Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Gaziantep Mutfağı 2


_asi_

Önerilen İletiler

Meyhane Pilavı

 

meyhane_pilavi.jpg

Malzeme

300 gr. bulgur

50 gr. pişmiş nohut

50 gr. ince doğranmış soğan

30 gr. ince doğranmış kırmızıbiber

100 gr. doğranmış domates

1 paket margarin yağ

50 gr. domates salçası

5 bardak su

10 gr. pul biber

 

Tarifi

İnce doğranmış soğan ile yağ iyice kavrulur. Bu yağa salça, doğranmış kırmızı biber, pul biber ilave edilip karıştırıldıktan sonra suyu konur. Bu karışıma pişmiş nohut ve domatesler konup kaynatıldıktan sonra içine tuz ve bulgur atılır, karıştırılır. Pişmekte olan pilav yeniden kaynara çıkınca yemek ocaktan alınır. Yemek servise hazırdır.

 

 

Loğlazlı Pilav

 

loglaz_piyazi.jpg

Malzeme

500 gr. loğlaz (börülce)

250 gr. pilavlık bulgur

1 bardak sıvı yağ

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

1 yemek kaşığı domates salçası

Yeterince su ve tuz

 

Tarifi

Loğlaz yıkanır, bir tencereye konur, üzerini kapatacak kadar su eklenip pişmeye bırakılır. Loğlaz pişince bulgur konur ve pilavı pişirecek kadar sıcak su ve tuz ilave edilir. Sonra salçası konup bir taşım kaynatıldıktan sonra pişmesi beklenir ve piştikten sonra kırmızıbiber ile karabiber eklenir. Yağ bir tavada ısıtılır ve pilavın üzerine dökülür. 15 dk. dinlendirdikten sonra servis yapılır.

 

 

Karnıyarık

 

karniyarik.jpg

Malzeme

250 gr. kıyma

4 baş kuru soğan

1 baş sarımsak

1 çorba kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı domates salçası

2 adet domates

4 adet yeşil biber

125 gr. margarin

1 kg. su

 

Tarifi

Patlıcanlar soyulur tüm olarak sıvı yağda kızartılır. Daha sonra bir tepsiye dizilerek içleri doldurulacak şekilde ortadan açılır. Margarin bir tencereye konur ve sırayla kıyma kavrulduktan sonra biber, domates ve salça konur. 1 kg su ilave edilip 15 dakika kaynatılır. Bu karışım açılmış olan patlıcanların içine doldurulur. Daha sonra üzerine domates ve biber konup 15 dakika fırında pişirilir. Yemek servise hazırdır.

 

 

İmam bayıldı

 

imambayildi.jpg

Malzeme

5 adet patlıcan

5 adet domates

3 adet kurusoğan

2 baş kuru sarımsak

5 adet yeşilbiber

1 yemek kaş. domates salçası

100 gr. çam fıstığı

1 kg. ayçiçek yağı

Tuz, karabiber, pulbiber

 

Tarifi

Soğan, domates, yeşilbiber ince ince doğranır. Az miktar yağda sırasyla çam fıstığı, soğan, domates, biber, sarımsak eklenerek kavrulur ve salça ilave edilir (sos hazırdır). Patlıcanlar boydan hafifçe bıçakla yarılır. Daha sonra yağa konarak iyice soldurulur. Kızaran patlıcanlar yağdan alınıp fırın tepsisine dizilerek içleri genişletilir. Hazılanan sos patlıcanların içine doldurulur. Patlıcanların üzerine ince kıyılmış birer parça domates ve biber süs olarak konur. Fırında hafifçe ısıtılıp servis yapılır.

 

 

Borani

 

borani.jpg

Malzeme

500 gr. pancar

1 baş kuru soğan

200 gr. yağsız kıyma

100 gr. loglaz

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı margarin

Yeterince su

 

Tarifi

Önce pancar iyice yıkanıpp bütün olarak bir tencerede 2-3 dk. haşlanır. Haşlanan pancarlar bir süzekte iyice süzülür. Pancarlar istenilen büyüklükte doğranır. Diğer tarafta et yağ ile biraz kavrulur. Kavrulan etin içine diş diş doğranmış soğanlar konup biraz daha kavrulur ve içine salçası konup karıştırılır. Bir gün önceden ıslatılan loğlazlar kavrulan etin içine aılır. Üzerine 3 bardak su ilave edilerek lağlazlar pişene kadar kaynatılır. Loğlazlar piştikten sonra doğranmış pancar yemeğin içine konur ve 1-2 taşım kaynatılır. Yemek servise hazırdır.

 

 

Pirpirim aşı

 

pirpirim_asi.jpg

Malzeme

300 gr. kuru pirpirim (Semiz otu)

200 gr. nohut büyüklüğünde doğranmış et

100 gr. mercimek

50 gr. loğlaz

2 adet kuru soğan

10-12 diş sarımsak, 2 limonun suyu

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

100 gr. nohut, 50 gr. bulgur

Tuz, biber, nane, yağ, Yeterince su

 

Tarifi

Küçük küpler halinde doğranmış etler bir tencereye konarak suyunu bırakması sağlanır. Bu ete yağ,ince doğranmış soğan ilave edilir ve orta ateşte soğan bira solunca domates ve biber salçası konur. Bunlarla da biraz soldurulduktan sonra üzerine biraz sıcak su konup kaynatılır. Ayrı kaplarda mercimek, nohut, bulgur ve loğlaz ayrı ayrı haşlanır, suyu dökülür ve sıkılır. Kurutulmuş pirpirim suyu iyice koyulaşıncaya kadar haşlanır, suyu dökülür ve sıkılır. Kaynayan salçalı, kıymalı sıyın içine; pirpirim, nohut, mercimek, bulgur ve loğlaz ile dövülmüş sarımsak katıp tekrar pişirilir. Tuzu ilave edilir, ekşisi konur ve ocağın altı kapatılır. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine yağ, kırmızı biber ve nane ile süs yapılır.

 

 

Kabak Musakka

 

kabak_musakka.jpg

Malzeme

1 kg. taze kabak

500 gr. az yağlı kıyma

150 gr. yeşil biber

3 adet kuru soğan

4 adet domates

1 yemek kaşığı salça

2 çay kaşığı yağ

Az su

 

Tarifi

Kabaklar halka şeklinde doğranıp yağda kızartılır ve fırın tepsisine dizilir. Öte yandan az yağla kıyma kavrulur. Kıymaya soğan, yeşil biber yeterince tuz, salça ve su konup kaynatılır. Bu malzeme tepsideki kabağın üzerine boşaltılır. Üzerine halka şeklinde kesilmiş domates dizilir. Fırında domatesler kızarana (yaklaşık 30 dk.) kadar pişirilir. Yemek servise hazırdır.

 

 

Domates Tavası

 

domatava.jpg

Malzeme

500 gr. iri kıyma

2,5 kg. domates

2 tane patlıcan (isteğe bağlı)

100 gr. yeşil biber

3 büyük soğan

1 yemek kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)

Tuz,karabiber,yenibahar

1 demet maydanoz

 

Tarifi

Kıyma ocağa konup suyunu salıp çektirdikten sonra, yağ ve doğranmış soğanı koyup sote edilir. Bu malzemenin içine ince kıyılmış yeşil biberlerde ilave edilip onunla da biraz daha kavrulur. Biber salçası da bu aşamada konur. Eğer konacaksa soyulup tavla zarından iri doğranmış patlıcanı da koyup sote etmeye devam edilir. Kabuğu soyulmuş, doğranmış, çekirdekleri çıkarılmış domateslerde ilave edilir. Tuzu ve karabiberi atılıp pişmeye bırakılır. Servis yapılırken üzerine ince kıyılmış maydanoz ve biberle süsleme yapılır.

 

 

Saçma Tavası

 

sacma_tavasi.jpg

Malzeme

500 gr. zırh (iri bıçak) kıyması

500 gr. patates

1 veya 2 patlıcan

3 büyük boy domates

Tuz,kırmızıbiber

1 büyük soğan

2 tane yeşilbiber

10 diş sarımsak

karabiber, yenibahar, yağ

 

Tarifi

Bütün malzemeler doğranır,baharatlarda eklenerek karıştırılır. Bu malzeme 3-4 cm. yüksekliğinde olan bir tepsiye konarak tepsi fırına konur. 1 saat piştikten sonra fırından çıkan yemek servise hazırdır.

 

 

Öcce

 

occe.jpg

Malzeme

6 demet maydanoz

6 yumurta

½ kg. taze soğan

½ kg. taze sarımsak

80 gr. un

Yarım kaşık tuz

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

 

Tarifi

Taze soğan ve sarımsak ince ince kıyılır. Derin bir kase içine kıyılmış maydanoz, taze soğan, sarımsak, un, tuz, kimyon, karabiber, kırmızı biber konarak yumurtalar kırılır. Malzemeler iyice çırpılır. Kızarmış yağa bir yemek kaşığı karışımdan koyarak pembe renk alan kadar kızartılır. Tüm karışım bu şekilde kızartıldıktan sonra servis yapılır.

 

 

Bakla Yemeği

 

bakla_yemegi.jpg

Malzeme

500 gr bakla

300 gr taze sarımsak

300 gr doğranmış et

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

2 lt sıcak su

1 fincan zeytinyağı

2 tane orta boy kuru soğan

Yeterince tuz

 

Tarifi

Kuşbaşı et tencerede kendi suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavrulur. Kavrulan etin üzerine zeytin yağı ve küçük doğranmış soğanlar ilave edilerek biraz daha kavrulur. Soğanlar yumuşayınca salça ve sıcak su eklenerek iyice pişirilir. Diğer tarafta baklalar yıkanıp ayıklanır. Ayıklanmış baklalar 2 cm uzunluğunda doğranır. Sarımsaklar ayıklanarak beyaz kısımları enine 2 cm uzunluğunda doğranır. Pişen etin üzerine önce baklalar ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Daha sonra sarımsaklar ilave edilerek pişirilir. Arzu edilirse sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.

 

 

Etli Bamya

 

etli_bamya.jpg

Malzeme

300 gr kuşbaşı et

1 / 2 kg bamya

2 baş kuru soğan

3 adet domates

2 adet yeşil biber

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay kaşığı limon tuzu

1 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)

akşamdan ıslatılmış

1 su bardağı nohut, yeterince tuz ve su

 

Tarifi

Akşamdan ıslatılmış 1 su bardağı nohuda su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayrı bir tencerede etler yağ ile birlikte yumuşayıncaya kadar pişirilir. İçine soğan ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur ve üzerine küp şeklinde doğranmış domatesler ve doğranmış biberler ilave edilir. 1 yemek kaşığı salça ve yeterince tuz katılıp karıştırılır. Nohut süzdürülür ve bamya ile birlikte pişen etin üzerine ilave edilip üzerini kaplayacak şekilde su konulur. Bir taşım kaynadıktan sonra 1 çay kaşığı limon tuzu ilave edilir. Bamyalar piştikten sonra ocaktan alınır ve sıcak olarak servise sunulur.

 

 

Kabaklama

 

kabaklama.jpg

Malzeme

300 gr paça et

100 gr nohut

1 kg kış kabağı

2 yemek kaşığı karışık salça

1 çay bardağı limon suyu

Yeterince tuz

1/ 2 çay bardağı yağ

Kuru nane, Yeterince su

 

Tarifi

Kabakların dış kabuğu soyulup içi temizlenip, kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Kabaklar kararmaması için suya konur. Diğer yandan bir gün önceden ıslanmış nohut ile et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bunların üzerine sonra salça limon suyu tuz ve kabaklar ilave edilir. Kabak etler pişince üzerine yağda ıslanmış ıslatılmış biber ve nane ile süslenir ve sıcak servis yapılır.

 

 

Çiğ Köfte

 

cig_kofte.jpg

Malzeme

100 gr. çiğköftelik et

200 gr. ince bulgur

5 diş sarımsak

30 gr. kurusoğan

150 gr. biber salçası,50 gr. domates salçası

1 çay kaşığı nane, kimyon karabiber, yenibahar

3 çay kaşığı pulbiber

100 gr. yeşil soğan

1 adet maydanoz

 

Tarifi

önce salçalar bulgur,baharatlar birbirine katılır. Sarımsaklar ince doğranmış soğanla yoğurulur. Sonra et katılarak iyice yoğurulur. İnce doğranmış soğan ve maydanoz köfteye ilave edilerek 3-5 dk. yoğurulur. Sonra köfte şeklinde sıkarak servis yapılır.

 

 

İçli Köfte

 

iclikofte.jpg

Malzeme

Harcı için;

20 gr. fıstık veya ceviz içi

Yarım çay kaşığı tuz,karabiber,tozbiber,pulbiber

150 gr. az yağlı kıyma,100 gr. soğan

 

Hamuru için;

50 gr. simit

25 gr. çiğköftelik et

1 adet soğan,20 gr. haşlanmış patates

Tuz,yarım çiğ yumurta

 

Tarifi

Harcının hazırlanması

Et, önce pişinceye kadar kavrulur. Soğanlar ince ince doğranıp ete eklenir. Daha sonra iyice kavrulur ve baharatlar ile fıstık veya ceviz içi eklenerek kavrulmaya devam eder.Sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

 

Hamurun Hazırlanması

Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katılarak içine soğan rendelenerek iyice yoğrulur.

 

Köftenin hazırlanması

Yoğurulan hamurdan yaklaşık 40 gr. kadar alınarak (ceviz büyüklüğünde)

 

avuç içinde top halne getirilir. İşaret parmağı ile oyulup içine karışım konur ve yumurta şekline gelinceye kadar yuvarlanır. Ayçiçek yağında kızartılarak servis yapılır.

 

 

Maltıhalı Köfte

 

mercimekli.jpg

Malzeme

6 bardak kırmızı mercimek

3 bardak simit (ince bulgur)

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

2 tane kuru soğan

1 bardak sıvı yağ

2 demet maydanoz

250 gr. yeşil soğan

250 gr. yeşil sarımsak

Tuz, karabiber, su

 

Tarifi

Kırmızı mercimek üzerine 2 parmak geçecek şekilde su ile ocağa konur .İçerisine biraz tuz ve biber attıktan sonra pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın salçalar ilave edilir ve simit eklenerek 2-3 dk. daha pişirilir. Kuru soğanlar incecik doğranıp yağda kızartılır ateşten alınarak kırmızıbiber ilave edilir. Diğer tarafta sebzeler doğranarak bir tarafa konur. Pişen mercimek ve simit karışımı biraz soğuyunca 5 dk. kadar yoğrulur. Yağ ve soğan karışımı buraya boşaltılır ve karışana kadar yoğrulur. Daha sonra maydanoz, soğan ve sarımsak katılarak küçük sıkmalar şeklinde yada kaşıkla yenecek şekilde tabaklara konularak servis yapılır.

 

 

Yağlı Yumurtalı Köfte

 

yagli_yumurtali_kofte.jpg

Malzeme

1 çay bardağı simit (kişi başına)

1 adet yumurta (her bardak için)

1 adet kuru soğan

500 gr. taze sarımsak (bardak başına 1 adet)

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

Kırmızıbiber, tuz, karabiber

Tereyağı veya zeytinyağı

 

Tarifi

Simit, ince doğranmış soğan, domates ve biber salçası, kırmızıbiber, karabiber, tuz ile iyice yoğrulur. Bu arada yumurtalar yağda omlet şeklinde pişirilir. Taze sarımsaklar incecik kıyılır. Yoğrulan köfteye sarımsaklar ilave edilip karıştırılır. Bir kaşık yardımı ile küçük parçalara ayrılan omlet köfteye eklenir ve tekrar karıştırılır. Yumurtaların ezilmemesine dikkat edilir. Kaşıkla yenecekse sıkılmadan, elle yenecekse küçük parçalar halinde hafifçe sıkılarak tabaklara konur. Üzeri nane, maydanoz yada marul ile süslenerek servis yapılır.

 

 

Kısır Köftesi

 

kisir.jpg

Malzeme

1 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı ince bulgur (simit)

2 su bardağı sıcak su

1 yemek kaşığı biber salçası

1 demet maydanoz

4 adet taze soğan, 4 adet taze sarımsak

1 adet kuru soğan, 1 çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1 tatlı kaşığı kuru nane,1 yemek kaşığı pul biber

1 su bardağı zeytinyağı, tuz

 

Tarifi

Kabın içine simit ve tuz konur. Kaynar su ile karıştırılarak üzeri kapatılır, 10-15 dk. dinlenmeye bırakılır. Diğer tarafta kuru soğan ince ince bir kaba kıyılır, başka bir kaba yeşil soğan, sarımsak ve maydanoz incecik doğranır. Dinlenmeye bırakılan simidin içine salçaları, baharatları ve kıyılmış kuru soğan konur ve çok az yoğrulur. Yoğurma işi bittikten sonra içine doğranmış olan yeşil soğan, sarımsak ve maydanoz ile nar ekşisi, yağ ilave edilerek iyice harmanlanıp karıştırılır. Tabaklara konan köfte marul, turşu ve ayranla servis yapılır.

 

 

Yağlı Köfte

 

yagli_kofte.jpg

Malzeme

500 gr. köftelik ince bulgur

1 adet kuru soğan, 1-2 adet domates

4-5 diş sarımsak, 2 adet yeşil biber

2 adet taze kırmızı biber

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım çay kaşığı yeni bahar, tarçın, karabiber

Yarım yemek kaşığı tatlı toz biber

1 yemek kaşığı sade yağ veya margarin

Yarım çay bardağı zeytinyağı, Az su ve tuz

 

Tarifi

Geniş bir kaba köftelik bulgur konur. Soğan, sarımsak, yeşil ve taze kırmızı biberler doğranır. Domateslerin kabuğu soyulup, küp şeklinde doğranır. Bir kısmı köftenin üzerine atılır. Diğer malzeme (yağ hariç) ilave edilerek yoğrulur. Köfte yoğrulurken suyu çekildikçe domates ilave edilir. Yumuşayıp yenecek gibi olunca yağ ilave edilir. En sonunda tuz ve yumuşaklığı az bulunursa su konarak kıvamlandırılır. Çiğköfte gibi avuç içinde sıkılarak şekil verilir. Marul, maydanoz gibi şeylerle süslenerek servis yapılır.

 

 

Omaç

 

omac.jpg

Malzeme

3 adet yufka ekmek (ufalanmış)

3 adet rendelenmiş domates

3 adet yeşil biber, 1 baş kuru soğan

3 diş kuru sarımsak (ince doğranmış)

1 demet maydanoz (ince doğranmış)

1 yemek kaşığı domates ve domates salçası)

1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

50 gr. rendelenmiş Antep veya kaşar peyniri

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

1 tatlı kaşığı karabiber

 

Tarifi

Ekmek hariç tüm malzemeler karıştırılır. Ekmekler ilave edilir ve yavaş yavaş yoğrulur. İyice karıştırılıp elle şekil verilir. Servis tabağına alınıp turşu ve ayranla servis yapılır.

 

 

Akıtmalı Ufak Köfte

 

anali_kizli.jpg

Malzeme

İçi; 250 gr. az yağlı kıyma

2 adet kıyılmış soğan

1 tatlı kaşığı baharat

1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

Köftesi;500 gr. yağsız kıyma,500 gr. simit

2 tatlı kaşığı kırmızıbiber

1 adet yumurta, 1 ufak soğan

1 çay kaşığı karabiber, tuz

Suyu; Yarım tavuk veya 500 gr. kuşbaşı et, ½ bardak nohut, ½ limon

1 yemek kaşığı domates salças, biber salçası, tereyağı, nane1 tatlı kaşığı tuz. Yeterince su

 

Tarifi

Simit, yağsız kıyma, kırmızı biber, tuz, ince doğranmış soğan, karabiber ve tuz birbirine katılarak iyice yoğrulur. Ayrı bir kapta içinin malzemesi kavrulur ve bir harç elde edilir. Yoğrulmuş köfteden pinpon topu kadar parçalar ayrılır, elle içi oyulur ve hazırlanan harçtan içine konarak kapatılıp yuvarlanır. Bunlara akıtma denir. Kalan köfte kiraz büyüklüğünde yuvarlanıp akıtmalarla birlikte süzgece konarak su buharında haşlanır. Bir gece önceden ıslatılmış nohut, tavuk veya et, salçalar, limon ve tuz ilave edilip pişirilir. Hazırlanan akıtma ve köfteler bu suyun içerisine atılıp birkaç dakika daha kaynatılır. Servis yapılırken üzerine ısıtılmış yağ ile nane dökülür.

 

 

Zeytin Böreği

 

zeytin_boregi.jpg

Malzeme

Hamuru için; 500 gr. un

25 gr. maya

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker-1 çay bardağı su

İç malzemesi; 250 gr. yeşil zeytin-100 gr. kıyma

yarım bağ maydanoz

3 adet taze soğan

2 adet taze sarımsak

50 gr. ceviz içi-1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kırmızıbiber-1 paket margarin yağ

 

Tarifi

Zeytinler ikiye bölünür, ceviz, soğan, sarımsak ve maydanoz ince ince doğranır. Kıyma bir tencerede yağ ile kavrulur ve bölünmüş zeytinler ilave edilerek hafif doldurulur. Daha sonra diğer malzemeler ilave edilir, hafifçe örselenir ve bir harç elde edilir.

 

Hamurun Hazırlanışı; Verilen malzemeler ile katıca bir hamur hazırlanıp ufak bezeler alınır ve kahve fincanı şeklinde oklava veya elle açılır. Bu hamurun içine harç konur ve balıksırtı şeklinde kapatılarak 80 derecedeki fırında pişirilir. Börek servise hazırdır.

 

 

Pirinçli Böreği

 

pirincli_borek.jpg

Malzeme

Hamur için;500 gr. un

½ çay bardağı yoğurt, zeytinyağı-½ yumurta

½ tatlı kaığı pudra şekeri

½ kahve kaığı karbonat

çeyrek kahve fincanı sirke-Tuz ve su

Pilav için; 1 su bardağı pirinç

150 gr. kıyma-2 baş soğan

1 yemek kaşığı haspir (safran)

½ çay bardağı zeytinyağı

1,5 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek)

Yeteri kadar su, tuz, karabiber

 

Tarifi

Pirinçler ayıklanıp haşlanır. Ayrı bir kapta kıyma, tuz ve karabiber kavrulur. Küçük doğranmış soğanlar kıymanın içine konur ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Bu karıiıma 2 bardak su konup kaynatılır. Kaynayan suya haspir ile haşlanan pirinç atılır ve pişirilir. Suyu çekmeye yakın altı kısılır demlendirilir. Daha sonra altı kapatılarak soğumaya bırakılır.

 

Hamurun Hazırlanması; Verilen malzeme ile biraz katıca hamur yoğrulur. Hamurdan bezeler alınıp çay fincanı tabağı büyüklüğünde oklava ile bıçak sırtı kalınlığında açılır. İçine harç için yapılan pilavdan 1 yemek kaşığı konur ve yarısına kadar yayılıp diğer yarısı üzerine kapatılır. Kenarları keskin bir araç ile yuvarlanarak kesilir. Çatalla bastırılarak kenarlarına şekil verilir. Kızdırılmış yağa atılarak kızartılır ve sıcak olarak servis yapılır.

 

 

Kıymalı Börek

 

kiymali_borek.jpg

Malzeme

Hamuru için;500 gr. un

25 gr. maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 bardak su

İç Malzemesi;250 gr. az yağlı zırh kıyması

2 adet domates

2 adet çarliston biber-10 gr. çam fıstığı

1 çay kaşığı kırmızı biber-1 çay kaşığı tuz

 

Tarifi

Hamurun malzemeleri yoğrulduktan sonra dinlenmeye bırakılır. Kıyma hafifçe kavrulup içine biber ve soyulmuş domates ince bir şekilde doğranır ve fıstık, tuz ve kırmızıbiber katılarak pişirilir. Hamur beş parçaya bölünür ve her biri merdane ile açılır. Her parçaya hazırlanan harçtan konur ve kenarları hafifçe kıvrılır. 80 derecedeki fırında pişirilerek sıcak olarak servise sunulur.

 

 

Peynirli Börek

 

peynirli_borek.jpg

Malzeme

Hamuru için;500 gr. un

25 gr. maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 bardak su

İç Malzemesi; 250 gr. Antep peyniri

1 adet taze sarımsak

2 adet taze soğan

1 parça maydanoz

1 parça tarhın

1 çay kaşığı tuz

 

Tarifi

Hamurun malzemeleri yoğulduktan sonra dinlenmeye bırakılır. Rendelenmiş peynirin içine taze soğan ve sarımsaklar ince bir şekilde doğranır. Maydanoz, tarhın, tuz ve kırmızı biber katıılarak karıştırılır ve bir harç yapılır Yoğrulmuşolan hamur 5 eşit parçaya bölünür. Parçalar merdane ile açılır ve harç hamura yayılarak hamurun kenarları hafif kıvrılıır. 80 derecedeki fırında pşirilerek sıcak olarak servise sunulur.

 

 

Şekerli Peynir Böreği

 

sekerli_peynir_boregi.jpg

Malzeme

Hamur için;1 kg. un

1 tutam tuz

50 gr. yaş hamur mayası

1 çay kaşığı tatlı soda

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Yeterince su

İç Malzemesi; 1 kg. tuzsuz Antep peyniri

2 tane yumurta

250 gr. şeker

 

Tarifi

Hamur için verilen malzemeler ile kulak memesi yumuşaklığın bir hamur yapılır ve 25 dk. dinlendirilir. Diğer yanda peynir, şeker ve yumurtalar karıştırılıp bir harç elde edilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bir parça alınır ve merdane ile açılarak içerisine hazırlanan harçtan konur ve malzeme görünecek şekilde kenarları hafifçe kıvrılır. Fırın tepsisine konup orta hararetli bir fırında pişirilir. Sıcak olarak servise sunulur.

 

 

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.