Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Kutsal yer..kutsal mekan..kutsal obje(taş.. ıvır.. zıvır)olmaz..olamaz..tek Kutsal vardır..İNSAN..tabii AKILLI İNSAN..o kutsal diye nitelendirilenlere nitelik verenler, kutsallaştıranlar NEDEN kutsalmış,kim kutsamış bilmezler..taklit ederler sadece ritüelleri..şu dönme işi çooookkk eskilere dayanıyor..kızılderili kardeşlerde TOTEM,leri etrafında dönerlermiş diye geldi kulağımıza.. :D helede o toteme yüzbaşı Tommiksi bağlamışlarsa..çok daha keyifli dönerlermiş..hugh..hugh diyede dua ederlermiş.. :D

Sn.demirefe.. :)

O kara taş var ya..hani o Kabedeki taş..işte o taşı hafife alma..Hz.Muhammed Miraça yükselirken o kara taşta takılmış peşine havalanmış gidiyor.. :D dur demiş..dur..sen nereye..bekle geleceğim az sonra..taş durmuş havada..o kara taş..ne yer çekimi dinliyor ne bişe.. :D ona göre..inanmassan sor Cüppeliye.. :D

Sayın Dayı derdi sadece insan olan insan diğer insanların inancına bu derce takılıp bu derece alaycı bir üslup kullanmaz.Benim derdim benim gibi düşünen insanları aydınlatıp insanı tanıtmak diyorsanız e diyeceğim yok tabi.

Şu yazdıklarınızı okuyan diğer insanlar size mi yaklaşır yoksa bulunduğu yeri daha mı sabitleştirir?

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Sn.FUZULİ.. :)

Bulunduğu yeri sabitleyenin İnancı sağlammış derim..bana yaklaşanada vay imansız derim.. :D

Sadece NEDEN yaptığımızı bilebilmek..tek amacım bu..elbette herkesin İnancına saygı duyacağız..fakat bizde İnancımızı latife yollu takılarak,da olsa söyleyeceğiz.. :D tarzımız bu ne yapalım.. :D

Yüz hacıya sordum..en popüller cevap şuydu..ne bileyim ya hu..o telaşede o kalabalıkta..döndük işte Allah kabul etsin..kaç kere ne tarafa neden döndük ne bileyim..evet en popüler yani yüz hacıdan YÜZÜNÜN,de verdiği cevap yani..maalesef..

Soru şu..49 şaft bir tafaf sayıldı..neydi bu..neden 49 şaft bir tafaftır.. :)

Çivi imalatçısı Cüppeli Ahmet hocayı iyi tanırım..yakinen.. :D

Gönderi tarihi:

Bulunduğu yeri sabitleyenin İnancı sağlammış derim..bana yaklaşanada vay imansız derim.. :D

Sadece NEDEN yaptığımızı bilebilmek..tek amacım bu..elbette herkesin İnancına saygı duyacağız..fakat bizde İnancımızı latife yollu takılarak,da olsa söyleyeceğiz.. :D tarzımız bu ne yapalım.. :D

Yüz hacıya sordum..en popüller cevap şuydu..ne bileyim ya hu..o telaşede o kalabalıkta..döndük işte Allah kabul etsin..kaç kere ne tarafa neden döndük ne bileyim..evet en popüler yani yüz hacıdan YÜZÜNÜN,de verdiği cevap yani..maalesef..

Soru şu..49 şaft bir tafaf sayıldı..neydi bu..neden 49 şaft bir tafaftır.. :)

Çivi imalatçısı Cüppeli Ahmet hocayı iyi tanırım..yakinen.. :D

Sayın Dayı bir hali anlamanın en güzel yolu o hale girmektir. :D

O halde herkesin hali de bir değildir. :)

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

YÜZ hacıya soruldu..YÜZ,üde aynı cevap.. :D YÜZüde aynı HAL,de imiş demekki.. :D

Sor istersen sende ON hacıya.. :D

Bakalım ne haldelermiş hicazda.. :D

Anketlerde yüz kişiye sorup bir milyona genelleme yapıyorlar. :)

Ama burda yaptığınız genelmeye katılmadan da edemeyeceğim.

Gaye ne kırk dokuz ne elli..Yine de bir sayı lazım insana.

Mühim olan yapılanların bizde oluşturması gereken hali.

E o hal oluşmadıysa ne diyeyim ben hacıya? :)

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Sadece hac,mı Sn.FUZULİ.. :)

Namazı NEDEN kıldığını bilen kaç kişi tanıyorsunuz..NASIL kılacağını herkes bilir.. :)

Neden kılıyorsun amca..Allahın emri..peki bu emirdeki MAKSAD ne amca..ulan dürzü senin maksadın ne,böyle sorular soruyorsun bu yaşta.. :D

İşte böyle.. :D

Gönderi tarihi:

Sadece hac,mı Sn.FUZULİ.. :)

Namazı NEDEN kıldığını bilen kaç kişi tanıyorsunuz..NASIL kılacağını herkes bilir.. :)

Neden kılıyorsun amca..Allahın emri..peki bu emirdeki MAKSAD ne amca..ulan dürzü senin maksadın ne,böyle sorular soruyorsun bu yaşta.. :D

İşte böyle.. :D

İbadetleri layıkıyla yapamayan,hikmetine vakıf olamayan Müslümanların haline üzülmeniz,bu konuda hassasiyet göstermeniz beni sevindirdi Sayın Dayı. :D

Bunlar kıyamet alametleri. :)

Başkasını düzeltelim derken kendi maksadınızı da kayberseniz, kaybedersek bizi kim maksadımıza yönlendirecek tedbirli olmak lazım. :)

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Emin isek,kendimize AMİN diyebiliyorisek..yani inancımızda şüphelerimiz,acabalarımız ve İnandığımızdan KORKUMUZ kalmamışsa..Maksadımıza ulaşmışızdır..MAKSUDa varmışızdır..Sevgiliyle vuslatı gerçekleştirmişizdir.. :)

Allahında Dostu(Halili) Sevgilisi(Habibi) İNSAN değilmi.. :)

Secde İNSAN,a değilmi.. :)

Halifesi İNSAN değilmi.. :)

Ruhundan üflediği tek canlı İNSAN değilmi.. :)

Allah İnsanı ile iyice YÜZGÖZ olmuş.. :D (.....gören GÖZÜ olurum,duyan kulağı olurum,söyleyen dili olurum.....diye bir ayet var mushafta galiba.. :) )

Gönderi tarihi:

Tamam hepsi insan da Allah insan değil Dayı. :D

Siz insandan başka Allah yok diyorsunuz, ben de insan Allah olamaz diyorum Allah'a inanıyorum, insana tapmıyor kendimi Tanrı görmüyorum. :)

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Sıfatlar ZATsız durağandır,hareketsiz ve CANsızdır..fotoğraftaki bir insan gibi yani.. :)

Bu alem Allahın Sıfatlar alemiyse ZAT,ı nerededir..sıfatlarından ayrımıdır.. :)

Cenaze namazı tek secdesiz namazdır..nedenide içinde artık ZAT yoktur..ayaktan bi teşekkürdür o kadavraya..ZATı taşıdığı için CANSIZ surete saygı duruşudur.. :)

İNSANdan başka yerde Allah arayanlar bulamayacaklar.. :D ancak KENDİNİ arayanlar yine KENDİNDE bulacaklar..buldukları yine KENDİLERİ olacaklar..kendi hakikatlerine vakıf olacaklar..kendini bilen Rabbinide bilecek.. :)

Gönderi tarihi:

Bir Savaş ve Barış'ı okuduğunuzda Tolstoy'u bulursunuz onda sıfatlarıyla,bir Suç ve Ceza'yı okuduğunuzda Dostoyevski'yi görürsünüz onda sıfatlarıyla, bir Mona Liza'ya baktığınızda Leonarda Vinci gelir aklınıza.

Ne Savaş ve Barış Tolstoy'dur ne Suç ve Ceza Dostoyevski'dir ne de Mona Liza Leonarda Vinci'dir.

İnsan bir Savaş ve Barış bir Suç ve Ceza bir Mona Liza ama tek kalemden çıkma. :)

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Sanırım arkadaşımız Mekke'nin Altın orana denk düştüğüne işaret etmiş... Böylelikle Allah Mekke'yi özellikle seçmiş demek olmuş oluyor sanıyorum, ancak o zamanda şöyle bir sorun çıkıyor ortaya, Kudüs Hz. İbrahim'dn bu yana kutsal kabul edilen ve her 3 din içinde özel bir önemi olan bir mekan, o zaman altın oranın Kudüs içinde geçerli olması gerekmiyor mu?

Gönderi tarihi:

Belki şu yüzdendir:

Kabe yeryüzündeki ilk mabeddir.İbrahim As oğlu İsmail As ile birlikte Allahın emriyle inşaa etmiştir.Ve bütün dinler bozulmadan önce özünde tevhid dinidir,yani müslümanlıktır. :)

Gönderi tarihi:

Bir Savaş ve Barış'ı okuduğunuzda Tolstoy'u bulursunuz onda sıfatlarıyla,bir Suç ve Ceza'yı okuduğunuzda Dostoyevski'yi görürsünüz onda sıfatlarıyla, bir Mona Liza'ya baktığınızda Leonarda Vinci gelir aklınıza.

Ne Savaş ve Barış Tolstoy'dur ne Suç ve Ceza Dostoyevski'dir ne de Mona Liza Leonarda Vinci'dir.

İnsan bir Savaş ve Barış bir Suç ve Ceza bir Mona Liza ama tek kalemden çıkma. :)

MUHABBETLE...

Deniz ve dalga..dalganın kendine ait bir varlığı yok..dalga denizin bir halini ifade eden esma..deniz bir bütün,dalgalar kesret,fakat o bütünden ayrı değil..dalganın boyu falan var..yüksekliği var..dalgayıda ifade edebilmek için yine bazı esmalar(esameler,isimler)kullanıyoruz.. :)

Her İnsan bir dalga..ait olduğu denizin dalgası..bunun farkanda olanlar biraz dalgacı oluyorlar.. :D

Gönderi tarihi:

Belki şu yüzdendir:

Kabe yeryüzündeki ilk mabeddir.İbrahim As oğlu İsmail As ile birlikte Allahın emriyle inşaa etmiştir.Ve bütün dinler bozulmadan önce özünde tevhid dinidir,yani müslümanlıktır. :)

İbrahim bana bir EV yap..sonrada karşısına kendi evini yap..dağınıklık bitsin EVli barklı olalım..yerleşik düzene geçelim.. :) sokaklar olsun,mahalleler olsun,köy kasaba şehirler oluşsun..yeter artık gezip durduğumuz.. :) bu suret yönü..

Asıl Kabe İnsanın gönlüdür..Allah EV olarak kendisine İNSAN gönlünü seçmiş..Hz.İbrahimede demiş..EVimi temiz tut.. :D Allahın Evi olarak sembol olmuş Kabe dediğimiz yapıya hiç uğramışmı Allah..yani Evinde Allahı gören olmuşmu.. :) fakat Allahın kendi sözü şu..ben kulumun gören gözü olurum,duyan kulağı,söyleyen dili,yürüyen ayağı,tutan eli..diye bir ayet..işte bu kişinin temiz tuttuğu EVinde Allah.. :) buda Mana yönü..

Şimdi gülerim ben Mekkedeki Kabenin altın oranına elbette.. :D

Gönderi tarihi:

Deniz ve dalga..dalganın kendine ait bir varlığı yok..dalga denizin bir halini ifade eden esma..deniz bir bütün,dalgalar kesret,fakat o bütünden ayrı değil..dalganın boyu falan var..yüksekliği var..dalgayıda ifade edebilmek için yine bazı esmalar(esameler,isimler)kullanıyoruz.. :)

Her İnsan bir dalga..ait olduğu denizin dalgası..bunun farkanda olanlar biraz dalgacı oluyorlar.. :D

Denizsiz dalganın mevcudiyeti namümkün.Dalga denizden olduğunu bilmeli ama kendini deniz sanmamalı. :)

Dalga kendini bildiğinde bilecek denizi.

MUHABBETLE...

Gönderi tarihi:

Ben merak ediyorum İslamın beş şartından 3'ü fakirleri 5'i zenginleri alakadar ediyor...

Eğer Hacc'a gitmek bir müslüman için önemliyse neden bütün müslümanlar gidemiyor, yoksa dinde de zengin fakir ayırımı var? Ya da bunun altında başka nedenler mi var?

Mekke'yi kutsal yapan şey ne? Cami ya da Kiliseleri kutsal yapan ne İslam'da kutsal kavramı var mı?

Forumdaşım,

İslam'ın beş şartı var.Zekat vermek,hacca gitmek vs bir mecburiyet değil,olanaklarla ilgili.Bunun yanında,zekat vermek yada kurban kesmek;eğer gerçek anlamda amacından hareketle yerine getirilirse;fakire hizmet edecektir .

Bunun yanında İslam'da ki sosyal adalet anlayışı benim mantığıma uygun.Zengin,varlığı ile yargılanıyor.

Sorduğunuz sorunun mantığı ise yok.

Bırakalım,insanlar kendi kutsiyetini yaşasın.

Bize var mı zararı!!!(?)

Videoyu izledim ve diğer mucize safsatalarından farklı bir şeye rastlamadım.

Verilen oranların doğru olup olmadığını bilmiyorum; ancak bildiğim bir şey varsa, o da bu oranlar doğruysa bile dünya üzerinde "altın oran" diye tabir edilen tek noktanın mekke olmayacağıdır. Mekke ile aynı enlem üzerinde bulunan her nokta size bu oranı verir.

H.Y'cilerin tipik bir "yersen" durumu...

Mekke sadece kutsal bir yer,bunu bilim ile açıklamak bence de yersiz.

Gönderi tarihi:

-http://vimeo.com/3414223- Altın Oran ve Kabe Mucizesi

hiba kardeşimizde eklemiş bu videoyu,Üniversitelerde okutulan altın oranın Kabe ile ispatlanması gözle görülür gerçeklerdir..

Gönderi tarihi:

gözle görülür gerçeklerdir..

Bizi kesmedi... Kabe'nin dış ölçüleri tam küp olsun, fakat tavanından temeline kadar yüksekliği ile genişliği oranı altın oran olsun. O zaman düşünürüz...

• 6 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Ben merak edip ayrıntılı hesapladım. Altın orana yaklaşan bir değer gerçekten çıkıyor. Ama tam çıkmıyor. Altın oran dediğimiz hassas bir değerdir. Yaklaşıklık kabul etmez. O yüzden bu konu bir önem taşıyamaz.

Putları taşlar diye yeren bir dinin başka bir siyah taşı kutsaması ise belirgin bir çelişkidir Sayın Sardunyam...

Kardesim, bu altin oran dedikleri 1,618 Matematikte bilinen bir şeydir. Bunu anlamak icin Fibonacci serisi sayıları anlamak gerekir:

0, 1,1,2,3,5,8,13,21,34,55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597, 2584, 4181, 6765, 10946, … vb. şeklinde devam eder. Her sayı kendisinden önce gelen iki sayının toplamıdır. Bu durumda genel olarak n'inci Fibonacci sayısı F(n) belli bir şekilde ifade edilir. Bu formule Matematikte bakabilirsiniz.

Fibonacci sayılarının ilginç özellikleri vardır. Mesela n sayısı büyüdükçe iki ardışık Fibonacci sayısının oranı Altın oran'a yani 1.618... e yaklaşır. Bu Fibonacci sayısı eski Hint Medeniyetinde bilinen bir şeydi. Sanskrit şiirlerde tanıtılmış bir orandı. Batıda, Fibonacci modern çağda en fazla Hint-Arap Sayılarını Avrupa'ya getirmesiyle ve 13. yüzyıl başlarında yayınlanan Liber Abaci isimli hesaplama yöntemleri kitabıyla tanınır.

Mekke'nin kuzey ve güney kutup orani eşsiz, emsalsiz veya nadir degildir. Yerküre üzerinde çizildiği varsayılan Enlem ve Boylamlara bakınca, aynı orana sahip olan tabiki sayısız yerler var. Aynısı batı ve doguya olan uzaklıklarını olcuncede goruyoruz. Yani sayısız yerlerinde orani ALTIN oran oluyor.

Demekki Mekkenin hic bir ozelligi yok.

Gönderi tarihi:

Sıfatlar ZATsız durağandır,hareketsiz ve CANsızdır..fotoğraftaki bir insan gibi yani.. :)

Bu alem Allahın Sıfatlar alemiyse ZAT,ı nerededir..sıfatlarından ayrımıdır.. :)

Cenaze namazı tek secdesiz namazdır..nedenide içinde artık ZAT yoktur..ayaktan bi teşekkürdür o kadavraya..ZATı taşıdığı için CANSIZ surete saygı duruşudur.. :)

İNSANdan başka yerde Allah arayanlar bulamayacaklar.. :D ancak KENDİNİ arayanlar yine KENDİNDE bulacaklar..buldukları yine KENDİLERİ olacaklar..kendi hakikatlerine vakıf olacaklar..kendini bilen Rabbinide bilecek.. :)

Kutlarım samimiyetle kutlarım olayın şuuruna varmış hakikete bir adım daha yaklaşmış birinin yazdıklarını okumaktan çok keyif aldım :)

Gönderi tarihi:

Forumdaşım,

İslam'ın beş şartı var.Zekat vermek,hacca gitmek vs bir mecburiyet değil,olanaklarla ilgili.Bunun yanında,zekat vermek yada kurban kesmek;eğer gerçek anlamda amacından hareketle yerine getirilirse;fakire hizmet edecektir .

Bunun yanında İslam'da ki sosyal adalet anlayışı benim mantığıma uygun.Zengin,varlığı ile yargılanıyor.

Sorduğunuz sorunun mantığı ise yok.

Bırakalım,insanlar kendi kutsiyetini yaşasın.

Bize var mı zararı!!!(?)

Mekke sadece kutsal bir yer,bunu bilim ile açıklamak bence de yersiz.

Geç gördüğüm bir yazı :)

Buna göre sorularım olacak...

1. Zengin neden fakire hizmet etsin?

2. Neden zengin ve fakir ayrımı var?

3. Hacc ve zekat zengin müslümana zorunluluk değil mi?

4. Fakir bu ikisini yapamadığında zenginden aşağı mı oluyor?

5. Sorumun mantığını neye göre yok dediniz?

6. İnsanların kutsiyetlerinin zararı olmuyor mu?

7. Her şeyi akıl eden İslam fakiri zenginleştirmeyi akıl edememiş mi?

Gönderi tarihi:

Sardunyam.. :)

Allah ve peygamberleri ve şeytanı ve cinleri ve melekleri ve kitapları..hepsi bir bütün ise yani Allah VAHİD ise, bu bütünlük, VAHDANİYET bir tek canlıda gözlemlenir ve İDRAK edilir ANLAŞILIR..buradan hareketle Allah peygamber ve insan üç ayrı varlık olmayıp diğer mevhumlar ile(melek cin şeytan vs..vs..birlikte) TEK,tir.. :)

Bu VARLIĞIN gerçek adıda İNSAN,dır.. :) İnsan mütevazi olduğundan ''BEN''im dememiş bir Allah var baylar bayanlar unutmayın haaaa demiş..İnsan işte..ne dersin..bazen der böyle garip şeyler.. :D

İnsan ve sözü geçen inançların mevhumları olanlar(melek cin vs..vs..)ayrı mekanlarda değiller..tek mekan İnsan denilen KADAVRA..o kadavra girdi toprağa ne Allah kaldı ne cin ne melek nede o kerata..tabii insanda.. :D başka coğrafyada başka çağda (zamanda)melekte cinde şeytanda tabii İnsanda var başka kadavrada.. :)

Gönderi tarihi:

Burası biraz anlaşılmaz olmuş :P

Vahdaniyet doğru ve hatta tek doğru... Şöyle ki, Allah tek kudret sahibi ve herşeyde zerresi bulunansa ondan başka hiçbirşey yok demektir evren diye gördüğümüz yerde... Ve zamandan ve mekandan uzaksa (ayrıysa-dışındaysa) onu tanımlamak insanın bedensel zihni için zor... İşte bu sebeple Tanrısını uzaklarda göklerde arar durur... Fakat insana Tanrı'dan söz eden kitaplar ve başka varlıklarda en az insan kadar gerçek... aynı zamanda insan kadar karmaşık, insan kadar şaşırtıcıda...

Lailahe illallah'ın çevirisi... İlah yoktur sadece Allah var...

O ancak bilinir, tapınılmak değil bilinmek ister...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.