Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Arkansas


_asi_

Önerilen İletiler

Arkansas

 

450px-Flag_of_Arkansas.svg.png

 

Arkansasstateseal.jpg

 

 

Yaklaşık olarak 3 milyon nüfusu ile Arkansas 137,754 km2'lik bir alan üzerinde yer almaktadır. İki coğrafi alana ayrılır: Dağlık bölgeler ve ovalar. Doğuda ve batıdaki ovalar Mississippi Alluvial ve West Gulf Coastal düzlüğünden oluşur. Kuzeyde ve batıdaki dağlık bölgeler, Ozark Platosu, Ouachita Dağları ve onların arasından akan Arkansas nehri vadisidir. Başlıca şehirleri, Little Rock (başkent), Fort Smith, North Little Rock, Pine Bluff, Jonesboro ve Fayetteville'dir.

 

Yüksek Öğrenim

Arkansas, yaklaşık 17 kolej ve üniversite ile 14 community koleje sahiptir. Arkansas yüksek öğrenim kurumlarından en büyüğü, Arkansas Üniversitesi'dir. En önemli kampüsü Fayetteville'dedir. Diğer kampüsleri ise Little Rock, Pine Bluff ve Monticello'da yer alır. Batesville'daki Arkansas Koleji, 1836'da kurulmuştur ve eyaletin en eski kolejlerinden biridir. Diğer yüksek öğrenim kurumları, Jonesboro'da Arkansas State University; Russellville'de Arkansas Tech University; Conway'de University of Central Arkansas ve Hendrix College, Magnolia'de Southern Arkansas University'dir. Özel okullar, John Brown University ve Harding University'dir.

 

İklim

Arkansas iklimi genel olarak sıcak ve nemlidir, kışlar ılık yazlar oldukça sıcak geçer. Güneyde ve doğuda ısı genel olarak kuzeydeki ve batıdaki dağlık bölgeden daha yüksektir. Kuzeybatı Arkansas'da ortalama Temmuz sıcaklığı 26°C ve ortalama Ocak sıcaklığı 4°C'dir. Güney kesimlerde ortalama Temmuz sıcaklığı 28°C, Ocak sıcaklığı 7°C'dir. Eyalet genellikle yağmur şeklinde, yılda ortalama 124 cm3 yağış alır. Kar yağışı Arkansas'ın bazı doğu ve güney bölgelerinde seyrek olarak görülür ve dağlık bölgelerde yıllık ortalama yağış 15 cm3'tür.

 

Dinlenme

Arkansas'ın 44 eyalet parkında, Toltec Mounds (kızılderililerin yaşadıkları bölge), Ozark Folk Center (Ozark sanatçılarının gösteri merkezi) ve Crater of Diamonds (insanların elmas aradıkları yer) bulunmaktadır. Hot Springs National Park, kaplıcaların ve sıcak su kaynaklarının bulunduğu bir dinlenme yeridir. Arkansas 200,000 hektardan fazla bir göl alanına sahiptir ve etrafında 15,600 km'lik nehir ve akarsular bulunur. Eyaletin yaklaşık yarısı ormanlık alanlarla kaplıdır. Açık hava etkinliklerini sevenler, balık tutmaktan, su kayağı, yürüyüş, rafting ve kamp yapmaktan hoşlanacaklardır.

 

Amerika'nın 42. başkanı Bill Clinton, Arkansas'da doğdu ve başkan olmadan önce bir süre Arkansas valiliği yaptı.

 

 

Map_of_USA_highlighting_Arkansas.png

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.