Φ AED Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 AMARCORD Bir Fellini filmi bu filmi 1984 yazında istanbul beyoğlu emek sinemasında izledim.. öğrenciydik o zamanlar..film istanbulda yeni vizyona girmiş büyük sükse yapmıştı.. izleyenler adeta böbürleniyor <nee hala izlemedinmi> diye soruyordu arkadaşına.. 4-5 hafta emek sinemasında sürekli gösterimde kalarak hit yaptı.. o dönemler PC ler yeni giriyor gündelik yaşama ve çok pahalılar.. yok öyle araştırmak filan..sinema alanında en bilinen bilgi kaynağı bu alanın o dönemdeki duayeni ATTİLLA DORSAY cumhuriyette yazar.. onun yorumunu okuyunca bir grup çiçeği burnunda fakülte öğrencileri olarak sinemada aldık soluğu..bu kadar zamanda filmin çoğu karelerini unutmuşum. geçen uydu da hotbırd cinemax kanalında filmin verildiğini görünce bir hoş oldum..tam bir nostaljiydi..izledim..çok daha farklı şeyler buldum filmde.. kısaca yönetmen fellini, bir yeni yetme kasaba gencinin gözünden 1940 lar italyası kasaba hayatını anlatır filmde..ama ne anlatım..ilk cinsellikleri uyanan yeni yetmelerin fantazilerinden tutun, mussolinin kara cübbelilerini yaptıkları ve faşizm dönemi italyasına dair ne ararsanız hayata dair vardır.. anlatım sürükleyicidir..teknik basitten karmaşaya gider.. ve federico fellini faşizm dönemi italyanın kitle psikolojisini verir bizlere. bunlar fellininin anılarıdır bir bakıma..zaten amarcord kelimesi italyancanın bir lehçesinde <hatırlıyorum>anlamına geliyormuş.çoğu eleştirmen bir anlamda felininin otobiyografik filmi de diyor. ama film basit dokusuyla bile 2.dünya savaşı mussolini italyasını, faşizimin ve savaşın ayak seslerini toplumsal gözlemlerle veriyor.. film En İyi Yabancı Film Akademi Ödülü ile birlikte 13 ödül kazanmış vikipedia ya baktım da..oscarada aday gösterilmiş.. filmin müziği nino rota ya ait..fellinin tüm filmlerinin müziğini yapan kişiye.. ve çok etkileyici.. filmi nerden edinirsiniz ,indirirmisiniz bilmiyorum ama mutlaka izleyin.. birde film için fragman veriyorum you tube den.. OYUNCULAR: Pupella Maggio ... Miranda Biondi, Titta'nın annesi Armando Brancia ... Aurelio Biondi, Titta'nın babası Magali Noël ... Gradisca, kuaför Ciccio Ingrassia ... Teo, Titta'nın amcası Nando Orfei ... Patacca, Titta's amcası Luigi Rossi ... Avukat Bruno Zanin ... Titta Biondi Gianfilippo Carcano ... Don Baravelli Josiane Tanzilli ... Volpina, fahişe Maria Antonietta Beluzzi ... Tütüncü Giuseppe Ianigro ... Titta'nın büyükbabası Ferruccio Brembilla ... Faşist lider Antonino Faa Di Bruno ... Kont Lovignano Mauro Misul ... Felsefe öğretmeni Ferdinando Villella ... Fighetta, Yunanca öğretmeni Yapım yılı, ülkesi 973 , İtalya Fransa ortak yapımı Süre 123 dakika Dil İtalyanca, Yunanca Tür Dram, komedi Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Admin Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Şöyle bir yokladım belleğimi ve sanırım aynı zamanlarda seyretmişiz bu filmi... ama farklı yerlerde... Şimdi geriye dönüp bir defa daha izlemem gerektiğini düşünüyorum.... Çok güzel Teşekkürler... Saygılar Alıntı
Φ AED Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 mesajınızı görünce dedim eyvah bu film tanıtıldı.. aratmıştım oysa.. sanırsam kendi döneminin başyapıtlarından biri dersek yanıltıcı olmaz.. Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Admin Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 mesajınızı görünce dedim eyvah bu film tanıtıldı.. aratmıştım oysa.. sanırsam kendi döneminin başyapıtlarından biri dersek yanıltıcı olmaz.. Alıntı
Φ Mouchette Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Karnaval havasında bir film. Filmdeki karakterlerden her biri yaşları, cinsiyetleri, fiziksel görünümleri ne olursa olsun hayallerini ve korkularını ifade ediyorlar. Bütün karakterlerde sıcaklık ve sevgi var. Ayrıca dönemin en insancıl filmlerinden bir bana göre. Kısacası Fellini , Amarcord'u benzersiz tarzını kullanarak, çoğu kişiye göre ilham verici olduğunu düşündüğüm güzel ve eğlenceli bir sanat eseri bırakmıştır ardında. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Bu filmi bende aynı dönemde beyoğlu emekte izlemiştim. Daha sonra filmi belki 3 kez daha izledim. Her seferinde aynı lezzeti aldığım son derece doğal ve hoş bir komedi. Gerçekten izlemeyenler için kaçırılmaması gereken bir film. Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Bende izlemek için bir film arıyordum Daha önce ismini duymadığım bir film,görüşlerinizi okuyunca merak ettim. İzleyince fikrimi yazacağım yeniden. Tavsiye için teşekkürler. 3 Alıntı
Φ Mouchette Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Bende izlemek için bir film arıyordum Daha önce ismini duymadığım bir film,görüşlerinizi okuyunca merak ettim. "Surreal bir yolculuk yapmak istiyorsan bu filmi mutlaka izlemelisin". İzlemem için tavsiye eden kişi filmi bana verirken böyle demişti. Gerçekten de dediği gibiydi. Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 "Surreal bir yolculuk yapmak istiyorsan bu filmi mutlaka izlemelisin". İzlemem için tavsiye eden kişi filmi bana verirken böyle demişti. Gerçekten de dediği gibiydi. Merak ettim iyice... Birde bu aralar komediye ihtiyacım var izlemeliyim bence. 3 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.