Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

merak ediyorum...

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

merak ediyorum deyince, suhedanın actıgı konu baslıgı aklıma geldi :D neyse.. Gelelim benim merak konuma.. :) uye arkadaslar icinde hıç oruç tutmayan var mı?

Gönderi tarihi:

'- Vallahi efendim... Ben namaz bile kılmıyorum... Oruç tutmadığıma dair şahitlerim vardır.' smile.gif

Gönderi tarihi:

'- Vallahi efendim... Ben namaz bile kılmıyorum... Oruç tutmadığıma dair şahitlerim vardır.' smile.gif

tuu sana bre kafir :D bir kişi daha, 3 ettik..
Gönderi tarihi:

ben de tutmuyorum... hatta şuan kafayı çekiyorum :D gerçi iftardan sora kafa çekmeye de bi engel yok ama tutmuyorum işte...

iftardan sonra icki serbest mi :D kulliyen yasak o.. Yarasın :D
Gönderi tarihi:

Sevgili june...

Bende birşeyi merek eder dururum...

Mesela...

Başbakan RecepTayyip Erdogan İslamda gerekli olmadığı aşikâr bir durumda ve konumdayken neden oruç tutar?...

Softa mıdır?...

Molla mıdır?...

Mürit midir?...

Yobaz mıdır?...

Hâşâ!.. .

O bir plitikacıdır!...

Yalnız İslamın hoşgörü kurallarını ve vecibe yasalarını es geçmekle kalmaz, laik bir devlette, mübarek ramazanda, Müslümanlığın orucunu siyaset kapsamında değerlendirmek kusurunu da işler...

Eeee bizde yutarız ama dimi...laugh.gif

Sevgiler...

Gönderi tarihi:

Sevgili june...

Bende birşeyi merek eder dururum...

Mesela...

Başbakan Recep Tayyip Erdogan İslamda gerekli olmadığı aşikâr bir durumda ve konumdayken neden oruç tutar?...

Softa mıdır?...

Molla mıdır?...

Mürit midir?...

Yobaz mıdır?...

Hâşâ!.. .

O bir plitikacıdır!...

Yalnız İslamın hoşgörü kurallarını ve vecibe yasalarını es geçmekle kalmaz, laik bir devlette, mübarek ramazanda, Müslümanlığın orucunu siyaset kapsamında değerlendirmek kusurunu da işler...

Eeee bizde yutarız ama dimi...laugh.gif

Sevgiler...

Adam ne dese ne yapsa prim topluyor.. Oruç da tutar namaz da kılar..oo birr politikacı.. Kirli bir polıtika yaptıgı.. Dini kullanmaktan cekinmiyor.. Yuzu kızarmıyor onca yaptıgından sonra.. Dinı butun,musluman..oruç ve namaz da var..yundu arındı.. Tamamdır.. Gerisi bos biggrin.gif
Gönderi tarihi:

bi de neyi merak ediyorum biliyo musun arkadasım.. Hani bu 1 ay hosgoru ayı..hani tum insani duyguların doruga ulastıgı ay.. Hanı nefsıne sahıp olmak ve yoksulun halinden anlamak gerekıyor ya.. Neden 1 ay.. Neden yasamımızın tumunde degil.. Ve neden ıftar sofralari zıyafete donusuyor,..neden bu iftar menuleri bi sektor halıne geldı..neden 11 ay ıçıyorsun 1 ay ıcmıyorsun be arkadas

Gönderi tarihi:

bilinçsiz bir millet var karşısında.. Adam ne dese ne yapsa prim topluyor.. Oruç da tutar namaz da kılar..oo birr politikacı.. Kirli bir polıtika yaptıgı.. Dini kullanmaktan cekinmiyor.. Yuzu kızarmıyor onca yaptıgından sonra.. Dinı butun,musluman..oruç ve namaz da var..yundu arındı.. Tamamdır.. Gerisi bos biggrin.gif

Kesinlikle...

Ama bir gerçek var...

Gerçekten haziranda ölmek zor... smile.gif

Saygı ve sevgiler...

DİPNOT...

Gönderi tarihi:

peki ya aynı Rauf Tayyip Erdogan'nin iftara yetişmek için boğaz köprüsünü trafiğe kapattırması? iftara yetişmeye çalışan onca insanın mağdur olması?? buna ne buyrulur?? kul hakkına girmez mi bu? peki islamiyette affedilmeyecek en büyük günahlardan biri kul hakkını ihlal etmek değil midir??

ne anlamı kaldı o orucun??

Gönderi tarihi:

peki ya aynı Rauf Tayyip Erdogan'nin iftara yetişmek için boğaz köprüsünü trafiğe kapattırması? iftara yetişmeye çalışan onca insanın mağdur olması?? buna ne buyrulur?? kul hakkına girmez mi bu? peki islamiyette affedilmeyecek en büyük günahlardan biri kul hakkını ihlal etmek değil midir??

ne anlamı kaldı o orucun??

bunların hıc bır yaptıgı ne ınsanlıga sıgar ne muslumanlıga.. Bunlar dini de devletin gucunu de cıkarları icin kullanmaktan cekinmeyen cirkin siyasetciler..bunlar dini maske altında en buyuk dinsızligi yapanlar..
Gönderi tarihi:

Ben her ne kadar oruç tutmasam da, tüm inançlı müslümanların ramazanının sağlıklı ve diledikleri gibi geçmesini diliyorum.

Ramazan sebebiyle hassas olan bu konunun ramazandan sonra daha uygun bir zamanda tartışılmasını daha yerinde görüyorum. Elbette isteyen arkadaşlar oruç tutmadıklarını açıklama özgürlüğüne sahipler ve isterlerse nedenlerini de açıklayabilirler. Ama gerçekten inanan ve orucunu tutanları da bu hassas dönemde kırmayacak sözcüklerle açıklamalılar.

İnanan ya da inanmayan herkesin birbirini hor görmeden, küçümsemeden, anlayışla karşılayarak davranmasını toplumsal huzur ve barışın temel ilkelerinden biri olarak görüyorum.

Sevgiler, saygılar...

Gönderi tarihi:

sivrilik etmek istemem ama bu dileklerin hernekadar güzel olsa da gerek yoktu be seth...

çünkü burada insanlar oruç tutmadıklarını beyan ederken kimseyi kırıp dökmüyor ki? ben yorumlarda öyle bir şey göremedim açıkçası...

tabii ki hepimiz birbirimize saygılı olacağız... tabii ki hoşgörülü olacağız... demokrasiyi bir kenara bırak insanlığın gereği budur zaten...

hem ramazan şuan güncel bir şey ve yaklaşık bir 23-24 gün daha güncel olacak... e ramazandan sonra kim oruç tuttu kim oruöç tutmadı diye sorulacak olursa bu güncelliğini kaybetmiş olur diye düşünüyorum :)

Gönderi tarihi:

inanan ve inandıgı dinin gereklerini yerine getırenlere hic bır sozum olamaz. Ki yukarıda bahsi gecen ve elestırdıklerımiz dini siyasete alet eden malum sıyasetcilerımizdir.. ısmi yukarıda gecen sahıs malumunuzdur..o ve onun gıbilerdı kastım.. Gercek inanan ve ibadetını yapana asla sozum olmaz,olamaz..

Gönderi tarihi:

bugun ramazan baska gun konusayım benim anlayışıma ters..bugun oruc tutulan bi gunse, oruc islamın bı sartıysa ve muslumanlıgı kımseye bırakmayan bi takım insanlar varsa -her turlu cırkınlıgi yaparak dini somuren- ben bunları elestırırım.. Yazmak ıcınde gun ayrımı yapamam..

Gönderi tarihi:

Ben her ne kadar oruç tutmasam da, tüm inançlı müslümanların ramazanının sağlıklı ve diledikleri gibi geçmesini diliyorum.

Ramazan sebebiyle hassas olan bu konunun ramazandan sonra daha uygun bir zamanda tartışılmasını daha yerinde görüyorum. Elbette isteyen arkadaşlar oruç tutmadıklarını açıklama özgürlüğüne sahipler ve isterlerse nedenlerini de açıklayabilirler. Ama gerçekten inanan ve orucunu tutanları da bu hassas dönemde kırmayacak sözcüklerle açıklamalılar.

İnanan ya da inanmayan herkesin birbirini hor görmeden, küçümsemeden, anlayışla karşılayarak davranmasını toplumsal huzur ve barışın temel ilkelerinden biri olarak görüyorum.

Sevgiler, saygılar...

Sağolasın; ben de hassasiyetli yazından dolayı teşekkür ederim.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.