Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Müjde nümin arkadaşlar zina kaldırıldı!!! Yeterki niyetiniz ciddi olsun; herşey serbest artık. Yanlız niyeti kötü olanlar söylesin ötekine yoksa çok ayıp olur. Masumca halledin işinizi artık :) Hani ısınmak için diye bir fıkra vardıya bu iş ona benzedi artık.

Arkadaşlar şu geldiğimiz noktaya bakında acıyın halime. Biz işin içinden çıkamadık. Benim tanımlamalarımla sayın boşigin tanımlamalarına bakında siz karar verin bari.

(Bu arada evlilik öncesi ilişkiye benim karşı olduğumu sanmayın, islama göre zinadır ondan bahsediyoruz)

1- Evliliği tamamlayan unsurun "Cinsel İlişki" olduğunu sizde kabul etmiştiniz:

Cinsel ilişki kurmak evliliği tamamlayıcı bir unsur "olabilir buna itirazım yok". demişim. Bu kabul manasına gelmez. olabilir itiraz etmiyorum manasına gelirki; onuda konu uzamasın diye öyle söylemek zorunda kaldım. Halada konu uzamasın diye itiraz etmiyorum. Ayrıca diyelimki kabul ettim; arada yinede zamanlama farkı var. Cinsel ilişki evliliği tamamlamış olsa bile; "nikahtan sonra" tamamlayabilir. Sizin dediğiniz gibi nikahtan önce tamamlamaz. Bana inanmıyorsanız, islam alimlerine inanın bari:

Alıntı islam hukuku profesörü Hayrettin Karaman'dandır: -http://www.hayrettinkaraman.net/sc/00074.htm-

Şahitsiz ve ilansız, yalnızca iki tarafın (erkekle kadının) karşılıklı rızaları ve irade beyanları (seninle evlendim, evleniyorum demeleri) ile yapılan evlenme akdinin sahih ve geçerli olmadığı, böyle bir evlenme ile birleşenlerin zina etmiş olacakları konusunda ictihad birliği vardır

Ama siz islam alimlerinden daha iyi biliyorsanız ona bir diyeceğim yok.saygılarımla

• Cevaplar 106
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Arkadaşlar şu geldiğimiz noktaya bakında acıyın halime. Biz işin içinden çıkamadık. Benim tanımlamalarımla sayın boşigin tanımlamalarına bakında siz karar verin bari.

Gerçekten de acınacak haldesiniz Sayın Forsa... O kadar ki hala yazdıklarımdan zerre kadar bir şey anlamadan tekrarlıyorsunuz aynı şeyleri...

Bana inanmıyorsanız, islam alimlerine inanın bari:

İşte size niye acıdığımı ve arkadaşlarında niye acıması gerektiğini kendiniz göreceksiniz, yine kendi alıntınızla:

Alıntı; islam hukuku profesörü Hayrettin Karaman'dandır: -http://www.hayrettinkaraman.net/sc/00074.htm-

Şahitsiz ve ilansız, yalnızca iki tarafın (erkekle kadının) karşılıklı rızaları ve irade beyanları (seninle evlendim, evleniyorum demeleri) ile yapılan evlenme akdinin sahih ve geçerli olmadığı, böyle bir evlenme ile birleşenlerin zina etmiş olacakları konusunda ictihad birliği vardır.

Ben böyle bir şeyden bahsettim mi Sayın Forsa? "İlansız Olsa da Olur" dedim mi?

Ayrıca bakınız şu var ve söylediklerimi bu açıdan ele alınız rica ederim:

— Taraflar karşılıklı olarak birbirlerinden razı…

Ana ve Babaların, ailelerin olurları alınmış…

Bulundukları toplum haberdar edilmiş, yani “Nişan” akdedilmiş…

— Evlilik muhakkak…

— Tüm hazırlıklar yapılmış…

— Çeyiz dürülüp eve gönderilmiş…

— Nikâh şekerlerinin tane hesabı yapılmaya başlanmış…

— Nikâh memuru masada bekliyor, ya da imam vs işte…

Neyse geyiğe gerek yok, anlamışsınızdır mutlaka…

Ben "Şahit"e gerek yok demedim... "Şahit" dediğimiz olay "Hukuki" bir olaydır. "Dinde yeri yoktur" yada "Gereksizdir" demedim...

Dediğim şartlarda Cinsel İlişki yaşayan çiftler "Karı-Koca"dırlar... Siz bunu siter "Evlilik" olarak adlandırın, ister adlandırmayın...

Söylediklerim açık ve nettir ve talebiniz üzerine size gerçekten hakkıyla acıyorum ***********...

Gönderi tarihi:

Ayrıca bakınız şu var ve söylediklerimi bu açıdan ele alınız rica ederim:

— Ana ve Babaların, ailelerin olurları alınmış…

— Bulundukları toplum haberdar edilmiş, yani “Nişan” akdedilmiş…

— Evlilik muhakkak…

Bunları daha önce okudum sayın boşig, ancak daha öncede söylediğim gibi bu yukardaki söylediklerinizin oluşması nikah tamamlandı manasına gelmiyor. dolayısıylada bu yukardaki yazdıklarınızdan hemen sonra kurulan cinsel ilişki islama göre ZINAdır.

Çünkü nikah tamamlanmadan kurulan cinsel ilişki ZINA'dır. şimdi yukarıda söylediklerinizi madde madde inceleyelim bakalım:

ok, olabilir. ama nikah tamamlanmadı.

— Ana ve Babaların, ailelerin olurları alınmış…

ok, olabilir. ama nikah tamamlanmadı.

— Bulundukları toplum haberdar edilmiş, yani “Nişan” akdedilmiş…

ok, nişan var ama henüz nikah yok.

— Evlilik muhakkak…

yani evliliğin olacağı muhakkak diyorsunuz ama değil. bu aşamada bile nikahların bozulduğu defalarca görülmüştür.Lütfen buna cevap yazmayın, bu maddeyi geçelim. ok, evliliğin olacağını muhakkakmış gibi görelim.

ok, ne güzel evliliğe doğru gidiyoruz, allah bozmasın. :)

Ooo, ne güzel buda tamamlanmış. Allah mesud etsin.

Üüff, üf acaip, nikah neredeyse tamamlanacak. bunada ok.

Buda güzel, nikah memuru yada imam masada bekliyor. demekki nikahın tamamlanmasına en fazla yarım saat kalmış.Aksi halde, nikah tamamlanmış olsa; nikah memuru yada imam gitmiş olurdu. Peki ya sonrası? yarım saat kalmasına rağmen nikah hala tamamlanmadı. Ve sizde sonrası için birşey yazmamışsınız ama üst iletilerinizde cinsel birleşme nikahı tamamlamaktır dediğinize göre bu durumda sadece cinsel birleşme eksik kalıyor herhalde.

Ben nikahtan önce islamda cinsel birleşme ZINA'dır dediğim zaman yarım saat öncesini düşüneceğinizi hiç tahmin etmemiştim sayın boşig. Meğerse siz nikahtan önce cinsel ilişki olşur derken yarım saat öncesinden bahsediyormuşsunuz.

Birde diyorsunuzki, cinsel birleşme sizin yaşınıza kadar kadar ruhsal bunalım yaratmaz. Nikahın kıyılmasını yarım saat bile bekleyemeyecek kadar bunalmak sizce ruhsal bunalım değilmidir? 5-10 sene bekleyen bir insan yarım saat bile daha fazla bekleyemezmi?

Yarım saati nerden çıkarıyorsunuz diyebilirsiniz; Buysun burdan çıkarıyorum:

Hiçbir imam veya nikah memuru masada yarım saatten fazla beklemez.

İşe bakın!! nikah memuru yada imam masada bekleyecek fakat "Gelin ve Damat" ortada yok. Neredeler derseniz; sizin mantığınızla "nikahı tamamlamak için" cinsel birleşmeye gitmişler.

Kan ter içinde geri dönecekler ve imama ne diyecekler? "Biz nikah tamamlamaya gittik ve onun için geciktik"mi diyecekler?

İmam yada nikah memuru demezmiki onlara; "mademki nikahı siz kendiniz tamamladınız öyleyse bizle bir işiniz kalmamış hadi evvallah". demezlermi? "Mademki nikahı siz kendiniz tamamlıyorsunuz, bizi niye çağırdınız" demezlermi?

Dikkat edin; nikah iki kere tamamlanmaz; siz tamamlıyorsanız, imam yada nikah memuru bir kere daha tamamlanmış bir şeyi tamamlamaz.

Ama sizin bütün bunca iletilerinizde yazdıklarınız, bunca emeğiniz sadece yarım saat için idiyse, yarım saatten birşey olmaz herhalde (Aslında o bile ZINA'dır ama neyse) siz bildiğiniz gibi yapın.

Yarım saat bile bekleyemeyecek vaziyetteyseniz, artık benim bu topicte sizinle tartışmayı bitirme zamanım geldi demektir.

saygılarımla

Gönderi tarihi:
Yarım saat bile bekleyemeyecek vaziyetteyseniz, artık benim bu topicte sizinle tartışmayı bitirme zamanım geldi demektir.

Arkadaşlar şu geldiğimiz noktaya bakında acıyın halime.

Söylediklerim açık ve nettir ve talebiniz üzerine size gerçekten hakkıyla acıyorum

Yarım Saat Bekleyememekten mi bahsediyoruz Sayın Forsa?

Yarım Saat Bekleyemememden/Bekleyemeyecek Olmamdan mı bahsediyoruz?

Yarım Saat Bekleyemediğimi nereden biliyorsunuz?

Diğer söylediklerinizin konu ile ne alakası var?

Açıklıyoruz, anlamıyorsunuz...

Toplumsal Hukuk açısından diyorum...

Hakk ve Hukukun güven altına alınması açısından diyorum...

"Kurum Olarak Evlilik"i kast etmiyorum diyorum...

Size "Medeni Hukuk"un gelişimini mi anlatalım illa ki...

İletinizde nitelediğiniz herşeyin cevabı var iletilerimde ancak siz hala aynı sulardasınız...

Niye? Çünkü işinize gelmiyor...

Tek bir bilgi verdiğiniz yok iletinizde...

Gerçektende Tartışma Adabı açısından, en azından tartışmayı kesmeniz yerinde bir davranış olmuş...

Yoksa ardı gelecek bir tartışmada beni daha ağır ithamlarla nitelemeniz kaçınılmaz olacaktır...

Sayın Forsa; verdiği cevabın, iletimi hangi açıdan ve hangi amaçla nitelediği hiç mi hiç belli olmayan ilk forumdaşım olma özelliğini taşıyorsunuz, bilmem farkında mısınız?

Ve "Bu Özelliğini İnatla Sürdürebilen İlk Forumdaşım" olma özelliğine de sahipsiniz aynı zamanda...

Çünkü hala ne demek istediğimi hiç anlamamışsınız...

Ve "Cevap Verme" çırpınışı ile bişeyler karalamışsınız...

Normaldir, anlıyorum sizi...

Hakikaten geldiğiniz nokta bakımından sizinle tartışacak tek bir şeyimiz kalmadı bu konuda,

zira iletinizden alıntıladığım ilk alıntımda da belli olduğu üzere, ithamlarınızla insanın tadını kaçırıyorsunuz etik açıdan...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Yarım saat olayını nerden çıkardığımı gayet açık bir şekilde bir üst iletimde özellikle yazdım sayın boşig, anlamamış gibi yapmayın lütfen.Ayrıca konudan çıksak gerçektende iyi olacak zaten anlaşabilmemiz mümkün değil.Bu topicteki size son iletimdir. saygılarımla

Gönderi tarihi:
Yarım saat olayını nerden çıkardığımı gayet açık bir şekilde bir üst iletimde özellikle yazdım sayın boşig, anlamamış gibi yapmayın lütfen.Ayrıca konudan çıksak gerçektende iyi olacak zaten anlaşabilmemiz mümkün değil.Bu topicteki size son iletimdir. saygılarımla

Aslında asıl mesele Yarım Saat olayı değil...

Asıl konu sizin tartışma boyunca hiç bir bilgi verememiş olmanız,

Söylediklerimi anlamamış olmanız,

Hala aynı sularda yüzüyor olmanız,

Ve buna rağmen hala basit bir hiciv peşinde koşuyor olmanız...

Bence de hala birşey veremeyeceğinizi göz önünde bulundurursak, ileti yazmamanız yerinde olur...

Saygılarımla...

• 6 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Arkadaşlar ilk önce bakara suresinin 223. ayetini kafasına ve nefsine göre yanıtlayanlar gördüm ve üzüldüm. Tamam ayet-i keimede kadınlarınız sizin tarlalarınınz (ekeneklerinizdir) dilediğiniz gibi varın diyor ama sonundaki kendinizi hazırlayın (uygun davranışlarla) ibaresine dikkat etmeden yorum yaptığınızı farkettim. Öncelikle örneklerle bildiğim kadarını aktarmaya çalışayım. Dinimizde zina kesinlikle haram olup allahın rahmetinden uzaklaşmaya delalet büyük bir günahtır. Peygamber Efendimiz HZ MUHAMMED (s.a.v) bir hadisinde buyuruki: Bir kisi zina ederken imanı ondan ayrılır ve üzerinde asılı durur zina bittikten sonra ona geri girer. Yine bir başka hadis-i şerifte buyururki: Kim zinayı alışkanlık haline getirdiyse imanı onu terkeder.

Zina çeşitli gruplara ayrılıp (bu kadar ayrıntılı bahsetmeye gerek yok) her türlüsü haramdır ve zina yapanların allahın rahmetinden uzak kalacakları belirtilmiştir.

Eşlerin ilişkilerinde ise ilişki sırasında eşlerin örtünmeleri menduptur (islam ahlakından).

Ters ilişki konusunda ise yine Bakara suresinin 222. ayeti derki: Sana kadınların ay halini sorarlar. De Ki: O,bir rahatsızlıktır. Bu sebeple ay halinde olan kadından uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allahın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şunu iyi bilin ki, Allah tevbe edenleride sever, temizlenenleride sever.

Ayeti kerimede bahsedilen allahın emrettiği yer ibaresi kadın cinsel organıdır.

Peygamber bir hadiste Kadınlarıyla ters ilişkiye girenlerin pis hayvanlar gibi kokacaklarına işaret etmektedir.

Zira lut kavminin halak olma sebebi olan ve adını kavmden alan lutilik( homoseksüellik) de önceleri kadınlarla ters ilişki kurarak başlamıştır.

Oral seks konusunda ise kesin bir hüküm ve hadis bulunmamakla beraber sterillik ve bakteriler ayrıca eşlerin karşılıklı rızaları göz önünde bulundurularak hareket edilmesinde fayda vardır.

Mastürbasyon konusunda alimler çeşitli farklılıklar gösterir.

Örneğin şafi meshebinde kati haramdır.

Diğer mesheplerde bir sakıncası yoktur ve hatta zinayı engelleyecekse yapılması gereklidir.

Bir de lütfen bu tarzda konuların islamiyet için bir suistimal konusu olmamasına özen gösterirsek ve yüce KURAN ve sahih

hadislerden yararlanarak hareket edersek İslamiyetin nasıl 1400 yıl önceden bugünlere ışık tuttuğunu çok daha iyi görebiliriz.

Saygılarımla....

Bakara(*) Sûresi

223 - Kadınlarınız sizin ekinliğinizdir. Ekinliğinize dilediğiniz biçimde varın. Kendiniz için (geleceğe hazırlık olarak) güzel davranışlar takdim edin. Allah’a karşı gelmekten sakının ve her hâlde onun huzuruna varacağınızı bilin. (Ey Muhammed!) Mü’minler’i müjdele.

sanırım kastetdiğiniz ayet bu olsa gerek, ekinlikten kasıt ne dir?

Arkadaşlar birde aynı surenin 222. ayetini okuyun ona göre yorum yapın ve lütfen çarpıtmayın.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.