Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

'

Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu..!

Oturup kalkip Milli Iradeden bahseden,antidemokratik secim sistemi ile iktidara sahip olup,bizi Milli Irade buraya getirdi diyerek yüzde 47'yi Milli Irade sayip geriye kalani ise önemsiz gören,Türkiye'nin basbakani,konu din olunca Milli Iradeyi yok sayiyor.Cankaya fatihi Gül'de onu takip ediyor.Cankaya'ya kendi adamini cikarabilmek icin halk oyuna basvuran basbakan Erdogan her nedense Isvicre'de ki halk oylamasini FASIZM diye degerlendirmekten utanmiyor.Halk heryerde halktir ve iktidarlar gerektiginde halka basvurmakla gercek katilimi saglarlar.Islerine gelince,Milli Irade islerine gelmeyince FASIZM aslinda bu insanlarin zihniyet yapisinida ortaya koymaktadir.Sormak gerekir Basbakana,Türkiye genelinde 3000'ye yakin ibadet evini gayri müslimler icin actirirken hic hak oyuna gitmeyi düsündünüzmü?Düsünemezsiniz cünkü siz halkin degil AB-ABD'nin yörüngesinde iktidar oldunuz,ancak onlardan aldiginiz icazetlerle hareket edebilirsiniz.

Diger yanda,ibadet etmek icin milyonlarca para harcayarak koca koca camiler yaptirmak,minareler kondurmak neyi ispat etmektedir.Peygamber'in 'Müminler icin yeryüzünün her tarafi mescittir'hadisinin anlami nedir.Amaciniz ibadetmi yoksa büyük büyük camiler insa ederek Kiliselere karsi bir Islami gövde gösterisimidir?Avrupa'da oldu bitti bir Islam fobisi vardir,bunun nedenleri farkli ve de tartisilabilir.Avrupa'da bildigim kadariyla her kyöde her kasabada bir iki cami vardir hele sehirlerde ise sayisiz cami vardir,insanlar giderler ibadetlerini yaparlar.Bunun yanisira bazi eyaletlerde sembolik olarak yapilmis minareli camiler vardir.Bildigim kadariyla,Hamburg,Pforzheim,Mannheim kentlerinde böyle minareli camiler mevcuttur.Müslümanlarin ibadetlerine kimse karismaz.

Ben son olarak sunu diyecegim;Avrupa ülkelerinde calismalar yapan Islami kuruluslar,müslümanlarin kendilerine ceki düzen vermeleri icin caba göstermeli ve dini tam olarak anlatmalilar.Minare kavgalari bence Islami kuruluslarin siyasi ideolojilerinden kaynaklanmaktadir.Avrupayi müslüman yapacagiz diye ortaya dökülenler minare kavgalarinida farkli alanlara cekmesinler.Basbakan kendi ülkesinde ki fasism kokularini gidermeden baska ülkelere böyle dil uzatarak biryerlere varamaz,sonunda ne olur biliyormusunuz.Verirler adamin agzinin payini.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Türkiye'deki 3000 den fazla camiinin tek sorumlusu bugünki AKP ve dolaysiyla sisrf Erdogan degildir. Bu gericiligin en büyük suc ortaklari basta CHP olamk üzere Cumhuriyet döneminin tüm siyasi iktidarlari ve birde en kötüsü TSK dir. 1980 den sonra masallah TSK önderliginde ülkede vatanina ve dinine bagli yeni nesiller yetistirildi. Camii ve imamhatip okullari acmakta tüm iktidarlar birbirleriyle yaris icerisindeydiler. Birde buna imamhatiplilere üniversite kapisi acan 1980 fasist dikta yönetimi (TSK nin cuntacilik dönemi) ve devamindaki iktidarlarin yaptiklarini eklersek Erdogan sadece diger büyük Atatürkcülerin yaptiklarina hazirca kondu diyebiliriz.

Isvicre konusuna deginecek olursak islam dininin kendisini yanlislardan, gericilerden, seriatcilardan soyutlanmadigi sürece, dini modernlestirmedigi ve reforma kapattigi sürece dünyada her dönem korku veren bir din olarak animsanacak. Türkiye'de gayrimüslümlere kilise acmasinin yolunu kapatanlarin, din egitimi verenleri hunharca katledenlerin bana sorarsaniz susmasi gerekir derim.

Gönderi tarihi:

Yazilanlari anlayip yanit verirseniz anlasabilmek daha kolay olur.Önce yaptiginiz yanlisi düzeltelim,ben 3000 camiden degil gayri müslümler icin yaptirilmis olan 3000 ibadet evinden bahsettim.Ayrica 1950 yili itibariyle bugünkü de dahil tüm iktidarlar evet gericilige hizmet etmis,Cagas Türkiye'yi Araplastirmaya calismislardir.Sizin TSK'yi bu hizmete dahil etmeniz ise sizin zihniyetinizi ortaya koyar.1980 darbesi disinda Cumhuriyet döneminde TSK hertürlü gericilige karsi tavir koymus ve bu yüzden cok tepkiler almistir.Silahli Kuvvetlere allerjiniz olabilir ama bu sizi gercekleri görmekten alakoymamalidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Yazilanlari anlayip yanit verirseniz anlasabilmek daha kolay olur.Önce yaptiginiz yanlisi düzeltelim,ben 3000 camiden degil gayri müslümler icin yaptirilmis olan 3000 ibadet evinden bahsettim.Ayrica 1950 yili itibariyle bugünkü de dahil tüm iktidarlar evet gericilige hizmet etmis,Cagas Türkiye'yi Araplastirmaya calismislardir.Sizin TSK'yi bu hizmete dahil etmeniz ise sizin zihniyetinizi ortaya koyar.1980 darbesi disinda Cumhuriyet döneminde TSK hertürlü gericilige karsi tavir koymus ve bu yüzden cok tepkiler almistir.Silahli Kuvvetlere allerjiniz olabilir ama bu sizi gercekleri görmekten alakoymamalidir.

saygilarla

Dogru, 3000 camiiden degilde gayrimüslümlre yapilan ibadet evlerinden bahsediyorsunuz. Ama gene de yanlis anlamayayim diye sormaktanda kendimi geri tutamiyorum. Basbakan ne zaman ve nerelerde 3000 tane ibadet evleri actirdi gayrimüsümler icin? Aydinlatirsaniz minettar olurum.

TSK'nin en azindan 1980 dönemindeki tutumunu kabul ettiginize göre, son 30 yila damgasini vuran ve halada günümüzde kanunlari devam eden bu fasist cunta (TSK) neden ülkedeki gericiligin yükselmesinde rol oynamamis oluyor? Rol oynadigini kabul ediyorsunuzda bizmi gene yanlis okuyuyoruz?

Benim zihniyetim her türlü gericilige, irkciliga ve fasizan düsünceye karsi olmak ve bu kimden gelirse gelsin hic bir ayrim yapmadan karsi durmaktir. Öyle yok efendim sadece 1980 de yanlislari oldu demekle gecistiren zihniyet degil benimkisi. TSK'nin Türkiye'de gericiligin gelismesindeki rolünü ortaya koymak yürek ister. Dilin kemigi olmadigi icin sadece AKP'ye atar tutariz, ama AKP zihniyetinin temellerini 30 yil önce kim atti acaba demeyiz. Böyle gericilige karsi durus olmaz. Ülkemizdeki tüm sorumlulari masaya yatirmadan gericilikle savas yapilamaz. Bu günlere gelisimizin büyük mimari sanli TSK'nin genel kurmayi Kenan Evren ve dönem arkadaslari hala birer büyük pasa ve Atatürkcü olarak bizlere yutturulmaya calisiliyor,.....

Gönderi tarihi:

LAİK ÜLKE PROFiLİ

TOPLAM CAMİ SAYISI 84.000 (2008 SONU )

(HERKES CAMİYE GİTSE BEBEKLER DAHİL) CAMİ BAŞINA 900 KİŞİ

YAPIMI SÜREN : 1200 YAKLAŞIK

TOPLAM OKUL SAYISI 60.000

TOPLAM HASTANE SAYISI : 1220

TOPLAM DOKTOR SAYISI : 78.000

TOPLAM SAĞLIK OCAĞI : 6.500

TOPLAM DİN GÖREVLİSİ: 90.000

HER AY CAMİ ELEKTİĞİNE ÖDENEN : 42 TRİLYON

(YANİ SÜNNİ OLMAYAN VE CAMİYE GİTMEYENLERDEN GELEN VERGİLERDEN AL

TİRLYONLUK DİYANET BÜTÇESİNE YANİ CAMİYE AKTAR)

KAYNAKLAR :- ://www.meb.gov.tr/istatistikler.htm,

- ://www.die.gov.tr/tkba/istatistikler.htm

4 Temmuz 2008 Kaynak: Radikal

bunları neden verdim..

siz laik ülkede despot bir dinsel yapı kurun..

üstelik trilyonların uçuştuğu devv bir sektör yaratın

her inançtan her çeşit vatandaşın vergilerinden oluşan ..

zorunlu dindersi uygulayın..

sonrada elin avrupalısı kendi ülkesinde halkına sormuş cami uygulamasını

üstelik demokratik bir halkoylamsı yapmış sen gel buna efelen..

Gönderi tarihi:

siz laik ülkede despot bir dinsel yapı kurun..

üstelik trilyonların uçuştuğu devv bir sektör yaratın

her inançtan her çeşit vatandaşın vergilerinden oluşan ..

zorunlu dindersi uygulayın..

sonrada elin avrupalısı kendi ülkesinde halkına sormuş cami uygulamasını

üstelik demokratik bir halkoylamsı yapmış sen gel buna efelen..

Avrupaya'da bizdeki islam anlayisini götürmek istiyoruzya ondan dostum. Avrupa ülkelerinde de 100 binlere varan camii yaptirmak, hemde o camiileri gene müslüman olmayan vatandaslarin vergileriyle aynen ülkemizde sünni olmayan vatandaslarin vergileriyle oldugu gibi camiiler yaptirmak istiyoruz.

Ben ülkemizin gercektende laik olduguna inanmiyorum, sadece kagit üzerinde laikiz. Cumhuriyetin kurulusundan günümüze kadar laiklige ters düsen devlet dayatmalari var. Mesela herkesin bildigi camiilerin masraflari sadece sünni vatandaslarin degilde alevi ve hatta dinsiz vatandaslarin bile vergileriyle karsilaniyor. Son 30 yildir gene laik devletin bekcisi TSK lerinin atatürkcü ve laik genelkurmayi Evren pasa sayesinde birde zorunlu dindersleri var. Simdi birde kalkiyoruz "Türkiye laiktir laik kalacak" naralari atiyoruz, sanki Türkiye devleti laikte korumaya calisiyoruz. Herhalde bizler laiklik nedir tam olarak anlamiyoruz.

Gönderi tarihi:

Dogru, 3000 camiiden degilde gayrimüslümlre yapilan ibadet evlerinden bahsediyorsunuz. Ama gene de yanlis anlamayayim diye sormaktanda kendimi geri tutamiyorum. Basbakan ne zaman ve nerelerde 3000 tane ibadet evleri actirdi gayrimüsümler icin? Aydinlatirsaniz minettar olurum.

TSK'nin en azindan 1980 dönemindeki tutumunu kabul ettiginize göre, son 30 yila damgasini vuran ve halada günümüzde kanunlari devam eden bu fasist cunta (TSK) neden ülkedeki gericiligin yükselmesinde rol oynamamis oluyor? Rol oynadigini kabul ediyorsunuzda bizmi gene yanlis okuyuyoruz?

Benim zihniyetim her türlü gericilige, irkciliga ve fasizan düsünceye karsi olmak ve bu kimden gelirse gelsin hic bir ayrim yapmadan karsi durmaktir. Öyle yok efendim sadece 1980 de yanlislari oldu demekle gecistiren zihniyet degil benimkisi. TSK'nin Türkiye'de gericiligin gelismesindeki rolünü ortaya koymak yürek ister. Dilin kemigi olmadigi icin sadece AKP'ye atar tutariz, ama AKP zihniyetinin temellerini 30 yil önce kim atti acaba demeyiz. Böyle gericilige karsi durus olmaz. Ülkemizdeki tüm sorumlulari masaya yatirmadan gericilikle savas yapilamaz. Bu günlere gelisimizin büyük mimari sanli TSK'nin genel kurmayi Kenan Evren ve dönem arkadaslari hala birer büyük pasa ve Atatürkcü olarak bizlere yutturulmaya calisiliyor,.....

Siyaseti takip ediyorsaniz,Erdogan'in actirmis oldugu 3000 ibadet evinide bilmeniz gerekirdi.Ama bilmemek ayip degildir.3000 ibadet evi,Erdogan'in ilk basbakanlik döneminde acilmistir.Ve cok büyük tartismalara neden olmustur.Arastirirsaniz bu konuda bilgilere ulasirsiniz.

1980 darbesini savunmak hukuksuzlugu savunmak demektir.Darbenin perde arkasini tartisma geregi yoktur.1980 darbesi ile Türkiye büyük bir yikim görmüstür.Bugünkü olaylarin nedeni 1980 darbesidir.Ülkücü ülküsünden devrimci devriminden vazgecene kadar sistem tarafindan ezildi.Düzene itiraz edenler ezildi,yok edildi,iskenceler altinda inletildi,itaat edenlerse yüksek mevkilere getirildiler.1980 darbesi insanliga karsi yapilmis bir darbeydi,o darbe ile Türkiye'de insanlik susturuldu.Türkiye 1980 darbesi ile irticaya teslim edildi.Cemaat ve tarikatlar 1980 darbesi ile filizlenmeye basladi.Laiklige karsi yapilmis olan bu darbe ile,tüm cagdas ve ilerici fikirler ezilmeye mahkum edildi.Mafya ve cetelesme 1980 darbesi ile gelisti.Anti demokratik bir anayasa yapildi.Ne garip tecelli ki 1980 anayasasina anti demokratik diyenler bugün o anayasa sayesinde iktidardadirlar.Azinligin cogunluk oldugu bir secim sistemi ile 1980 yilindan beri Türkiye yönetilmektedir.

Son on yildir,TSK kendini yenilemis ve demokratik gelismelere ayak uydurmustur.TSK'yi diger ülkelerin ordulari ile mukayese edemezsiniz.TSK'ya Anayasada verilmis olan görevler vardir ve TSK bu görevi yerine getirmekle yükümlüdür.

CHP hükümete bir teklif önerisi götürerek,darbecilerin yargilanmalari icin gereken adimlari atmasini istedi.Anayasanin gecici 15.maddesi darbecilerin yargilanmasini engelliyor.Bu maddenin kaldirilmasi teklifine hükümet henüz bir yanit vermemistir.Yani iktidarin darbecilere yönelik sözleri sadece aldatmacadir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum size , lütfen bilenler cevaplasın;

İsviçrede camilere minare yapılıp yapılmamasının halk oylamasına sunulması ve çoğunluğun minare istememesi diye çıkan sonuç , o caminin İsviçre yasalarına karşı minaresiz olmasını mı gerektiriyor? Yani sadece halk oylaması yeterli mi? İsviçre'nin yasaları da bunu onaylıyor mu?

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum size , lütfen bilenler cevaplasın;

İsviçrede camilere minare yapılıp yapılmamasının halk oylamasına sunulması ve çoğunluğun minare istememesi diye çıkan sonuç , o caminin İsviçre yasalarına karşı minaresiz olmasını mı gerektiriyor? Yani sadece halk oylaması yeterli mi? İsviçre'nin yasaları da bunu onaylıyor mu?

bizdeki gibi..

bizim belediyeler hani bazan halkoyu yapıyorlar ya..

orada da yerel yönetimler halkoyuna sunduktan sonra sonucu

halkoyunu dayanak yaparak uyguluyorlar..yeniden yasa yapılmıyor..

tabi bizden farklı olarak isviçre yasalarında ayrıca yasama şartı yoksa..

Gönderi tarihi:

Siyaseti takip ediyorsaniz,Erdogan'in actirmis oldugu 3000 ibadet evinide bilmeniz gerekirdi.Ama bilmemek ayip degildir.3000 ibadet evi,Erdogan'in ilk basbakanlik döneminde acilmistir.Ve cok büyük tartismalara neden olmustur.Arastirirsaniz bu konuda bilgilere ulasirsiniz.

1980 darbesini savunmak hukuksuzlugu savunmak demektir.Darbenin perde arkasini tartisma geregi yoktur.1980 darbesi ile Türkiye büyük bir yikim görmüstür.Bugünkü olaylarin nedeni 1980 darbesidir.Ülkücü ülküsünden devrimci devriminden vazgecene kadar sistem tarafindan ezildi.Düzene itiraz edenler ezildi,yok edildi,iskenceler altinda inletildi,itaat edenlerse yüksek mevkilere getirildiler.1980 darbesi insanliga karsi yapilmis bir darbeydi,o darbe ile Türkiye'de insanlik susturuldu.Türkiye 1980 darbesi ile irticaya teslim edildi.Cemaat ve tarikatlar 1980 darbesi ile filizlenmeye basladi.Laiklige karsi yapilmis olan bu darbe ile,tüm cagdas ve ilerici fikirler ezilmeye mahkum edildi.Mafya ve cetelesme 1980 darbesi ile gelisti.Anti demokratik bir anayasa yapildi.Ne garip tecelli ki 1980 anayasasina anti demokratik diyenler bugün o anayasa sayesinde iktidardadirlar.Azinligin cogunluk oldugu bir secim sistemi ile 1980 yilindan beri Türkiye yönetilmektedir.

Son on yildir,TSK kendini yenilemis ve demokratik gelismelere ayak uydurmustur.TSK'yi diger ülkelerin ordulari ile mukayese edemezsiniz.TSK'ya Anayasada verilmis olan görevler vardir ve TSK bu görevi yerine getirmekle yükümlüdür.

CHP hükümete bir teklif önerisi götürerek,darbecilerin yargilanmalari icin gereken adimlari atmasini istedi.Anayasanin gecici 15.maddesi darbecilerin yargilanmasini engelliyor.Bu maddenin kaldirilmasi teklifine hükümet henüz bir yanit vermemistir.Yani iktidarin darbecilere yönelik sözleri sadece aldatmacadir.

saygilarla

Kusura bakmayin ama kacirmis olacagim ve 3000 tane ibadet evlerinden hala haberim yok, sizin yorumunuzu okuduktan sonra en azindan google üzerinden denedim ama gene bulamadim. Siz bu konuda genis bilgi sahibisiniz ve sizden ricam bana bu ibadet evleriyle ilgi haber ve kaynak gösterirseniz sevinecegim.

TSK'ne gelince, bir taraftan 1980 darbesini ve ülkemize getirdiklerini dogru teshis yaptiklatn sonra TSK'nin son 10 yilda kendisini yeniledigini ve demokratik gelismelere ayak uydurdugunu söyleyerek devam ediyorsunuz. Bu tabiiki tartisilir ve 1980'e nazaren biraz da olsa bir degisikligin oldugunu görüyoruz. Ama TSK asla 1980 darbesinden ve halkimiza yapilan zulmden, ülkeye gericiligin getirlmesinde büyük rol oynamasindan ne kendisini soyutlamistir ne de özürü bir kenara birakalim öz elestiri dahi yapmamistir. Son dönemlerde yasanan TSK elamanlarinin hukuk disi eylemlerde oldugu iddaasi da baska bir vahim durum. Tabii bu iddaalarin ne kadar gercek oldugunu umarim ilerde yargi sonunda görürüz.

TSK'ni A veya B ülksininkilerle karsilastiran yok. Sadece ülkemizde geldigimiz noktaya nasil gelindigini ve burada kimlerin ne kadar payi var bunlari masaya yatiriyoruz. TSK elestirilmeyecek bir mertebe degil. Böyle görmek zaten demokrasi anlayisina ters düser.

Gönderi tarihi:

Bana göre saçma sapan bir referandum bu.Azınlığın haklarının referanduma sunulması tamamen ırkçılıktır, faşistliktir. Avrupada hızla yayılan ırkçı ve milliyetçi dalganın ve bununla birlikte sağ partilerinde iteklemesi ile o partilere destek veren insanların böyle bir karar vermesinden daha doğal ne olabilir ki. Kesinlikle şaşırmamak lazım. Birde başbakanın referandum kararına üzülmesi, kırılması da trajikomik bir durum ayrıca. Hatta söyledikleri okuyup okuyup ağlanası. Senin başında olduğun partide halkın dini ve milli duygularını kullanarak neler yapmıyor. Sen bir referanduma kalksan sana oy verenler hatta onun üzerine bir %15 de ben ekliyorum , senin düşünce yapının aksine oy verirler mi? Çok demokrat bildiğimiz İsviçre halkının da saklandıkları duvarların ardından "ceeeeee" yaparak dışarıya atlamalarıdır ayrıca.

Gönderi tarihi:

Bana göre saçma sapan bir referandum bu.Azınlığın haklarının referanduma sunulması tamamen ırkçılıktır, faşistliktir.

Cok hakli bir görüs, altina imzami atabilirim izninizle. Ama malesef ayni duyarliligi ülkemizdeki azinliklarin haklari icin göstermiyoruz. Kendi dinimiz veya etnik kökenimiz icin beklentilerimizi aynen bizdeki etnik kökenliler ve ayri dinden olanlarada göstemeliyiz. Ancak bu davranismizla cagdasligi yakalamis oluruz ve disariya karsi elestirilerimizde ciddi oluruz.

Gönderi tarihi:

Buyurun cenaze namazina...

Bizdeki dinci ve irkci guruplar cuvaldizi devamli karsisindakilere batirirlarda,kendilerine ignenin ucu degdiginde basarlar yaygarayi. Diyanete giden vergi gelirlerinin 1/3 ü diger inanislardan geldigi halde,haram parayla ibadet yapmayi günah saymazlar... Almanyada illerde,ilcelerde hattaa beldelerde bile camiler var. Cogunun büyük bir bölümü isyeri olarak isletiliyor ve vergidende muaf. Örgütlenmeleride buralarda yapiyorlar. Türkiyede birakalim ilce yada beldeyi bir IL'e kilise yapilmaya kalkilsa,daha insaat halindeyken halk sokaga dökülür belkide yerle bir ederler. Refarandum yapilsa,EVET diyeceklerin %10 u gececegini sanmam hangi il olursa olsun. Cuvaldiz igne meselesi...!!!

Gönderi tarihi:

İsviçre kötü yaptı ama... Türkiye'de kilise serbest mi?

İsviçre'deki minare yasağına yoğun tepki var. Gül “İsviçre ayıp etmiştir” dedi, Erdoğan konuyu ırkçı dalgaya bağladı. Ancak Türkiye'deki uygulamalar 'Tencere dibin kara...' dedirtiyor. Protestan Kilisesi 10 başvuru yaptı, kilise için izin alamadı. AB ve ABD'nin son raporlarında da Ankara bu bağlamda eleştiriliyor.

POLİTİKACILAR MİNARE YASAĞINA TEPKİLİ

ANKARA - İsviçre’de pazar günü yapılan referandumda minare yasağının onaylanması Türkiye’de yoğun tepkiyle karşılandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; “İsviçre ayıp etmiştir. Böyle bir konunun referanduma götürülmesi temel hak

.

.

.

Türkyieyi yönetenlere ve siyasi partilere bakmayin siz. Onlar kendi ev ödevlerini 85 yidir salliyorlar ve sinifta kala kala neredeyse artik okula dahi almayacaklar.

Isvicredeki gelisme tabiiki tartisilir ve elestirilir buna diyecek hic bir sözüm yok. Ama bu elestiriyi en son yapacak olanlar basta tüm islam dünyasinin liderleri ve Türkiye'yi yönetenlerle gecmiste yönetmis olan siyasilerimiz.

Insanhaklari ve din özgürlügü nedense bunlar icin sadece kendi inanaclari olan sünni Islam olunca ve birde bu sünni Islam yabanci ülkelerde kisitlaninca olunca ndeme geliyor ve deger kazaniyor. Türkiye ve diger islam ülkelerindeki gayrimüslümlerin durumu herkes tarafindan biliniyor ve hicte ic acici bir durum degil. Özellikle Türkiye'de baska bir vahim durum daha var. Devlet ve yöneticileri 85 yildir öz ve öz vatandaslari olan Alevilerin haklarini hala gasp etmis durumdalar ve onlara gereken saygiyi ve haklarini vermemekte direniyorlar. Yabanci ülkelerden bu konuda elestiri geldigi zaman derhal "dis gücler kardesligimizi bozmak icin kiskirticilik yapiyor" oluyorlar.

Sen önce kendi vatandasina din ve vijdan özgürlügü tani ve onlara saygini göster sonra kalk istedigin kadar Isvicre veya baska bir ülkeyi elestir. Türkiye'ye tavsiyem sadece susmasidir ve kendi üzerine düseni yapmasidir.

Gönderi tarihi:

Kusura bakmayin ama kacirmis olacagim ve 3000 tane ibadet evlerinden hala haberim yok, sizin yorumunuzu okuduktan sonra en azindan google üzerinden denedim ama gene bulamadim. Siz bu konuda genis bilgi sahibisiniz ve sizden ricam bana bu ibadet evleriyle ilgi haber ve kaynak gösterirseniz sevinecegim.

TSK'ne gelince, bir taraftan 1980 darbesini ve ülkemize getirdiklerini dogru teshis yaptiklatn sonra TSK'nin son 10 yilda kendisini yeniledigini ve demokratik gelismelere ayak uydurdugunu söyleyerek devam ediyorsunuz. Bu tabiiki tartisilir ve 1980'e nazaren biraz da olsa bir degisikligin oldugunu görüyoruz. Ama TSK asla 1980 darbesinden ve halkimiza yapilan zulmden, ülkeye gericiligin getirlmesinde büyük rol oynamasindan ne kendisini soyutlamistir ne de özürü bir kenara birakalim öz elestiri dahi yapmamistir. Son dönemlerde yasanan TSK elamanlarinin hukuk disi eylemlerde oldugu iddaasi da baska bir vahim durum. Tabii bu iddaalarin ne kadar gercek oldugunu umarim ilerde yargi sonunda görürüz.

TSK'ni A veya B ülksininkilerle karsilastiran yok. Sadece ülkemizde geldigimiz noktaya nasil gelindigini ve burada kimlerin ne kadar payi var bunlari masaya yatiriyoruz. TSK elestirilmeyecek bir mertebe degil. Böyle görmek zaten demokrasi anlayisina ters düser.

TSK bir kurumdur,bir kurumun icersinde muhakkak ki cürük meyvelerde olabilir,bunlar zaten ayiklanmakta ve de 1980 yilinda darbenin icinde olanlarin

hepside emekli olmuslardir.Darbecilerin yargilanmalari icin ufak bir anayasa maddesinin kaldirilmasi gerekiyor.Anayasadaki gecici 15.madde darbecilerin yargilanmasini engelliyor.CHP'nin hükümete vermis oldugu bu maddenin kaldirilmasi ve darbecilerin yargilanmasi teklifi iktidar tarafindan hala yanitlanmadi.Bu da gösteriyor ki iktidar darbe söylemlerini kullanarak siyasi cikarlar saglama pesindedir.

TSK'nin son yillarda kendini reforme etmesi,siyasetten uzaklasmasi demokratik acilimlara olumlu yaklasimini bir özelestiri olarak adlandirabiliriz.

Ibadet evlerine gelince,siz bu konuda yardimci olmaya calisacagim.

saygilarla

Gönderi tarihi:

TSK bir kurumdur,bir kurumun icersinde muhakkak ki cürük meyvelerde olabilir,bunlar zaten ayiklanmakta ve de 1980 yilinda darbenin icinde olanlarin

hepside emekli olmuslardir.Darbecilerin yargilanmalari icin ufak bir anayasa maddesinin kaldirilmasi gerekiyor.Anayasadaki gecici 15.madde darbecilerin yargilanmasini engelliyor.CHP'nin hükümete vermis oldugu bu maddenin kaldirilmasi ve darbecilerin yargilanmasi teklifi iktidar tarafindan hala yanitlanmadi.Bu da gösteriyor ki iktidar darbe söylemlerini kullanarak siyasi cikarlar saglama pesindedir.

TSK'nin son yillarda kendini reforme etmesi,siyasetten uzaklasmasi demokratik acilimlara olumlu yaklasimini bir özelestiri olarak adlandirabiliriz.

Ibadet evlerine gelince,siz bu konuda yardimci olmaya calisacagim.

saygilarla

Evet TSK bir kurumdur ve sizinde bileceginizi sart kosarak her kurum yapilanlardan sorumludur, hele hele o yapilanlar kurumun ezici cogunlugu tarafindan destekleniyorsa daha da vahimdir. 1980 darbesi ne yapildigi dönemde nede sonrasinda kurum tarafindan elestirilmistir. Bilakis hala dogru görmektedir. Üstü kapali özelestiri olmaz. TSK nin günümüzdeki duruma gelis kendi inisiativiyle degil bilhassa devletin sivil birimlerinin bu gidisata artik dur demesiyle olmustur.

TSK nin 12 Eylül sorumlulari emeklidir demekle sorumluluk bitmiyor bence. TSK yapilan ensanlik disi iskence, öldürme, kaybetme,.... olaylarindan dolayi özür dilemek durumunda. Sözümona anarsi vardi, ülke kaosa götürülüyordu demek asla baska bir kurumun vatandaslara insanlik disi muamele yapmasini dogru gösteremez.

Öncede söyledigim gibi TSK 'nin sicili sadece 12 fasist darbesiyle sinirli degil malesef. Günümüzde dahi ciddi sekilde suclamalar var, bu suclamalar hakkinda dogal olarak kesin bir yargiya varamayiz, bekleyip sonunda görecegiz. Ama ates olamyan yerden duman cikmaz deriz bilirsiniz.

Ibadet evleri hakkinda vereceginiz bilgileri bekliyorum, yardimci olacaginiz icinde ayrica tesekkürler.

Gönderi tarihi:

Sanki Türkiye bir din devleti imiş de, İslamiyet bu ülkenin tekelindeymiş gibi...

O kadar süreçte söz bildirmezken,

Kültür bakanının, elçinin ya da Dışişleri Bakanının konuşabileği bir konuda,

Sanki bir İslam Devletinin başkanıymış gibi Cumhurbaşkanı görüş bildiriyor...

Hem de kimliği "İslam devleti" olan devletler dururken!..

Hepsi iç politikaya dönük söylemler..Ne abdullah gülün umurunda nede BENİM..

İsviçre'de yada bilmem nerde minare yasakmış.. Bana Ne..

Petrol CUKKALARINI o ülkede garanti görenler telaşe etsin..

Abdullah Gülün çıkışı sadece ARTİSTİK PATİNAJ.. Olimpik yani.. :D

Gönderi tarihi:

Sanki Türkiye bir din devleti imiş de, İslamiyet bu ülkenin tekelindeymiş gibi...

O kadar süreçte söz bildirmezken,

Kültür bakanının, elçinin ya da Dışişleri Bakanının konuşabileği bir konuda,

Sanki bir İslam Devletinin başkanıymış gibi Cumhurbaşkanı görüş bildiriyor...

Hem de kimliği "İslam devleti" olan devletler dururken!..

Hepsi iç politikaya dönük söylemler..Ne abdullah gülün umurunda nede BENİM..

İsviçre'de yada bilmem nerde minare yasakmış.. Bana Ne..

Petrol CUKKALARINI o ülkede garanti görenler telaşe etsin..

Abdullah Gülün çıkışı sadece ARTİSTİK PATİNAJ.. Olimpik yani.. :D

Ya hu Dayı'm sen ne süpersin yaaaa... :)

Pardon, "Sen" değil;

"Senden öte; Senden ziyade..." ;)

Gönderi tarihi:

:clover:Dayı'ma yüz çiçek az gelir... Bu kadar kestirme ve net bir söyleme beşyüz filan çiçek lazım... Varol Dayı, iyi ki de varsın... Gerçekten de Tengeriin dostumuzun dediği gibi süpersin...

Harbi dindarla, dinin ne olduğunu bilen, konumunda tutan ve o konumda değerli olduğunu bilenle benim hiç alıp veremediğim olmamıştır.

ATLAS dergisinin Nisan 2008 sayısında mükemmel bir cümle vardı: Altın harflerle yazmalı:

"TANRIYLA SİYASET YAPMAK, ŞEYTANLA SEMA YAPMAKTIR!"

Söz konusu yazıda başka çarpıcı cümleler de vardı:

"KUTSAL SÖZLER, SİYASİLERİN DUDAKLARINDA KİRLENİR."

"HÜKMEDEN KİŞİ, İLAHİ SÖZCÜKLER SARFETTİĞİNDE İYİ BAKIN, ELİNDE TUTTUĞU ÜÇ ÇATALLI MIZRAĞI FARKEDECEKSİNİZ..."

"İLAHİ SÖZCÜKLERLE BİRLİKTE DİLE GETİRİLEN DÜŞMANLIK İMGELERİ, DOĞRUDAN NİYETLERDİR."

"BARIŞ, SEVGİ, İYİ NİYET VE GÜZELLİK SUNAN İLAHİ SÖZCÜKLER, SİYASET İLE KİRLENDİĞİNDE TAM TERSİ ANLAMLARA BÜRÜNÜR..."

Gönderi tarihi:

bir de din tüccarlığını,

din ulemalığına kadar götürüp,

<üç çocuk yapın > demesi yok mu?

geçen yine düğünde şovunu yaptı..

başbakanımız şahidi nikahın,

evlenecek çiftlerin özeline karışıyor..

yani bir toplumu bu kadar koyun görmüyorlarmı?

pes doğrusu..

Gönderi tarihi:

ATLAS dergisindeki söz konusu ettiğim yazıda adını bile belirtmemiş ama filozof gibi yazmış Atlas muhabiri, Sri Lanka izlenimlerini anlatıyor.

Adada bulunan, Sri Pada dağına şafakta ellerinde meşalelerle tırmanan yüzlerce kişiyi anlatıyor: (Bu dağın müslümanlar Adem'in ilk ayak bastığı yer ve Budistler Buda'nın dünyayı terkederken ayağının bastığı son nokta olduğuna inanıyorlarmış.)

Anlatım efsanevi:

"Sabahın tektaşı ufkun yüzüğünde birden parladı, sonra ışığın kanatları göğün her iki yanına özenle gerildi."

Anlattığına göre insanlar gece yarısı tırmanmaya başlamış ve tamı tamına 4600 dik basamağı çıkmışlar. Bu macerayı şöyle yorumluyor:

"İnsanlık ilk zamanlarından beri gök, yer ve cennet arasında bir merdiven, bir demir kazık, bir kutup yıldızı, bir yurt bacası, göksel bir ağaç aramış ve bulmuşlardır.

Şafak sökerken dağa hâla tırmanmaya çalışan geride kalanların kıvrımlı ışık kafilesini fotoğrafla ölümsüzleştirirken şu yorumda bulunuyor:

"O sırada Budistler, Müslümanlar, Hristiyanlar, Hindular, Taoistler, başka tanrılara inananlar, hiç bir tanrıya inanmayanlar; dar uçurumun eşiğinde, karanlıkta ve soğukta, birbirine iyice sokulmuş bir kalabalık halinde, doğuya baktı..."

Gönderi tarihi:

geçen yine düğünde şovunu yaptı..

:DZaten yanlış meslek seçmiş. "Vammünüt! Hoop, vammünüt!" deyince milleti gülmekten kırardı.

Kendisi açısından doğru da, tabii bu meslekte oğluna gemicik alabilip oğlunun firması için pırlantada KDV yi, yatta ÖTV yi filan sıfırlayabildiği için...

Yanlış meslek demem, bizim açımızdan... :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.