Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Mytheon Yapimcisi Chris Rubyor ile Cok ozel Mytheon Roportaji


warriorepic

Önerilen İletiler

FreeMMOGamer:

Öncelikle bize kendinizi tanıtır ve Mytheon’daki rolünüzden bahsedermisin?

CR:

Benim adım Chris Rubyor, Mytheon’un Baş Designer’ı olarak çalışmaktayım. Baş Designer olarak Mytheon ile ilgili dizayn , oyunun yapımı ve yayımcı firma ile ilişkilerden sorumluyum.

FreeMMOGamer:

Petroglyph şuana kadar Universe at War gibi oyunlar yaptı, şimdi neden Free to Play MMORPG türünde bir oyun yapma kararı verdiniz?

 

CR:

Son yıllarda PC BOX oyunlardan Dijital Download tarzı oyunlara doğru bir akım olduğu fark ettik. Yapımcı olarak, bizde değişen bu akıma uymamız gerektiğini düşünerek oyunlarımızı bu trend doğrultusunda yaptık.

 

Teknik olarak Mytheon, geleneksel bir MMORPG oyunu değil. Mytheon aksiyonun tüm elementlerini, stratejiyi ve RPG’yi bir arada harmanlayan eşsiz bir deneyim. Basit ifadelerle Mytheon, hafif RPG elementleri içeren Online Aksiyon-Strateji oyunudur. Oyundaki çevre faktörüne bakıldığında, oyuncuların bir arada sosyalleşebileceği, alış-veriş yapabileceği , maceralara ve görevlere gidebileceği meydanları var.

 

FreeMMOGamer:

Mytheon’un hikayesine baktığımızda Mitolojiyi görüyoruz. Neden bu temayı seçtiniz?

 

CR:

 

Miteloji bize oldukça zengin bir kaynak sunuyor. Bu, dünyadaki her insanın aşina oldğu bir tema. Miteloji aynı zamanda bize esneklikte sağlıyor. Böylece oyunun ileriki aşamalarında Yunan Mitelojisinin yanı sıra dünyanın farklı yerlerine de yönelik de yenilikler mümkün olacak.

 

FreeMMOGamer:

Güç Taşları oyundaki ana unsurlar olarak görünüyor. Bize bu taşların nasıl kullanıldığı hakkında bilgi verebilirmisin?

 

CR:

Güç taşları çeşitli bir çok güçlü olgunun esansını ve doğa elementlerini içinde taşır. Düşman ile savaşırken bu taşları kullanarak ortaya büyük bir güç çıkarabilirsiniz. Örneğin; taktiksel bir savaşta Gorgon taşını kullanarak, düşmanı belli bir süre taşlaştırabilirsiniz ve sonrasında tuzla buz edebilirsiniz.

FreeMMOGamer:

Mytheon, World of War Craft’dan daha çok Tıtan Quest’ e benziyor. Peki oynanabilirlik açısından hangisine yakın?

 

CR:

Mytheon, bir çok RPG ve Aksiyon oyuncusunun beğeneceği ve çabuk alışacağı eşsiz sistemi ve görselliği ile dizayn edildi. Bunu yapmamızın nedeni ise, bir çok oyuncu bu sayede karmaşa yaşamadan rahatlıkla oyuna başlayabilecek. Oynanabilirlik bakımından Mytheon, daha çok RPG-Aksiyon türünde olmasının yanı sıra, oyuncunun yaratıkları kontrol edebildiği zevkli bir oyun. Çok eğlenceli bir deniyim olduğunu söyleyebilirim, özellikle savaş sırasında kullanacağınız güç taşlarını toplamaya başladığınızda.

 

FreeMMOGamer:

Mytheon, WOW ve diğer MMO oyunlarıyla nasıl bir rekabete girecek yada Mytheon’un kendine ait ayrı bir çizgisi mi olacak?

 

CR:

Biz Mytheoun’un bu tarz oyunlardan ziyade artık yeni birşeyler arayan oyuncular için tasarladık.

 

FreeMMOGamer: Bize Mytheon’da savaşacağımız bazı Tanrılardan örnek verebilirmisin?

 

CR:

 

Şuan için spesifik isimler veremem fakat oyuncuların Olimpos Dağının zirvesindekirle mücadele edeceğini söyleyebilirim.

 

FreeMMOGamer: Micro Transaction olacak dediniz, peki ne tür ürünler alınıp satılabilinecek?

 

CR:

Güzel bir soru. Şuan için oyunda hangi itemlar alınıp satılmalı üzerinden halen çalışıyoruz. Yakın bir zamanda bu konu ile ilgili açıklamamızı da yapacağız.

 

FreeMMOGamer: Karakter sınıfları hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz?

 

CR:

 

Açılışta her oyuncu 3 ana ırktan birini seçebilecek, bu ırklar Warcaster, Elementalist, and Eidolon. Her sınıfın benzersiz güçleri var ve kendine has güç taşları mevcut. Bu oyunculara savaşlarda solo yada grup halinde oynama seçeneği verecektir.

Dizayn ise genelde diğer Free to Play oyunlarla benzerlik göstermekte yani oyuncu savaşçının görünüşü üzerinde istediği ayarları yapma şansına sahip. İlerleyen süreçte, yeni itemlar ve silahlar gerek oyun içinde kazanılabilinecek gerekse satın alınabilinecek.

 

FreeMMOGamer: Mytheon oldukça güzel görünüyor. Peki system gereksinimleri nasıl olacak?

 

CR:

 

Maalesef şuan elimizde özellikler mevcut değil.

 

FreeMMOGamer: Yarım seneden daha az kaldı, sizce beta ne zaman başlar?

 

CR: Çok yakında…

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.