Gönderi tarihi: 31 Aralık , 2009 15 yıl Aralık ayının sonlarındayız. Acılarla, sevinçlerle dolu bir yılı daha geride bıraktık veya bırakacağız. Her yıl tekrarlanan görüntüler bu yılda tekrarlanacak. Bizim kültürümüz olmayan fakat giderek bizim diyebileceğimiz bir kültür haline gelen yılbaşı ve bunu gibi sonradan olan günler… Yılbaşı geliyor. 31 Aralık yılın hangi günü olduğu fark etmiyor tatil yapılıyor. Yılbaşı, doğum günü, sevgililer günü derken nasıl bir düzenin oyuncağı olduğumuzu fark edemiyoruz bile… Özellikle dünya genelinde kutlanan günler ise tam olarak bu çirkin kapital düzene hizmet ediyor. İnsan sevdiğini sadece bir günde mi hatırlar? Sadece bir gün mü hediye alır? Yılbaşı diye illa ki hindi mi yiyeceğiz? Bu yazıları yazdığım için içinizde dinci veya nezaketen muhafazakâr diye düşünenler olacaktır. Ben aşırı dinci değilim. Sağcı, solcuda değilim. Sadece var olan düzenin içinde Türk halkının da birer piyon olmasını istemiyorum. Şimdi buradan ne anlayacağız. Sevdiklerimize hediye almayacak mıyız? Tabiî ki alacağız fakat onların istediği(soyut olan düzenin) zamanlarda değil siz kendiniz istediğiniz zaman… Bakın hala kaybolan değerlerimize sahip çıkamıyoruz. Bu bilince halen sahip değiliz. Televizyonlardaki yapay hayatları izle izleye asıl gerçekleri göremiyoruz. Bunları bilinçli olarak yapıyorlar. Sokakta giderken önümüzde biri yaralansa kalabalık bir yerde kim yardım eder? Herkes kalabalıktır yardım eder biri çıkar veya ben bulaşmayım şimdi başım belaya girer. Bu ve bunun gibi düşünceler sahip. Bir örnek vermek gerekirse koyun sürüsünü düşünün nasıl ki çoban sürü içinden bir koyunu alıp kesiyorsa ve diğerlerinin umurunda bile değilse biz insanlarda artık böyle olduk. Hele ki Türk Milleti! Biz böyle değildik… Bu örneklerde yetmiyorsa, benim başıma gelmez diyorsanız en yakınızda bulunan genç nesillere bakınız. Sizin istediğiniz gibi yetişiyorlar mı? Bugün bir devletin dili en önemli unsurudur. Dilimize giren yabancı kelimeler bakın ne kadar benimsemişiz. Yemek kültürümüze bakın. Bizim kendi damak tatlarımız varken daha sağlıklı oldukları apaçık ortayken ne kadar hazıra alışık bir millet olduk. Eskiden ve Anadolu da bilenler hala kendi salçalarını kendi çorbalarını kendileri yapar. Ama şehirde olanlar konserve kültürü ile büyümüştür. Gençler ise tam anlamıyla pizza ve hamburger türü besinler ile besleniyorlar. Pizza ve hamburger yiyen gençlerin çoğuna bakın obezite ile karşı karşıyadır. Pembe darbe nedir? (Benim tabirim) Pembe darbe gelişmekte olan ülkelerin üzerinde gelişmiş devletlerin oynadıkları birer siyasi ve ekonomik plandır. Genellikle pembe darbede kan dökülmez ve bildiğimiz darbelerin aksine sessizce olur. Ordu ile bağlantısı yoktur. İşin kötüsü Hükümetin haberi de olmaz. Örnek vermek gerekirse bazı toplumsal kuruluşlar adı altında kurulan örgütler ile bu darbeler gerçekleştirilir. Amacı ülkede sorun varmış gibi göstermek değişmesi istenen gündemi değişmesini sağlamak. Dikkatleri başka yöne çekmektir. S&S “Ben doğarken ölmüşüm, yaşayan bedenimdir. Düşünen yok olan ruhumdur.”
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.