Misafir june Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 merak ediyorum deyince, suhedanın actıgı konu baslıgı aklıma geldi neyse.. Gelelim benim merak konuma.. uye arkadaslar icinde hıç oruç tutmayan var mı? Alıntı
Misafir S.e.t.h Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Çocukken tutardım. Ama artık tutmuyorum. 1 Alıntı
Misafir june Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 bu baslık neden 2 kere acılmış yahu.. Alıntı
Misafir june Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 merhaba arkadasım.. Seni cok ozledim biliyo musun.. sevgiler.. Alıntı
Misafir june Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Çocukken tutardım. Ama artık tutmuyorum. bu konuda yalnız degilim desene Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 '- Vallahi efendim... Ben namaz bile kılmıyorum... Oruç tutmadığıma dair şahitlerim vardır.' Alıntı
Misafir june Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 '- Vallahi efendim... Ben namaz bile kılmıyorum... Oruç tutmadığıma dair şahitlerim vardır.' tuu sana bre kafir bir kişi daha, 3 ettik.. Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 ben de tutmuyorum... hatta şuan kafayı çekiyorum gerçi iftardan sora kafa çekmeye de bi engel yok ama tutmuyorum işte... Alıntı
Misafir june Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 ben de tutmuyorum... hatta şuan kafayı çekiyorum gerçi iftardan sora kafa çekmeye de bi engel yok ama tutmuyorum işte... iftardan sonra icki serbest mi kulliyen yasak o.. Yarasın Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Sevgili june... Bende birşeyi merek eder dururum... Mesela... Başbakan RecepTayyip Erdogan İslamda gerekli olmadığı aşikâr bir durumda ve konumdayken neden oruç tutar?... Softa mıdır?... Molla mıdır?... Mürit midir?... Yobaz mıdır?... Hâşâ!.. . O bir plitikacıdır!... Yalnız İslamın hoşgörü kurallarını ve vecibe yasalarını es geçmekle kalmaz, laik bir devlette, mübarek ramazanda, Müslümanlığın orucunu siyaset kapsamında değerlendirmek kusurunu da işler... Eeee bizde yutarız ama dimi... Sevgiler... Alıntı
Misafir june Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Sevgili june... Bende birşeyi merek eder dururum... Mesela... Başbakan Recep Tayyip Erdogan İslamda gerekli olmadığı aşikâr bir durumda ve konumdayken neden oruç tutar?... Softa mıdır?... Molla mıdır?... Mürit midir?... Yobaz mıdır?... Hâşâ!.. . O bir plitikacıdır!... Yalnız İslamın hoşgörü kurallarını ve vecibe yasalarını es geçmekle kalmaz, laik bir devlette, mübarek ramazanda, Müslümanlığın orucunu siyaset kapsamında değerlendirmek kusurunu da işler... Eeee bizde yutarız ama dimi... Sevgiler... Adam ne dese ne yapsa prim topluyor.. Oruç da tutar namaz da kılar..oo birr politikacı.. Kirli bir polıtika yaptıgı.. Dini kullanmaktan cekinmiyor.. Yuzu kızarmıyor onca yaptıgından sonra.. Dinı butun,musluman..oruç ve namaz da var..yundu arındı.. Tamamdır.. Gerisi bos Alıntı
Misafir june Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 bi de neyi merak ediyorum biliyo musun arkadasım.. Hani bu 1 ay hosgoru ayı..hani tum insani duyguların doruga ulastıgı ay.. Hanı nefsıne sahıp olmak ve yoksulun halinden anlamak gerekıyor ya.. Neden 1 ay.. Neden yasamımızın tumunde degil.. Ve neden ıftar sofralari zıyafete donusuyor,..neden bu iftar menuleri bi sektor halıne geldı..neden 11 ay ıçıyorsun 1 ay ıcmıyorsun be arkadas Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 bilinçsiz bir millet var karşısında.. Adam ne dese ne yapsa prim topluyor.. Oruç da tutar namaz da kılar..oo birr politikacı.. Kirli bir polıtika yaptıgı.. Dini kullanmaktan cekinmiyor.. Yuzu kızarmıyor onca yaptıgından sonra.. Dinı butun,musluman..oruç ve namaz da var..yundu arındı.. Tamamdır.. Gerisi bos Kesinlikle... Ama bir gerçek var... Gerçekten haziranda ölmek zor... Saygı ve sevgiler... DİPNOT... Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 peki ya aynı Rauf Tayyip Erdogan'nin iftara yetişmek için boğaz köprüsünü trafiğe kapattırması? iftara yetişmeye çalışan onca insanın mağdur olması?? buna ne buyrulur?? kul hakkına girmez mi bu? peki islamiyette affedilmeyecek en büyük günahlardan biri kul hakkını ihlal etmek değil midir?? ne anlamı kaldı o orucun?? Alıntı
Misafir june Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 sevgi ve saygıyla.. Alıntı
Misafir june Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 peki ya aynı Rauf Tayyip Erdogan'nin iftara yetişmek için boğaz köprüsünü trafiğe kapattırması? iftara yetişmeye çalışan onca insanın mağdur olması?? buna ne buyrulur?? kul hakkına girmez mi bu? peki islamiyette affedilmeyecek en büyük günahlardan biri kul hakkını ihlal etmek değil midir?? ne anlamı kaldı o orucun?? bunların hıc bır yaptıgı ne ınsanlıga sıgar ne muslumanlıga.. Bunlar dini de devletin gucunu de cıkarları icin kullanmaktan cekinmeyen cirkin siyasetciler..bunlar dini maske altında en buyuk dinsızligi yapanlar.. Alıntı
Misafir S.e.t.h Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Ben her ne kadar oruç tutmasam da, tüm inançlı müslümanların ramazanının sağlıklı ve diledikleri gibi geçmesini diliyorum. Ramazan sebebiyle hassas olan bu konunun ramazandan sonra daha uygun bir zamanda tartışılmasını daha yerinde görüyorum. Elbette isteyen arkadaşlar oruç tutmadıklarını açıklama özgürlüğüne sahipler ve isterlerse nedenlerini de açıklayabilirler. Ama gerçekten inanan ve orucunu tutanları da bu hassas dönemde kırmayacak sözcüklerle açıklamalılar. İnanan ya da inanmayan herkesin birbirini hor görmeden, küçümsemeden, anlayışla karşılayarak davranmasını toplumsal huzur ve barışın temel ilkelerinden biri olarak görüyorum. Sevgiler, saygılar... 3 Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 sivrilik etmek istemem ama bu dileklerin hernekadar güzel olsa da gerek yoktu be seth... çünkü burada insanlar oruç tutmadıklarını beyan ederken kimseyi kırıp dökmüyor ki? ben yorumlarda öyle bir şey göremedim açıkçası... tabii ki hepimiz birbirimize saygılı olacağız... tabii ki hoşgörülü olacağız... demokrasiyi bir kenara bırak insanlığın gereği budur zaten... hem ramazan şuan güncel bir şey ve yaklaşık bir 23-24 gün daha güncel olacak... e ramazandan sonra kim oruç tuttu kim oruöç tutmadı diye sorulacak olursa bu güncelliğini kaybetmiş olur diye düşünüyorum Alıntı
Misafir june Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 inanan ve inandıgı dinin gereklerini yerine getırenlere hic bır sozum olamaz. Ki yukarıda bahsi gecen ve elestırdıklerımiz dini siyasete alet eden malum sıyasetcilerımizdir.. ısmi yukarıda gecen sahıs malumunuzdur..o ve onun gıbilerdı kastım.. Gercek inanan ve ibadetını yapana asla sozum olmaz,olamaz.. Alıntı
Misafir june Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 bugun ramazan baska gun konusayım benim anlayışıma ters..bugun oruc tutulan bi gunse, oruc islamın bı sartıysa ve muslumanlıgı kımseye bırakmayan bi takım insanlar varsa -her turlu cırkınlıgi yaparak dini somuren- ben bunları elestırırım.. Yazmak ıcınde gun ayrımı yapamam.. Alıntı
Φ birkumtanesi Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Bende oruç tutmuyorum. Alıntı
Misafir S.e.t.h Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2009 Hassasiyetiniz için teşekkür ederim... 3 Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2009 Ben her ne kadar oruç tutmasam da, tüm inançlı müslümanların ramazanının sağlıklı ve diledikleri gibi geçmesini diliyorum. Ramazan sebebiyle hassas olan bu konunun ramazandan sonra daha uygun bir zamanda tartışılmasını daha yerinde görüyorum. Elbette isteyen arkadaşlar oruç tutmadıklarını açıklama özgürlüğüne sahipler ve isterlerse nedenlerini de açıklayabilirler. Ama gerçekten inanan ve orucunu tutanları da bu hassas dönemde kırmayacak sözcüklerle açıklamalılar. İnanan ya da inanmayan herkesin birbirini hor görmeden, küçümsemeden, anlayışla karşılayarak davranmasını toplumsal huzur ve barışın temel ilkelerinden biri olarak görüyorum. Sevgiler, saygılar... Sağolasın; ben de hassasiyetli yazından dolayı teşekkür ederim. 1 Alıntı
Φ akıllı deli Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2009 peki ya aynı Rauf Tayyip Erdogan Rauf Tayyip Erdoğan II. Cihan padişahı 1 Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2009 Ben tutmadığım gibi bol miktarda alkol de tüketiyorum. çok kötü değil mi? Ama inanın hiç zararını görmedim. Tanrı beni hala çok seviyor olmalı; istediklerimin çoğu oluyor 1 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.