Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Keşan Sahilleri


_asi_

Önerilen İletiler

KEŞAN SAHİLLERİ

 

Sakin ortam, temiz deniz: Keşan sahilleri

 

Keşan ilçesi sınırları içerisinde kalan sahil yerleşimleri, Gökçetepe, Mecidiye, Erikli, Yayla ve Danişment'tir.

 

3577417.jpg

 

YAYLA

 

Yayla sahili Saros Körfezinin büyük yerleşimlerinden biridir. Otel bulunmaz ancak pansiyonlar ve haftalık- aylık olarak kiralanan bir çok müstakil evler mevcuttur. Her ne kadar uzun kumsalları, pek işe yaramayan ve yeni yapılan balıkçı barınağından dolayı oldukça büyük zarar görse de hala güzel ve temizdirler.

 

Yayla sahiline ulaşım Enez yolu ile sağlanır. Enez yoluna girildikten 25 km. sonra sola dönülerek 8 km sonra Yayla köyüne varılır. Yayla köyünden 3 km sonra ise Yayla sahil yerleşimine ulaşılır. Yayla sahiline Erikli sahili üzerinde ulaşım mümkün olmakla birlikte bu yol sadece Erikli Yayla sahilleri arasındaki ulaşımı sağlayan stabilize yoldur.

 

 

0733433.jpg

 

ERİKLİ

 

Saros sahilinin en büyük ve en ünlü yerleşimlerinden biridir. Bir sahil kasabası görünümündedir. İçinde Saros Körfezinin en iyi otellerini barındırır. Otelin yanında kalmak için diğer sahil yerleşimlerine göre büyük olmasından dolayı her yönden canlılık barındırır.

Sahil yerleşiminin hemen arkasında yer alan oldukça büyük tuz gölü bir çok kuş için barınma mekanıdır. Erikli sahiline ulaşım için bulunan 2 yol olmasına rağmen çoğunlukla Mecidiye yolu kullanılır. Mecidiye ile Erikli arası 2 kilometrelik bir mesafedir.

 

 

1853178.jpg

 

MECİDİYE

 

Mecidiye sahilindeki yerleşim düz bir alanda kurulmuştur. Yerleşim bölgesinin hemen önünde uzun bir kumsal yer alır. Saros sahilinin güzel yerleşim birimlerinden biridir. Otel bulunmamakla birlikte pansiyonlar bulunur.

 

Mecidiye sahili Keşan?a 28 kilometredir. Keşan-Çanakkale çevreyolu üzerinde hemen Keşan çıkışında yer alan Enez kavşağını yaklaşık 500 m geçince ikinci bir kavşaktan sağa giden yol takip edilerek 2 km sonra Mecidiye tabelasından sağa doğru girilir. Asfalt takip edilerek 19 km sonra Mecidiye beldesine varılır. Mecidiye beldesinden ikiye ayrılan yoldan sağ yol takip edilerek sahilde yer alan yerleşim bölgesine ulaşmak için 6 km gidilir.

 

 

1703600.jpg

 

GÖKÇETEPE

 

Keşan’ı Çanakkale yolu ile 8 km geçip Çamlıca tabelasından sapılarak küçük bir köy olan Bahçeköy’ün içinden sola doğru girildikten sonra yaklaşık 15 km gidilir. Çamlıca Beldesi’nin içinden geçildikten 15 km sonra Gökçetepe köyüne varılır. Ancak sahil kesimine varmak için yaklaşık 5 km daha gitmek gerekir.

 

Yol tüm ulaşım boyunca asfalt kaplıdır. Gökçetepe, Saros Körfezinin Korudağı etekleri ile buluştuğu nokta da yer alır. Mavinin ve yeşilin birleştiği güzel ve şirin bir sahil yerleşimidir. Otel mevcut değildir. Pansiyonlar bulunur. Ayrıca deniz kenarında çam ormanları içinde Orman Bölge Müdürlüğüne ait bir dinlenme kampı bulunur.

 

50 hektarlık alan günübirlik, çadırlı Kamp ve karavan kampı olarak planlanmıştır. 24.0 Hektarlık kısmının gelişim planı yapılmıştır. Çadırlık ve karavanların alanı 228 birim olarak planlanmıştır. Kapasitesi 1140 kişi /gün dür. Günübirlik alan 1150 kişi/gün kapasitelidir. Böylece aynı gün içinde 2290 kişiye hizmet verebilmektedir.

 

Gökçetepe Orman Kampı

Gökçetepe Köyü,Keşan/EDİRNE

Tel:(284) 767 72 35 - 212 68 18

 

 

DANİŞMENT ORMAN KAMPI

 

Erikli ile Yayla arasında Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı küçük tesislerin ve bir kamp alanının bulunduğu bir bölgedir. Çadır kurarak tatil geçirmek isteyenler için kumsalı ve temiz denizi ile idealdir. Meşe ağaçları ile örtülüdür.

 

Keşan'a uzaklığı 38 Kilometre ve Erikli sahiline ise 3 kilometredir. Yol asfalt kaplıdır. 13.190 Hektarlık bir alanda günübirlik ve çadırlı kamp olarak planlanmıştır. Çadırlı Kamp Alanı 162 birimlik ve günlük kapasitesi ise 810 kişidir. Günübirlik Alan ise 1072 kişi kapasitelidir. Toplam günlük 1882 kişiye hizmet verebilmektedir.

 

 

 

5675802.jpg

 

 

4127430.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.