Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çiğ böreğin püf noktası


Supernova

Önerilen İletiler

Merhaba,

 

Tüm malzemelere sadık kalarak çiğ böreği yapmama rağmen kızartma aşamasında pofuduk bir şekilde kabarmıyor. Bu konuda yardımcı olup açıklayabilecek arkadaşlar var mı acaba?

 

Kullandığım malzemeler:

Hamur için:

Un

Su

tuz

 

İç malzeme:

Kıyma

Rende soğan

1 çay bardağı su

Tuz

Karabiber

 

Bol yağda kızartıyorum ama yine de başarılı olamadım... Hep sönük kalıyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Merhaba.

 

uzak doğudan özel olarak getirilen çin böreği

 

Dondrulmuş Karidesli Çin Böreği

 

Özel çin böreği yufkası içerisine sarılmış leziz karides ve lahana sebze karışımı. Kızartıldıktan sonra uzun süre çıtırlığını muhafaza eden bu ürün, tüm aperatif tabakları, davetler ve açık büfeler için idealdir.

 

dondurulmus-karidesli-cin-boregi.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 2 ay sonra...

Hamuru aslında bekletmeniz gerekmez. Çiğ böreklerinizi geniş bir tavada ve bol yağda kızartın. tavaya koyar koymaz arada sırada tavayı (yağı dökmeden) ileri geri sallayın. Ne kadar sallarsanız o kadar kabardığını göreceksiniz. Bu nedenle tavanızın böreğin hareket etmesine olanak sağlayacak büyüklükte olması gerekir. Ev tavaları genelde çok büyük olmadığından her defasında sadece bir börek koyup tavayı sallayın. İstediğiniz gibi pofuduk olacaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.