Misafir birce Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 Pop müziği ilahını kaybetti Arkasında ‘Thriller’ gibi bir albümü, ‘Billie Jean’ gibi bir hit şarkısını, ‘Moonwalking’ dansını ve başta çocuk tacizi iddiaları olmak üzere bir dizi olumsuz iz de bırakan pop müziğinin efsanevi şarkıcısı Michael Jackson, hayata veda etti. Jackson, dün evinde koma halinde bulunduktan sonra kaldırıldığı UCLA hastanesinde tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. POP müziğin kralı Michael Jasckson dün geçirdiği kalp krizinin ardından 50 yaşında yaşama veda etti. Los Angeles’taki evinden alınan bir çağrı üzerine buraya ulaşan acil yardım görevlileri, nefes almadığını görünce ünlü yıldıza hemen kalp masajı yaptılar ve ardından hastaneye kaldırdılar. Ancak doktorların bütün çabalarına rağmen ünlü yıldızın Türkiye saatiyle gece yarısında öldüğü açıklandı. Geçtiğimiz günlerde Jackson’un kanser olduğuna dair söylentiler ortaya atılmıştı. Afrika kökenliler arasında milyonda bir olarak görülen ve ciltte renk kaybına neden olan "vitiligo" hastalığına yakalanan Jackson, 1980’li yıllarda bir takım ameliyatlar sayesinde siyah teninin açılarak beyazlaşmasını sağlamıştı. Michael Jackson, önümüzdeki ay, Londra’da yaklaşık bir yıl sürecek bir konser serisine başlayacaktı. Son yıllarda inzivadaydı Ünlü yıldız çocuk tacizi iddialarından sonra 2005’ten bu yana neredeyse inziva hayatı yaşıyordu. Son senelerdeki bazı sağlık problemleri ve mahkemelerde süren çocukları taciz davaları yüzünden ünlü sanatçı hayli zor durumda kalmış ve beraat ettiği halde epeyce yıpranmıştı. Michael Jackson en son birkaç ay önce bir alışveriş merkezinde tekerlekli sandalye üzerinde görülmüştü. Yüzünü siyah bir eşarp, şapka ve ameliyat maskesiyle gizleyen Jackson, çocukları için bir kitabevinden kitap seçmişti. Yaşamı 29 Ağustos 1958’de ABD’nin Indiana eyaletinde dokuz çocuğun yedincisi olarak doğan "kral," ilk kez sahneye çıktığında 6 yaşındaydı. Daha sonra dört kardeşiyle birlikte kurdukları Jackson Five grubuyla çalışmalar yaptı. İlk solo albümünü 1972 yılında çıkaran Jackson’un 1982’de çıkardığı "Thriller" albümü dünya çapında en az 27 milyon sattı ve müzik çevrelerinde tam bir efsane oldu. Ertesi sene "Billie Jean" şarkısı eşliğinde kendisiyle özdeşleşen ünlü "moonwalk" dansını ilk kez icra etti. Kariyeri boyunca yaklaşık 750 milyon albüm satan ve 13 kez Grammy ödülü alan Jackson tüm zamanların en başarılı şov yıldızlarından biri olarak kabul ediliyordu. Çocuk tacizi davaları 1993’te 13 yaşındaki bir erkek çocuğunu taciz ettiği iddiası üzerine polis Jackson’un Kaliforniya’daki Neverland adını verdiği çiftliğini basmıştı. Aynı yıl planladığı dünya turunu iptal eden popun kralı çektiği sıkıntılar yüzünden ağrı kesicilere müptela oldunu söylemişti. Daha sonra hakkında birçok taciz davası açılsa da bunların hiçbirinden hüküm giymedi ve en son 2005 yılındaki davadan beraat etti. O günden sonra bir süre Bahreyn, İrlanda ve Fransa’da yaşadıktan sonra yeniden ABD’deki evine dönmüştü. Evlilikleri 1994’te Elvis Presley’nin tek çocuğu Lisa Marie ile evlenen Jackson iki yıl sonra boşandı. Aynı yıl Debbie Rowe ile evlendi ve 1999’da ayrılmadan iki çocukları oldu. Üç çocuğunun adları Prince Michael I, Paris Michael ve Prince Michael II. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 Benim müzik tarsım değil' di gerci fakat tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum.. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 Hiç ölmeyeceğini düşündüğüm insanlardan birisi... Kabul etmeli ki dünyanın en çok satan albümünü yapmış ve yer yüzünde en azından adını duymayan çok az insan bırakmış kişidir. Hakkında yapılan iftiralar ve yalan haberler bile kendisini kirletememiştir. İnsanlar ya onu taklit ettiler; Ya da ona benzeyemeyeceklerini anlayıp kendileri gibi kalmaya karar verdiler. Alıntı
Φ nyx-fallen angel Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 Ben halen aramizdan ayrildina inanamiyorum... Daha iki hafta once tatildeyken Michael'den konusuyordum iki arkadasimla Londro'dra arkadasim davet etmisti gelin Michael Jackson'i gorelim diye.... Michael Jackson king of Pop'tu ve anilarimizda'da hep oyle kalacak. Benim ilk tanidigim inglizce soyleyen entertainer'di ve bugun gordumuz butun dans performansi yapan sarkicilarin cogu Michael'in dans kopyasidir. Michal Jackson muzigi ile hep yasak .... butun ailesinin ve hayranlarinin basi sag olsun Alıntı
Φ Efendi Türkler Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 Cocuklarin korkulu rüyasi haline getirilen Michal Jackson´u tesadüfen kulagima gelen ritimini duydugumda hep diyordum tekrar sevebilecekmiyim tekrar sevkle dinleyebilecekmiyim derken kaybettik. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 Ben halen aramizdan ayrildina inanamiyorum... Daha iki hafta once tatildeyken Michael'den konusuyordum iki arkadasimla Londro'dra arkadasim davet etmisti gelin Michael Jackson'i gorelim diye....Michael Jackson king of Pop'tu ve anilarimizda'da hep oyle kalacak. Benim ilk tanidigim inglizce soyleyen entertainer'di ve bugun gordumuz butun dans performansi yapan sarkicilarin cogu Michael'in dans kopyasidir. Michal Jackson muzigi ile hep yasak .... butun ailesinin ve hayranlarinin basi sag olsun Ya hele bu sabah kötü oldu... Çünkü bu hafta boyunca arkadaşlarla hep Michael'den konuşuyorduk; Çalışma odamızda sevdiğimiz müzikleri dinlerken, konusu açılmıştı ve hergün Smooth Criminal'i dinler olmuştuk... Bugün sabah enstitüye geldiğimde arkadaşım: "Öldürdün be adamı!" dedi, uyuz oldum... Boks'ta M. Ali Clay ne ise Pop'ta M.J. öyledir; efsanedir, dinlenesidir, unutulmazdır... Adamın üzerine o kadar kötü oynamalarına rağmen kirletmeyi başaramamışlardır; Efsane olmasını tadı da buradadır... Alıntı
Φ nyx-fallen angel Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2009 Ya hele bu sabah kötü oldu... Çünkü bu hafta boyunca arkadaşlarla hep Michael'den konuşuyorduk; Çalışma odamızda sevdiğimiz müzikleri dinlerken, konusu açılmıştı ve hergün Smooth Criminal'i dinler olmuştuk... Bugün sabah enstitüye geldiğimde arkadaşım: "Öldürdün be adamı!" dedi, uyuz oldum... Boks'ta M. Ali Clay ne ise Pop'ta M.J. öyledir; efsanedir, dinlenesidir, unutulmazdır... Adamın üzerine o kadar kötü oynamalarına rağmen kirletmeyi başaramamışlardır; Efsane olmasını tadı da buradadır... Yasam ayniden biti veriyor boyle. Olum gelirken sesizce gelip goturuyor sevenleri... Gerci ben halen inanamiyorum... Ama dusunuyorum belkide artik rahatlini bulmustur aramizdan gitmeyle. Michael Jackson'i birazcik taniyanlar varsa cocuklugu olmadini bilirler... Cok konularda yargilandi , insanlar nedense baskalarini yargamalarini cok sever herseyden cok emin konusurlar gercekse ne olmus ne olmasim hic birimiz bilmiyoruz... Ismini killetmeye halen calisanlara kiziyorum birisi olmusse saygi gosterilir saygin yoksa hic birsey dememek yargilamaktan daha iyidir... Ama SN Tengeriin Bosiq, Michael bir efsanedir ~ unutulmazdir ! Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2009 Jackson’ın bilinmeyen ölüm nedeni Michael Jackson’ın ani ölümü tüm dünyayı şok etti. Geride 400 milyon dolar borç bırakan Jackson’ın cilt kanseri olduğu ve morfin vurulmasından sonra fenalaştığı iddia edildi... Albümleri 750 milyondan fazla satan, 13 Grammy ödülü sahibi Michael Jackson, müziğin kralı Elvis Presley gibi erken yaşta öldü. Sıradışı yaşamı yüzünden her zaman eleştiri oklarının hedefi olan Jackson 1997’den beri turneye çıkmıyordu. 400 milyon dolarlık borç batağından kurtulabilmek için dünya turnesine çıkmaya hazırlanan Jackson, yoğun stres içindeydi. Uzun süredir fazla miktarda ilaç aldığı belirtilen Jackson’ın kalbi önceki gün evinde durdu. Hastaneye kaldırılan Jackson, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Jackson’un erkek kardeşi Jermaine, doktorların 1 saatten fazla çaba sarf ederek kardeşini hayata döndürmeye çalıştığını dile getirdi. ÇOK İLAÇ ALIYORDU Jackson’ın avukatı ünlü şarkıcının Londra’da vereceği konserlerin yoğun programı için formuna kavuşmak amacıyla bazı ilaçlar aldığını ve bu ilaçlar nedeniyle ölmüş olabileceğini söyledi. Jackson’ın yardımcılarından biri, cilt kanseri tedavisi gören Michael Jackson’a, ölmeden kısa süre önce morfin muadili sayılan bir ağrı kesici iğne yapıldığını, ardından fenalaştığını söyledi. MÜZİK DÜNYASI AĞLIYOR People dergisinin internet sayfasına yorum yazan ünlü şarkıcı Madonna "Bu üzücü haber yüzünden gözyaşlarımı bir türlü durduramıyorum" dedi ve şöyle devam etti: "Michael Jackson’a her zaman hayran kaldım. Dünya, en büyüklerinden birini kaybetti" ÇOCUKLARI NE OLACAK ? Ünlü yıldız çocuk tacizi iddialarından sonra 2005’ten bu yana neredeyse inziva hayatı yaşıyordu. Son senelerdeki bazı sağlık problemleri ve mahkemelerde süren çocukları taciz davaları yüzünden ünlü sanatçı hayli zor durumda kalmış ve beraat ettiği halde epeyce yıpranmıştı. Jackson’ın hemşire Deborah Jeanne Rowe’la olan evliliğinden 3 çocuğu bulunuyor. Şimdi herkes Jackson’ın 3 çocuğunun geleceğini ve arkada kalan borçları kimin ödeyeceğini merak ediyor. Alıntı Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2009 Michael Jackson, hem büyük bir başarı ve harikuladelik hem de başarılı bir insanın nasıl yerle bir edilebileceğinin hikayesidir. Bu derece ilerisi ancak milyonda bir görülecek olan vitiligo'ya yakalandığı halde , "siyah olmaktan utandığı için ameliyatla beyaz oldu" efsaneleriyle topa tutulan (böyle bir ameliyat varmış gibi sanki). Çocuk tacizi gibi korkunç bir ithama maruz bırakılıp yıllarca kamuoyu vicdanında mahkum edilen, mutsuz bir hayat. Bu kadar genç yaşta ölmesine şaşırmamak gerekir. Yıllar önce Bahadır Boysal yazmıştı. Michael Jackson, Türkiye'ye konsere geldiğinde, otelde vaktini nasıl geçirdiğini biliyor musunuz ? Dışarıdan koli koli "kinder surprise" aldırıp içinde ki oyuncakları monte ederek. Böyle bir iç dünyası olan adam kime ne kötülük yapabilir ki ? Alıntı
Φ akıllı deli Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2009 Hani derler ya bir devir sona erdi. Ama bu sefer harbiden bir devir sona erdi. taş devri maden devri ilk çağ orta çağ yeni çağ yakın çağ micheal jackson çağ Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2009 Michael Jackson, hem büyük bir başarı ve harikuladelik hem de başarılı bir insanın nasıl yerle bir edilebileceğinin hikayesidir. Bu derece ilerisi ancak milyonda bir görülecek olan vitiligo'ya yakalandığı halde , "siyah olmaktan utandığı için ameliyatla beyaz oldu" efsaneleriyle topa tutulan (böyle bir ameliyat varmış gibi sanki). Çocuk tacizi gibi korkunç bir ithama maruz bırakılıp yıllarca kamuoyu vicdanında mahkum edilen, mutsuz bir hayat. Bu kadar genç yaşta ölmesine şaşırmamak gerekir. Yıllar önce Bahadır Boysal yazmıştı. Michael Jackson, Türkiye'ye konsere geldiğinde, otelde vaktini nasıl geçirdiğini biliyor musunuz ? Dışarıdan koli koli "kinder surprise" aldırıp içinde ki oyuncakları monte ederek. Böyle bir iç dünyası olan adam kime ne kötülük yapabilir ki ? Adam Angel'in da dediği gibi çocukluğunu yaşamamış... Taciz ettiği iddia edilen çocuğa da her zaman abi-kardeş gibi yaklaşmış; Çocuğu uyuturken masal okurmuş, oyun oynarmış. Çevresi bile şaşırmış bu taciz iddialarına; ihtimal vermemişler... Yani mantıklı geliyor bana: Ben çocukluğunu yaşamamış birisi olsam ve ileriki yaşlarımda bile oyuncaklarla oynayabilen birisi olsam... Çocukları neler hissettiklerini sanırım en iyi ben anlardım... Onları kollamak isterdim; Bana hiç yatağımda masal okunmadığı için, en azından çocuklara bunu yaşatmak; onların yaşamalarını isterdim... Hatta kendi çocuğum olsa bile yine de evlatlık bir çocuk alır, bir aile sahibi yapar, ona da geceleri masal okur; Kendi çocuğummuş gibi yanımda yatırırdım... Bu sapıklık mıdır? Çocuk tacizliği midir? M.J.'nin de bundan çok farklı bir yaklaşımı olduğunu hiç düşünmüyorum... Ama meyve veren ağacı taşlarlar... Adam istemeden çocuğu elinden kaydı; ama düşürmedi... Ve olay 2-3 saniyelik bir olaydı ama medya için yeterliydi; Çünkü o kadar meşhur bir adamın her hali okunurdu: 2-3 saniyeyi 5 dakikaya uzattılar yineleyerek... Öyle ki herkes çocuğunu kendisi atıyormuş sandı; Adam oysa kaç kere de özür diledi... Ama insanlar çullandı üzerlerine... Adamda Vitiligo hastalığı var. Bu hastalığı bilenler bilir; baş düşmanı güneş ışığıdır... Güneşe çıktığın zaman teniniz kızarır ve hastalık daha da yayılır. Adam Fa'tı sanırım sıcak bir ülkeye gitti; Doğal olarak kapalı giyinmek zorundaydı... Hemen haberlerde duyduk ki; M.J. kafayı yemiş, kendini kaybetmiş falan... Ve işin ilginç yönü; M.J. o kadar onuru davrandı ki, Televizyonlara kendisini konu mankeni yaptırmadı. Savunmalarını TV. kanallarına çıkıp yapmadı; Ki o kanalların onu bu şekilde haber yapmalarının nedeni de, M.J.yi kendisini savunmak durumunda bırakıp, Onu Tv.lere sürükleyip, üzerinden nemalanmaktı... Adam kendisini kullandırtmadı... Kim ne derse desin; M.J. tam anlamı ile bir efsanedir... Asıl utanması gerekenler bence o medya kollarına prim verenlerdir... Bir adam Vitiligo olabilir; ama bunu o kişiyi alaya alarak kullanmak ahlak dışıdır... Bir adam çocukları sevebilir, ilgi gösterebilir; tacizci olduğunu iddia etmek ahlak dışıdır... Bir adam çocuğunu severken düşürebilir, babamın beni kaç kere düşürdüğünü annem sayamamış bile; ama M.J.'nin çocuğunu atmaya kalktığını iddia etmek ahlak dışıdır. Bir adam rahatsızlığından dolayı kapalı giysiler giymek zorunda kalabilir; ama onun kafayı yediğini iddia etmek ahlak dışıdır... En ahlak dışı olan şey ise; bu haberlere prim vermektir... Adam, kendisine yapılan sürüyle haksızlığı sırtlayarak öldü... O kadar yükü, biz onun kadar taşıyamazdık belki de... Gerçekten de bir dönem sona erdi... Ya hu adamı Hindistan'da bile taklit ediyorlardı... Daha ne olsun... Hayatında bir kere bile Moondance'ı yapmaya çalışmayan var mı? Ya da izleyip de "ya bende yapabilir miyim acaba?" diye sormayan? Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2009 Jackson'ın vasiyeti... Jackson 500 milyon $’lık mirasını aile vakfına bıraktı. Popun kralı çocuklarına vasi olarak önce annesini, sonra da benzemek için çok uğraştığı şarkıcı Ross’u atadı... Michael Jackson'ın ölümünün ardından en çok merak edilen konu haline gelen "Vasiyet bıraktı mı ?" sorusu nihayet aydınlığa kavuştu. Efsane şarkıcının ölmeden tam 7 yıl önce 3 çocuğunun haklarının korunması için vasiyetname yazdığı ortaya çıktı. SERVETİ AİLE VAKFINA 7 Temmuz 2002 tarihli vasiyetname Los Angeles mahkemesine sunuldu. Buna göre Jackson tüm servetini, 3 çocuğunun bakımını üstlenen annesi Katherine Jackson'ın hak sahibi olduğu Michael Jackson Aile Vakfı'na bıraktı. Vasiyetnamedeki en ilgi çekici madde ise 79 yaşındaki annesinin 3 torununa bakamaması durumunda çocuklarına ünlü şarkıcı Diana Ross'un bakmasını talep ediyor. 500 MİLYON DOLARLIK MİRAS Annesinden sonra, ünlü şarkıcı ve oyuncu Diana Ross'u çocuklarının bakımı için vasi tayin eden Jackson, eski eşi Debbi Rowe'u ise mirasından mahrum etti. Vasiyetnamenin yazıldığı tarihte sanatçının servetinin 500 milyon dolardan fazla olduğu sanılıyor ve servetinin çoğunun, gayrimenkuller ve Beatles şarkılarını da içeren Sony/ATV Müzik Yayın kataloğundaki hisselerinden oluştuğu belirtiliyor. BİRDEN FAZLA VASİYETİ OLABİLİR Jackson'ın dün açıklanan vasiyetinin, mevcut olan tek vasiyet olup olmadığı kesinlik kazanmadı. Avukat Burt Levitch, Jackson'un birden fazla vasiyet yazmış olabileceğini söyledi. Belki de en büyük ve en üzücü soru ünlü şarkıcının iki oğlu 12 yaşındaki Prens Michael I ve 7 yaşındaki Prens Michael II ile kızı 11 yaşındaki Paris'e ne olacağı. Normalde bu tür durumlarda çocuklar yaşayan aile bireyleri ya da yakınları tarafından koruma altına alınıyor. Ancak Jackson'ın hayatı normalden çok farklı. Aile durumu çok karışık, alışılmadık ve normalden çok uzak. Çocuklardan ikisinin annesi Jackson'ın eski eşi Debbie Rowe. Birinin annesinin kimliği ise kamu tarafından bilinmiyor. Çocuklar hayatları boyunca Michael Jackson ile yaşayın onunla birlikte seyahat ettiler. Onların yüzleri sık sık kapatıldı ya da maskeyle gizlenerek kamunun bilgisinden uzak tutuldu. Debbie Rowe iki çocuğunun da velayet haklarını Michael Jackson'a vermişti. Ancak sonradan savaşmaya karar vererek haklarının bir kısmını geri almıştı. CNN'in edindiği bilgiye göre Rowe, Prens Michael I ve Paris'e sahip çıkabilir. Ancak Rowe'un çocuklarını uzun süredir görmediği ve onlarla pek ilgilenmediği biliniyor. Bu nedenle Rowe'un böyle bir sorumluluğu almak isteyeceğinden şüphe duyuluyor. En büyük sorun ise Prens Michael II ile ilgili. 7 yaşındaki çocuğun annesinin kim olduğu bilinmiyor. People dergisi üç çocuğun da büyükanneleri Katherine Jackson ile kalacağını yazdı. Bunu da ailenin avukatı Brian Oxman'a dayandırdı. http://www.turkish-media.com/forum/index.p...view&id=280 Alıntı
Φ harent Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 3 Temmuz , 2009 Gecen gun bir yerlerde okudum. Ne kadar dogru emin degilim ama ilginc geldi. Kose yazisinda soyle diyordu : Michael Jackson'in olumune en cok Amerikan derin devleti uzulecek. Simdi medyaya yansiyan kendi haberlerini unutturmak icin kimin uzerine cocuk tacizi diye suc atacaklar... Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2009 Michael Jackson'ın evinden yükselen ışık Michael Jackson'ın kardeşi Neverland'ta çekim yapma izni verdi. Ve böylelikle efsanenin ölümüyle birlikte "evim" dediği yerin ürkütüçü ıssızlığı ortaya çıktı. 25 Haziran'da ölümüyle dünyayı şoke etti. Ve son yıllarda adından pek de söz edilmeyen popun kralı yeniden gündeme oturdu. Artık her yerde şarkıları çalınıyor, posterleri, CD'leri kapış kapış... Hayatıyla ilgili en ufak ayrıntılar ise yeniden gündeme getiriliyor. Yakın çevresi, ailesi, hizmetçileri, kısaca herkes, Michael Jackson hakkında bir şeyler anlatmak için yarışıyor. ISSIZ BİR DÜNYA Ama daima çocuk kalan adamın yarattığı dünya, Neverland adını verdiği evi, şimdi büyük bir sessizliğe gömüldü. İçerisi ıssız ve hatta tüyler ürpertici. Eşyalar gitmiş, meşhur luna parkının treni, dönme dolabı çoktan sökülmüş, hayvanat bahçesinin sevimli hayvanları çeşitli barınaklara dağıtılmış bile. Michael Jackson'ın kardeşi Jermaine Jackson, CNN International'dan Larry King'in ekibine, 1000 hektara yayılan ve 2006'da 33 milyon dolar değer biçilen, 5 yatak odalı, havuzları, Disneyland tarzı luna parkı, sinema salonu, basın odası, hayvanat bahçesi bulunan Neverland'ta çekim yapma izni verdi. Ve böylelikle efsanenin ölümüyle birlikte "evim" dediği yerin ürkütüçü ıssızlığı ortaya çıktı. HAYRANLARI IŞIKLARA BAKIP DUA EDİYOR Ölümünün ardından ilk birkaç günde oldukça büyük bir trafiğin yaşandığı Neverland şimdilik kapılarını kapattı. En çok dikkat çeken şey ise gece vakti Neverland'tan göktüzüne yükselen ışıklar. Michael Jackson'ın daima aydınlık olmasını istediği Neverland'a ailesi özel reflektörler yerleştirdi. Los Angeles'ta yaşayan ya da kenti ziyaret eden hayranları, gece vakti gökyüzüne yükselen ışıkların nereden geldiğini bilidikleri için Neverland ışıklarına bakıp dua ediyor. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2009 Ünlü hareketinin sırrı ortaya çıktı Ölümüyle hayranlarını yasa boğan ünlü sanatçı Michael Jackson'un, yıllar önce bir klibinde dansçılarıyla birlikte gerçekleştirdiği hareketin sırrı ortaya çıktı. Dizlerini kırmadan, normalinden fazla bir şekilde öne eğilerek yaptığı dans gösterisi için özel dizayn edilmiş bir ayakkabı kullanan sanatçı, yıllar önce bu özel ayakkabının patenti için bizzat başvurmuş. Patent uzmanlarına göre; Michael Jackson'ın 45 derecelik özel dans gösterisi aslında bir illüzyondan ibaret. Bu gösteriye dair 1992 yılında Amerikan Patent Ofisi'ne yapılan patent müracaatının detayları incelendiğinde, temel unsurun aslında özel tasarımlı ayakkabı olduğu net biçimde görülebiliyor. Patent Müracaatını gerçekleştiren sirket Triumph International Inc. olsa bile ayakkabının resmi buluş sahiplerinden birisinin de popun kralı Michael Jackson olduğu ortaya çıktı. Michael Jackson, söz konusu ayakkabılarını, US 5, 255,452 numaralı patentle koruma altına almış. Buluş sahne tabanındaki bir çiviye ayakkabılardaki bir topuk deliğini iliştirerek ayakkabıyı giyenin ağrılık merkezini geriye doğru kaydırmasına olanak veriyor. Temel olarak bu ayakkabılar, ayakkabı giyenin ayağını öne doğru basitçe kaydırılmasına olanak sağlayan, özel olarak dizayn edilmiş bir topuk yuvasını içeriyor. Destek Patent A.Ş Avrupa Bölge Müdürü Tahir Gürdil, ünlü sanatçının ölümünün ardından yapılan bir araştırma neticesinde sanatçının patent için bizzat başvurduğunun ortaya çıktığını ifade ederek, "Dünyada gördüğümüz tüm şaşırtıcı gelişmelerin ardında bir fikir ve hesap yatıyor" dedi. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2009 POPUN KRALINA VEDA ABD’nin Los Angeles kentindeki evinde 25 Haziranda fenalaşarak aniden hayata veda eden Michael Jackson’ın cenazesi dini ayin sonrası Staples Center’a geldi. Dini tören yapıldıktan sonra üstünde kırmızı güller olan tabutla cenaze aracına konulan Jackson, buradan törenin yapılacağı salona doğru yola çıktı. Cenaze aracı 6 şeritli ve tamamı kapatılmış yolda törenin yapılacağı Staples Center’a vardı. 17 bin 500 biletli seyirci Staples Center’da bu tarihi ana tanıklık edecek. Jackson için Staples Center’da saygı duruşu yapıldı ardından dostları Mariah Carey, Trey Lorenz, Lionel Riche, Stevie Wonder, Jennifer Hudson efsaneye veda şarkıları söylüyor. Şarkı aralarında yine dostları Jackson’la ilgili anılarını ve düşüncelerini sevenleriyle paylaşıyorlar. Michael Jackson’un naaşı törenin ardından , Forest Lawn Memorial Park Hollywood-Hills Kabristanı’na (Orman Çimenliği Anıt Parkı Hollywood Tepeleri Mezarlığı) götürülecek. Cenazenin başında Jackson’un ailesi ve kırk kadar yakın dostu hazır bulunuyor. Michael Jackson’un cenazesine çok sayıda ünlü katıldı Başta ünlü ama şarkıçı Stevie Wonder bulunduğu cenaze töreninde, Brooke Shields,Mariah Carey, Kobe Bryrant, Berry Gordy, Jennifer Hudson, Magic Johnson, John Mayer, zenci papaz Jesse Jackson, papaz Al Sharpton, Smokey Robinson, "Queen" Latifah, Martin Luther King III, Bernice A. King, Shaheen Jafargholi ve ailenin yakın dostları olarak, papaz Lucious Smith ile Ron Boyd’da yer aldı. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 7 Temmuz , 2009 Bu başlığı actığımdan beri, yazmak istedim..ama nasıl yazayım, nasıl toparlayım da yazayım.. düşüncelerimi ifade edeyim bilemedim. Az önce bi yazı okudum tesadüfen ... sizler' le paylaşmak istiyorum.. ve kendi kendime halen' de sormaktayım : Neden aynı duyarlılık Farrah Fawcett icin de olma' dı ( media acısından ) Michael Jackson, Ölüm ve Biz/Zühal Voigt İnsanlar ölür hergün bu yeryüzünde. Yüzlerce, binlerce, her yaştan, her ırktan, her cinsiyetten. Yüzlerce, binlerce sebepten. Kimileri sessizce, kimsenin ruhu duymadan. Kimileri, duymayan kimse kalmadan. Bazıları yaşadıkları gibi tantanayla, Bazıları yaşadıkları gibi azapla, yoklukla, acıyla. Kimileri kötü kaderlerini alt edip biryerlere yükselerek, Kimileri iyi kaderlerini çarçur edip yükseklerden düşerek.. Aşağı yukarı ayni zamanda, birbiri ardına iki şöhret göç etti bu dünyadan son günlerde, herkesin bildiği gibi. Biri pop müziği dünyasının tartışmasız kralı Michael Jackson, diğeri bir zamanlar tüm seyirciyi ekran başına kilitleyen bir dizinin, “Çarli’nin Melekleri”nin baş oyuncularından Farrah Fawcett. http://www.turkish-media.com/forum/index.p...mp;#entry799266 Fawcett uzun zamandır becelleştiği kansere yenik düştü sonunda. Jackson’un ölümü ise, tıpkı sürdürdüğü yaşamı gibi son derece ilginç, dansları ve şarkıları gibi sürprizli, sağlığı konusundaki ve özel yaşamındaki spekülasyonlar gibi gizem dolu oldu. Bazı insanlar vardır, çocukluğunuza veya gençlik yıllarınıza yarenlik etmişler, uzun seneler yaşamınıza paralel, bir yerlerde varolmuşlar, hatta onları şahsen tanımasanız bile, yaşamınızla bir şekilde bağlantılı kalmışlardır. Onların da ölümlü olduğunu düşünmezsiniz bile. Devamı için Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2009 Garip,hüzünlü,tuhaf,enteresan bir hayattı onunkisi kendi başına bir ekoldu.. Her yaptığı olay oldu belkide dünyada en çok hayran kitlesi bulunan kişiydi.. Ama ne ünü nede serveti onu mutlu etmeye yetmedi,kendisiyle barışık olmadığı söylenildi.En azından bize hep böyle aktarıldı.. Üzüldüm.. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 9 Temmuz , 2009 Michael Jackson'ın dev oyuncak mağarası Vefat eden popun kralı Michael Jackson'ın oyuncaklarının bulunduğu mağara ve içindeki sayısız oyuncak, hayranlarını şaşkına çevirdi. Michael Jackson'ın oyuncak koleksiyonu ortaya çıktı. Yıldız savaşlarından Batman'e, Power Ranger'lardan arcade makinelerine kadar sayısız eşyayı barındıran bu koleksiyon, Pinesane tarafından panorama haline getirildi ve isteyenlerin görebilmesi için internetten yayınlanıyor -http://www.pinsane.com/pinorama/events/MJ_09/kr/michael_jackson_arcade_entry.html- Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2009 Michael Jackson’ın sahnedeyken saçlarının nasıl yandığını gösteren bu video ilk kez yayınlandı http://www.turkish-media.com/forum/index.php?showtopic=168480&st=0&gopid=805475&&do=findComment&comment=805475 Usmagazine.com sitesinin ortaya çıkardığı bu görüntüler, Michael Jackson’ın kendisini daha sonra ölüme götürecek ilaçları kullanmaya başlatan sebebi gösteriyor. Jackson 27 Ocak 1984 tarihinde Pepsi reklamı için sahneye çıkar. Sahnede meydana gelmesi gereken Patlama olmasından gerekenden daha erken olunca sanatçı patlamanın ortasında kalır. Daha sonra saçlarının alev aldığı görülen Jackson ilk etapta performansına devam ediyor fakat birkaç saniye sonra alevlerin farkına vararak arkaya doğru koşuyor. Çevreden yetişenlerin de yardımı ile ates söndürülüyor. Jackson 3. dereceden yanık nedeniyle hastaneye kaldırılıyor. Kendisine tedavi aşamasında verilen ilaçlara daha sonra bağımlı oluyor ve Haziran 2009’da hayata veda ediyor. Sayfa sayfa neler yazmadı gazeteler ve kim bilir daha neler yazacaklar… Kimse kimsenin ic dünayasını bilemez.. Gercekleri araştırmadan, nedenlerini bilmeden.. basına birde vermiyorlar mı... Asıl nedenler yada gercekler ortaya cıktı mı, tık yor malesef.. Alıntı
Φ otoemlak Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2009 Pop müziği ilahını kaybetti Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2009 Michael Jackson gizlice gömüldü Beynine yapılan otopsiden sonra gömüleceği açıklanan MichaelJackson’ın Hollywood’daki Forest Lawn Mezarlığı’na gizlice defnedildiğiaçıklandı. Jacksonailesinin sanatçının hayranlarından korkarak mezarının yerinin sır olaraksaklamaya karar verdiği öğrenildi. Yıldızın büyük annesinin yanına defnedildiğisanılıyor. Jackson ailesi yıldızı Neverland yakınına gömmeyeceklerini çünkü hayranlarınınmezarı hac ziyareti yapar gibi ziyaret edebileceklerini söylemişti. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2009 Michael Jackson'ın ölümü "cinayet" Pop yıldızı Michael Jackson'ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten adli tıp uzmanlarının araştırmasının olayın “cinayet” olduğunu gösterdiği bildirildi. Los Angeles bölge adli soruşturma yetkilileri, Jackson'a öldürücü bileşik oluşturan ilaçlar verildiğinin belirlendiğini ifade ederek, adli tıp testleri sonucu Jackson'ın vücudunda iki yatıştırıcı ilaçla birlikte güçlü “anestetik profol” bulunduğunu kaydetti. Adı belirtilmeyen yetkilinin açıklamasına göre, sonuçlar Jackson'ın öldüğü sırada yanında bulunan ve sanatçının fizik tedavisinden sorumlu Doktor Conrad Murray hakkında yasal işlemler yapılmasını gerektiriyor. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2009 http://www.pinsane2.com/pinorama/events/MJ_09/kr/michael_jackson_arcade_entry.html ~~~ Jackson'ın son hayali gerçekleşti Film, müzikseverlere Michael Jackson’ın son konserini ön sıralardan izleme fırsatını veriyor. 26 Haziran’da hayatını kaybeden Jackson’ın ölmeden önce hazırlıklarını sürdürdüğü, geçtiğimiz yaz Londra’da O2 Arena’da başlaması planlanmış ve tüm biletleri satılan This Is It adlı konserler serisinin prova ve kamera arkası görüntülerini içeren film bu hafta vizyona girdi... Pop Kralının bu konserlerle hayalini gerçekleştiremeden öldüğü film, müzikseverlere Michael Jackson’ın son konserini ön sıralardan izleme fırsatını veriyor. Yüz saati aşkın kamera arkası çekimlerinin yanı sıra Jackson’ın birçok şarkısının ve hazırlanmakta olduğu şovundan prova görüntülerinin yer aldığı film, izleyicilerine Pop Kralının daha önce hiç görmedikleri bir şekilde görebilme ayrıcalığını sunuyor. High Definition formatında, dijital ses kalitesi ile hazırlanan filmin bazı sahneleri de 3 boyutlu (3D) ve Jackson’ın yakın arkadaşları ile birlikte çalıştığı kişilerin röportajlarını da içeriyor. POP KRALININ SON SAHNE ŞOVU Michael Jackson’s This Is It, ana hatları ile şarkıcı, danscı, film yapımcısı, yaratıcı ve büyük bir sanatçı olan Jackson’ın son şovuna hazırlanma sürecini konu alıyor. Ünlü sanatçının hem ortağı hem de sahne şovunun yönetmeni Kenny Ortega, Randy Phillips ve Paul Gongaware ile birlikte yapımcısı olduğu bu filmin yönetmenliğini de üstleniyor. Filmin yönetici yapımcıları John Branca ve John McClain. Film, Nisan-Haziran 2009 döneminde çekilen görüntülerden, Michael Jackson’ın yakınlarının desteği ile hazırlandı. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.