Misafir gelincik Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2009 İstanbul'da sel felaketi: 17 ölü Dün Trakya'yı esir alan ve 10 cana mal olan felaket bugün İstanbul'u vurdu. Marmara Bölgesi, 17 Ağustos depreminden beri ilk kez bu boyutta bir felaket yaşıyor. Tameks Tekstil Fabrikası'na servisle gelen 7 kadın çalışan bir anda sele kapıldı. İkitelli TIR parkında uyuyan 6 şoför uykularında can verdi. İkitelli ve Halkalı'da 4 ceset bulundu. 26 can alan felaket havalimanına ulaşımı felç etti. İkitelli'de araçlarında mahsur kalanlar hala kurtarılmaya çalışılıyor Haberin devamı için : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12441217.asp?gid=229 Çarpık kentleşme ve göç, umursamazlık ve kötü yönetim, kötü organizasyon ve tüm bunlara doğanın intikamı da eklenince ortaya korkunç bir manzara çıktı ne yazık ki. 2 Alıntı
Φ akıllı deli Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2009 depremi falan düşünemiyorum artık "Allah korusun" dicem ama o da kullarına akıl vermiş kullansın diye.Yine de bi kıyak yapsın korusun.biz ülke olarak o kadar çok yoruyoruz ki onu.... ooof offf 2 Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2009 Turkiyenin uzucu ama gercek fotografi iste bu yazik her felakette olan masum halka oluyor 1 saat yagmur yagiyor her yeri sel goturuyor asfalt resmen bir kagit gibi yirtiliyor... yagmur yagmaz busefer kuraklik baslar ... Sanirim Allahta Turkiye icin ne yapacagini sasirmis durumda.. Deprem oldu resmen evler kagit gibi yikildi ve ustune ustelik o buyuk depremden sonra uyari yapmalarina ragmen hic bir onlem alinmiyor demekki yine boyle bir sel felaketi gibi bir felaket yolda... koskoca ulkede alt yapi denen bir sey yokmu acaba gercekten bunu cok ama cok merak ediyorum ?.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2009 Ayamama deresi,basbakan Erdogan'in Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani oldugu dönemde yasa disi yapilasmayla bugünkü felaketin ilk adimlari atilmisti. Büyüksehir Belediye Baskani Topbas,yüzü bile kizarmadan,bu felaketi CHP'ye yükleme basiretsizligini gösterip CHP il baskanindan gereken yaniti alinca bu sefer agiz degistirip,bu felakettwen Istanbul'u bugüne kadar yöneten Belediyeler sorumludur dedi.Yani nasil olduysa kendi basbakaninida elestirmis oldu.Ama bu seferde Müfit Gürtuna'dan bir yanit geldi.Müfit Gürtuna, "dogrudur ama,bugü n sel felaketine mazur kalan bircok ilcemiz bizim zamanimizda Büyüksehir Belediyesi sinirlari dahilinde degildi.Bizden sonra Büyüksehir kapsamina girdiler,6 yildirda AKP'nin elindedir Belediye hizmetleri"diyerek Topbas'in sözlerinin saptirma oldugunu ifade etti. Koca bir megakent,aglanacak bir hale geldi.Felaket sadece maddi degil manevidirde.Onlarca insanin hayatina maloldu.Milyonlarca liralik maddi kayip var.Üstüne üslük,milyonlarca lira sarfiyati gerekiyor ki o sel felaketine maruz kalan yerler tekrar onarilsin diye.Alt yapisi olmayan,kacak ve carpik yapilasmanin rekabet haline getirildigi ülkemizde böyle felaketler insanlarimizin ve ülkemizin kaderimi olmalidir.Nasil bir Belediyecilik anlayisidir bu ki felaketin icerisnde siyaset yapacak..... bir baskan.Böyle bir baskanin o koltukta oturmaya hakki olabilir mi? saygilarla Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2009 Yazmışdim yine yazayım.. Bir köprü daha yapsınlar, olanlar yetmiyor... belki altından sular gelir gecer... Sabır diliyorum diyecem fakat şuan okuduklarım, izlediklerimden sonra... bu sabır kelimesi, orada yaşayanlar ve bu durum ile karşı karşıya kalanlar icin, ne kadar faydalı Hic ama hic bir faydası yok Asıl fayda getirilecek, calışmalar faliyetler yapılmalı ki, bu durumla karşı karşı ya kalınmasın Olan olduktan sonra... Sayın başbakanımız belirli kısıma şu kadar TL göndermiş yok bu kadar göndermiş reklamı yapmasından da kurtulmuş olur diye düşünüyorum... bu şimdi verilen, önceden yapım için verilse idi. Onca imkanlar var, yok değil.... Sabahtan akşama kadar sokak sokak taşlar kalkıyor yeni asfalt'lar yapılıyor... olmadı yeni baştan... Bilincli, ilk ne yapılması gerekiyor düşünerek yapılsa....... bir önceki yapılmısı tekrar tekrar tekrar kırıp yeni baştan yapmazlar... yaptıkları da doğru düzgün, az daha uzun zaman kalıcı olur diye düsünüyorum. Saygilar Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2009 Öncelikle hepimize büyük geçmiş olsun diliyorum... Ölenlere rahmet, ailelerine de sabır diliyorum... Ve nihayet İBB bakanı Topbaş suçluları buldu, suçlu bir: Küresel Isınma (ki kendisi ayrıca küresel ısınma için ne gibi bir çalışma yapmıştır bilinmez) suçlu ik İstanbullular (dere yataklarını iskana açan dere ve göl havzalarına kaçak konut yapanları seçim öncelerinde cesaretlendiren onlar değildir sanki) Evet, bugün gördük ki iki günlük yağmurla kriz yönetemeyen İstanbul Belediyesi, valilik ve başbakanlık olası bir deprem karşısında ne yapabileceğini de göstermiştir...! Fakat ihtimaldir ki depremin sorumlularıda yukarıda adı geçen iki grup olacaktır şimdiden biline! Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2009 Kadir Tobaş ne demiş: Maalesef bu ekolojik kıyamet Topbaş NTV canlı yayınında sel felatiyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Topbaş şunları söyledi: “Bu insanoğlunun geçmişten bugüne kadar doğayı çevreyi hoyratça kullanmanın faturası. Amerika’daki sel baskınları, uzakdoğudaki sel baskınları, Avrupa’daki sel baskınları, bu dünyanın her tarafını yokluyor. Buzullar erimeye başladı ekolojik kıyametten bahsediliyor, iklim değişiklikleri ciddi anlamda sinyallerini veriyor. Şu anda İstanbul ve Türkiye sonbahar mevsiminin yağış dönemine girdiği bir süreçte 80 yılın yağışlarının en güçlüsü bir saat içinde oluyorsa bununla baş etmek mümkün değil.” Baş etmek mümkün olmayabilir ama zararı en aza indirmek mümkün olabilirdi. Eğer rant ve oy kaygısı ile oralara yerleşim ruhsatı verilmeseydi , gerekli ıslah çalışmaları yapılmış olsaydı.Her yıl lalelere 2 milyon dolar para ayıracaklarına bütçeden ,bu paralar alt yapı çalışmalarına aktarılsaydı. Dere yataklarına yerleşim izni verilmeseydi bu bölgede yer alan başakşehirin hangi kesim tarafından kullanıldığını söylemeye gerek var mı? Tır garajı ile yapılan röportajlarda konuşanlar 15 senedir ,bu tır garajının burada olduğunu söylüyorlar.15 senedir belediye kimin elinde ? Oy ve rant kaygısı uğruna şu yaşadığımız rezilliğe ,can ve mal kaybına bakın. Hadi öteki belediyeler hata yaptı ki mutlaka yaptılar . Siz niye düzeltmediniz ? Sabahın köründe okul yıkmasını biliyorsunuz. Kamulaştırıp bu alanları ıslah etseydiniz. Baştan ruhsat vermeseydiniz.Meteoroloji pazardan beri uyarıyor ,tebdir alsaydınız. Aynı yağmuru benim oturduğum bölgede aldı.Hem de göz gözü görmüyordu. Ama bir sorun yok ,demek ki; her şey alt yapıyla alakalı. Ama nasılsa suçu atacak birileri mutlaka vardır. Ya küresel ısınma ya derenin intikamı ya da önceki belediye başkanları. 2 Alıntı
Φ fittirik Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2009 Yazmışdim yine yazayım.. Bir köprü daha yapsınlar, olanlar yetmiyor... belki altından sular gelir gecer... Sabır diliyorum diyecem fakat şuan okuduklarım, izlediklerimden sonra... bu sabır kelimesi, orada yaşayanlar ve bu durum ile karşı karşıya kalanlar icin, ne kadar faydalı Hic ama hic bir faydası yok Asıl fayda getirilecek, calışmalar faliyetler yapılmalı ki, bu durumla karşı karşı ya kalınmasın Olan olduktan sonra... Sayın başbakanımız belirli kısıma şu kadar TL göndermiş yok bu kadar göndermiş reklamı yapmasından da kurtulmuş olur diye düşünüyorum... bu şimdi verilen, önceden yapım için verilse idi. Onca imkanlar var, yok değil.... Sabahtan akşama kadar sokak sokak taşlar kalkıyor yeni asfalt'lar yapılıyor... olmadı yeni baştan... Bilincli, ilk ne yapılması gerekiyor düşünerek yapılsa....... bir önceki yapılmısı tekrar tekrar tekrar kırıp yeni baştan yapmazlar... yaptıkları da doğru düzgün, az daha uzun zaman kalıcı olur diye düsünüyorum. Saygilar doğru.çok güzel fikir.köprü yapsalardı insanlar üstünden geçer sudan geçmezdi.sellerin üstüne hemen köprü yapılması lazım.köprüden geçmeyenleri hapse atmak gerekiyor.böyle olmazki dimi. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2009 Yeryüzüne köprü kurmadan önce gönül köprüsü lazım bize. MUHABBETLE... Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2009 Yeryüzüne köprü kurmadan önce gönül köprüsü lazım bize. MUHABBETLE... Anlamışsıniz ne demek istediğimi ve katılıyorum size.. Bir yetmedi iki oldu, iki yetmedi üc, üc yetmiyecek belki de dört vs... düşünüyorum da onca köprülere verilen...., asıl sağlam bir zemine verilse yapılması için...., gerekli onca yerler var, gözle görülen bilinen.. daha sonraya ertelenmese..iş işten gectikten sonra bir bakıyorum aynen şuan ki gibi Basbakan Erdogan dere islahı konusunda yeni yasal düzenlemeler icin talimat vermiş.. Yeni Bugün Önceden neden verilmedi diye düşünüp duruyorum Hep mi birşeyler olması gerekiyor, harekete gecmeden önce Şimdi tabi ki denilebilinir Bilmiyorduk Bu derece olacağını Ne diyeyim bilemiyorum.. Saygilar Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2009 Maalesef biz sorun/sorunlar ortaya çıkmadan sorunu görebilen,doğru tesbit edebilen, doğru yollarla sorunu çözebilen bir millet olamadık.Ama başardığımız bir şey var: Sorunlar ortaya herkezin gözünün içine sokulacak kadar ortaya çıktığında sorunları sorun olduğu için tartışmak değil de ideolojik düşüncemize hizmet ediyorsa zaman geçirmeden ona sahip çıkıp, kelime hazinemizdeki bütün kelimelerle konuşmak,konuşmak,konuşmak... Bu tavrımızın sorun çözdüğü ispatlanmamıştır, en kötüsüde bu tavır sorun çözüyor mu teziyle üzerinde düşünen insanımız da ortalık da pek görünmemektedir. MUHABBETLE... Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2009 Felaketin gelişindeki tarihi sürec, bugünkü milliyet gazetesinde şöyle sıralanmış: 1982 senesinde ayamamanın geçtiği tüm alanlar ve güneyi yani bugün Dünya TicaretMerkezi. EGS, İhlas holding binalarının yükseldiğialanağaçladırılacakalan ilan edildi. 1997 senesinde (İstanbul belediye başkanlığının 1995 te RTE na geçtiğini söylememe gerek yok sanırım) yapılaşmaya açıldı.Ağaçlandırılacak alan ilan edilen yerler çok katlı yapılaşmaya açıldı. Mimarlar odası "bölge betonlaşınca ekolojik özelliğini kaybedecek, felaketlere davetiye çıkacak " raporu verdi.Rapor gözardı edildi. 1998 senesinde Mimarlar odası İst 5.idare mahkemesinde iptaldavası açıp yürütmeyi durdurma istedi 2000 -2001 senesinde yürütme dururuldu ve mahkeme planı iptal etti. Bunu uygulamayan belediye temyize gitti. 2005 senesinde iptali danıştay onayladı .Belediye bu kez karar düzeltme yoluna gitti. Sene 2007 danıştay bunu da reddetti karar kesinleşti. Ama atı alan üsküdarı geçmişti. Çevre geri dönülmez şekilde betonlaştı. 2009 yeni planda yoldaymış.Belediye şimdide dere hattında halkalı konutları ilehavalimanı arasında kalan 600 dönümlük araziyi yoğun yapılaşmaya açmak için imar planı hazırlamış.Plan 15 eylülde mecliste olacakmış. Şimdi tüm bunlardan sonra hiç utanmadan ve sıkılmadan halkın gözünün içine baka baka diyorlar ki: Takdiri ilahi, küresel ısınma, derenin intikamı ,yok efendim biz yapacaktık ta engel oldular. Ayıptır ya ayıp. 3 Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2009 Ayamama deresi taştı, suçlusu CHP Ayamama deresi istifa etsin derelikten... Ayamama deresi yanında hemde dibinde TOKİ, kocaman alışveriş merkezleri, fabrikalar... Yağmacılarda cabası... Ölenler öldükleri için suçlu... Kenelere çare, paçanızı çorabınıza sokun... Sele çare toplu taşımaları seçin ve bir üst kattaki komşunuza gidin... Domuz gribine ve kuş gribine önlem, domuz ve kuş yemeyin... Yöneticilerimiz dehşet verici akıl ötesi çareler öneriyor, muhteşemler... Pardon, Toki, fabrikalar ve alışverişmerkezleri ile TIR garajına imar ve iskanı kimler verdi? Tır Garajının sahibini araştırın kim olduğunu öğrenince şaşıracaksınız... Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2009 AKP başına çok büyük işler açıyor, çok günaha giriyor.Bir Müslüman'ın günaha girmesine diğer Müslüman'ın yüreği dayanmaz çünkü Cehennem'e yaklaştırıyor işlediği her günah. Bu kaygıyı taşıyan bir Müslüman hatırlatmalı bunu Müslüman kardeşlerine. Tez zamanda ulaşılmalı AKP'ye... MUHABBETLE... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2009 Aynası iştir kişinin laf-a bakılmaz! Derenin intikamı ağır olur der ünlü filazof Recep, fakat dereyi derelikten çıkaranda bizzat kendisidir... Ne güzel... Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2009 Nasrettin Hoca,yaşadığı yerde kadılık yapmaktadır.Bir gün iki adam,Nasrettin Hocaya gelerek birbirlerinden davacı olurlar.Hoca adamlardan birini dinler ve ona ''Sen haklısın''der .Diğer adam itiraz eder.: Hoca onu da dinler.Adama ''Sen de haklısın''der.Olup bitenleri izleyen Nasrettin Hocanın hanımı ''Hoca bu nasıl iş?Hem ona hem de diğerine Haklısın!dedin.Böyle şey olur mu?''der.Hoca bu sözler üzerine hanımına döner ve ''Sen de haklısın hanım''der. MUHABBETLE... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2009 Kadir Topbaş her ağzını açtığında İstanbul'dan "dünya başkenti" diye bahsetmekte, belediyecilik anlayışlarını övmektedir. O kadar çok vurgu yapmaktadırki "dünya başkenti" lafına sanırım artık kendiside inanmaktadır. Keşke fırsatımız olsada kendisine sorabilsek; Sayın topbaş belediye başkanı olmanızı geçtim aileniz hayli zengin baya ülke gezmişsinizdir, Haftanın üç günü elektrik kesintisi yaşanan kaç tane dünya başkenti gördünüz? Dünya başkentlerinin unuttuğu elektrik kesintileri İstanbul'luların artık alıştığı birşey. Haftanın üç günü mutlaka elektrik kesilir. Siz bunun bu kentte ne kadar büyük bir ekonomik kayba sebep olduğunu farkında mısınız ? 4-5 saat süren kesintiler. Bütün elektronik cihazların durduğu işlem yapmadığı kesintiler. Bir günlük yağmurda onlarca insanın öldüğü kaç tane dünya başkenti gördünüz? Televizyonlara çıkıp katrina, el nino gibi kasırgaları, tsunamileri örnek göstermeniz hizmet verdiğiniz insanları ne olarak gördüğünüzü ortaya koyuyor. "Afetler karşısında herkes haddini bilecek" diyen partinizin genel başkanını çok iyi dinlemişsiniz besbelli, önlem almak yerine oturup haddinizi bilmişsiniz. Aynı "Allah'ın verdiği kuraklık karşısında haddini bilen" Melih Gökçek gibi. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.