Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 odikjoil dik du dvottagh Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Değerli forumdaşım, Açtığınız başlıkta ki bayanın kim olduğunu çok iyi bilmeyen biri olarak "kim bu insan diyen güzel insan" diye sorsam...! Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Rus insan hakları savunucusu öldürüldüRusya'nın en önemli insan hakları savunucularından Natalya Estemirova öldürüldü. Estemirova, Çeçenistan'daki insan hakları ihlalleriyle ilgili araştırmalar yapıyordu. MOSKOVA - Estemirova, Çeçenistan'ın başkenti Grozni'de silahlı 4 kişi tarafından kaçırıldıktan kısa süre sonra komşu İnguş Cumhuriyetinde ölü bulundu. Rus araştırmacının başına kurşun sıkılarak öldürüldüğü belirlendi. Natalya Estemirova, 2006'da öldürülen gazeteci Anna Politkovskaya ile birlikte çalışmıştı. Estemirova'nın ortak araştırmalar yürüttüğü isimler arasında Çeçenistan'daki insan hakları ihlalerine karşı çıkan Avukat Stanislav Markelov da vardı. Markelov da, bu yılın ocak ayında Moskova'da vurularak öldürülmüştü. Rusya lideri Medvedev, saldırıyı kınadı ve acil soruşturma açılması talimatı verdi. Human Rights Watch'un (İnsan Hakları İzleme Örgütü) Çeçenistan'daki temsilcisi Tanya Lokshina, öldürülen Rus insan hakları savunucusu Natalya Estemirova'nın kaçırılması ve öldürülmesinde Çeçen yetkililerin de parmağı olduğunu ileri sürdü. Lokshina, "O Çeçen güvenlik güçleri tarafından yapılan bazı çok bariz insan hakları ihlallerini belgelendiriyordu. Çeçen güvenlik birimlerinin bu olayın arkasında bulunduğuna inanmamızı gerektirecek kuvvetli gerekçeler var" dedi. Çeçenceyi çok akıcı bir şekilde konuşan Estemirova, serbest gazeteci olarak yerel basın için çalışıyordu. -http://www.ntvmsnbc.com/id/24983931/- Alıntı
Misafir S.e.t.h Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 As barkalla boxu... So sirgattami vu! Deel reez xyyl Cyrano Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 As barkalla boxu... So sirgattami vu! Deel reez xyyl Cyrano çok incesin dostum Alıntı
Misafir S.e.t.h Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Del diknig loyl Gur du vai Alıntı
Φ deniz_kizi Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Söyleyebilecek kelime bulamıyorum cyrano Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Memorial'un iddiası: Katil Kadirov! Moskova/Ajans Kafkas - Rus insan hakları örgütü Memorial dün Caharkale'de dört kişi tarafından kaçırılıp saatler sonra İnguşetya'nın eski başkenti Nazran yakınlarında cesedi bulunan Natalya Esteminova'nın öldürülmesinden Kremlin güdümlü Çeçen başkan Ramzan Kadirov’u sorumlu tuttu. Memorial Başkanı Oleg Orlov, örgütün Caharkale temsilciliğini yapan Estemirova’nın Kadirov’dan tehdit aldığını belirterek "Estemirova'nın öldürülmesinden kimin sorumlu olduğunu biliyorum, bundan eminim. Hepimiz onu biliyoruz, onun adı Ramzan Kadirov'dur. Kadirov onu tehdit etti, ona hakaret etti ve onu kişisel düşmanı olarak gördü" dedi. Orlov, "Emri şahsen o mu verdi, yoksa yakın adamları mı patronlarını mutlu etmek için bunu yaptı, bilmiyoruz" diye ekledi. Orlov'a göre 50 yaşındaki Estemirova en son 7 Temmuz'da direnişçi olduğu şüphesiyle bir kişinin evinden alınıp köy ortasında öldürmesini rapor ederek Kadirov'a bağlı güçleri kızdırdı. Orlov, Çeçenya'nın insan hakları yetkilisinin Memorial'ın Caharkale bürosuna gelerek yetkililerin suçlamadan rahatsız olduklarını ilettiğini söyledi. Ajans Kafkas Alıntı
Φ birkumtanesi Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Çok ama çok üzüldüm.Tanımıyordum, cyrona arkadaşın yazısından okudum.İnsanlık için büyük bir kayıp. Suçları ,yalnızca kalem ve düşünce olarak insanlığa hizmet etmek olan ,bu güzel insanları yok ederek bunlara son verebileceklerini sananlar yanılıyorlar. Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2009 Kim olduğunu sorduğum Estemirova'nın bedel ödeyen bir kahraman olduğunu şimdi öğrendim.Onu öldürenler şunu bilmeliydi ki;dünya üzerinde ki onca kötülüğe rağmen dünyayı ayakta tutanlar Estemirova ve onun gibi "insan" demekle yetinmeyip;insan için bedel ödeyenlerdir. İnsanlar için büyük kayıp;mekanı cennet olsun. Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 18 Temmuz , 2009 Estemirova gibi bedel ödemedigi bir dünyayi sabirla arzla bekliyorum. Malesef tüm ülkelerin Estemirova gibi kahramanlari onlarin insanliklarindan korkan kokmus sistemler tarafindan canice susturuluyorlar. Bana hicte yabanci gelmiyor. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.