Φ murad Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2005 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2005 türk sanat müziğini yeni yeni sevmeye başladım. özellikle rakı sofrasında inanılmaz ve tarif edilemez bir keyif yaşamanıza sebebiyet veriyor. bu tada uygun aklınıza gelen bütün parçaların ismini yazabilir misiniz? daha ağır parçalar tercihimdir(tada uygun dedim ya .) şıkıdım parçaları lütfen yazmayın. merakla bekliyorum... Alıntı
Φ goldenarmy Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2005 Arkadaşım Türk Sanat Müziğini sevmeye başlaman çok güzel ama TSM yi rakı sofrasında dinlenen bir müzik olarak görme derim ben Sana tavsiye edebilecğim şarkı isimlerine gelince; - Aşk katili - Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim - Yalan Gözlerin - Güle sorma - Yollar Uzak Gelemedim - Sevmek günah mı Bu liste uzayıp gider sadece rakı sofrasında dinlediğin için aklıma gelen ilk parçaları yazdım umarım begenirsin Şerefe Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2005 Klasik Türk Musikisi dinlersen rakıyı bir kenara itersin... Müthiş bir huzur veriyor insana... Cidden çok güzel... Özellikle Dede Efendi yi çok severim... Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2005 ben sevdalar çölüyüm keder mihnet gölüyüm yaşayan bir ölüyüm kerem et sağla beni sözler yanılmıyorsam lemi atlı olmalı.. bir de şu var bir kızıl goncaya benzer dudağın açılan tek gülüsün sen bu bağın kurulur kalplere sevda otağın kimbilir hangi gönüldür durağın bunu da amir ateş söylüyordu yanılmıyorsam... budur favoriler klasik değildir belki ama napalım işte... Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2005 Tür Sanat Müziğini rakı sofrası mezesi olarak gören zihniyete tamamen karşıyım,yazanı kınamak için söylemiyorum ama klasikçilere hakaret etmiş oluyorsunuz ,Türk Müziği bilginizi ve repertuvarınızı genişletmek isterseniz TRT Konserlerini (özellikle TRT4) takip ediniz . Örneğe gelince binlerce eser var,ben size en sevdiğim bestekarlardan örnekler verebilirim: Saadettin KAYNAK,Vecdi BİNGÖL,Osman Nihat AKIN,Hasan HASGÜLER vb. aklıma şuanda gelmeyen onlarcası... hayatta olmayanları rahmetle anıyorum. Alıntı
Φ fındıkkurdu Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 kendinizde dönem dönem ruhunuzun istediği müzik en iyisidir insanın ruh halide değişken bir hal aldıgı için durum tam olarak net degildir Alıntı
Φ Efsunlu Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2005 Öyle dudak büküp hor gözle bakma Bırak küçük dağlar yerinde dursun Çoktan unuturdum ben seni, çoktan Ah bu şarkıların gözü kör olsun Güzelsen güzelsin yok mu benzerin Goncadır ilk hali bütün güllerin Aklımda kalmazdı yüzün, ellerin Ah bu şarkıların gözü kör olsun Bir gülüşün var ki kaş çatar gibi En sıcak sözlerin ayarlar gibi Hiç bağlanır mıydım çoçuklar gibi Ah bu şarkıların gözü kör olsun Sonunda tuz bastım gönül yarama Nice dağlar koydun nice arama Seni terkedip de gitmek var ama Ah bu şarkıların gözü kör olsun Alıntı
Φ mfati24 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2005 alın yazımsın, zekai tunca keklik, ormancı, m.senar iyi gider sana tövbeler tövbesi, ah bu şarkıların gözü kör olsun ayrıca sana özel bir şarkı da buyur: Sana öyle hasretim ki Bir çabam yok bir çabam yok varam diye Yandım amma susuzluktan İçmiyorum içmiyorum haram diye Alıntı
Φ koyu_mavi Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 Hamiyet Yüceses'in Makber albümünü tavsiye ederim. Alıntı
Φ assolist Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2006 selahattin pınar ın yalancıdır hep aynalar şarkısını tavsiye ederim Alıntı
Φ hicazkar Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 rakı içmemeni tavsiye ederim. Alıntı
Φ incecumali Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 bu yazinizi okuyunca inanin bedbaht oldum ne demek raki sofrasinda dinliyorum demek bu ne cüret size teessüf ederim lütfen kendinize gelin beyefendi lütfen Alıntı
Φ şehbal başak Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 üzülerek söylüyorum ki ben de rakı sofrasında türk sanat müziği düşüncesine karşıyım. özellikle bu kadar huzur verdiğini düşündüğüm bir müzik için böyle düşünülmesi beni çok üzdü. yeni dinlemeye başladım dediğiniz için biraz daha temkinli olmak istiyorum yine de. dinledikçe bana göre siz de göreceksiniz diğer müzik yapılarından farklı olduğunu. en sevdiklerime gelince; münir nurettin selçuk- beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın, zeki müren ( bir selahattin pınar bestesi) - bakışı çağırır beni uzaktan, inci çayırlı- bir sabah bakacaksın ki birtanem ben yokum, umut akyürek- bir rüzgardır gelir geçer sanmıştım( bir sadettin kaynak bestesi) , neşe karaböcek- bu yerler ne füsunkardı ( sadettin kaynak bestesi) gönlümün içindedir gözden ırak sevgilim, ayrıca yalancıdır hep aynalar gir kalbime gör kendini seçimine katılıyorum. bir dahaki mesajda daha çok yazacağım ama şimdilk aklıma gelenler bunlar. eminim unuttuklarım da çok fazla. işte mesela biri aklıma geldi. müzeyyen senar- ben den ayrılsan da yine gönlüm sendedir. tavsiyelerimizi gözönüne alın olur mu. türk sanat müziğini bir de rakısız deneyin Alıntı
Φ koyu_mavi Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Türk Müziği Rakıya meze değildir. Ancak rakı bu müziğe meze olabilir. Yani Türk Müziğini içmeden de dinleyebilirsiniz. Hatta mükemmel olur, ama bir de yanında sofra varsa -tabi sofrada da rakı- daha mükemmel olur, birde yanınızda bu müzikten anlayan biri varsa o zaman değmeğin keyfinize... Hamiyet Yüceses dinlerken bir yandan da kafa çekmenizi, tabi yanınızda da bu müzikten en azından hoşlanan bir arkadaşınızın olmasını tavsiye ederim. Varsayalım ki rakı alacak paranız yok. Oturun açın Hamiyet Yüceses'i gerisini düşünmeyin... O size öyle bir haz verecek ki içki içmenize gerek kalmayacak. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2008 Turk sanat muzigi bizim gercek muzigimizdir ve aslinda herkesin dinlemesi gerekir ayrica turk sanat muzigi insanin ruhunu dinlendiriyor simdiki pop muziklerinden bin kat daha guzeldir, herkesin dinlemesini tavsiye edilen gercek anlamda gercek muziktir Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.