Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Siyasi kanat katil posterli kongre yaptı.


ilker01

Önerilen İletiler

Teröristler de kürsüye çıktı!

Katilin posterini açıp slogan atan yüzü maskeli bazı teröristler, ellerini kollarını sallaya sallaya salona geri döndü.

 

* Terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı DTP, dün başkentin göbeğinde ‘kongre’ diye açıkça bölücü şov sergiledi.

 

* İstiklal Marşı’nın okunmadığı sözde kongrede PKK lehine sloganlar atıldı, bebek katilinin posterleri açıldı.

 

* Yeniden seçilen Ahmet Türk, “Akan kanın durdurulması isteniyorsa Abdullah Öcalan muhatap alınmalı” dedi.

 

* DTP Milletvekili Sırrı Sakık, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ile tokalaştı.

 

* Genel başkanlık yarışının yaşanmadığı kongrede, Ahmet Türk yeniden başkanlığa seçildi.

 

Başkentin göbeğinde bölücü şov!

PKK’nın siyasi kanadı DTP’nin kongresinde bölücü örgüt lehinde sloganlar atıldı, bebek katilinin posterleri açıldı. Genel Başkan Türk ise, “Akan kanın durdurulması isteniyorsa, Öcalan muhatap alınmalı” tehdidinde bulundu

 

Haber: Fatih ERBOZ

DTP’nin 3. Olağanüstü Kongresi Ankara’da yapıldı. Bölücü sloganların atıldığı ve bebek katilinin posterlerinin açıldığı Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’ndaki kongreye, 993 delege katıldı. Genel Başkanlık yarışının yaşanmadığı kongrede, Ahmet Türk yeniden başkanlığa seçildi.

 

İstiklal Marşı okunmadı

İstiklal Marşı’nın okunmadığı kongrede, saygı duruşunda bulunuldu. “Eşitlik ve Özgürlük için Demokratik Çözüm” sloganıyla yapılan kongrenin gerçekleştirildiği salonda kürsünün arkasına, parti flaması ve Türk bayrağı asıldı. Salonda, “Demokratik Türkiye için Demokratik Özerklik”, “Yol Haritası İstiyoruz”, “İçi Boş Açılımlara Son”, “Çözüm Operasyonlarda Değil, Diyalog ve Barışta” yazılı pankartlar dikkati çekti. Kürtçe türkülerin seslendirildiği salonda bulunanlar, sık sık Türkçe ve Kürtçe sloganlar attı. Kongre sırasında Bebek katilinin posterleri açıldı, bölücü örgüt lehine sloganlar atıldı.

 

Çok bedeller ödedik

Kongrede konuşan Genel Başkan Ahmet Türk, “Kürtler, Cumhuriyet’in eşit özgür yurttaşları olarak kardeşçe bir arada yaşama arzusu, inancı ve kararlılığı içerisindedir. Bunun iyi görülmesi gerekir” dedi. Türk, DTP’nin kurulduğu günden bu yana demokrasi, barış ve özgürlük için mücadele ettiğini ve bunun için çok bedeller ödediğini söyledi. Türk şunları söyledi: “Şu iyi görülmelidir ki; Kürtlerin yürüttüğü toplumsal demokratik muhalefet, ülkemizi kaçınılmaz olan bir değişim ve dönüşüm sürecine taşımıştır. Eğer Kürt sorunu çözülürse bu, Türkiye’nin demokratikleşme, adalet-eşitlik, sosyal refah ve kalkınma alanlarında karşılaştığı sorunların da çözümünü hızlandıracaktır. Bu sebeple diyoruz ki, demokratik siyaset kanallarını Kürtlere kapatmayın. DTP üzerindeki baskılara son verin, tutuklu arkadaşlarımızı serbest bırakın.”

 

Erdoğan cesur olmalı

Gelinen nokta itibariyle hükümetin açılım konusundaki tutumunun iç açıcı olmadığını ve toplumda kaygılar uyandırdığını iddia eden Türk, ”Risk aldığını ifade eden Sayın Başbakan’dan, ’risksiz’ alanlara kaymamasını, cesur ve kararlı olmasını bekliyoruz. Türkiye’de bir açılımın olabilmesi için, Anayasa’nın değiştirilmesi gerekiyor” dedi.

 

Öcalan’a kulak verin

Bir diğer kaygı verici noktanın da ” Kürt sorununu, Kürtlerin iradesini, siyasal temsilcilerini muhatap almadan çözme arayış ve hesapları“ olduğunu iddia eden Türk, terör örgütü elebaşı için yine ”Sayın“ ifadesini kullandı. Türk, şöyle dedi: “Çözüm denkleminde önemli bir yeri bulunan Kürt dinamiği, bu sürecin dışında tutulmaya çalışılıyor. Sayın Öcalan aylardır ’Akan kanı durdurmak istiyorum. Önümü açın’ diyor. Öcalan’ın sorunun çözümü konusunda ne derecede etkili olduğu ortadadır.“

 

PKK süreç dışı kalamaz

Ahmet Türk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Elbette, silahların gündemden kalkması ve çatışmasız bir ortamın sağlanabilmesi için, elinde silah bulunduran PKK’nın çözüm süreci dışında tutulmaması gerekir. Çözüm sürecinde, gerekli olan alanlarda, diyalog ve müzakerelerden kaçınılmamalıdır.” Açılımın inandırıcı ve ikna edici olabilmesi için operasyonların durdurulması gerektiğini öne süren Türk, “Hükümeti buradan bir kez daha uyarıyoruz. Akan kanı durdurma konusunda samimiyseniz, acil olarak PKK’yı çatışmasızlık çizgisinde tutacak güven verici adımları atmak durumundasınız” diye konuştu. Kongrede 654 delegeden 651 oyun tamamını alan Türk, yeniden genel başkanlığa getirildi.

 

Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’ndaki kongreye katılan yüzleri maskeli terör yandaşları, delegelerin bulunduğu bölümde, katil Abdullah Öcalan posterleri ve bölücü örgütün renklerinin bulunduğu bez parçaları açtı.

 

NOTLAR... NOTLAR... NOTLAR...

 

Kürsüye yürüdüler

* DTP Genel Başkanı Türk’ün konuşmasının ardından DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna kürsüye çıkarak konuşmaya başladı. Bu sırada yüzleri kapalı bir grup terör örgütü PKK yandaşı, ellerinde katil Öcalan’ın posterleri ve terör örgütünün renklerini taşıyan bez parçalarıyla kürsüye yürüdü. Görevlilerin engellemesi üzerine arbede yaşandı. Salon içinde yürüyüşlerine devam eden gruba partililer müdahale etti. Bazı partililer gruba pet şişe fırlatarak tepki gösterdi. Gruptakiler tribünlere alınarak salondan çıkarılırken bazı gazetecilere de saldırdı.

* 3. Olağanüstü Kongresi’ne, sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce DTP’li akın etti. Kongrenin yapıldığı salonun etrafında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, gelenler aramalardan geçerek salona girdi. Kimi DTP’liler ise polisler tarafından çoraplarına kadar arandı.

* Salonun içi tamamen dolarken, dışarıda marşlar ve şarkılar eşliğinde halay çekildi. DTP liderlerinin salona gelişi sırasında “PKK halktır halk burada”, “Biji serok Apo”, “Kürt halkını yaratan PKK’ya, Öcalan’a bin selam” şeklinde sloganlar atıldı.

* Kongreye, katil Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan da katıldı. Mehmet Öcalan’ın salona girişi sırasında tezahürat yapıldı, sloganlar atıldı.

* Salona Ahmet Türk ve Emine Ayna ile milletvekilleri, Demokratik Toplum Kongresi Dönem Sözcüsü Hatip Dicle, ÖDP merkez yöneticisi Hakan Tahmaz, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, İHD eski Genel Başkanı Yusuf Alataş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Yazar Fikret Başkaya ile Avrupa Parlamentosu Parti Meclisi Üyesi Feleknas Uca arka arkaya geldi. Salondakiler, Baydemir’i “Kürdistan seninle gurur duyuyor” sloganıyla karşıladı.

* Kongreye yurtdışından Yunanistan PASOK, Bulgaristan Sosyalist Partisi, İsveç Sol Partisi, KKTC’den Cumhuriyetçi Türk Partisi, Yeni Kıbrıs Partisi, Almanya Sol Partisi, İspanya Sosyalist İşçi Partisi, İspanya BASK bölgesinden Aralar Partisi ve Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu temsilcileri ile Japonya, Belçika, ABD, Avusturya, Birleşik Krallık Büyükelçilikleri temsilcileri de katıldı.

 

 

Bölücülerin gövde gösterisine sahne olan kongrede DTP Milletvekili Sırrı Sakık’ın, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ile tokalaşması dikkatleri çekti.

 

 

BAYIK: SAVAŞA DOĞRU GİDİYORUZ

 

TEHDİT

Bölücü örgüt elebaşılarından Cemil Bayık, PKK’ya yakınlığıyla bilinen ANF’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bayık, son siyasal gelişmeleri değerlendirirken şunları söyledi: “İçinden geçtiğimiz süreç oldukça hassas, kritik bir süreçtir. Siyasi mücadele oldukça kızışmıştır. Bir noktada sonuç verecektir. Bu süreçte siyasi mücadelede hata yapan kaybeder ve bunu telafi etme imkânını zor bulur. Hareketimiz, Kürt sorununun demokratik siyasi çözümünde ısrar ediyor. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de imhada ısrar ettiği artık netleşmiştir. Süreç giderek hızla bir savaşa doğru gelişmektedir. Bütün PKK militanlarının ve Kürt halkının bu gerçeği anlaması gerekiyor.”

 

Son savaş olabilir

Bayık, “Kürt sorununun demokratik siyasi çözümü için çabaların daha da derinleştirilmesi, ama sonucu belirleyecek olan ve bu temelde gelişen büyük bir savaşa da hazır olunması gerekiyor. Bu savaşın geçmiş yıllardaki gibi çok uzun yıllar almayacağı, belkide son savaş olacağı olasılığı çok güçlüdür” şeklinde konuştu. Bayık, son ve tarihi savaşın ciddi sonuçlar doğuracağını da belirterek, “Eğer Zap gibi sonuç alamaz ve darbe yersek, o zaman zorunlu olarak çözümü kabul edeceğiz. Tüm PKK militanları ve Kürt halkının böylesi bir savaşa hazır olması gerekiyor” dedi.

 

PKK’nın siyasallaşması

katil Abdullah Öcalan’ın Yol Haritası ile başlattığı süreci de değerlendiren Bayık, “Öcalan’ın yol haritası geliştireceğini açıklaması, 1993’teki tartışmaların düzeyini daha ileri boyutlara taşıdı. Birçok tartışma yaşandı. Karşı duranlar olduğu gibi çözümden yana olanlar da oldu. Bu, Kürt sorununu siyasi alana güçlü bir tarzda taşıdı. Kürt sorununun siyasal alanda yer edinmesini sağladı ve PKK’nın siyasallaşmasına, meşruluk kazanmasına güçlü bir zemin yarattı, Öcalan’ın yarı yarıya muhatap olmasını sağladı” ifadelerini kullandı.

 

Kimse anadilini kursta öğrenmez

DTP Kongresinde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, “Hiçbir halk kendi anadilini gidip kursta öğrenmez” dedi. Türkiye’nin antidemokratik yasalar ve uygulamalarla yönetildiğini savunan Ayna şöyle dedi: “Öncelikle şu kabul edilebilmeli; Kürtler bir halktır ve ortak noktalarından biri de anadilleridir. Bu siyasal olarak faşizan-ırkçı, sosyal olarak da ayıp yaklaşımdan artık vazgeçilmelidir.” Demokratik siyaseti hakim kılmanın mevcut Anayasa ile mümkün olamayacağını da savunan Ayna, bu nedenle ilk 3 maddesi de dahil Anayasa’nın bir bütün halinde değiştirilmesi gerektiğini ileri sürdü. Ayna, “Kürdistan halkının kendisi DTP’dir, özgürlük hareketidir. Önümüzdeki genel seçimde yüzde 10 bizim için hiçbir engel teşkil etmeyecektir” iddiasında bulundu.

alıntı

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.