Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kimin Ordusu?


''biji tirkiye''

Önerilen İletiler

ALPER TAN

 

Herkes takip ediyor. Çok düşündürücü olaylarla karşılaşıyoruz. Neredeyse her gün yeni bir skandal patlıyor. Ortaya çıkan skandalların çoğu TSK ile ilgili. Birileri “Ne oluyor birader? Ne halt ediyorsunuz diye sormaya çalıştığında ise, “TSK yıpratılmaya çalışılıyor” veya son zamanların moda tabiriyle “TSK’ya karşı asimetrik psikolojik harekat yapılıyor” numarasıyla mazlumları veya masumları oynama açıklaması yapılıyor.

 

Peki toplum bu numaraları yiyor mu? Hayır yemiyor. Neden yemiyor şimdi birkaç örnek sıralayalım:

 

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran irade “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” ilkesini benimsemiş. TBMM’nin duvarında öyle yazıyor. Peki TSK ne yapıyor? Milletin büyük çoğunluğunun oylarıyla iktidara gelen hükümeti devirmek için TSK içinden bir cunta 27 Mayıs 1960 darbesini yapıyor. Halkın seçtiği başbakanı ve bakanları düzmece mahkemelerle idam ediyor. Köpek davası, bebek davası gibi konular ileri sürülerek halkla dalga geçiliyor.

 

Ordu içinde faaliyet gösteren derin odaklar 1970-80 arasında sağ-sol çatışmaları organize ederek ülkeyi karıştırıyor. Sonrada ülke karıştı gerekçesiyle 12 Eylül darbesi yapılıyor. Bu defa darbe yapan ordu içinde bir cunta değil. Hiyerarşik düzen içinde bir darbe yapılıyor. Bu darbeden sonra ABD yönetimi “Bizim çocuklar yaptı” diyerek gerçek faili açık ediyor.

 

Yine halk iradesi ile iktidara gelen hükümet 1997 yılında, bu defa farklı yöntemlerle darbe yapılıp görevden uzaklaştırılıyor. Halkın rağbet etmediği partilere koalisyon kurduruluyor. Hükümeti görevden uzaklaştırmak için düzmece Aczmendi tarikatı oluşturuluyor. Ali Kalkancı’lar, Fadime Şahin’ler derin saksılarda yetiştirilip provokasyon için piyasaya sürülüyor.

 

27 Nisan 2007 tarihinde TSK’nın WEB sitesinde Kur’an okuyan çocuklar, ilahi okuyan kızlar, mütedeyyin kesimler tehdit ve tehlike olarak gösteriliyor. Halkın inançları tahkir ve tezyif ediliyor.

 

TSK’nın en üst komutanları işi gücü bırakıp halkın seçtiği hükümetleri yıkmak için sabah akşam darbe planı hazırlıyor. Ülke içinde hazırlanan planlar Hudson’da tartışılıyor, olgunlaştırılmaya çalışılıyor. Ülkede yaşayan sosyal grupların birbirlerine düşürülmesi için komplo planları hazırlanıyor. TSK içinde belli grupların çeşitli terör örgütleriyle iç içe çalıştıkları ortaya çıkıyor. TSK seçimlere doğrudan veya dolaylı müdahil olmaya çalışıyor. genaraller, ast üst demeden herkese kafa tutabiliyor. Ülkede yaşayan herkese tepeden bakıyor.

 

Peki bunu neye dayanarak yapıyor? Bu halkın dişinden tırnağından artırarak ödediği paralarla aldığı maaşına, yine o paralarla alınan tanka, topa, silaha dayanarak yapıyor. Halkın ve ülkenin düşmanlardan korunması için kurulan ordu ve alınan silahlar halkın bizzat kendisine doğrultuluyor. Halkın iradesi hedef alınıyor. Ülkenin her yanında kimin başı örtülü, kimin açık, kim Alevi, kim Kürt, kim Ermeni, kim Rum bunları fişleyen ordu Dağlıca’da, Aktütün’de karakolları basılıyor bunlardan haberdar olamıyor(!). Tokat’ta askerlerimiz tuzağa düşürülüyor. Bunları bilemiyor(!).

 

Neden bilmiyor? Çünkü komutanlarımız Çukurambar’da başbakan yardımcısı nasıl imha edilir onu araştırmakla meşgul. Siyasete nasıl yön verilir, halk nasıl maniple edilir onunla meşgul.

 

Ülke sınırı yol geçen hanına dönmüş, 700 bin askerle çeyrek asırda 3-5 bin teröristle başa çıkılamamış kimin umurunda. PKK saldırdı mı savaş uçaklarını kaldırır milletin parasıyla milyonlarca Dolar’a alınan bombalar dağlara taşlara boşaltılır, halkın gazı alınır, “Mehmetçiğin kanı yerde kalmayacaktır” gibi birkaç klasik palavra atılır ve nasıl olsa sonra unutulur. Ama Mehmetçik ölmeye devam eder. Nasıl olsa analar bedavadan doğurup mecburen komutanların emrine veriyor. Sorun yok. Nasıl olsa babalar, analar, evlatları şehit olduğunda “Bir oğlum daha var. Onu da vermeye hazırım diyor.” Ne ala.

 

Biz de çıkar “TSK’ya karşı asimetrik psikolojik harekat yapılıyor” deriz. Nasıl olsa bu halk, “Muhakkak komutan iyi bir şey söylüyordur” diye düşünür.

 

Nasıl olsa cumhuriyet tarihi boyunca ordumuz 1974’te Kıbrıs çıkarması hariç hiçbir savaşa girmese de dünyanın en güçlü ordularından biridir. Diyeceksiniz ki savaşmayan ordunun en güçlü ordu olduğunu nereden bileceksiniz? Olur mu canım. On yıllardır kendi halkıyla savaşan ve savaşı hiç kaybetmemiş başka bir ordu var mı dünyada?

 

Sözü uzatmanın anlamı yok. Herşeyin olduğu gibi halkın tahammülünün de bir sınırı var. Tiyatro oynamaktan vazgeçmenin zamanı geldi ve geçiyor. Herkesin aklını başına toplaması lazım. Askeri de siyasetçisi de, kimse milleti enayi yerine koymasın.

 

Daha fazla ileri giderseniz ya da bu umursamazlığa devam ederseniz. Bu millet sorar: Bu ordu kimin ordusu? Bu siyasetçi kimi temsil ediyor diye.

 

Genelkurmay’ın da muhalefetinde kendine gelmesi lazım. Hükümet ise halkın karşısına çıkıp yakınmak yerine sorunlara neşter atacak çözümler üretmesi gerekir. Hükümetin her türlü yasayı çıkarma gücü varsa yakınma hakkı yoktur. Milletin verdiği desteğin hakkını ödemesi gerekir. Anayasal değişiklikler için de gayret ve çalışma gerekiyor. Ama hükümet ve Meclis ağırdan alıyor.

 

KAYNAK: www.kanalahaber_Alper TAN_24.12.2009

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu ordu,serefli Türk ulusunun ordusudur,Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bekasi,bagimsizligi icin vardir.Bu birlik ve bagimsizliga karsi her girisim ister yobaz kesimden ister bölücülerden gelsin karsi cikmaya kararlidir.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

''Bu ordu kime ve neye hizmet ediyor?...'' başlıklı alıntı Alper Taş'a ait...

 

Hiç bir düşüncemi özgün olarak ortaya koymadan şahsen ben böyle mota mot bir alıntı yapsam...yazının adminlerce hemen ortadan kaldırılacağından hiç kuşkum yok...kimilerini görmezden gelmek,kimilerine yaptırım uygulamak... bu forumda geliştirilmek istenen içtenlik ruhuyla bağdaşmıyor...

 

TAMAMI ALINTILANAN yazının asıl sahibi Alper Taş kimdir?...yanıtımız kısa ve öz;

Kanal a nın sorumlusu...Fetullah Gülen cilerin yönettiği ve oluşturduğu ''Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı''nın ileri gelenlerinden...Abant Toplantılarının katılımcılarından...

 

Başka söze gerek var mı?...

 

Her zaman ve her zeminde olduğu gibi tipik bir bölücülük & gericilik kankalığı ve TSK düşmanlığı...

 

Ne yapılırsa yapılsın....kervan yürüyecektir!..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.