Φ rina Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Güzel gören güzel düşünür,güzel düşünen hayatından lezzet alır... Güne güzel başlamak için biraz tebessum yeterlidir.. İyi okumalar sevgili doslar ... Güzel ve beni güldüren fıkraları zamanım oldukça burada bulacaksınız .... Alıntı
Φ rina Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Hayat Bazen İnsana Kötü Süpriz Yapar...! Bir kaç yıllık evli çiftin bir bebekleri olur. 2 yaşına geldiğinde bebeğin çok farklı ve insan üstü yetenekleri olduğu ortaya çıkar... 3 yaşına geldiğinde yetişkin bir insan gibi konuşur... 5 yaşında, aklınıza gelen her dilde okuyup yazmaya başlar... 10 yaşında ileri matematik profesörleriyle ileri konularda açık oturumlara katılır... 13 yaşında gelecekle ilgili inanılmaz tahminlerde bulunmaya başlar... Bir gün çocuk: 'Tam 1 yıl sonra bugün ben öleceğim.... Ben öldükten 2 yıl sonra 5 Kasım günü annem ölecek.. Annem öldükten 3 yıl sonra da 15 Haziranda babam ölecek.' Annesi ve babası çok şaşırırlar... Gerçekten de bir yıl sonra çocuk ölür... Baba çok uyanık olduğu için karısını hemen ! milyarlar değerinde sigorta yaptırır... 2 yıl sonra da 5 Kasım günü anne ölür.... Baba 3 yıllık ömrünün kaldığını bildiğinden, sigortadan aldığı milyarlarla seyahatlere çıkar ve birbirinden güzel bayanlarla yer bitir. Hatta evini bile 16 Haziranda boşaltmak şartıyla satarak alemler yapar ve son günlerini bekler... Ölümüne 1 gün kala son parasıyla bir hayat kadını kiralar, önce jakuzide eğlence, sonra yatak odasında zevk dolu saatlerle bir gece geçirir.. Adam her şey bittiğinde gözlerini kapatır ve: 'Vay be yarın ölmüş olacağım.. Karım olmadan 3 yıl ne hayat geçirdim ama her şeyi yaptım, dolu dolu yaşadım, helal olsun bana' diyerek, alkolün verdiği rehavetle ve yorgunlukla uykuya dalar... Ama o da ne...... Sabah bir de gözlerini açar ki hala yaşıyor..!!!!!! Yatakta şaşkınlık içinde bakınırken geceyi beraber geçirdiği genç bayan çığlık çığlığa koşarak içeri girer... 'HEMEN ASAĞIYA GELİN NE OLUR.. UŞAĞINIZ SALONDA BOYLU BOYUNCA UZANMIŞ YATIYOR... GALİBA ÖLMÜŞ!!!!' Alıntı
Misafir gun.dem Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 uşak he güzeldi.. teşekkürler Alıntı
Φ rina Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 uşak he güzeldi.. teşekkürler Alıntı
Φ AED Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 bak bazan biz de fıkra yazarız ok mi? Alıntı
Φ rina Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 bak bazan biz de fıkra yazarız ok mi? hay hay efendimm buyrun... ama bu 'ok'eyi anlamış degilimmm...ok= otur konuşma demekmii Alıntı
Φ AED Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 temel ile idrus parasızlık canlarına tak edince cesaretlerini toplayıp bankayı soymaya karar vernişler... çok heyecanlıymışlar,hazırlıklar yapılmış.. soygunu gerçekleştirme anında cesur bir banka çalışanı alarma basmayı becermiş.. polis sirenleri birden bankayı sarmış.. paralar elde temel ile idrus dışarı atmışlar kendilerini..polste arkalarından koşuyormuş ekip olarak.. ğolis şefi tam köşede sıkıştırdığında bağırmış. < kaçma ulan o...spu çocuğu...!!> idrus nefes nefese temele dönmüş: <temel bunlar beni bildiler, sen kaç, sen kaç> ,,,,,,,,,,, bu linkte sevdiğiniz bir parçanın sunumu için bekleniyorsunuz.. Benin Linkim Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 sevgili rina , bu adam şimdi üzülmelimi, sevinmelimi. adam önce çoçuğunu sonra karısını sonra tüm servetini kaybettiğine üzülmelimi, yoksa, herşeye rağmen hayatta olduğu, yaşadığı için sevinmelimi. çoçuğun babasının, aslında evin uşağı olduğunu öğrenmesine gelince, bu durum çok da önemli olmamalı, nasıl olsa adam karısını 3 yıl boyunca güzel bayanlar ve hayat kadınları ile sürekli aldatmış sayılır, ama bakın şu işe ki, karısını bunu çok daha önce zaten yapmış. yani işin aslı artık ödeşmiş oldular. durum 1.1 berabere. ama ilk golü rahmetli atmış. başına gelecekler, önceden malum olmuş demekki. :lol: not,bugün kendi pc. mi değil başka bir pc. kullanıyorum. bu bilg. klavye arızalı olduğu için büyük harfleri ve bazı noktalama işaretlerini kullanamıyorum. umarım hoşgörülür. Alıntı
Φ rina Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 sevgili rina , bu adam şimdi üzülmelimi, sevinmelimi. adam önce çoçuğunu sonra karısını sonra tüm servetini kaybettiğine üzülmelimi, yoksa, herşeye rağmen hayatta olduğu, yaşadığı için sevinmelimi. çoçuğun babasının, aslında evin uşağı olduğunu öğrenmesine gelince, bu durum çok da önemli olmamalı, nasıl olsa adam karısını 3 yıl boyunca güzel bayanlar ve hayat kadınları ile sürekli aldatmış sayılır, ama bakın şu işe ki, karısını bunu çok daha önce zaten yapmış. yani işin aslı artık ödeşmiş oldular. durum 1.1 berabere. ama ilk golü rahmetli atmış. başına gelecekler, önceden malum olmuş demekki. not,bugün kendi pc. mi değil başka bir pc. kullanıyorum. bu bilg. klavye arızalı olduğu için büyük harfleri ve bazı noktalama işaretlerini kullanamıyorum. umarım hoşgörülür. Alıntı
Φ rina Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 HAYATINIZ SEÇTİĞİNİZ KADINDIR Harun Reşit savaşta esir aldığı düşman Generale : -Hayatını bağışlarım ama bir şartım var , der. 'Kadınlar hayatta en çok ne ister?' budur bilmek istediğim... Bu sorunun yanıtını getir kurtar kelleni der. General sorar soruşturur bu çetin sorunun yanıtını aramaya başlar ve Kafdağındaki bir cadının bunu bildiğini öğrenir... Günlerce gecelerce at koşturur, cadıyı bulur ve sorar: -Kadınlar hayatta en çok ne ister? Korkunç cadı yanıt için öyle bir şart ileri sürer ki yenilir yutulur cinsten değil... -Evlen benimle!.. O zaman öğrenirsin ancak istediğini... Bu ölümcül teklifi kabul eder General ve doğru yanıtı alır almaz koşar Harun Reşit'e ve : -Kadınlar en çok kendi özgür iradeleriyle hareket etmek ister!. Harun Reşit Generalin hayatını bağışlar ancak cadıya da evlenmek için söz vermiştir. Neyse evlenirler. İlk gece General bir bakar ki , o korkunç cadı dünyalar güzeli bir afete dönüşmüş karanlık odada..... Konuşur cadı : - Benim kaderim böyle.... Günün sadece yarısı güzel olabilirim , diğer yarısı çirkinim der. Ne dersin? Geceleri seninleyken mi güzel olayım , yoksa gündüzleri dışardayken mi?..... General düşünür ve : sen bilirsin kararı kendin ver der. İşte o an korkunç cadı sonsuzadek güzel bir kadın olarak kalır.... Peki bu öyküden çıkarılacak 3 ders nedir??? 1.Kadınlar en çok kendi özgür iradeleriyle hareket etmek isterler. 2.Özgür iradesiyle hareket eden bir kadın her zaman güzeldir. 3.İster güzel olsun, ister çirkin olsun her kadın aslında bir cadıdır. Hayatınız seçtiğiniz kadındır...... . Zevkli bir kadına rastlarsanız zevkiniz, bilgili bir kadına rastlarsanız bilginiz , zeki bir kadına rastlarsanız zekanız gelişir. Hayat kat kattır. Babil'in Asma Bahçeleri gibi teraslar halinde yükselir ve bir terastan bir terasa sizi kadınlar götürür. Ve bugün durduğunuz teras , seyrettiğiniz manzara , gördüğünüz hayat yanınızdaki kadının terası , manzarası ve hayatıdır... Hayatınız seçtiğiniz kadındır... Alıntı
Φ rina Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 temel ile idrus parasızlık canlarına tak edince cesaretlerini toplayıp bankayı soymaya karar vernişler... çok heyecanlıymışlar,hazırlıklar yapılmış.. soygunu gerçekleştirme anında cesur bir banka çalışanı alarma basmayı becermiş.. polis sirenleri birden bankayı sarmış.. paralar elde temel ile idrus dışarı atmışlar kendilerini..polste arkalarından koşuyormuş ekip olarak.. ğolis şefi tam köşede sıkıştırdığında bağırmış. < kaçma ulan o...spu çocuğu...!!> idrus nefes nefese temele dönmüş: <temel bunlar beni bildiler, sen kaç, sen kaç> ,,,,,,,,,,, bu linkte sevdiğiniz bir parçanın sunumu için bekleniyorsunuz.. Benin Linkim Alıntı
Φ rina Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 çok ayıp çok Haklısın gun.dem Alıntı
Misafir gun.dem Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 rina , yine güzel bi paylaşım.. çıkarılan derslere bak hele Alıntı
Φ AED Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 :D çok ayıp çok Haklısın gun.dem değerli arkadaşlar, fıkra o kadar kaliteli ki(bence tabi) biraz edep dışına çıkmasına feda ettim.. nede olsa kocaman insanlarız idye.. ama gördüm ki kantarın topuzu kaçmış.. daha dikkatli olurum ..sevgiler Alıntı
Φ Muziçko Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 30 Ekim , 2009 çok hoşlar gülümsedim teşekkürler ... Alıntı
Φ rina Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2009 çok hoşlar gülümsedim teşekkürler ... Hiç eksik olmasın yüzünüzden gülümseme Alıntı
Φ rina Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2009 YAŞANMIŞ GERÇEK OLAY Adamın biri arabasıyla giderken yolda bir yolcu alır arabaya.... adam arka tarafa biner.....şöför... - eee hemşerim kimsin nereye gidersin...der....yolcu - ben Azrailim..canını almaya geldim der...... şöför alaycı bir tavırla - sen mi Azrailsin der..yaw senin gibi Azrail olurmu hiç der.... yolcu sakin bir tavırla sen daha önce Azrail gördünmüde tarif ediyorsun der... ve ekler yolcu.... - inanmadın bana öylemi der....şöför - inanmadım tabii der......yolcu - o zaman 200 metre ileride bir adam daha alacaksın der..... gerçekten de adamın dediği gibi şöför 200 metre ilerde bir yolcu daha alır.. ama yolcu ön tarafa oturur...olaylar bundan sonra daha da > enteresanlaşır..... şöför yanındakine... - ee sen klimsin nereye gidersin der....öndeki - abi ben merkezde biryerde indirirsen çok sevinirim adım felanca der......şöför - yaw şu arkadaki adam bana Azrailim diyo görüyonmu şu herifi hem iyilik ediyoz hemde dalga geçiyor zibidi der.... öndeki arkaya bakar ama kimse yoktur....öndeki - abi arkada kimse yokki..... şöför hışımla arkaya bakar ve - körmüsün be adam arkada oturuyorya der..... öndeki arkaya bir daha bakar ve - abi senin kafan iyimi yoksa dalga mı geçiyorsun der...bu sefer arkadaki söze girer.... - gördünmü der öndeki beni ne duyabilir nede görebilir der şöföre. şöför bir anda dizlerinin bağı çözülür bet beniz atar....arkadaki şöföre... - hadi der arabayı kenara çek 2 rekat namaz kıl canını alacam der..... şöför ağlamaklı çaresiz bir şekilde arabayı kenara çeker ve iner arabadan..... sonra.... sonra ne olmuş biliyormusunuz????? adamlar arabayı aldığı gibi kaçmışlar...) 1 Alıntı
Φ rina Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2009 Adam dediğin afilli olacak, Dik duracak başı, her türlü zorluğa karşı Mağrur! Ve Gurur okunacak duruşundan! Ta uzaklardan bile, bileceksin, “Aha, işte o benim” diyeceksin! Havası değişecek evin İçeri girdiğinde! Gülüşü sevdalı, Yürüyüşü emin, Bakışı sağlam olacak! Bir elinde ekmek; diğerinde çiçek, Taşımasını bilecek! Sarışın, esmer, saçlı, kel… Bunlar hikaye, Adam dediğin beyefendi olacak! Koluna girdiğinde; “Şu gördüğünüz küçük dağları biz yarattık” Diyebileceksin! Ve sen de kadın olacak; Kıymet bilecek; Saygıda kusur etmeyeceksin! 1 Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2009 Adam dediğin afilli olacak, Dik duracak başı, her türlü zorluğa karşı Mağrur! Ve Gurur okunacak duruşundan! Ta uzaklardan bile, bileceksin, “Aha, işte o benim” diyeceksin! Havası değişecek evin İçeri girdiğinde! Gülüşü sevdalı, Yürüyüşü emin, Bakışı sağlam olacak! Bir elinde ekmek; diğerinde çiçek, Taşımasını bilecek! Sarışın, esmer, saçlı, kel… Bunlar hikaye, Adam dediğin beyefendi olacak! Koluna girdiğinde; “Şu gördüğünüz küçük dağları biz yarattık” Diyebileceksin! Ve sen de kadın olacak; Kıymet bilecek; Saygıda kusur etmeyeceksin! Sevgili Rina ; Şu Yukarıdaki Sözler ; Öyle Güzel, Öyle Derin, Öyle Anlamlı, Öyle Gerçek, ve Öyle İçten ki ; Hiçbir Yorum ve\veya Ekleme de Bulunarak, Büyüsünü Bozmak İstemiyorum. Yalnızca Şunu Net ve Belirgin Biçimde İfade Ediyorum ki ; Bu Sözlerin Altına Tereddüt Etmeden, ''İMZA MI ATARIM'' ... Saygıarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ rina Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2009 Sevgili Rina ; Şu Yukarıdaki Sözler ; Öyle Güzel, Öyle Derin, Öyle Anlamlı, Öyle Gerçek, ve Öyle İçten ki ; Hiçbir Yorum ve\veya Ekleme de Bulunarak, Büyüsünü Bozmak İstemiyorum. Yalnızca Şunu Net ve Belirgin Biçimde İfade Ediyorum ki ; Bu Sözlerin Altına Tereddüt Etmeden, ''İMZA MI ATARIM'' ... Saygıarımla. Doğan Gülbudak Sevgili Doğan Gülbudak; İmza atılmış bir yazının altında konuşmak haddımız değildir.. Dün okuduğum bir yazınız sizi zaten belli etmişti birde sizin için ben imza attım artık .... Sevgiyle kalın birvarmışhiçyokmuş ama hep böyle kalınnn... Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2009 Sevgili Rina ; Şarkı Sözleri ni, Ekseriyetle İfade Biçimi Olarak Kullanmam Aslında. Buna Rağmen, Hani Tam da Yeri Denilebilecek Bir Tevafuk Yaşarsınız ya Bazen, İşte Şimdiki de, Böyle Bir Şey Sanırım. Sıradaki Parçayı Siz e Armağan Ediyorum ; KALP KALBE KARŞI DERLER Sende Üzüldün mü ? Ay Bile Çeker Gider Geceyi Düşündün mü ? ,,,,, Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ rina Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2009 Sevgili Rina ; Şarkı Sözleri ni, Ekseriyetle İfade Biçimi Olarak Kullanmam Aslında. Buna Rağmen, Hani Tam da Yeri Denilebilecek Bir Tevafuk Yaşarsınız ya Bazen, İşte Şimdiki de, Böyle Bir Şey Sanırım. Sıradaki Parçayı Siz e Armağan Ediyorum ; KALP KALBE KARŞI DERLER Sende Üzüldün mü ? Ay Bile Çeker Gider Geceyi Düşündün mü ? ,,,,, Saygılarımla. Doğan Gülbudak Güzel bir seçim kalp kalbe olmasa paylaşımlar olabilirmi sizce, Tesekkurlerrr efendimm..... Sevgilerimleee... Alıntı
Φ rina Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2009 Sevincini uzat bana; Enleminde enlensin boylamında boy atsın dünyanın. Bırak dalgasına hiç olsun içinde keder, Yaşamın. Serçenin gagasındaki lokmanın lezzetini ver Gecenin sessizliğindeki yaprakların tuhaf hışırtısına sardır beni. Saatlerin çalışmadığı zamanı; Soluk alıp vermelerin durduğu, O müthiş anı ver ki bedenimde köpük köpük Biriken hep coşkuların olsun. Şafakta vurulan sevdanın katili, Kurşun gibi ilk ışıklarıyla kavuran Güneş olsun. Aydınlanınca yüzün gülümseyişin okunsun; Geride bıraktıklarınla alay edercesine sevincin içime dökülsün Şelale olsun! .. Sevincini ver bana. Çocuk ruhundaki baharı getir; Çimlenen yeşilliklerinde toprağın kokusunu, Mart'ın ayazını değil, Gönlündeki Nisan'ın ılık şarkılarını ver ki ezgisi kulaklarımda, Sesinin heyecan veren bir titreşimi olsun. Sevincinle yarat beni. Her sabah kadife bakışların, Sıcak nefesinle buğulansın. Duygularınla her ayaklanışında, Ağız dolusu gülüşlerin olsun. Serinliğinle sarmaş dolaş cennet bahçelerinde teninin; Kimi bembeyaz kimi kıpkırmızı Artık her gün, Seni bir gül gibi koklamak istiyorum! .. .... Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2009 Sevincini uzat bana; Enleminde enlensin boylamında boy atsın dünyanın. Bırak dalgasına hiç olsun içinde keder, Yaşamın. Serçenin gagasındaki lokmanın lezzetini ver Gecenin sessizliğindeki yaprakların tuhaf hışırtısına sardır beni. Saatlerin çalışmadığı zamanı; Soluk alıp vermelerin durduğu, O müthiş anı ver ki bedenimde köpük köpük Biriken hep coşkuların olsun. Şafakta vurulan sevdanın katili, Kurşun gibi ilk ışıklarıyla kavuran Güneş olsun. Aydınlanınca yüzün gülümseyişin okunsun; Geride bıraktıklarınla alay edercesine sevincin içime dökülsün Şelale olsun! .. Sevincini ver bana. Çocuk ruhundaki baharı getir; Çimlenen yeşilliklerinde toprağın kokusunu, Mart'ın ayazını değil, Gönlündeki Nisan'ın ılık şarkılarını ver ki ezgisi kulaklarımda, Sesinin heyecan veren bir titreşimi olsun. Sevincinle yarat beni. Her sabah kadife bakışların, Sıcak nefesinle buğulansın. Duygularınla her ayaklanışında, Ağız dolusu gülüşlerin olsun. Serinliğinle sarmaş dolaş cennet bahçelerinde teninin; Kimi bembeyaz kimi kıpkırmızı Artık her gün, Seni bir gül gibi koklamak istiyorum! .. .... Sevgili Rina ; Tek Kelime , Hatta Kelime Bile Değil, Belkide Bir Ünlem ; VAY BE. Bu Mısraların Sahibinin Adını Neden Duymadım Şimdiye Değin Bilemiyorum. Oysa Bir Amatör den de, Beklenemeyecek Güzellikte Bu Sözcükler Hayır, Hayır Bu Kişi, Edebi Bir Güneş in Uydusu Olamayacak Kadar Özgün ve Sıcak. Bunu Hissedebiliyorum. Ve Ekliyorum, Olsa Olsa Ancak, Bundan Sonra Rasathanemde Yerini Alacak Bir Yıldız Olabilir. Bu Bağlam da, Hiç de Tarzım Olmamasına Rağmen İkinci Alıntı yı da Ben Yapıyorum ; Sonbahardan Geriye Kalanlardan Alırsa insan aynı mevsimdeki kokuyu Yok olan umudu mudur yada başlangıcı mı hayatın Şen ve kahkahalı bir yazın sonundan geriye kalan Elllerinde sararmış dallara asılı Güllerden bir damla kan kırmızı mıdır Üzerilerine dökülen o yasak anılar Leylasını arayan mecnun misali Nasıl ve neresine takılıdır ki geçmişinde Aşk uğruna şimdi gökkubbesinde uçuşan İçin için ateşi tükenen bir yangının külleri mi Resmeden şimdi bize hep bu aynı mevsimde. Ali Arslan Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.