Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İSLAMİYET ZAMANLA BOZULDU... (Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fak. Dekanı Prf. Dr. EKREM SARIKOĞLU; Kadının başı açık namaz kılabileceğini ve.)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bu kabare tiyatrosundan alınma aşk olsun komodisinde metin akpınarın sözü.

Hadi burada da sorayım da herkes cevaplayamadığını görsün.Demişsinki ben cumhuriyet meuhafız alayında askerdim,ihtilalde de karacılarla çarpıştım.Benim harpten ne haberim olurmuş anca hayal edebilirmişim.Ben askerliğimi doğuda Jandarma Komando çavuşu olarak yaptım.Silahlarımız ranzamızın ucunda devamlı dolu, asılı,hazır bulunurdu.Araziye çıktığımız zaman 4-5 gün geri gelmez dağda bayırda yatardık.Çıkmadan önce arayabilirsek ailelerimizi arar helalleşirdik.Sen ayakların donmasın diye 5 saat yerinde koşar gibi yapmak ne demek bilebilirmisin?Bir arkadaşını şehit vermek ne nedemek onu bilirmisin?Mermi üstünden geçince nasıl ses çıkartır,yanından geçince nasıl ses çıkartır bilirmisin?Ben sen bunları bilmezsin demiyeceğim.Bilip bilmediğini bilmiyorum,ama bunları yaşayıp hergün sağ kaldığın için şükrettiğin Allah'ın uzaylı olmadığını çok iyi biliyorum.İşte senin bunu bilmediğine eminim,kendi askeriyle çatışmayı marifet sayan zihniyeti şiddetle kınıyorum ki sen ülkemde bile yaşamıyorsun.Şehitler gününde bir şehitliğe gitte gerçekleri gör,belki gözündeki perde açılır.Saygılar..

Gönderi tarihi:

Sen konulara cevap veremiyince sahsi problemlerle uraşıyorsun ben 15 senedi burda yaşıyorum sonra atatürkün yaverinin yeğeniyim babam birinci dünya savaşında 6 sene harp içinde diyer yakınlarımda hepsi kurmay seceremiz 12 sene evveline kadar 378 kişi kayıtlıydı sen derdine yan kimseyede ön yargılı olma.

Gönderi tarihi:

Sen konulara cevap veremiyince sahsi problemlerle uraşıyorsun ben 15 senedi burda yaşıyorum sonra atatürkün yaverinin yeğeniyim babam birinci dünya savaşında 6 sene harp içinde diyer yakınlarımda hepsi kurmay seceremiz 12 sene evveline kadar 378 kişi kayıtlıydı sen derdine yan kimseyede ön yargılı olma.

Şahsi hale getirecek laflar etme de şahsi problemlerimle uğraşmayayım.Ben sana cevap yazmaktan bıktım sen saçmalamaktan bıkmadın.Yeter artık..

Gönderi tarihi:

Bir kadin namazi camide kilmak isterse onu oradan kimse menedemez, ailesi bile. Ama bazi erkekler cok kiskanc olduklari icin her ferde tavsiye edilmiyebilinir, huzur bozulmamasi icin.

Ama Erkekler ve kadinlar Peygamberimiz zamaninda beraber ayni camide namaz kildiklari dogru, sunu unutmayalim.

Erkekler ön safta ve kadinlar arka safta namaz kilarlardi.

Bazi imanlari kamil hali bulmamis kisilerse kadinlarin arkasina yada yaninda namaz kilmayi tercih edince bir ayet inmistir.

Hicir suresinde yaziyor.

24. And olsun ki, sizden öne gecmek isteyenleri de bilmisizdir; arkada kalmak isteyenleride de bilmisizdir.

Tabi ibadet ile alakasi olmiyan bu düsünceyi hemen anliyamaz. Bir kadin ile yanyana durup insanin icinde sakincali duygular meydana gelmesini saglarmi saglamazmi?

Öyle aciklaniyorki, peygamberimiz zamaninda beraber namaz kildiklarinda erkeklerin namazi bitirmek üzereyken selam verdiklerinde gözleri kadinlari görmemesi saglanacak sekilde durulmasi gerekiyormus.

Tabi ahlaki giyim mutlaka lazim. Basi acik kilinabilir diye söyliyen prof. halt etmis.

Ben camide namaz kilacagim ve benim önümde mini etekli basi acik, saclari kalcalarina kadar gelen bir kadin, cok cekici gelmezmi. Ben orada Allahi mi zikredecigim yoksa nefsi arzularim kafamimi kurcaliyacak?

Ayrica cagdas kelimesi bana bihos geliyor, sanki bizde Kuran´i kendini cagdas sananlar düsüncesine uyduracakmisiz gibi.

Incili yaptilar sonuc ne oldu. Evet o cagdas oldu ve inananlar bile Incilin hatalarini ve yanlis bölümlerini apacik söylemekteler.

Saygilar

Bunuda eklemek isterdim.

ISLAM hic bir bozguna ugramamistir.

Kuran aynidir.

Bozmak isteyenler coktur ama onu Allah yalniz bize birakmayip kendisi korumaktadir.

Bunu kesif eden cok hristiyan yada yahudi Islam dinini secmistir.

Gönderi tarihi:

laikliği savunmayanlara...

eğer dininizi dosdoğru yaşamak istiyorsanız şunu unutmayınız ki laiklik inancınızında teminatıdır. çünkü aksi taktirde size sunulacak şeri düzenden memnun olmama gibi bir lüksünüz olmayacak. (şeri düzenden kastım kişilere göre yorumunun değişmesidir.) şeriat düzenini savunanlar hukuki islamiyeyi okuyunuz orda göreceksiniz ki pek çok konu arabların uyguladıkları düzene yakın çünkü arablar öyle istemişler. şimdi düşünelim Türk örfüne sahip olan bizler Arab örfüne ayak uydurabilecek miyiz? yaşamlarımızın birbirinden çok farklı olduğu ortadadır...

başörtülü kızlarımız sokaklarda istedikleri gibi dolaşıyorlar sigaralarını yakıp erkek arkadaşlarıyla elele geze biliyorlar bunu Arabistan, ya da İran da yapabilmeniz mümkün mü?

Gönderi tarihi:

eğer dininizi dosdoğru yaşamak istiyorsanız şunu unutmayınız ki laiklik inancınızında teminatıdır. çünkü aksi taktirde size sunulacak şeri düzenden memnun olmama gibi bir lüksünüz olmayacak. (şeri düzenden kastım kişilere göre yorumunun değişmesidir.) şeriat düzenini savunanlar hukuki islamiyeyi okuyunuz orda göreceksiniz ki pek çok konu arabların uyguladıkları düzene yakın çünkü arablar öyle istemişler. şimdi düşünelim Türk örfüne sahip olan bizler Arab örfüne ayak uydurabilecek miyiz? yaşamlarımızın birbirinden çok farklı olduğu ortadadır...

başörtülü kızlarımız sokaklarda istedikleri gibi dolaşıyorlar sigaralarını yakıp erkek arkadaşlarıyla elele geze biliyorlar bunu Arabistan, ya da İran da yapabilmeniz mümkün mü?

Size katılıyorum sevgili sardunyam...

Gönderi tarihi:

haklısın,desteklıyorum..

Gönderi tarihi:

Sen lena'yı tanıyamadın mı hala,aşkolsun..

tanıyamadım ''hala'' :D

onu tanımamakla birşeyler mi kazandım,yoksa birşeyler mi kaybettım :excl:

Gönderi tarihi:

Daha güzel ifade edemezdim heralde... :clover:

Gönderi tarihi:

Ben camide kadın ve erkeğin yanyana nazam kılmasını doğru bulmuyorum.Namaz bir ibadettir,bu ibadet sırasında erkekler yanındaki ,önündeki kadından etkilenebilirler (erkeklerin kadınlara olan zaafını düşünürsek...) Camilerde kadınlar için ayrılmış bölümler vardır.Kadının erkekle camide saf tutması görüşünü ayrıca art niyetli buluyorum,bu niyet dinimizin hristiyanlaştırılmak istenmesinden kaynaklanmaktadır düşüncesindeyim...

Ayrıca Peygamberimizin o şekilde namaz kıldığını nerden biliyorlar acaba,malum mu oluyor bazılarına??Astral seyahat edip gidip bakıyorlar mı??

Gönderi tarihi:

Ben camide kadın ve erkeğin yanyana nazam kılmasını doğru bulmuyorum.Namaz bir ibadettir,bu ibadet sırasında erkekler yanındaki ,önündeki kadından etkilenebilirler (erkeklerin kadınlara olan zaafını düşünürsek...) Camilerde kadınlar için ayrılmış bölümler vardır.Kadının erkekle camide saf tutması görüşünü ayrıca art niyetli buluyorum,bu niyet dinimizin hristiyanlaştırılmak istenmesinden kaynaklanmaktadır düşüncesindeyim...

Ayrıca Peygamberimizin o şekilde namaz kıldığını nerden biliyorlar acaba,malum mu oluyor bazılarına??Astral seyahat edip gidip bakıyorlar mı??

Düşüncelerinize katılmamak mümkün değil sevgili mystic river...

Katkılarınıza hayrıca teşekkürler...

Gönderi tarihi:

Kabe de karışık namaz kılınmıyor arkadaşım, bölüm bölüm ayrılır..

Ayrıca tavafta kadın-erkek nasıl ayrılacak?

neden katılmadığını sorabilir miyim? bence gayet mantıklı ve güzel yazmış

Katılıp katılmadığımı merak ediyorsunuz...

Açıkçası bende merak ediyorum 'Düşüncelerinize katılmamak mümkün değil' ' demek ne demek sizce...

Gönderi tarihi:

oops! pardon arkadaşım dalgınlığıma gelmiş :blushing:

Upsss...

Önemli değil sevgili cwz...

Sevgiler...

Gönderi tarihi:

laiklik tüm inançların özgürce yaşanmasının teminatıdır. siyaset ile tüm dinlerin ayrılması, bütün dinlere hizmettir. tabi tarafsızlık korunabildiği müddetçe. yoksa birileri habire mağdur diğerleri de habire ellerindeki "pop corn"larla seyirci olduğu müddetçe değil.

haksız yere tokat yiyen birine "bak diğerleri adamı tekmeliyorlar da" diyerek teselli etmenin mantığını hâlâ anlayabilmiş değilim. alternatif üretimimiz çok kötü. şeri düzen gelmesini isteyenlere "şer'i" düzenin ne olduğunu sorun, "hönk" deyip kalcaklardır. bu gibi insanlar yüzünden ormanları yakalım ve "bak şuradakiler hayvanları da yakıyor" diye teselliler çıkaralım.

ducane cundioğlu bi yazsında meşhur "çıplak kral" hikayesinde "kral çıplak!!" diye bağıranın sadece bir çocuk olmasının sebebinin "edeb"in onda henüz oluşmamış olmasından kaynaklandığını vurgulamış, bu cesaretin "bilinçsizce" olduğunu vurgulayarak ve dahasıyla zengin bi yorum yapmıştı. çarşıda pazarda sigara yakıp, erkek arkadaşlarıyla dolaşan örtülü bayanların özgürlüğü(?) çok verimli (?) bi özgürlük sahası. bizlere bu ayrıcalığı bahşettiğiniz için çok teşekkür ederiz. yoksa şöyle mi demeliyim, "Allah sizden razı olsun yoksa arabistanda iranda ne yapardık biz?" gidecek başka yolumuz yok ve çözüm üretmek de yorucu kim uğraşır ki hem ne gereği var, değil mi...???

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.