Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Transformers : Yenilerin intikami (2009 ) revenge of the Fallen

transformers-revenge-of-the-fallen-movie-poster_309x457.jpg

Tür:Aksiyon, Bilim Kurgu, Macera

Yönetmen: Michael Bay

Senaryo:Roberto Orci, Alex Kurtzman, Ehren Kruger

Yapimci:Steven Spielberg, Lorenzo Di Bonaventura, Ian Bryce, Tom DeSanto, Mark Vahradian

Oyuncular : Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson, John Turruro....

Genç Sam Witwicky’nin (Shia LaBeouf), savaşan robot uzaylıların arasında sonucu belirleyen bir savaşta evreni kurtarmasının üzerinden iki yıl geçti. Gösterdiği büyük kahramanlığa rağmen Sam, üniversiteye gitmek, kız arkadaşı Mikaela’nın (Megan Fox) yanından ayrılmak ve anne-babasından (Kevin Dunn ve Julie White) ilk kez ayrı kalmak gibi günlük endişeler yaşayan sıradan bir gençtir. Tabii ki bir de bu ayrılığı en yeni dostu ve koruyucu robotu Bumblebee’ye açıklaması da fazladan sıkıntılara yol açar. Sam’in hedefi normal bir üniversite yaşantısı yaşamaktır fakat bunun için kaderini gözardı etmesi gerekir.

Sam, Mission City’de yaşanan çatışmayı geçmişte bırakıp günlük hayata dönmek için çabalarken, Autobotlar ve Decepticon’lar arasındaki savaş her ne kadar gizli tutulursa tutulsun pek çok değişikliğe yol açmıştır. Sektör 7 bölümü bu arada dağıtılmış ve bölümün en sadık üyesi Ajan Simmons (John Turturro) işten çıkarılmıştır. Onun yerine NEST adında yeni bir kurum kurulmuştur. Lennox (Josh Duhamel) ve Epps (Tyrese Gibson) gibi sahada tecrübeli komutanlardan yararlanılan NEST, Decepticon’larla ölümcül bir çatışmaya daha girilmesini önlemek için Autobot’larla birlikte çalışmaktadır. Ne yazık ki Ulusal Güvenlik Danışmanı Theodore Galloway (John Benjamin Hickey) öngörülü biri olmadığından yaklaşan tehlikeyi tam olarak idrak edemez. Tüm savunma kurumlarının kontrolünü ele geçirmeye ve böylece onların gücüne sahip olmaya çalışan Galloway, kendince önemsiz bir kurum olarak gördüğü NEST’i, savaş tehlikesi ortadan kalktığı düşüncesiyle ortadan kaldırmayı amaçlar. İnsanların, Autobot’lar ile Decepticon’lar arasındaki savaştan herhangi bir çıkarı olmadığına inanmaktadır.

Sam’in yeni okulunda hayatı güzel bir seyre girmek üzereyken ve yeni fakat biraz baskıcı oda arkadaşı Leo’ya (Ramon Rodriguez) ile aynı derecede baskıcı fakat daha çekici Alice’e (Isabel Lucas)uyum sağlamaya başladığı sırada, Sam’in dikkati birden kafasında şimşek gibi beliren hayaller yüzünden dağılır. Büyükbabası gibi bunamaktan korkan Sam, bu hayalleri saklar, ta ki aklında uçuşan mesajları ve simgeleri daha fazla gözardı edemeyinceye kadar.

En iyi şekilde hazırlanmış planlarına karşın, Sam kendisini tekrar Autobot’lar ile Decepticon’lar arasındaki savaşta bulur ve yine evrenin geleceği tehlikededir. Henüz bilmese de, kötülük ile iyiliğin arasındaki mücadelede, en büyük gücün anahtarı Sam’in elindedir. Arkadaşlarının ve NEST’deki dostlarının, hatta anne ve babasının yardımıyla Sam nihayet Witwicky’lerin doğuştan hakkını benimser ve ailesinin felsefesinden daha fazla saklanmaz: Fedakarlık yoksa, zafer de yok!

(alinti )

Filmin espirireli harika birinciden daha guzel ama hangi filmi daha cok beyendim halen karar veremedim. Bu seferinde cok Transformers var ve insan arada olayin nedenini unutuyor Sam ne yaoiyor ne ariyor tam iyi bir seneryo olmamis bence ama yinede deger bakmak icin ... Ayrica Sam'in ailesine bayiliyorum ben. Ilk Filmde babasi cok guldurmustu beni bu filmde'de annesi harikka. Bir kac yeni oyuncular var bu filme ve hepsi iyi oynamis yanliz Megan Fox cok guzel bir kiz olmasina rahmen oyuncu olarak bence o kadarda iyi bir oyuncu degil. Onda sadece dis guzelligi on planda filmde gibi...Bubble Bee ve Optimus benim ev sevdigim Transformerler ama Optimus'un ozel gorevi varken bubble bee fazla oynatmamislar gibime geldi. ayrica iki yeni ikiz arabada hosunuza gide bilir, cok yaramazlar..

Filmi tavsiye ediyorum eger cocuklarinizla gitmek istiyorsaniz filmin suresi 2 saat 30 dakika oldugunu unutmayin smile.gif

Gönderi tarihi:

Offff...

2.30 saat mi süresi?

Çok iyi... :)

Angel, aslında ilk filmde Transformersların azlığından şikayet edilmişti.

Çünkü çizgifilminde bir sürü transform grubu var ve çekişmeliler...

İkinci filmde ne kadar yansıtıldı bu bilmiyorum ama Transform'lar genelde çizgi filme pek sadık kalınmayarak aktarıldı...

Ben en çok ilk filmde "Jazz"ın ölmesine üzülmüştüm.

İkinci filmde onu yenide tamir etmelerini umuyorum ama henüz kimse bu konuda spoiler vermedi.

Jazz, filmin en asi karakteriydi...

"Bir şeyi tarz ile yapamıyorsan, yapmaya değer değildir" felsefesi ile takılıyordu...

Megatron ikiye böldü onu...

Onun yerini doldurabilecekler mi bilemem...

Sanırım yeni filmde bir Motosiklet Transform var...

Neyse yaa, ben izleyene kadar spoiler verme olur mu?

Pazar günü enine boyuna tartışırız filmi artık...

Gönderi tarihi:

Sanırım yeni filmde bir Motosiklet Transform var...

Neyse yaa, ben izleyene kadar spoiler verme olur mu?

Pazar günü enine boyuna tartışırız filmi artık...

Tamam :) kim var kim yok anlatmicam filme baktiktan sonra tartisiriz ama duyduma gore kritikler bu filmi beyenmemisler :unsure:

Gönderi tarihi:
Tamam :) kim var kim yok anlatmicam filme baktiktan sonra tartisiriz ama duyduma gore kritikler bu filmi beyenmemisler :unsure:

Valla ben eleştirmenlerin ne söylediğine pek bakmam...

Bana, beni iyi hissettirirse severim...

Örneğin "Cast Away"e Oscar verdiler ama o filmi hiç sevmemiştim; çok klasikti...

Ya da "Shawshank Redemption" ile "Forest Gump" çekişmesinde bence Oscar'ı "Shawshank Redemption" hakediyodu ama "Forest Gump"a verdiler...

Eleştirmenler, kendi zevklerine ve birikimlerine göre eleştirirler; benim değil...

Sen bana Cast Away'de bile Arabaya dönüşen iki araba sahnesi göster yeter; beğencek bir tarafını bulurum ben! (o kadar da zevksiz değilim canım sanırım, şaka!). :)

Şu filmi en kısa zamanda izleyeyim de bir kritik yapalım ya hu!

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Süper süper süper...

Hayatımda bu kadar güzel bir Robot'lu film daha izlediğimi sanmıyorum.

Başından sonuna kadar hareket.

[Spoiler içerir kardeşim...]

İlk filmdeki robot azlığını gerçekten farketmişler.

Hele hele Optimus Prime'ın geçmişi ve ataları ile ilgili bilgiler vermeleri süper olmuş.

Film boyunca aksiyon durmadı.

Hele hele o bilye büyüklüğündeki robotlar ve birleşmeleri; gerçekten akıllıcaydı.

Birden fazla robotun birleşip daha büyük bir robot yapmalarına ilk filmde hasret kalmıştık.

Bu filmde bunu görmeye muvaffak olduk...

Hele hele robotların değişirken verdikleri sesler...

İyice hissettirmişler.

İkiz Robotlar tam eğlencelikti; sanırım Jazz'ın boşluğunu doldurmak istemişler.

Arcee'ler ise... offf... bebek gibiler valla...

Megan Fox'a zaten diyeceğim yok;

Filmin müzikleri kadar muhteşem...

Hele robotların dövüşme sahnelerinde o birbirlerine atıfları

Ve konuşmaları yok mu!?

İlk filmdeki gibi burada da bunu sürdürmeleri çok iyiydi...

Hele ilk sahnelerde Optimus'un robotu ikiye ayırarak yok etmesi...

Çok kaliteli bir sahneydi...

Çizgi filmini izleyerek hayalinizde kuramayacağınız sahnelerle dolu...

80leri Transformers gibi çizgi film efsanelerini izleyerek büyüyenler

Ve bu tarz filmleri anlayabilenler için kaçırılmaması gereken bir film...

Efsane kendisini buluyor gerçektende...

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Süper süper süper...

Hayatımda bu kadar güzel bir Robot'lu film daha izlediğimi sanmıyorum.

Başından sonuna kadar hareket.

Fılmi sevcenden emındim ama robotlu filmleri sevmeyenler için baya uzun gelebilir bu film. Benim için bırazcık çok transform olunmus ama eklemeliyimki ben dergilerini okumayan ve çizgi filmenede akmayan birilerindendim :)

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Fılmi sevcenden emındim ama robotlu filmleri sevmeyenler için baya uzun gelebilir bu film. Benim için bırazcık çok transform olunmus ama eklemeliyimki ben dergilerini okumayan ve çizgi filmenede akmayan birilerindendim :)

Gerçekten de çok beğendim ve tekrar izlemeyi özledim.

İkizler komediydi yaf ama onlar öldüler miydi, onu farketmedim, unuttum...

Gönderi tarihi:

Gerçekten de çok beğendim ve tekrar izlemeyi özledim.

İkizler komediydi yaf ama onlar öldüler miydi, onu farketmedim, unuttum...

hmm ikizleri ne oldu bede hatirlmiyorum ama onlarda büyük transform oldugunda onunla birlesmemislerdi ? Baya oldu izledigim filmi detaileri unuttum cogunun.

• 3 ay sonra...
  • Admin
Gönderi tarihi:

Bugün biraz boş zamanım vardı bu filme şöyle bir göz attım...

En ilginç bulduğum bölüm robotlara yakın dövüş yaptırmaları oldu. özellikle kung-fu yapıyorlardı....

Bibibirine giren onlarca robot...

İnanılmaz, harabeye çevirdikleri onlarca tarihi eser....

neyse aklımda kalanlar bunlar... :)

Gönderi tarihi:

Bugün biraz boş zamanım vardı bu filme şöyle bir göz attım...

En ilginç bulduğum bölüm robotlara yakın dövüş yaptırmaları oldu. özellikle kung-fu yapıyorlardı....

Bibibirine giren onlarca robot...

İnanılmaz, harabeye çevirdikleri onlarca tarihi eser....

neyse aklımda kalanlar bunlar... :)

İkizler benim çok ilgimi çekmişti filmde ama Devastator ile kapıştıkları sırada bir yok oldular, sonra bi daha görünmediler.

Filmde mantık hataları vardı ama üçüncüsünü talep ettirecek kadar dikkat çekiciydi.

Zaten herkesin beğendiği ortak nokta, robotların değişimini izlemek ve çıkardıları o transform sesi...

Dün de Terminator 4'ü izledim tekrar, o da hala izlenmeye değer...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.