Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sn mavi elbette bu terörü hepimizin lanetlemesi gerekir.Yina anlamazdan geliyorsunuz bakın yukarıda ne deim ben ölülerin üzerinden barış adına öcalan propagandası yapılıyor diyorum.

Yani ,sizin ısrarla görmk istemediğiniz ölülerin üzerinden öcalana af,öcalanın haritası diyerek yapılan propagandalardır.

ölülerin gölgesindeki sözde barışçılırın terörü lanetlemesi gerekir diyorum

Bir taraftan ''bakın biz barış istiyoruz'' fakat ''ırkçılar bu barışı istemiyor'' deyip kendilerine bu seferde barışı kalkan yapıyorlar.

Eğer barış istiyorlarsa bebek katilinin propagandasını yapmasın,her fırsatta bebek katiline övgüler yağdıranların samimiyetine hangi zihniyet nasıl inanır!

Dostum,demek istediğinizi anladım ama zora koşan barış anlayışınızı anlayamadım.Bakınız,dürüst olalım.Bugün bu ülkenin başbakanı kalkıp Kürt Sorununa sahip çıkıyor.Herkes kendi fikrini söylüyor.PKK da bu sürecin bir parçası.Ama bu sürecin kendisi değil.Şunun farkında olalım ki,bugün PKK diye diye yok sayılan adımlar kesinlikle vicdani değil.Çünkü Kürt Sorunu eşittir PKK değil.Bırakın o da söylesin,siz kendi çözümüzü yazın.Biz de buradayız deyin.Yoksa yok efendim bu şudur şeklindeki kısır döngülerde hep beraber boğuluruz.Bakın gündem o kadar çok yoğun ve kapsamlı ki,ben çoğu zaman takip edemediğimden bu hıza yetişemiyorum.Ama mesela iş arası bakıyorum şu köşe yazılarına;sorunun ad kavgasını hepimiz geçmişiz,takılan sadece etnisyenliğin kavgasında olanlar.Karayılan diyor ki,özür dilensin.Ben bu özrü istemiyorum.DTP diyor ki PKK muhattab alınsın(Türk bugün başka bir açıklamada bulundu,empati kurma açısından)alınmasın diyorum bende...kendimden,yaşananlardan geçtim;akan kan dursun diyorum.

Çok iyi hatırlamıyorum ama galiba Milliyet gazetesinde Özkök'ün açıklamaları vardı,o bile sürece olması gereken yerdeydi.Bugünde Neşe Düzel'in Tarhan Erdem ile röportajı vardı Taraf gazetesinde;okuyun göreceksiniz toplumun bakışını.

Bugün dünden farklı.Milli borazan değil,vatanın borazanları çalıyor artık.MHP belki de çizgisinde daha net acımasız,CHP bitiyor...AKP de bitecek...bu bitenler demokrasinin gereğidir.Yni demokrasi de barış için herkes olması gereken yerde olsun.

Velhasıl...

PKK Kürt Sorununun kendisi değil,sonucudur.Dün imnha ve inkar ile,sadece güvenlikle çözülmeye çalışılan bu sorun hepimize bedel ödetti.Bırakalım teoriler üretmeyi,barış için dürüst olalım.Buna ihtiyacımız var.Emin olun ki bir Kürt olarak bu ülkenin bütünlüğüne sonsuz inancım var,inancım kimliğimin ötesinde,ben de yeri geldi mi dur derim.Ama şimdi...barış!

Gönderi tarihi:

Sn mavi elbette bu terörü hepimizin lanetlemesi gerekir.Yina anlamazdan geliyorsunuz bakın yukarıda ne deim ben ölülerin üzerinden barış adına öcalan propagandası yapılıyor diyorum.

Yani ,sizin ısrarla görmk istemediğiniz ölülerin üzerinden öcalana af,öcalanın haritası diyerek yapılan propagandalardır.

ölülerin gölgesindeki sözde barışçılırın terörü lanetlemesi gerekir diyorum

Bir taraftan ''bakın biz barış istiyoruz'' fakat ''ırkçılar bu barışı istemiyor'' deyip kendilerine bu seferde barışı kalkan yapıyorlar.

Eğer barış istiyorlarsa bebek katilinin propagandasını yapmasın,her fırsatta bebek katiline övgüler yağdıranların samimiyetine hangi zihniyet nasıl inanır!

Evet işte konuşulunca, tartışılınca adı barış olsun, terörü durdurma olsun, kanın akmasunı engelleme olsun.. bir şekilde anaların göz yaşları dinmesi ortak paydasında buluşuyoruz. Bu da mutluluk verici tabii ki...

Gönderi tarihi:

MHP belki de çizgisinde daha net acımasız,CHP bitiyor...

MHP nin söylemini sert bulabilirsiniz, ama CHP ye söyleyecek hiç bir şeyiniz yok. Baykal açılımı bir görelim, açılınca ortaya ne saçılacak bir bakalım diyor. Kapalı kapılar ardında görüşmem, toplumun önünde somut öneri isterim diyor, çok haklı. Nedir yani, yasa mı çıkaracaksınız, neyse yapmak istediğiniz buyrun ortaya koyun, konuşalım.

MGK kararı da bu yöndedir. Daha ortada somut bir şey yokken kalkıp devletin MGK'sı tahmin üzere, zan üzere "olmaz, bırakın bu işleri" diyecek değil. Tabii ki ne çıkacak, görmek istiyoruz. Somut öneri nedir, nasıl yasalar çıkaracaksınız, öğrenelim.

Ha biz MGK değiliz, devletin resmi sözcüsü de değiliz, biz kuşkularımızı, güvensizliğimizi en katı biçimde ortaya koyarız. O ayrı... AKP ye zerre kadar güvenimiz kalmamıştır. Bunu söyleriz. Güven sorunu bir yana, çok ciddi kuşkularımız vardır. Bunu söylemek en doğal hakkımızdır.

Dikkatimi çeken bir şey oldu. Sezen Aksu "iki cihan"dan bahsetmiş. Galiba yaşını başını aldıkça öbür dünya korkusu sarmaya başladı. "Ben de Tayyip'ten yana olduydum" diye şefaat arayışına girmiş olmalı! ;)

Yani bu iki cihan lafı olmasa, hakkıdır, görüşüdür, açıklar diyecektim ama, doğrusu çok dikkat çekici bir ayrıntı olarak geldi bana. Tabii ki yine görüşü, hatta inancı, açıklar açıklar. Açıklamasın demiyorum. Ben de açıklamadaki ipuçlarını değerlendiririm tabii.

Zaten İmralı da Yeniçağ gazetesinde F. Gülen Hocayı!? okuduğunu, takdir ettiğini söylemiş. Vay vay vay derim ben buna! Daha yaşadıkça neler göreceğiz!

Dinsel bölücülükle etnik bölücülük evlendirildi, bir de çocukları olsa diye sıkıntıya düştüler diye elli kere yazdık. Bu sözlerimiz her gün doğru çıktıkça sevinemiyoruz o ayrı... Keşke yanılsaydık...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.