Φ suheda_ Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2009 Paylaş Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2009 kumkuat meyvasını bilirmisiniz?Çok güzeldir bayılırım ben.. Kumkuat, Turunçgiller içinde küçük mücevher olarak adlandırılır. Kumkuat (Kumkuat) Çincede altın portakal manasına gelir "gold orange". Dünyada kabuğu ile beraber yenilen tek narenciye çeşididir. Evlerde, balkonlarda yetiştirilen belki de tek meyve ağacı Kumkuatdır. Anavatanının Çin olduğuna inanılır. Batı dünyası ile tanışması 19.yüzyıl ortalarında olmuştur. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yetiştirilmeye çalışıldıysa en iyi meyve oluşumu Rize ilinde sağlanmıştır. Kumkuat, üç yaprak anaç üzerine göz aşısı yapılarak üretilir. Erkek ve dişi organları aynı çiçek üzerinde olduğundan tek bir Kumkuat bitkisi her yerde çiçeğe ve meyveye yatabilmektedir. Rize de Temmuz ayı sonlarına doğru çiçek açmakta, meyve oluşması Ağustos sonu ile Eylül ayı içersinde olmaktadır. Meyveleri iri zeytin büyüklüğünde olup Nisan-Mayıs aylarında yeme olgunluğuna erişmektedir. Meyve koparılmazsa bir yıl bitki üzerinde kalabilmekte, aynı lezzetle yenebilmektedir Yetiştirildiği Yerler: Dünya da, Çin, Japonya, Amerika, Porto Rico, Guatemala, Kolombiya, Brezilya ve Güney Hindistan da yetişir. Türkiye de ise, Rize'ye 50-60 yıl önce Batum'dan gelmiştir. Faydaları: C vitamini bakımından zengin olan Kumkuat, kabuğu ile beraber yenildiğinde gribal enfeksiyonları önlemede önemli rol oynamaktadır. A,B1,B2,B3 ve Kalsiyum da ihtiva eden Kumkuat, Sinir sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Nasıl ve Nerede Kullanacağız? Kumkuat genelde taze meyve olarak kabuğu ile birlikte yenilir. Reçel ve marmelatı yapılır. Çok değişik bir aroması vardır. Meyve suyu ve sos olarak kullanılır. Dünya restaurantlarında tatlı ve salatalarda en gözde yeri alır. Alkollü içki masalarının bulunmaz çok değerli mezesidir. alıntı Peki ya reçelini,ben bu akşam pişirmeyi düşünüyorum,yalnız aklıma takılan çekirdekleri ufacık şeyin içerisinden bir sürü çekirdek çıkıyor,ayıklasam bir dert ayıklamasam bir dert.. Ayıklasam çok küçükler üşeniyorum uğraşmaya ayıklamasam yerken çıkarmak zorundayız şekerli bir yiycektende çekirdek çıkartmak zor olmalı.. ne yapsam Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2009 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2009 Yaptım,çekirdeklerini çıkarmadan kıvamı ve görüntüsü süper oldu ama tadı,tek kelimeyle bana göre tabi berbat..Beğenenlerde oldu. Ekşimsi bir şurup tadı var onda sanki,hiç sevmedim.. Demekki neymiş kumkuat'ı meyva olarak yemeye devam,çünkü meyvesi gerçekten çok güzel.. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2009 Admin Paylaş Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2009 Yaptım,çekirdeklerini çıkarmadan kıvamı ve görüntüsü süper oldu ama tadı,tek kelimeyle bana göre tabi berbat..Beğenenlerde oldu.Ekşimsi bir şurup tadı var onda sanki,hiç sevmedim.. Demekki neymiş kumkuat'ı meyva olarak yemeye devam,çünkü meyvesi gerçekten çok güzel.. Çok iyi... Şimdi senden istediğimiz bu bölüme giderek o tarifi burada göndermen: http://www.turkish-media.com/yemektarifleri/addrecipe.php ayrıca resminide kendi yaptığın reçelden çekerek eklersen cok seviniriz ... Tabi istersen.... Saygılar Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir S.e.t.h Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2009 Paylaş Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2009 Bizim evde kumkuat ağacı var, ufak bişi Toplayıp yiyoruz ama bu sene oğlanın dibine döktüğü deterjanlı sular netice verdi ve ürün alamadık Reçelini biz de denedik ve berbattı. Aslında kumkuata çok benzeyen yer kirazı var. Physalis de deniyor. Bunun reçeli harika olur, hem de çekirdeksizdir sevgili suheda Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2009 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2009 Çok iyi...Şimdi senden istediğimiz bu bölüme giderek o tarifi burada göndermen: http://www.turkish-media.com/yemektarifleri/addrecipe.php ayrıca resminide kendi yaptığın reçelden çekerek eklersen cok seviniriz ... Tabi istersen.... Saygılar eminmisin? çünkü beğenmediğimi söyledim. Bizim evde kumkuat ağacı var, ufak bişi Toplayıp yiyoruz ama bu sene oğlanın dibine döktüğü deterjanlı sular netice verdi ve ürün alamadık Reçelini biz de denedik ve berbattı.Aslında kumkuata çok benzeyen yer kirazı var. Physalis de deniyor. Bunun reçeli harika olur, hem de çekirdeksizdir sevgili suheda Yok bizdeki öyle küçük değil mandalina ağacı boyutunda mübarek nasılda meyve veriyor öyle çokki bu zaman oldu hala dipdiri.. reçel konusunda hem fikiriz..Ki ben iyi reçel yapan biriyimdir.Hani hata benimle alakalı olamaz. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2009 Admin Paylaş Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2009 eminmisin? çünkü beğenmediğimi söyledim. Yok bizdeki öyle küçük değil mandalina ağacı boyutunda mübarek nasılda meyve veriyor öyle çokki bu zaman oldu hala dipdiri.. reçel konusunda hem fikiriz..Ki ben iyi reçel yapan biriyimdir.Hani hata benimle alakalı olamaz. Olsun önemli olan beğenmemen değil yapılışını başkalarına söylemen ve beğenmediğinide eklemen birileri yeni bir şekil veya tarif geliştirebilir seninki üzerine... tabi istersen... Saygılar Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir S.e.t.h Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2009 Paylaş Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2009 eminmisin? çünkü beğenmediğimi söyledim. Yok bizdeki öyle küçük değil mandalina ağacı boyutunda mübarek nasılda meyve veriyor öyle çokki bu zaman oldu hala dipdiri.. reçel konusunda hem fikiriz..Ki ben iyi reçel yapan biriyimdir.Hani hata benimle alakalı olamaz. Gönderdiğim resim kumkuat değil, yer kirazı, yaprağından koparınca aynı kumkuata benzer görüntüsü ama biraz daha parlaktır. Kumkuatı sadece meyve olarak kullanabilirsiniz ama yer kirazından reçel de olur meyva olarak da yenir. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2009 Yazar Paylaş Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2009 Olsun önemli olan beğenmemen değil yapılışını başkalarına söylemen ve beğenmediğinide eklemen birileri yeni bir şekil veya tarif geliştirebilir seninki üzerine... tabi istersen... Saygılar Peki nasıl istersen şimdi kalkıp resim çekiceğim ve sana tarifiyle resmi öm olarak yazayım sen ekle lütfen.. Hem ben verdiğin o linki tıkladım tehdit gibi ne kadar çok "yapmak zorundasınız" ibaresi var öyle gözüm korktu Gönderdiğim resim kumkuat değil, yer kirazı, yaprağından koparınca aynı kumkuata benzer görüntüsü ama biraz daha parlaktır. Kumkuatı sadece meyve olarak kullanabilirsiniz ama yer kirazından reçel de olur meyva olarak da yenir. Kumkuat olmadığını gördüm resmin ama o basettiğin meyvayı bilmiyorum,yada başka bir isimle biliyor olabilirim çıkartamadım.. Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Misafir S.e.t.h Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2009 Paylaş Gönderi tarihi: 28 Mayıs , 2009 Kumkuat olmadığını gördüm resmin ama o basettiğin meyvayı bilmiyorum,yada başka bir isimle biliyor olabilirim çıkartamadım.. Kaz üzümü de derler... Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.