Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 7 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2006 Sabah sabah kroluk yapmayın Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 anlamını bilmeyipte kullandığımız,onca yanlış kelime var ki... ben bunun da onlardan olmasını dilerim... çünkü,kıro;doğuda küçük kürt çocuklarına verilen isim... dışlamanın bir başka noktası.... şimdi tariflerimizi,pembe yanaklı,o güzel çocukların üzerinden yapar isek;kıroların aşığı olur çıkarım ben.... Alıntı
Φ Taş Yürekli Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 tebrikler cerenimoo bencede insanlar hareketleriyle nekadar çirkin görünselerde bu şekilde alay etmemeli bu şekilde konuşmak alay etmek bana daha çirkin görünüyor Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 tebrikler cerenimoo bencede insanlar hareketleriyle nekadar çirkin görünselerde bu şekilde alay etmemeli bu şekilde konuşmak alay etmek bana daha çirkin görünüyor hey ustteki seni çok kıro gördüm bugün Alıntı
Φ sedelina Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 toplumumuzun zamanla türettiği kavramlardandır diye tahmın edıyorum.. kaba davranan,kadını hakır gören erkeklere denıyor halk tabırı ile.. fakat yukarıda arkadaşımızın dediği gibi kürt çocuklarına verilen ısım ıdyse,kavramda tahrıbat var demektir bu da acı bır durum.. şunun gibi: entellektüel kavramı aslında bilgili anlamındadır..fakat günümüzde saçları dik dik olan,farklı gıyınen tiplere entel denıyor..bu da kavramları nasıl deforme ettiğimizin bir göstergesi.. aslında ınsanları giyimle de ayırmamak lazım,giyimle hayata bakış çok yerde örtüşmeyebılıyor... Alıntı
Φ Insomnia Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 "Kro" kelime anlamını bilmiyorum ama yaygın olarak kullanılan argo bir söz bir nevi etiket. Maalesef ülkemizde bu etiketi layıkıyla taşıyan çok fazla insan mevcut. Bence kro cahil,görgüsüz,terbiye edilmemiş ve yontulmamış kişi demektir. Bunlar genelde eğitilmeyi ve öğrenmeyi reddederler... Değişime kapalıdırlar...Daha çok kendi dışlarındaki herşeyi değiştirmeye çalışırlar... En büyük ve belkide tek varlıkları "gurur" larıdır. Fukaralık edebiyatına bayılırlar ve kesinlikle Arabesktirler... Nerde nasıl davranmaları gerektiğini bilmeyen kişilerdir... Akıl ve mantıkları yerine daha çok hastalıklı arabesk bakış açıları ve hayvansal dürtüleriyle haraket ederler... Bir takım dürtüleri örselenmemiştir... Şiddete eğilimlidirler.... Kırsaldan büyük kentlere gelip büyük kentlerin düzenine ve kurallarına uyacakları yerde kenti kendi yaşayışlarına uydurmaya çalışıp güzelim şehirleri yaşanmaz hale getirirler... Bunu yapamazlarsa ağlamaya sızlamaya ve boş yere tüm şehre sövüp meydan okumaya kalkarlar.... Evet bence budur.... Bu arada KRO daha az olmakla birlikte kadınlarada denebiliyor.... Daha çok kadınlar için Kro kelimesinin yerini tutabilecek başka kelimeler kullanılıyor.... NOT: BENCE BÜNYELERİNDE YUKARIDA YAZDIĞIM ÖZELLİKLERİ TAŞIYAN HERKES ************ HAK EDİYOR! Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 ''............ hak etmek''.... Ne de kötü bir anlatım... Kıronun sizce taşıdığı anlama gelince sevgili imsomnia... Kelimeler kişiden kişiye değişecek anlatımlar taşısaydı,bugün cümle kurmakta epey zorlanırdım.... Ve kullanıcı adınızdan kaynaklı;imsomnianın uykusuzluk hastalığı değil de,hastalık hastası biri olduğu fikrini çıkarıverirdim... Ama ne yazıktır ki;bilmeden konuşmanın pek taraftarı değilim.... Ve biçimsel bu yanlışların,dışlanmayı hak etmeyen çocukları adres bulmasın da...Çünkü o zaman;yanlışlar biçimsellliği de aşıyor.... Alıntı
Φ Insomnia Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Evet gerçekten yazımda kullandığım ve sizinde değindiğiniz son cümlem "Türkçe'nin doğru kullanılması" uygun olmamış. Belirttiğiniz içim teşekkür ediyorum. Ancak içerik açısından bakıldığında yazdıklarımın tamamen arkasındayım. Zaten yazımın başında "kro" kelimesinin(kelime anlamı olarak) ne anlama geldiğini bilmediğimi belirtmiştim. Yukarıda yaptığım "KRO" tanımı tamamen subjektif bir tanımdır ve şüphesiz herkesin benimle aynı fikirde olmasını beklemiyorum... Bu arada yazdıklarımla çocuklar arasında nasıl bir bağlantı kurduğunuzuda anlamış değilim. Nedir bu bir çeşit demagoji mi? Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Anlatımınızın içeriğine ilişkin,bir eleştiri getirmiş değilim zaten... Uyarımı da,anlatımların içeriğinin değiştirilmesi adına yapmamıştım... İçeriğe verilen ismin,bu anlatımları hak etmediğini ve belki başka bir tabir kullanarak kişilerin eleştirilerini okumayı daha cazip göreceğimi belirtmeye çalıştım... Ve hala da bekliyorum.... Sevgiler... Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 "Kro" kelime anlamını bilmiyorum ama yaygın olarak kullanılan argo bir söz bir nevi etiket. Maalesef ülkemizde bu etiketi layıkıyla taşıyan çok fazla insan mevcut. Bence kro cahil,görgüsüz,terbiye edilmemiş ve yontulmamış kişi demektir. Bunlar genelde eğitilmeyi ve öğrenmeyi reddederler... Değişime kapalıdırlar...Daha çok kendi dışlarındaki herşeyi değiştirmeye çalışırlar... En büyük ve belkide tek varlıkları "gurur" larıdır. Fukaralık edebiyatına bayılırlar ve kesinlikle Arabesktirler... Nerde nasıl davranmaları gerektiğini bilmeyen kişilerdir... Akıl ve mantıkları yerine daha çok hastalıklı arabesk bakış açıları ve hayvansal dürtüleriyle haraket ederler... Bir takım dürtüleri örselenmemiştir... Şiddete eğilimlidirler.... Kırsaldan büyük kentlere gelip büyük kentlerin düzenine ve kurallarına uyacakları yerde kenti kendi yaşayışlarına uydurmaya çalışıp güzelim şehirleri yaşanmaz hale getirirler... Bunu yapamazlarsa ağlamaya sızlamaya ve boş yere tüm şehre sövüp meydan okumaya kalkarlar.... Evet bence budur.... Bu arada KRO daha az olmakla birlikte kadınlarada denebiliyor.... Daha çok kadınlar için Kro kelimesinin yerini tutabilecek başka kelimeler kullanılıyor.... NOT: BENCE BÜNYELERİNDE YUKARIDA YAZDIĞIM ÖZELLİKLERİ TAŞIYAN HERKES ************ HAK EDİYOR! KATILIYORUM.. ..ayrıca cerenimo seninkisi neyin çabası.belliki insomnia çocukları kastetmiyor.. Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 figgaro... imsomnianın neyi kastettiğini anlamış vaziyetteyim... Lakin,kelimeler ne kastettiğimiz oranında algılanamıyor herzaman.... Yapıcı bir eleştiriyle yola çıkmaya çalıştım...Yapılan yanlışın önünü kesmek adına...Şimdi durmuş kişisel kasıtlarımızla tartışacaksak bu kelimeyi,ancak yanlışa hizmet etmiş oluruz...Ben kimin ne niyetle söylediğine bilsem de...bilmesem de... Ayrıca bir fikrin varsa,bunu kendi ağzınla da belirtebileceğini sanıyorum... Gereksiz gruplanmalar kurmaya çalışmakta ne hacet.... Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 figgaro... imsomnianın neyi kastettiğini anlamış vaziyetteyim... Lakin,kelimeler ne kastettiğimiz oranında algılanamıyor herzaman.... Yapıcı bir eleştiriyle yola çıkmaya çalıştım...Yapılan yanlışın önünü kesmek adına...Şimdi durmuş kişisel kasıtlarımızla tartışacaksak bu kelimeyi,ancak yanlışa hizmet etmiş oluruz...Ben kimin ne niyetle söylediğine bilsem de...bilmesem de... Ayrıca bir fikrin varsa,bunu kendi ağzınla da belirtebileceğini sanıyorum... Gereksiz gruplanmalar kurmaya çalışmakta ne hacet.... kastedilenden farklı algılama olayı seni bağlıyan bir konu..ayrıca dayanışma içerisinde olacak bir durum yok..gerekirsede olurum..insomnia anlattıklarıyla benimde düşüncelerime tercuman oldu..aynı şeyi düşünüyoruz diye hayıflanamazsın..bir gün gelir senle de düşünecek ortak birşeyler buluruz..kimbilir.. Alıntı
Misafir yemyeşim Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2006 BİZİM OKULDA TEK BİR KROOOOOO VAR ODA (İSMET HOCA SENİ ÇOK SEVİYORUZ BİR 10/G Lİ OLARAK ) Alıntı
Φ Insomnia Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 Şayet "Kıro" kelimesi bahsedildiği gibi doğuda çocuklar için kullanılan bir kelime ise bunu daha önceden bilmediğimi belirtmek istiyorum. Hiçkimse bunu bilmek gibi bir zorunluluğa sahip değil. Ayrıca eminim bu başlık açılırken kast edilen "Kıro" benim anladığım ve yorumladığım anlamda "kıro"dur. Kimsenin o canım çocukları kast ederek bir aşağılama ya da dışlama için bu ifadeyi kullandığını düşünmüyorum. Bunun böyle olduğunu iddia etmek asıl bir çeşit ayırımcılık ve art niyetlilik olur.. Ben şahsen yukarıda yaptığım "Kıro" tanımını beğendim ve bu etiketin (ki biz toplum olarak etiket yapıştırmayı çok severiz) taşıyıcıları olan insanlar bana göre bunlar... Bir insanın beyaz çorap giymesi,yere tükürmesi falan şekilsel şeyler ve benim için birine "kıro" demek için tek başına belirleyici değiller. Ben asıl kıro tabirini cahil olduğu halde öğrenmeyi reddeden ve değişime kapalı insanlar için kullanırım....Şekil şemal sonra gelir...... Alıntı
Φ iremeric Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2006 bence kıro tutupda sıyah takım elbıse gıyen elınde tesbıh tasıyan arabesk dınleyen deıldr kı cokda sacma bence kıro bagnaz dusuncelere sahıp olan tam anlamıyla dusunmeden konusan beynıyle deıl afedersınız ***** ********* hareket eden ************* ayrıldıı tek noktanında sadece ınsan gorunumunde olan yapısıyla kız ve erkek tıplerdır..benım dusuncem... Alıntı
Φ hevval Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 1 Temmuz , 2006 KIRO bir kurt oldugum icin soyleyeyim cok ayip bir kelimedir kurtcede .. ama turkcede kurd kelimesinden turemis bir hakaret sozcugudur... bende genelde bu sozcugu kabadayilik yapanlar icin kullanirim...ayirca saydiginiz beyaz corapli ,zincirli, bilmemm ne li erkekler de baska bir kulturu yansitirlar.. sizin icin biraz komik olsada...bence heecte oyle gorgusuuz degiller.. bu insanlar bizim kulturel zenginligimizdirler... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 evde kısa lm winston falan içip dışarıda Kısa Marlboro Light taşıyanlar. ceketi falan olduğu halde, janjanlı cep telefonunu ve araba anahtarını görünecek şekilde cafe de vs masaya bırakanlar. kendisini internet gibi platformlarda tanırıken " çılgın birisiyim" tabiriyle tanıtanlar gazetenin verdiği ütüyle kot pantolona yapıştırılan parlak taşları kullanan bayanlar rock cafelere takım elbiseyle gidenler bir yere yaptığı yardımın falan o küçük makbuzunu cüzdanında fotoğraf hanesine koyanlar küçük bir ödeme yaparken " sigara, içicek" vs cüzdanındaki tüm parayı çıkarıp arasından birini alıp ödemeyi yapanlar cep telefonunun ekran görüntüsü olarak kendi fotoğrafını kullananlar bir yere tatile gidince, oranın en lüks otelinin kapısının önünde fotoğraf çektirip evinin duvarına asanlar istiklal caddesi vs de. grup halinde yüksek sesle konuşup şakalaşarak " eheho grubuz biz eyoo" diye dolaşanlar, devirye atanlar chat platformalarında " yaw, bash bash, küsel, muhaha, vs" yazanlar kredi kartıyla ödeme yaparken. cüzdanını karşısındaki kişiye doğru açıp " bak daha bende ne kartlar var" mesajı vermeye çalışanlar bunlar ilk aklıma gelenler güncel olanlar. bunları yapanların memleketi , sosyo ekonomik statüsü, cinsiyeti, eğitim durumu ne olursa olsun. kronun bayrak sallıyanıdır Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.