Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 16 yıl 26.6.2009 Öz kızını türban takmadığı için öldürdü 15 yaşındaki Büşra, babasının zorlamalarına rağmen türban takmaya karşı çıktı. Dönerci baba, Büşra uyurken onu defalarca bıçaklayıp kaçtı Almanya, insanın kanını donduran bir cinayete sahne oldu. Bavyera eyaletinin Türklerin yoğun olarak yaşadığı Schweinfurt kentinde dönercilik yapan 45 yaşındaki Mehmet Ö., kızı Büşra’yı (15) gece uykusunda bıçaklayarak öldürdü. Alman basınının haberlerine göre, çevresinde muhafazakar yapısıyla tanınan Mehmet Ö., eşi ile kızları Hatun (23), Gülsün (20) ve Büşra’ya başörtüsü takmayı zorunlu kılmıştı. Ancak daha rahat bir yaşam tarzını benimseyen Büşra ile babası arasında sık sık tartışmalar yaşanıyordu. Bu nedenle Büşra, alt katlarında oturan dedesi ve babaannesinde kalmaya başladı. Çarşamba gecesi 03.30’da elinde bıçakla alt kata inen Mehmet, oturma odasındaki koltukta uyuyan kızını defalarca bıçakladıktan sonra kaçtı. Okul arkadaşları yasta Dedesinin hemen ambulans çağırmasına rağmen, ekipler eve ulaştıklarında Büşra’yı ölü olarak buldular. Polis kısa süre içinde Mehmet’i evin yakınlarında yakaladı. Sorgusunda cinayeti kabul eden Mehmet, kızını “İslam yolundan gitmediği için öldürdüğünü” söyledi. Polis sözcüsü Karl-Heinz Schmitt, Mehmet Ö.’nün ifadesinde gayet soğukkanlı olduğunu da belirtti. Cinayet haberi Büşra’nın evinden birkaç yüz metre uzaktaki okulunda da şok etkisi yarattı. 10’uncu sınıfa giden Büşra’nın sırası fotoğraflarıyla süslenirken, öğrencilere psikolojik destek verilmesi için okula uzmanlar gönderildi. Bild gazetesine konuşan sınıf arkadaşları “Hip hop dinlemeye bayılırdı. Neden kimse bu cinayete engel olmadı” diyerek isyan etti. Mehmet Ö.’nün işyerindeki komşuları, zanlıyı “Arkadaş canlısı” biri olarak nitelerken, aile üyeleri şoka girdiği için ifadeleri alınamadı.
Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 16 yıl 26.6.2009 “İslam yolundan gitmediği için öldürdüğünü” Kuran'da Islam yolunda gitmeyen cocuklarinizi oldurunmu yaziyor ? Boyle insanlari kiniyorum!
Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 16 yıl Kendi öz evladını bu neden ile öldüren Kimi yerler de mahale baskısı ile kapanan, kapanmayanlar bir sekil de siddet gören Okular da yok acık' tı yok kapalıydı sorunu Gencelerin bile az bir zaman sonra bu nedenlerden dolayı, birbirlerine gireceklerini tahmin eder gibiyim, ( birbirlerinden örnek alarak ) dilerim ki yanılıyorum dur. Saygılar
Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2009 16 yıl Yazar Kendi öz evladını bu neden ile öldüren Kimi yerler de mahale baskısı ile kapanan, kapanmayanlar bir sekil de siddet gören Okular da yok acık' tı yok kapalıydı sorunu Gencelerin bile az bir zaman sonra bu nedenlerden dolayı, birbirlerine gireceklerini tahmin eder gibiyim, ( birbirlerinden örnek alarak ) dilerim ki yanılıyorum dur. Saygılar Ne olur yarin? Kizim i basi aciklar bastan cikariyor diye kendi kizini degil.. cagdas bir kizi keser? Türkiye buna hazirlikli olmali! Biri iranin baskentinde katledilirken biride Almanyanin en büyük kentinde katlediliyor TÜRBANA ÖZGÜRLÜK elele?
Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2009 16 yıl Kapıda biri var’ dedi ve telefonunu kapattı Almanya’nın Schweinfurt kentinde babası tarafından bıçaklanarak öldürülen 15 yaşındaki Büşra Özkan’ın erkek arkadaşı Salih D., babası aracılığıyla olay gecesini anlattı: "O gece Büşra ile son kez telefonlaştık. ‘Babamdan çok korkuyorum. Kapıda biri var’ dedi ve telefonunu kapattı." ALMANYA’nın Schweinfurt kentinde babası Mehmet Özkan tarafındna bıçaklanan 15 yaşındaki Büşra’nın erkek arkadaşı olduğu söylenen 16 yaşındaki Salih D. cinayetin şokunu yaşıyor. Salih, babası U.D. aracılığıyla Hürriyet’e o geceyi anlattı: "Oğlum ile Büşra yaklaşık bir aydır görüşüyorlar. Olaydan bizim de haberimiz var. Sık sık telefonlaşıyorlardı. Zaman zaman da dışarıda buluşuyorlarmış. İki tertemiz gencin arkadaşlık yapmasında nasıl bir sakınca olabilir ki ? Büşra’nın babası Mehmet Özkan’ın yaklaşık iki hafta önce bu arkadaşlıktan haberi olmuş. Oğlumu aramış. Kızımdan vazgeçmesini, bir daha görüşmemesini söylemiş. Daha sonra ise oğlumun yanına giderek söylediklerini tekrarlamış. Ancak gençler temiz duygularla arkadaşlıklarını sürdürdüler." ‘Çok korkuyordu’ Schweinfurt’ta meslek okuluna giden ve çevresi tarafından sevilen bir genç olan oğlu Salih D. ile Büşra’nın olay gecesi de telefonlaştıklarını ifade eden baba U.D. "Olayın saat 03.30 gibi meydana geldiği belirtiliyor. Oğlum ile Büşra saat 00.30 gibi telefonlaşmışlar. Büşra ‘Babam arkadaşlığımıza karşı çıkıyor. Beni çok rahatsız ediyor. Korkuyorum’ demiş. Kısa süre sonra ise ‘Kapıda birisi bekliyor’ deyip telefon kapanmış. Oğlum daha sonra kendisine ulaşamamış" bilgisini verdi. ‘Oğlum şokta’ Oğlunun sabah meslek okuluna gittiğini belirten baba U.D. "Cinayetten sonraki sabah polis oğlumu okuldan alıp karakola götürmüş. Beni de çağırdılar. Oğlum arkadaş olduklarını anlattı. Ancak ölüm haberiyle şok olduğu için gözyaşlarına boğuldu. Büşra’nın öldüğüne inanamadı. Çocuğu hastaneye kaldırıp sakinleştirici iğne vurdurduk. İki gün evde kendine gelemedi. Sürekli ağladı. Hâlâ ‘Biz birbirimizi sevmiştik. Büşra’dan ne istediniz’ diye soruyor" diye konuştu. Mahalle baskısı vardı Cinayetten üç gün önce Büşra ve erkek arkadaşının, diğer arkadaşları ile birlikte bir sokak şenliğine katıldığı, bunu gören bir şahsın ise bunu babası Mehmet Özkan’a abartılı bir şekilde aktardığı iddia ediliyor. Babanın da bunun üzerine Büşra üzerindeki baskıyı artırdığı, Büşra’nın da bu nedenle alt kattaki anneannesinde kaldığı söyleniyor. Cinayeti, polise imam ihbar etmiş BABA Mehmet Özkan, Büşra’yı bıçakladıktan sonra Schweinfurt İslam Kültür Merkezi hocası Turan Kahveci’yi arayarak "Galiba kızımı öldürdüm" dedi. Özkan’ın Eskişehir’den hemşehrisi ve uzaktan da akrabası olan Kahveci’ye telefonda yaşananları anlatan Mehmet Özkan’ın bulunduğu yeri söylediği ve daha sonra beklediği, hoca Kahveci’nin ise polise haber verdiği ifade edildi. Kahveci ve Özkan kısa bir süre birbirlerine sarıldılar ve daha sonra Büşra’nın babası gözaltına alındı. Baba Özkan’ın polis geldiğinde kızının hayatta olup olmadığını bilmediği, acı haberi güvenlik güçlerinden aldığı belirtildi.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.