Jump to content
Sign in to follow this  
Supernova

Çiğ böreğin püf noktası

Recommended Posts

Merhaba,

 

Tüm malzemelere sadık kalarak çiğ böreği yapmama rağmen kızartma aşamasında pofuduk bir şekilde kabarmıyor. Bu konuda yardımcı olup açıklayabilecek arkadaşlar var mı acaba?

 

Kullandığım malzemeler:

Hamur için:

Un

Su

tuz

 

İç malzeme:

Kıyma

Rende soğan

1 çay bardağı su

Tuz

Karabiber

 

Bol yağda kızartıyorum ama yine de başarılı olamadım... Hep sönük kalıyor...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Merhaba.

 

uzak doğudan özel olarak getirilen çin böreği

 

Dondrulmuş Karidesli Çin Böreği

 

Özel çin böreği yufkası içerisine sarılmış leziz karides ve lahana sebze karışımı. Kızartıldıktan sonra uzun süre çıtırlığını muhafaza eden bu ürün, tüm aperatif tabakları, davetler ve açık büfeler için idealdir.

 

dondurulmus-karidesli-cin-boregi.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

hamuru beklet beklet o zman güzel oluyo

 

 

evet bende hamuru beklettiğim zaman daha güzel ve kabarık oluyor...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hamuru aslında bekletmeniz gerekmez. Çiğ böreklerinizi geniş bir tavada ve bol yağda kızartın. tavaya koyar koymaz arada sırada tavayı (yağı dökmeden) ileri geri sallayın. Ne kadar sallarsanız o kadar kabardığını göreceksiniz. Bu nedenle tavanızın böreğin hareket etmesine olanak sağlayacak büyüklükte olması gerekir. Ev tavaları genelde çok büyük olmadığından her defasında sadece bir börek koyup tavayı sallayın. İstediğiniz gibi pofuduk olacaktır.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.