Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2009 16 yıl İsviçre merkezli iGenea şirketinin yaptığı araştırmaya göre, Avrupa’da yaşayan halklar arasında genetik anlamda “en karışık ve en az safkan” olan topluluk Türkiye halkı... Türkiye’de “safkan Türk” tartışması yaratacak araştırma için Avrupa’nın dört bir yanından DNA örnekleri toplayan ve bunlar üzerinde analizler yapan bilim adamları Türkiye’de yaşayan Türkler’in sekiz farklı etnik gruba ait genleri taşıdığını belirledi. Çalışmada Avrupa’da “safkan” olmaya en yakın halkın ise Ruslar olduğu ortaya çıktı. Aryan ırk için İkinci Dünya Savaşı’nı çıkaran Almanların genetik yapısında ise sadece yüzde 25 Cermen genleri bulunduğu ve hatta genlerinin yüzde 10’luk bir kısmının da Yahudi ırkından geldiği belirlendi. iGenea yetkililerinin araştırmanın “en büyük sürprizi” olarak açıkladığı Türkiye sonuçlarına göre Türkiye’de yaşayan insanların genetik yapısı incelendiğinde sekiz farklı etnik gruba ait izler bulunuyor. Avrupa ve Türkiye’nin çevresindeki bölgede bu kadar karmaşık bir genetiğe sahip olan başka bir millet daha yok. Türklerin taşıdığı genler ise şöyle: 1) Türk 2) Berberi 3) Hellenik 4) Cermen 5) Slav 6) Arap 7) Yahudi 8) İlirya
Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2009 16 yıl İsviçre merkezli iGenea şirketinin yaptığı araştırmaya göre, Avrupa’da yaşayan halklar arasında genetik anlamda “en karışık ve en az safkan” olan topluluk Türkiye halkı.... . .... Ben safkan bir insanim. Önemli olan önce safkan insan olmak. Safkan bir irkida hayatta kabul etmiyorum. Irkci, fasist, söven olmamak benim tek hedefim.
Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2009 16 yıl bu tur arastırmaları tavsıp etmıyorum ve hep dıyorum ınsanların kokenlerını bu sekılde ayrıstıramazsınız hayvanları arastırırsınız leylek karga kanarya dıye bu tur arastırmalar ınsanları hayvan yerıne koymaktan baska bırsey degıldır ayrıca konuya donersek bız hıc bır sekılde ayrım gayrım yapmadık bır cok mılletle kız alıp kız verdık sen ben degıl bız olduk. sonuc gayet normal yanı ve yıllardır bızım bolunmemızın tek nedenı baska bır devlet olsa coktan bolnurdu uzerımıze oynanan oyunlardan sonra anadolu kulturunun de bu kadar guzel bu kadar renklı bu kadar buyuk olmasının da nedenı bu turku rumu ermenısı kurdu lazı cerkezı... hepsı bır renk bır nese katmıs ve anadolu kulturu olusmus bızı yıllardır ayaktatutan boldurtmeyen tek sey varsa oda anadolu kulturudur
Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2009 16 yıl bu tur arastırmaları tavsıp etmıyorum ve hep dıyorumınsanların kokenlerını bu sekılde ayrıstıramazsınız hayvanları arastırırsınız leylek karga kanarya dıye bu tur arastırmalar ınsanları hayvan yerıne koymaktan baska bırsey degıldır ayrıca konuya donersek bız hıc bır sekılde ayrım gayrım yapmadık bır cok mılletle kız alıp kız verdık sen ben degıl bız olduk. sonuc gayet normal yanı ve yıllardır bızım bolunmemızın tek nedenı baska bır devlet olsa coktan bolnurdu uzerımıze oynanan oyunlardan sonra anadolu kulturunun de bu kadar guzel bu kadar renklı bu kadar buyuk olmasının da nedenı bu turku rumu ermenısı kurdu lazı cerkezı... hepsı bır renk bır nese katmıs ve anadolu kulturu olusmus bızı yıllardır ayaktatutan boldurtmeyen tek sey varsa oda anadolu kulturudur Jön... İnsanlar zaten aslında hayvandır. Hayvanlar/Omurgalılar/Memeliler/Primatlar/İnsansılar/İnsanlar... Hep merak etmişimdir, bir insanın Saf-kan olup olmadığı neye göre belirleniyor! Yeryüzünde saf-kan kalabilmiş halk var mı? Saf-kan terimi bana "kutsanmışlığı" anımsatıyor... Hani ilk nasıl var edilmişler ise öyle devam eden bir topluluk! Hiç inandırıcı değil... Toplumlar, hele hele anadolu gibi çok karışık bir coğrafyadaki toplumlar Hiç ayıramayacağınız kadar çok karışmışlardır. Saf-kan aramak saçmalık...
Gönderi tarihi: 29 Mayıs , 2009 16 yıl İsviçre merkezli iGenea şirketinin yaptığı araştırmaya göre, Avrupa’da yaşayan halklar arasında genetik anlamda “en karışık ve en az safkan” olan topluluk Türkiye halkı... Türkiye’de “safkan Türk” tartışması yaratacak araştırma için Avrupa’nın dört bir yanından DNA örnekleri toplayan ve bunlar üzerinde analizler yapan bilim adamları Türkiye’de yaşayan Türkler’in sekiz farklı etnik gruba ait genleri taşıdığını belirledi. Çalışmada Avrupa’da “safkan” olmaya en yakın halkın ise Ruslar olduğu ortaya çıktı. Aryan ırk için İkinci Dünya Savaşı’nı çıkaran Almanların genetik yapısında ise sadece yüzde 25 Cermen genleri bulunduğu ve hatta genlerinin yüzde 10’luk bir kısmının da Yahudi ırkından geldiği belirlendi. iGenea yetkililerinin araştırmanın “en büyük sürprizi” olarak açıkladığı Türkiye sonuçlarına göre Türkiye’de yaşayan insanların genetik yapısı incelendiğinde sekiz farklı etnik gruba ait izler bulunuyor. Avrupa ve Türkiye’nin çevresindeki bölgede bu kadar karmaşık bir genetiğe sahip olan başka bir millet daha yok. Türklerin taşıdığı genler ise şöyle: 1) Türk 2) Berberi 3) Hellenik 4) Cermen 5) Slav 6) Arap 7) Yahudi 8) İlirya İyi güzel de, dikkatimi çeken bir şey var. Bu inceleme sonucu neden Kürt geni yok ? Çünkü, araştırma Türkiye halkı üzerinde yapılmış. Bana biraz tuhaf geldi. Şu da olabilir tabii, Germen geni için de yer almış olabilir.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.