Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Admin

Uzay Yolu - Gelecek Başlıyor (2009) Star Trek 'The Future Begins'

Televizyonun Türkiye'de yeni yeni yangınlaşmaya başladığı dönem öykülerini hepimiz çokça okumuşuzdur, Charli'nin Melekleri, Uzay Yolu gibi diziler bu dönemin vazgeçilmez dizileri olmuşlardır. Bu diziler bir döneme ait insanlara duydukları bir kelime ile onlarca şey hatırlatırlar. Örneğin onlara Kaptn Kirk derseniz veya Mr Spock derseniz akıllarına hemen Uzay Yolu gelir. İlk duyduğumda bu filmi görmeden duramayacağıma karar verdim çünkü filmin nostaljisi filmin kendisinden daha ağır duruyordu. Gelelim filme çok sıkıcı bir film ama sonuna kadar izledim ve Mr Spock'ı çok tuttum iki Spock'ıda oynatmışlar yaşlı ve genç ve genç rolünü iyi onyamış... Ayrıca filme konu bulma zorluğu çektikleri için olsa gerek aksanlı konuşan bir rus eklemişler tabi gene yaratıklar filmin ilgi çeken tarafı olmaya devam ediyor. Kaçırmayın diyemeyeceğim fakat eski bir nostaljiyi anlamak istiyorsanız mutlaka izlemelisiniz. (Galiba ben J.J. Abrams'dan çok şey bekledim diye düşünmedim de diyemem!)

Yönetmen: J.J. Abrams

Oyuncular: Chris Pine, Zachary Quinto, Eric Bana, Simon Pegg, John Cho, Zoe Saldana, Winona Ryder, Karl Urban, Bruce Greenwood, Anton Yelchin, Greg Ellis

post-2-1242602877_thumb.jpg

Capt. Kirk (Chris Pine) and his trusted team on the starship USS Enterprise boldly go where no man has gone before in this installment of Gene Roddenberry's sci-fi franchise that follows the early days of the intergalactic adventurers. The crew includes Spock (Zachary Quinto), Chekov (Anton Yelchin), Uhura (Zoe Saldana), Scotty (Simon Pegg) and Sulu (John Cho). Eric Bana co-stars, and Leonard Nimoy appears as an older version of Spock.

Director: J.J. Abrams

Cast: Chris Pine, Zachary Quinto, Eric Bana, Simon Pegg, John Cho, Zoe Saldana, Winona Ryder, Karl Urban, Bruce Greenwood, Anton Yelchin, Greg Ellis

Gönderi tarihi:

Scattynin yanındaki tek fasulyeyle doyan yaratık bence fimin ciddiyetini bozmuş, çocuk gibi üzülüyor falan :D Rusun İngilizceyi telaffuzuna da bayıldım. Hatta Viktur viktur diyor alet de onu tanımıyor o da zar zor düzeltiyor ya, çok güldüm. Bence eski Startrek tadını yakalamış ve Jim'i de oldukça başarılı buldum. Spock'un aşık olması ise ilginçti tabi :)

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:
Scattynin yanındaki tek fasulyeyle doyan yaratık bence fimin ciddiyetini bozmuş, çocuk gibi üzülüyor falan :D Rusun İngilizceyi telaffuzuna da bayıldım. Hatta Viktur viktur diyor alet de onu tanımıyor o da zar zor düzeltiyor ya, çok güldüm. Bence eski Startrek tadını yakalamış ve Jim'i de oldukça başarılı buldum. Spock'un aşık olması ise ilginçti tabi :)

Yani Seth, sende beni geçtin haaa!

İyi yaptın da spoiler verdin!!!

Abi Uzay Yolu'nu bilmeyen olur mu yaa?

Ama biz, Hollywood'dan bir adım öndeyiz;

Çünkü ilk Uzay Yolu filmini Türkler çekmiştir...

"Turist Ömer Uzay Yolunda"...

Bu filmin bende ayrı bir yeri olması bir yana,

Uzay Yolu başlı başına bir külttür...

Hele "Uzay Yolu: Nemesis" aralarında en zevk vereniydi.

Çok güzel diyalogları vardı; özellikle Nemesis kuşağından sonra yaşananlar...

"Uzay Yolu: Han'ın Gazabı"da çok etkileyiciydi açıkçası.

Bir "Uzay Filmleri Sever" olarak "Star Wars"u aklıma kazıyamadım ya, ona yanarım...

İzlediğimde çok küçüktüm ve anlamlandıramıyordum...

Ama Star Trek çok sık yayınlanırdı ve tabii ki dizi filminin olması onun avantajıydı;

Her zaman izlerdim...

Star Trek'in bu son filmini sempozyum programımızız hayatımızı doldurmamız nedeniyle izleyememiştim...

Ama en kısa zamanda indirip izleyeceğim tabii ki...

O yüzden o güne kadar spoiler vermeyin abi;

En büyük derdimmiz bu işte...

Hem Spock aşık falan olabilemez...

Spock'ın ırkı normalde çok asabi ve sinirlerine hakim olamayan bir ırk.

Ve bunlar zamanla birbirlerine düşüyorlar, yok olma noktasına geliyorlar.

Sonra bu dürtülerini kontrol edip bilinç altına itmeyi öğreniyorlar ve duygusuzlaşıyorlar.

O yüzden neredeyse duyguları olmayan bir ırk olarak bilinir ama aslında kendilerini kaybettiklerinde çok tehlikeli olabildikleri görülmüştür.

O yüzden Spock'un kendisini kaybedeceğini sanmıyorum...

Şaka yapmıştır o kesin!

Hem; ayrıntı verme! ;)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.