki sen söyle bakalım.. Conanın kraliçesinin adı neydi ? ve kendineait kurduğu özel bir birliği vardı ( muhafızları ) bunlara ne deniyordu ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

evet biraz daha günümüze doğru gelelim. mesela herkesin çok iyi bildiği

 

 

 

manofsteel120zv1om.jpgSuperman_V2_82.jpg

 

 

 

 

olurda bir süperkahraman bu kadar süper olabilirmi yav. aşırı abartı özellikleri yüzünden süpermene pek ısınamamışımdır. ama dediğim gibi Marmaris gibi imkanları kısıtlı olan biyerde yaşıyorsanız pek seçim hakkınız olmuyor. bende elime ne geçerse okuyordum ve doğal olarak bunların içinde kriptonlu süpermende vardı. ama süpermen i okurken sanki mecbur olduğumdan okuyormuşum gibi gelirdi. çizgiroman olmasının hatrına :) ama süpermenin klark kent kişiliği çok hoşuma giderdi. ama öteki taraftan filimlerini çok sevmişimdir belkide süpermen karakterini canlandıran Christopher Reeve e olan hayranlığımdan kaynaklanıyordur. halen Christopher Reeve e olan aşırı hayranlığım devam etmektedir. adam çok yakışıklı yavvv. :D

 

 

şuna bakarmısınız Allah aşkına

Chris_1984.jpgsman11.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.