Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2009 16 yıl Mahkemeden eli boş döndü Erdoğan ve bakanları tüm davaları kaybetti Baykal ve gazeteciler aleyhine açtıkları davaların hiçbirini kazanamadılar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin bakanları, CHP lideri Deniz Baykal ve gazeteciler aleyhinde Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesinde açtıkları tazminat davalarının tümünü kaybettiler. Gazeteport’un haberine göre, Başbakan Erdoğan, bir TV programında “’Ne yapacaktın yani.. Perez’i dövecek miydin?” diyen gazeteci Emin Çölaşan’ı mahkemeye vermiş, ancak bu dava da 15 Asliye Hukuk Mahkemesince reddedilmişti. Başbakan Erdoğan daha önce de “Başbakan, yalan söylüyor” dediği gerekçesiyle CHP lideri Deniz Baykal aleyhine 30 bin liralık tazminat davası açtı. Ancak dava Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi hakimi Cengiz Çifçi tarafından reddedildi. 02/07/2009 Yeniçağ
Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2009 16 yıl Başbakan Erdoğan'a ‘Stad yaptıracağım’ tepkisi davası BURSA Atatürk Stadyumu'nda 18 Ocak tarihinde Bursaspor ile Tokatspor arasında oynanan Fortis Türkiye Kupası maçı sırasında yeşil-beyazlı ekibe yeni stad yapılmasını isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto eden 22 taraftarın yargılanmasına başlandı. Bursaspor'un kendi sahasında Tokatspor ile oynadığı maç sırasında ‘Teksas Tribünü'nde bulunan bir grup taraftar, yeni stad yapılmasını isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine tezahürat yaptı. Taraftarlar, “Stadın yerine Tayyip karar veremez” diye bağırdı. Maç ardından incelenen görüntü ve fotoğraflarda tezahürat yaptığı öne sürülen 22 taraftar gözaltına alındı. ‘Kamu görevlisine yönelik görevinden dolayı alenen hakaret’ suçundan adliyeye çıkartılan taraftarlar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin şikayetçi olması sonucu haklarında Bursa 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan taraftarların yargılanmasına başlandı. Toplam 14 sanığın katıldığı duruşmada ifade veren Recep Kurtuluş, “Biz Bursaspor'un menfaatlerini her şeyin önünde tutuyoruz. Stadın yeriyle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalara karşılık tribünde tepkimizi dile getirdik. Asla hakaret etmedim” dedi. Suçlamayı kabul etmeyen Mustafa Atay ise, “Ben statta maçı izliyordum. Kimseye küfür etmedim. Bir insan, oy verdiği partiye küfür eder mi? Suçsuzum” dedi. Dava diğer sanık ifadelerinin alınması ve eksik evrakların tamamlanması için ertelendi. (milliyet.com.tr)
Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2009 16 yıl Yazar Başbakan Erdoğan'a ‘Stad yaptıracağım’ tepkisi davası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin şikayetçi olması sonucu haklarında Bursa 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan taraftarların yargılanmasına başlandı. Toplam 14 sanığın katıldığı duruşmada ifade veren Recep Kurtuluş, “Biz Bursaspor'un menfaatlerini her şeyin önünde tutuyoruz. Stadın yeriyle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalara karşılık tribünde tepkimizi dile getirdik. Asla hakaret etmedim” dedi. Suçlamayı kabul etmeyen Mustafa Atay ise, “Ben statta maçı izliyordum. Kimseye küfür etmedim. Bir insan, oy verdiği partiye küfür eder mi? Suçsuzum” dedi. Dava diğer sanık ifadelerinin alınması ve eksik evrakların tamamlanması için ertelendi. (milliyet.com.tr)
Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2009 16 yıl Yazik degilmi adama mahkemeden eli bos gonderiyorsunuz, hic olmazsa eline bir bayram harcligi verseydiniz ... Hadi be haci yapin bir guzellik
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.