Φ ftoyd Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2009 Bu aralar TRT yayınları iyice dikkatimi çekmeye başladı.Geceleri verilen Arapça -Türkçe alt yazılı filmler dışında bir de TRT çocuk inanılmaz filmler içeriyor.Çivi çakarken sinirlenip duvara yumruklar sallayan çizgi karakterler, birbirine sinirlenip yüze pasta atanlar,sözde işini yapacak bir marangoz ördeğin masaya yaptıkları sinirlenip yakması falan.Ve ve ve işin en kötü tarafı ,yayınlara dikkat etmeyen nice ailenin,çocuğunu ekran başına oturtup,al çizgi film izle deyip ,sözümona çocuğunu oyalacak bişey bulmasının hevesiyle işine gücüne bakması,tehlikeyi çok çok fazla büyütüyor kanısındayım.Bence yayınları takip edip,olumsuz olduğunu düşündüğümüz her konuyu foruma taşıyıp bunu yakın çevremizle paylaşmamızda yarar var.Siz ne dersiniz? (diğer bazı malum kanallardaki dizileri saymıyorum çünkü zaten fazlasıyla aşıladıkları şeyler ortada,ama yetişkinler ya da erginliğine az kalmışların değil,özellikle çocuklarımızın hedef alınması bence tepkiyi gerektiriyor) Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2009 Ya. Çocuk işte. "Piyasada" var bir şeyler. Zaten sıkılıyor hemen. Alırız bir kaç şey, okuruz. Ya. Kolaydı bu kadar. Çocuk edebiyatını çok boşluyoruz, çok. Tabi şunu da söyleyebiliriz haklı olarak: Bizler ne kadar okuduk, okuyoruz da çocuğun kitabını daha fazla önemseyelim? Doğru. Okuma alışkanlığı çocukluktan kazanılırsa iyi olur, ama işin bu yanından çok çocuğun genel anlamda gelişimine dikkat çekmek isterim. Çocuklar TV, bilgisayar, aile, okul derken şekilleniyor ve saydıklarımızın hepsinden ne yazık ki pek çok kötü öğe alıyor. Buna bir de çocuk edebiyatımızın yetersizliği, "amca" ve "teyze"lerin kendi yöneldikleri batı etkisinin kimlik gelişiminde doğurduğu sorunları eklenirse durumun vahim olduğunu görmemiz kolaylaşır. Şöyle bir düşünün, ben 90'ların 2000'lerin çocuğuyum mesela. Okuduğum en güzel eserler benim sokağımı, caddemi değil ya atalarım olanlarınkini ya da bugün batımda yaşayanlarınkini anlatmıyor muydu? Hadi gerçekten bize hitap eden güzel şeyler gördük ya da göremediklerimizi de yok saymayalım; yeterli mi bunlar? Ben sokağımda yürürken hangi eserle tekrar karşılaşacağım ki! Çocuk nedir, çocuk? Biz çocuğun kendisini ne kadar ciddiye aldık da edebiyatını ciddiye alalım? Cengiz Aytmatov'un Beyaz Gemi'si vardı, bildiniz mi? İşte ben içimdeki çocuğun değerini, hayata vereceği samimi tepkiyi orada öyle iyi gördüm ki artık çocuğa dair her şeyi sadece 0-18 yaş arası için değil bir ömür için ele almak gerektiğini düşünüyorum. Çocuğun kitabı: Yakın zamanda sanırım birbirimizden habersizce dile getirdiğimiz ortak bir sorun olmuş "çocuğa yönelik yayıncılığın problemleri". Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2009 Bence TRT diye bir kurum yok, hatta hiç olmamış gibi bir şey olduğundan, hiç bir fikrim yok. Ne yayınlar, ne gösterir, hiç bilmiyorum. Bilmek de istemiyorum. Yok öyle bir kanal benim için... Ne zaman doğru dürüst bir hükümet olur, o zaman TRT yi yeniden keşfedebilirim... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.