Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Edirne barajları


_asi_

Önerilen İletiler

BARAJLAR

 

Edirne içinde barajlar daha çok tarımsal faaliyetlere destek vermek için kurulmakla beraber eş zamanlı olarak çevre yerleşimlerin de içme suyu ihtiyacını karşılamaktadır.

 

1893872.jpg

 

 

ALTINYAZI BARAJI

 

Uzunköprü'nün Altınyazı ilçesinde, Basamaklar akarsuyu üzerinde 1965-1970 yılları arasında sulama ve taşkından korunma amacıyla, kurulmuştur. Yapılan baraj, toprak dolgu tipindedir. Yüksekliği, 21,5 metre ve sulama alanı 7.730 hektardır. Normal su kotunda göl hacmi 30,8 hektometreküp, gövde hacmi 524 hektometreküp, kapladığı alan bakımından ise göl hacmi 4,2 kilometrekare'dir.

 

 

KADIKÖY BARAJI

 

Kadıköy sınırları içinde, Derbent akarsuyu üzerinde 1967-1973 yılları arasında sulama, taşkınlardan korunma ve içme suyu amaçlı kurulmuştur. Baraj toprak dolgu tipindedir. Gövde hacmi 648 hektometreküp, yüksekliği 31,4 metredir. Barajın göl hacmi 65,7 hektometreküp, göl alanı ise 6,2 kilometrekare'dir. Kadıköy barajı 4428 hektar sulama alanı kapasitesine sahiptir.

 

 

7202060.jpg

 

 

ALIÇ REGÜLATÖRÜ

 

Basamak Deresi üzerinde kurulmuş yaklaşık 9 metre yüksekliğinde 900 metre uzunluğunda olan regülatörün topladığı sular, 12 kilometrelik kanalla Altınyazı Barajı?na aktarılmaktadır.

 

 

SULTANKÖY BARAJI

 

İpsala sınırları içerisinde, Manastır suyu üzerinde 1987-1996 yılları arasında sulama amaçlı yapılmıştır. Gövdesi toprak dolgu tipindedir. Sultanköy barajının gövde hacmi 1762 metreküp, yüksekliği 29 metredir. Normal su kotunda göl hacmi 26 hektometreküp, göl alanı ise 3,4 kilometrekare'dir. Sultanköy barajı bu özellikleri ile 7773 hektar alanı sulamaktadır.

 

 

SÜLOĞLU BARAJI

 

Süleoğlu ilçesinde aynı adla anılan akarsu üzerinde 1975-1981 yılları arasında, kaya dolgu tipinde hem sulama, hem taşkınlardan korunma hem de bölgenin içme suyunu karşılamak amacıyla yapılmıştır. Süleoğlu barajını yüksekliği 52 metre, gövde hacmi 1320 hektometreküp'tür. Normal su kotta barajın hacmi 33 hektometreküp olup, 2,9 kilometrekare göl alanı ile 3986 hektar sulama alanı kapasitesine sahiptir.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.