Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Bülent Arınç, askerlikte Anadolu çocuğuna haksızlık yapıldığını, birilerinin çözüm istemediğini dile getirdi. Ziyaretlerde bulunmak üzere Antalya'nın Alanya ilçesine gelen Arınç, tuzu kuru olanların çocuklarının evlerine yakın yerlerde askerlik yaptığını, Anadolu ailelerinin ise bir sene boyunca 'Sağ gelecek mi ?' diye korku içinde beklediğini söyledi. AK Parti Alanya ilçe teşkilatında konuşan Arınç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, Süleyman Demirel'den geçmiş hükümetlere göndermelerde bulundu. Baykal ve geçmiş hükmet başbakanlarını tembel ev kadınlarına benzeten Arınç, ayrıca asker atamalarında zengin fakir ayrımının yapıldığını iddia etti. 'Akan kan durmasın, aksın. Benim oğlum gitti herkesinki gitsin.' Yok öyle bir şey. Zaten gidenler hep Anadolu çocukları." diyen Arınç, "Filan köyden filan kasabadan tuzu kuru olanların öyle bir sıkıntısı yok. Türkiye'de onlar bir yolunu bulup evlerine yakın bir yerde çocuklarının askerlik yapmasını garantiliyorlar. Ama Anadolu çocuğu neredeyse siz el üstünde dualarla gönderiyorsunuz. Ama bir sene boyunca sağ gelecek mi acaba diye korku içinde bekliyorsunuz." dedi. Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 - Daglarda cözüm bulamayanlar Ceylanlara tuzak hazirlayarak biryerlere geleceklerini zannediyorlar.. PKK nin tuzaklarini artik bu memleketin vatandasi yutmuyor. Sona gelinmistir. Bülent Arinclar devrede son umutlar.. Tuzunun kurusunu seyhlerde arayan Bülent Arınç, takintisi.. Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 - Daglarda cözüm bulamayanlar Ceylanlara tuzak hazirlayarak biryerlere geleceklerini zannediyorlar.. PKK nin tuzaklarini artik bu memleketin vatandasi yutmuyor. Sona gelinmistir. Bülent Arinclar devrede son umutlar.. Tuzunun kurusunu seyhlerde arayan Bülent Arınç, takintisi.. Sayın efendi Türkler bende bu yazıyı okuduktan sonra internet üzerinden biraz araştırdımda şehit olan askerler hep fakir,gariban çocukları bu bir rastlantımı acaba diye sormak geliyor insanın içinden... Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Sayın efendi Türkler bende bu yazıyı okuduktan sonra internet üzerinden biraz araştırdımda şehit olan askerler hep fakir,gariban çocukları bu bir rastlantımı acaba diye sormak geliyor insanın içinden... Bu garibanlik nasil oluyor bilmiyorum ama Almanyanin yüzde 99.zengin degildir zengin olana göre.. Askerde 1000.Askerden biri zengin ise demek ki ölüm oraninda buda gecerli olacagina göre? vede zenginlerin imkanlari dahilinde biryerlere gelme olanagi bizim ülkelerde biraz daha olanakliysa bu oranti yüzde yüze gelecegine göre gayet normal...Abartilacak birsey yok. Biraz serin düsün.. Arkadasim. Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Bu garibanlik nasil oluyor bilmiyorum ama Almanyanin yüzde 99.zengin degildir zengin olana göre.. Askerde 1000.Askerden biri zengin ise demek ki ölüm oraninda buda gecerli olacagina göre? vede zenginlerin imkanlari dahilinde biryerlere gelme olanagi bizim ülkelerde biraz daha olanakliysa bu oranti yüzde yüze gelecegine göre gayet normal...Abartilacak birsey yok. Biraz serin düsün.. Arkadasim. dediğin mantıklı aslında bizim ülkemizde maddi olanak yoksunluğundan dolayı okuyamıyor fakir çocuğu,durumu elverişli olan okuyup astek yada kısa dönem olarak (kısa dönem askerliğe karşıyım,askerdeykende uyuz olurdum :)ama neyse ) yapıyor ve ülkemizde zengin denilebileck insan sayısı fakir insan sayısına kıyaslanamaz bile,sonuç olarak bu istatistik mantıklı yani :D Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 dediğin mantıklı aslında bizim ülkemizde maddi olanak yoksunluğundan dolayı okuyamıyor fakir çocuğu,durumu elverişli olan okuyup astek yada kısa dönem olarak (kısa dönem askerliğe karşıyım,askerdeykende uyuz olurdum :)ama neyse ) yapıyor ve ülkemizde zengin denilebileck insan sayısı fakir insan sayısına kıyaslanamaz bile,sonuç olarak bu istatistik mantıklı yani :D Evet hic birsey yapamiyorsa örnegin karga sesinle bir sarki veya bir darbuka patlatiyor; DOGRU Devlet olmadi belediye konservatuarina katiliyor al sana kisa askerlik.. olabilir bosluklar varsa doldurulmasi gerekiyor.. Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 başbakan oğulları falan dahil mi ? ne demek istiyor kimleri kastediyor... ben gastede okudum anlamadım Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 başbakan oğulları falan dahil mi ? ne demek istiyor kimleri kastediyor... ben gastede okudum anlamadım ABD cilere birsey demiyor Türklere sesleniyor? Birileri maglum zaten dagda bayirda yatirda..Minarenin tepesinde Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Askerlik dediniz de bir de öğretmenlerin askerliğiyle ilgili garip bir durum var o geldi aklıma.Şu ana kadar öğretmenler üç ihtimalden biriyle askerlik yapıyorlardı.Ya 6 aylık kısa dönem -çavuş oluyorlar genelde- ya asker öğretmenlik 18 gün gidip bir okulda asker öğretmen olarak 12 ay maaşla ya da 12 ay bilfiil Asteğmen olarak maaşla yapıyorlar.6 ay kısa dönem gidenler şikayetçi bu durumdan hem paraları gidiyor hem diğer Asker öğretmen ve uzun dönemleri düşünüp bu ne olaki diyorlar. Ayrıca bir garip durumda asker öğretmen olup bir okulda çalıştığında öğretmenlik hizmet süresinden saymıyorlar bayan hocalar askere de gitmiyor ki gitmesinler doğaldır onlar hizmet sürelerinde bir yıl öne geçiyorlar. 2010 yılından itibaren bu durum yanlış bilmiyorsam 6 aylık tek statüye indirilecek. Ayrıca 18 ya da 6 ay dönemle askerlik yapanlara askerdeki uzun dönem statüsüz ya da onlardan önce gelmiş alt statüde olanlar gıcık oluyorlar bu duruma. Bu kadar sorunun içinde bu da sorun mu canım diyebilirsiniz.Bu bir görüntü, bir örnek sadece.Adaleti tesis etmek için adalet en ücra yere de tesir etmeli... Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2009 dediğin mantıklı aslında bizim ülkemizde maddi olanak yoksunluğundan dolayı okuyamıyor fakir çocuğu,durumu elverişli olan okuyup astek yada kısa dönem olarak (kısa dönem askerliğe karşıyım,askerdeykende uyuz olurdum :)ama neyse ) yapıyor ve ülkemizde zengin denilebileck insan sayısı fakir insan sayısına kıyaslanamaz bile,sonuç olarak bu istatistik mantıklı yani :D kısa dönem askerliğini yapmış biri olarak ve bir astek olarak askerliğini (üstelik hakkaride Jan.Kom. ) yapan bir babayiğidin abisi olarak birincisi senin kısa dönem askerliğe askerde gıcık olman demek üniversite mezunu olmaman demektir.Üniversite mezunu olan birinin kısa dönem yapması sana saçma geliyorsa sen neden üniversite okumadın.Biz sizin gibi uzun dönem askerlere uyuz olurdur:)) Bende kardeşimde çok varlıklı bir ailenin çocuğu değildik ama okuduk.Fakirlik sadece bahanedir okumak isteyen okumak için can atan bir insanı fakirlik engellemez.Benim yurtta oda arkadaşım gece güvenlik görevlisi olarak çalışırdı gündüzleri üniversitede öğrencilik yapar ara bazı bulduğu saatlerde de taksi şoförlüğü yapardı.Şimdi başarılı bir denetmen.Gene yurttan bir arkadaşım sivilde iken berberlik yapan birisi idi.Özellikle saçlarımızı ona kesitirirdik sırf o para kazansın diyerek ve daha niceleri.... Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2009 kısa dönem askerliğini yapmış biri olarak ve bir astek olarak askerliğini (üstelik hakkaride Jan.Kom. ) yapan bir babayiğidin abisi olarak birincisi senin kısa dönem askerliğe askerde gıcık olman demek üniversite mezunu olmaman demektir.Üniversite mezunu olan birinin kısa dönem yapması sana saçma geliyorsa sen neden üniversite okumadın.Biz sizin gibi uzun dönem askerlere uyuz olurdur:)) Bende kardeşimde çok varlıklı bir ailenin çocuğu değildik ama okuduk.Fakirlik sadece bahanedir okumak isteyen okumak için can atan bir insanı fakirlik engellemez.Benim yurtta oda arkadaşım gece güvenlik görevlisi olarak çalışırdı gündüzleri üniversitede öğrencilik yapar ara bazı bulduğu saatlerde de taksi şoförlüğü yapardı.Şimdi başarılı bir denetmen.Gene yurttan bir arkadaşım sivilde iken berberlik yapan birisi idi.Özellikle saçlarımızı ona kesitirirdik sırf o para kazansın diyerek ve daha niceleri.... Gıcık kapardım derken elbette kötü manada değil,devlet okuyanlara böyle bir imkan sağlamış onlarda bu imkanları kullanıyorlar ben elimde hertürlü imkan olmasına rağmen önlisans yapıp kaldım ilerletmedim,buda benim eksikliğim ama herşeye rağmen asker arkadaşlıkları hiçbirşeye değişilmez. Ama bu tür haberler gelincede insan üzülüyor,biz vatanımız için gittik çok şükür aslanlar gibi yaptık askerliğimizi ama birileri evlerine yakın yerlerde falan yapıyor,kimisi sakat raporu alıyor insan üzülüyor... Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2009 Gıcık kapardım derken elbette kötü manada değil,devlet okuyanlara böyle bir imkan sağlamış onlarda bu imkanları kullanıyorlar ben elimde hertürlü imkan olmasına rağmen önlisans yapıp kaldım ilerletmedim,buda benim eksikliğim ama herşeye rağmen asker arkadaşlıkları hiçbirşeye değişilmez. Ama bu tür haberler gelincede insan üzülüyor,biz vatanımız için gittik çok şükür aslanlar gibi yaptık askerliğimizi ama birileri evlerine yakın yerlerde falan yapıyor,kimisi sakat raporu alıyor insan üzülüyor... askerlik yemekkhanede de yapsan askerliktir vatan hizmetidir.Benim sınıf arkadaşım antalyada yaptı adam kamuflaj giymedi askerliği boyunca 6 ayını o şekilde geçirdi e bende günde toplasan 3-4 saat uyuyordum AMM malum üstümde 30 kilo çelik yelek ile az uzun dönem askerin kirliliğini temizlemedim yani...gene aynı sınıftan arkadaşımda taaa siirtte per.ast. oldu eee şimdi sonuç ... torpil yapanda yaptıranda kendi ayıbıdır VATANINI EN ÇOK SEVEN GÖREVİNİ EN İYİ YAPANDIR.... yalnız ordunun sıcak kucağında ekmek elde su gölden yaşayıpta halada içerde bile bölücülük yapan hainlerden de az yakalamadım askerde Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.