Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AzTech DSL605EW Modem


Önerilen İletiler

Modemim şu:
AzTech DSL605EW
26Mbps ADSL2/2+
125Mbps Wireless
802.11b/g++ Gateaway

Modem kurulu falan ama wireless'i bir türlü şifreleyemedim...
Daha doğrusu istediğim şifreyi veremiyorum...

Wireless / Security / Web'e girince şu sayfa çıkıyor karşıma ve kendi atadığı şifreyi bir türlü değiştiremiyorum.



Hangi şifreyi verirsem vereyim, şunu gösteriyor:




Wireless / Security / Wpa'ya girince de yaptığım ayar bir işe yaramıyor; çünkü "Secret"e hangi şifreyi yazarsam yazayım, wireless ile bağlandığım bilgisayar hala bağlı kalıyor, Web ayarları geçerli oluyor yani...




Bu modemi nasıl şifreleyebilirim, bir bilgisi olan varsa sevinirim...
Çok acil lazım...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş


Security Mode olarak WEP kullanıldığı taktirde kullanıcı bilgisayarı ile WAG54G arasında veri aktarımı şifreli olarak gerçekleşir. Passphrase for keys alanına alfanumerik karakterler girildiği taktirde Generate butonu kullanılarak 4 farklı WEP Key üretilir. Default key alanında belirtilen key eğer PC üzerinde WEP parametresi olarak tanımlanırsa veri güvenliği sağlanacaktır. WEP aktive edildikten sonra kullanıcı bilgisayarı üzerinde WEP tanımlarını doğru yapamazsa kablosuz Internet erişimini kullanamaz.



Tüm kablosuz erişim bilgilerinin görüntülenebilmesi için Status linkinden Wireless seçilerek çalışma modu ve Wireless Clients Connected butonu ile kullanıcılar görüntülenebilir...


NOT: 128-bit wep için anahtar uzunluğu 26 karakterdir

Tüm Modemler İçin Genel Şifreleme Şu Şekildedir


Kablosuz ağın kullanmasını istediğiniz şifreleme Network authentication (Ağ kimlik denetimini) seçin. Aşağıdaki yöntemlerden birini seçerek parola tümce ya da anahtarı girebilirsiniz:

***WPA2 ve WPA (PSK): WPA Encryption (WPA Şifreleme) türünüzü TKIP ve AES, AES ya da TKIP olarak ayarlamanız gerekir. Daha sonra bir WPA Pass phrase (WPA Parola tümce) girmeniz gerekecektir (aynı zamanda Ağ anahtarı, WPA anahtarı veya WPA Ön paylaşımlı anahtar olarak da bilinirler). Parola tümce en az sekiz - altmış üç karakter uzunluğunda olmalıdır Bu parola tümce, kablosuz ağa bağlı olan her kablosuz aygıtta aynı olmalıdır. Aynı zamanda Key rotation (Anahtar değişimi) süresini saniye olarak ayarlayabilir, seçeneği devre dışı bırakmak için bu alana 0 girebilirsiniz.

***WPA2 (PSK): WPA Encryption (WPA Şifreleme) türünüzü TKIP ve AES, AES ya da TKIP olarak ayarlamanız gerekir. Daha sonra birWPA Pass phrase (WPA Parola tümce) girmeniz gerekecektir (aynı zamanda Ağ anahtarı, WPA anahtarı veya WPA Ön paylaşımlı anahtar olarak da bilinirler). Parola tümce en az sekiz - altmış üç karakter uzunluğunda olmalıdır Bu parola tümce, kablosuz ağa bağlı olan her kablosuz aygıtta aynı olmalıdır.

***WPA (PSK): WPA Encryption (WPA Şifreleme) türünüzü TKIP ve AES, AES ya da TKIP olarak ayarlamanız gerekir. Daha sonra birWPA Pass phrase (WPA Parola tümce) girmeniz gerekecektir (aynı zamanda Ağ anahtarı, WPA anahtarı veya WPA Ön paylaşımlı anahtar olarak da bilinirler). Parola tümce en az sekiz - altmış üç karakter uzunluğunda olmalıdır Bu parola tümce, kablosuz ağa bağlı olan her kablosuz aygıtta aynı olmalıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yanıtın için sağol ama ben bu bilgiye zaten ulaşmıştım.
Şifreyi koyduktan sonra kabul etmiyor ve şu ekran çıkıyor:




Benim söylediğim marka/model modemde, wireless'i şifrelemem için ne yapmam gerektiğini adım adım söyleyebilecek birisi varsa sevinirim.
Sanırım eksik bir adım atıyorum yaparken...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 ay sonra...

aztech şifre sorununu çözdüm modemi ilk kurarken şifreyi degiştirmek gerekiyor modem kurulduktan sonra ne yaparsanız yapın şifreyi kabul etmiyor yapmanız gereken modemi resetleyin sarı kabloyu takın 192.168.1.1 adresine girip admain admin yazıyorsunuz sayfa açılınca sol kenardan wıreles securıt ye şifrenizi yazıp apllıy deyip ana sayfaya geri dönüp usename pasport yerine size telekomdan verilen kullanıcı adıyla şifreyi yazıp onaylayıp kurulmasını bekliyorsunuz burası bu kadar ordan çıkın sonra kablosuz agları yönet bölümüne girin bilgisayarınızdan isminizin üzerine tıklayın üste güvenlik bölümüne girin ordaki şifreyide güncelleyin mödem sayfasındakiyle aynı olacak hepsi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 yıl sonra...
cok kötü bir modem

arayüz admin adını ve şifresini değiştirdim

şimdi admin ve kendi user adım ile giriş yapamıyorum

kısıtlı kullanıcı user ile giriyorum ve ayarları değiştiremiyorum

Reset atmadan bunu nasıl düzeltirim?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.