Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 24 Nisan , 2009 BAYDEMİR CEVAP VERDİ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine katılmayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, gazetecilerin 2'inci Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Rasim Arslan'ın törenlerde kendisinin isim plakasını ayağıyla itmesiyle ilgili sorularını yanıtladı. Baydemir, şunları söyledi: "Herşeyden önce ülkede demokratik tahammül kültürünün ve kabul kültürünün gelişimine ihtiyacı var. DTP'nin 23 Nisan etkinliklerine katılmayaşını ciddiyetle, samimiyetle, cesaretle irdelemek gerekir. Törenlere katılmamamız çok anlamlı ve çok cidi bir mesaj. Bu ülkeyi yönetenlerin egemenlik kayıtsız şartsız milletin ise, milletin iradesine saygı duyulması gerekiyor. Milletin iradesinin ortaya çıkarmış olduğu temsiliyete kim olursa olsun, yetkisi ne olursa olsun hürmetle yaklaşması gerekiyor. Eğer milletin egemenliğine kayıtsız, şartsız tahammül gösterilmezse o mülk, o adalet duygusu zarar görür. Bugün ülkemizin maalesef yaşamış olduğu tabloda bunun delaleti, işaretidir. Bugün çocuklarımız partili arkadaşlarımız cezaevlerinde yani halkın iradesi hiçe sayılmaktadır. Öte yandan bizim gibi halkı için, ülkesi ve kendi için çaba sarfeden insanlar düşüncesini ifade ettiği için cezaevlerine konuluyor. Ben açık söyleyeyim, asker, polis, sivil, gerilla yaşamını yitirmesin demek, bu ülkede barış olsun demek suç ise, ben bu suçu işlemeye devam edeceğim, devam edeceğiz" Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2009 BAYDEMİR CEVAP VERDİ. . . devam edeceğiz" o komutan ayıp etmiş ayağıyla itmiş,itmekte ne demek?? öyle sert vurmalıydı ki sokağın karşısına fırlaması lazımdı o plakanın Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2009 o komutan ayıp etmiş ayağıyla itmiş,itmekte ne demek??öyle sert vurmalıydı ki sokağın karşısına fırlaması lazımdı o plakanın Sizin dialogtan ziyade siddetten yana tutumunuz kimin baristan kimin savastan yana oldugunu bir kez daha kanitliyor! Diyarbakirli... Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2009 O komutanın Osman Baydemir'in adının yazdığı plakayı iteklemesi ne kadar yanlışsa "ulusal egemenlikten" , "halkın iradesinden" sözeden Osman Baydemir'in de "ulusal egemenlik", "halk iradesi" temal 23 Nisan kutlamalarına katılmaması da o kadar yanlıştır... Osman Baydemir yaptığı basın açıklaması ile törenlere katılmama gerekçesini açıklarken kendisiyle çelişmiş farkında olmadan.. Madem ulusal egemenlikten bahsediyorsun madem halkın özgür iradesinden söz ediyorsun o halde ulusal egemenliğin halk iradesinin yüceltildiği bir etkinliğe de ne olursa olsun katılman gerekiyordu... İki hareket de yanlış ve çirkin... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2009 DTP'nin ve Baydemir'in 23 Nisan törenlerine katilmamalari bir tesadüf veya söyledikleri gibi bir protesto falan degildir.Kendi devleti olarak görmedigi bir ülkenin milli bayrami törenine neden katilsinlar ki?Kürdistan icin mücadele verenlerden 23 Nisan kutlamalarina veya törenlerine katilmayi beklemek bence biraz safdillik olur.Meclisteki oturma eylemine gelince;Kimse gülmesin ama ben o eylemi sembolik olarak Türk milletinin meclisinin isgali olarak yorumluyorum. saygilarla Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2009 O komutanın Osman Baydemir'in adının yazdığı plakayı iteklemesi ne kadar yanlışsa "ulusal egemenlikten" , "halkın iradesinden" sözeden Osman Baydemir'in de "ulusal egemenlik", "halk iradesi" temal 23 Nisan kutlamalarına katılmaması da o kadar yanlıştır... Osman Baydemir yaptığı basın açıklaması ile törenlere katılmama gerekçesini açıklarken kendisiyle çelişmiş farkında olmadan.. Madem ulusal egemenlikten bahsediyorsun madem halkın özgür iradesinden söz ediyorsun o halde ulusal egemenliğin halk iradesinin yüceltildiği bir etkinliğe de ne olursa olsun katılman gerekiyordu... İki hareket de yanlış ve çirkin... Hayir efendim! Once DTP'ye ve dolayisiyla Kurt halkina yapilan secim sonrasi komplolara son verilsin! Gitmemek tavir almaktir! Ama ayakla plaka itmek saygisizliktir! Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2009 o komutan ayıp etmiş ayağıyla itmiş,itmekte ne demek??öyle sert vurmalıydı ki sokağın karşısına fırlaması lazımdı o plakanın sözümü geri alıyorum sokağın karşısına değil,******** ki ağzından şu cümleler dökülmemeliydi.. DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, 29 Mart yerel seçimlerinde ‘Kürdistan' sınırlarını belirlediklerini söyledi Bu coğrafya, Kürdistan coğrafyasıdır. Bugün bu ülkede sayın Abdullah Öcalan, bu halkın iradesidir. İsteseniz de, kabul etseniz de etmeseniz de ‘biz varız' diyoruz. Suheda'da diyor ki "siz varsanız biz hayda hayda varız" Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2009 sözümü geri alıyorum sokağın karşısına değil,********* ağzından şu cümleler dökülmemeliydi.. DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, 29 Mart yerel seçimlerinde ‘Kürdistan' sınırlarını belirlediklerini söyledi Bu coğrafya, Kürdistan coğrafyasıdır. Bugün bu ülkede sayın Abdullah Öcalan, bu halkın iradesidir. İsteseniz de, kabul etseniz de etmeseniz de ‘biz varız' diyoruz. Suheda'da diyor ki "siz varsanız biz hayda hayda varız" Kurtler var olan, milyonlarla var olan ve asimile olmayan bir halktir! "Kurt" kelimesine artik alismanizi tavsiye ediyorum size! Diyarbakirli... Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2009 -http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Iste_Turkiyedeki_Kurt_nufusu_182598_1&Newsid=182598- Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2009 -http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?detay=Iste_Turkiyedeki_Kurt_nufusu_182598_1&Newsid=182598- - Bu konuda yani Kurt nufusu uzerine bir kac basligim olmustu onceden ("Erdogan'in Kurt nufusu korkusu" adi altinda).. Onu aramanizi tavsiye ediyorum size! Orada nasil devlet kaynaklarinin 14 milyon dedigini, benim ise bir analiz sonucu 23 milyon gibi bir rakam'a ulastigimi anlatmistim! Matematiksel bir sekilde! Ve sonuc olarak hangisine inanmak dogru olur diye bir soru atmistim ortaya! - Kurtleri daha dune kadar YOK sayan (ki aranizda hala bizleri YOK sayabilen arkadaslar var maalesef) bir devletin herhangi bir kurumu kalkip "14 milyon Kurt vardir" dediginde, buna hic dusunmeden inanmak YANLIS olur! - Hadi bizler 23 milyon dedik siz 14 milyon dediniz. Gelin 14 milyon olsun... Onlarca ulke nufusundan ve ulustan daha cok Kurt var Turkiye'de neticede...14 milyon az mi? - Bugun "14 milyon Kurt var Turkiye'de" diyen kurumlarin ta kendisi daha dune kadar "Kurt diye bir halk yoktur, onlar dag Turkleridir" dedigini de mi inkar edeceksiniz? Neden inanalim 14 milyon gibi bir rakama? Diyarbakirli... (cevaplarinizi bekliyorum) Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2009 Böylesi ipe sapa gelmez sayılarla nereye varmaya çalışıldığını herkes biliyordur heralde. Memleketin insanına sorsan 20 milyon Gürcü var der, 50 milyon Arap çıkar, en az 80 milyon da Fenerli vardır zaten. (Benden de 20 milyon Çemişgezek'li ekleyelim) Bizim memleketimiz farklıdır, kafası kızan kendini hangi aynada izliyorsa artık "mitoz bölünüyorum" sanır. Birileri de buna dakikasında inanır. Zaman gelir, ayna gider, şapka düşer, kel görünür. Güleriz. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 29 Nisan , 2009 Böylesi ipe sapa gelmez sayılarla nereye varmaya çalışıldığını herkes biliyordur heralde. Memleketin insanına sorsan 20 milyon Gürcü var der, 50 milyon Arap çıkar, en az 80 milyon da Fenerli vardır zaten. (Benden de 20 milyon Çemişgezek'li ekleyelim) Bizim memleketimiz farklıdır, kafası kızan kendini hangi aynada izliyorsa artık "mitoz bölünüyorum" sanır. Birileri de buna dakikasında inanır. Zaman gelir, ayna gider, şapka düşer, kel görünür. Güleriz. Bizleri dune kadar inkar eden, kendi resmi kaynaklariniz bile 14 milyon diyorsa ve siz de buna uydurmaca diyorsaniz artik. Ki yillardir Kurt karsiti siyaset yapmis bir devlet artik AB'ye girmek icinde olsa ustu kapali "14 milyon Kurt var" diyebiliyor... Eminim o arastirmadan once siz bizlerin yok oldugunu bile iddia ediyordunuz! Ne oldu? Yine soruyorum. Az mi 14 milyon. Ki bu rakam 20 milyondur en azindan. Kurt karsiti resmi kurumlar 14 milyon diyrsa buna inanmak YANLIS olur! O kadar! Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2009 o komutan ayıp etmiş ayağıyla itmiş,itmekte ne demek??öyle sert vurmalıydı ki sokağın karşısına fırlaması lazımdı o plakanın Sayın Osman BAYDEMİR'in 23 Nisan'a katılamamısını asla tasvip etmiyorum,çünkü 23 nisanın bizim için halkımız için büyük bir anlamı vardır ve kendisinide bu ülkenin halkı seçmiştir.Ancak onun isminin yazılı olduğu plakanın tekmelenmesi Diyarbakır halkının iradesinin tekmelenmesi demektir çünkü onu o koltuğa yine bu ülkenin halkı getirmiştir ve bu ülkenin halkının seçme ve seçilme özgürlüğü vardır eğer Sayın BAYDEMİR'in işlediği bir suç varsa mahkemelerimiz savcılarımız vardır,kanunlarımız vardır peki niye vardır insanlar birbirlerini cezalandırmasın diye ceza vermek ilgili TCK,CMK Maddeleri uyarınca yapılacak bir işlemdir eğer kolluk kuvetlerine bir iş düşüp düşmediği merak ediliyorsa KOLLUK MEVZUATI diye bişey vardır ordan bakılarak aydınlanılabilir... Saygılarımla.... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2009 Sayın Osman BAYDEMİR'in 23 Nisan'a katılamamısını asla tasvip etmiyorum,çünkü 23 nisanın bizim için halkımız için büyük bir anlamı vardır ve kendisinide bu ülkenin halkı seçmiştir.Ancak onun isminin yazılı olduğu plakanın tekmelenmesi Diyarbakır halkının iradesinin tekmelenmesi demektir çünkü onu o koltuğa yine bu ülkenin halkı getirmiştir ve bu ülkenin halkının seçme ve seçilme özgürlüğü vardır eğer Sayın BAYDEMİR'in işlediği bir suç varsa mahkemelerimiz savcılarımız vardır,kanunlarımız vardır peki niye vardır insanlar birbirlerini cezalandırmasın diye ceza vermek ilgili TCK,CMK Maddeleri uyarınca yapılacak bir işlemdir eğer kolluk kuvetlerine bir iş düşüp düşmediği merak ediliyorsa KOLLUK MEVZUATI diye bişey vardır ordan bakılarak aydınlanılabilir... Saygılarımla.... Turkiye'de hala 13-14 yasindaki Kurt cocuklari olesiye dovuluyor, ya da kollari kiriliyor! Ve hem de kamera onunde! Kurtlere cocuk bayramini da cocukluklarini da zehir eden hic bir sistemin, hic bir bayramina gitmesini tasvip etmiyorum ben herhangi bir Kurdun! Bize insan gibi muamele etmeyi ogrensinler once! Diyarbakirli... Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2009 Pardon bir şey sorabilir miyim diyarbakırlı ;polisin hani diyorlar ya "orantılı güç kullanımı" , pek orantı olmadığı ve son derece yanlış olduğu ortada. Ancak halkın gösterilerinde dikkat ediyorum da , Filistinde de aynı şark kurnazlığı mıdır bilinmez ama en önde kadınların ve çocukların kullanılması konusunda ne düşünüyorsunuz? Ben bir ebeveyn olarak mücadelemi , çocuklarımı böyle vahşi bir ortamın önüne atarak yapmazdım. Sizce bu çocukları kullananlar nasıl insanlardır? Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2009 Cocuklarin ve kadinlarin ön plana alinmasi,sark kurnazligi olsa bile aslinda bu taktiklere basvuranlarin ,kanun ve yasa karsitlarinin oldugunu Güneydogu konusunda ise bölücü örgütün bir taktigi oldugu artik bilinmektedir.Bunu ben bir zamanlar seriatcilarin ve türbancilarin ön saflara kadinlari yerlestirip ellerinede birer tane Kuran vererek emniyet güclerini engellemeye benzetiyorum,Bakin iki örnektede karsimiza cikanlar ayri siyasi ekipler ama amaclari yasalara ve devlete karsi gelmektir. Güneydogu'da 15 yasinda cocuklar evlenebiliyorsa polise tas atan cocuklarin cezalandirilmalarida dogaldir. saygilarla Alıntı
Φ bilge0 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2009 Bunlar hep böyle, komik insanlar... Özgürlüğü, demokrasiyi kullanarak güldürüyorlar. Daha dün kaç kişi öldü(Allah rahmet eylesin). Demokrasiden, özgürlükten bahsedenler daha dünkü(ve her zaman varolan) bireysel silahlanmaya laf söyleyemiyorlar, feodal yapılanmaya , aşiretlere bir şey söyleyemiyorlar. Uyuşturucu ve silah ticaretinden bahsetmiyorlar vs. vs... Biride kalkmış çocuklardan bahsediyor. O çocuğun orada ne işi var ama benim en yakınlarımdan biri oralara onları iyileştirmek için gittiğinde(şark) taciz ediliyor, kötü gözle bakılıyor. Biraz bunları da konuşalım. İstanbulda yılbaşlarını konuşalım... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2009 ... Güneydogu'da 15 yasinda cocuklar evlenebiliyorsa polise tas atan cocuklarin cezalandirilmalarida dogaldir. saygilarla Bana bu ifadenizin mantığını açıklayabilir misiniz? Bunlar hep böyle, komik insanlar... Özgürlüğü, demokrasiyi kullanarak güldürüyorlar. Daha dün kaç kişi öldü(Allah rahmet eylesin). Demokrasiden, özgürlükten bahsedenler daha dünkü(ve her zaman varolan) bireysel silahlanmaya laf söyleyemiyorlar, feodal yapılanmaya , aşiretlere bir şey söyleyemiyorlar. Uyuşturucu ve silah ticaretinden bahsetmiyorlar vs. vs... Biride kalkmış çocuklardan bahsediyor. O çocuğun orada ne işi var ama benim en yakınlarımdan biri oralara onları iyileştirmek için gittiğinde(şark) taciz ediliyor, kötü gözle bakılıyor. Biraz bunları da konuşalım. İstanbulda yılbaşlarını konuşalım... Buyrun,siz yazın.Biz de konuşalım Sıraladıklarınızın hepsi konuşulmaya değer...saygılar. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2009 Bunlar hep böyle, komik insanlar... Özgürlüğü, demokrasiyi kullanarak güldürüyorlar. Daha dün kaç kişi öldü(Allah rahmet eylesin). Demokrasiden, özgürlükten bahsedenler daha dünkü(ve her zaman varolan) bireysel silahlanmaya laf söyleyemiyorlar, feodal yapılanmaya , aşiretlere bir şey söyleyemiyorlar. Uyuşturucu ve silah ticaretinden bahsetmiyorlar vs. vs... Biride kalkmış çocuklardan bahsediyor. O çocuğun orada ne işi var ama benim en yakınlarımdan biri oralara onları iyileştirmek için gittiğinde(şark) taciz ediliyor, kötü gözle bakılıyor. Biraz bunları da konuşalım. İstanbulda yılbaşlarını konuşalım... Daha dune kadar iceri tikmiyormuydunuz benim Kurt insanimi sirf dillerini konustuklari icin? O cocugun herhalde olen ya da iceri tikilan bir babasi ya da amcasi vardir! Dusunun! Ondan sonra konusun! Sizlere davulun sesi o kadar guzel geliyor ki Turkiye'nin batisinda! Inanamiyorum! Gidin kalin Diyarbakirda bir 6 ay. Size onerim bu. Meydanlara atlamasaniz o couklar ve nineler gibi o zaman TAMAM deriz! Bizim derdimiz dogunun gelismesinde degil, ki tabii gelisecek. Petrolu de bizden cikiyor, suyu da eti de! Once insani haklarimiza ve kulturel kimligimize saygi gosterilsin! DILIMIZI KONUSMAK, KIMLIGIMIZLE YASAMAK istiyoruz! Hadi bakalim bu sefer ne yama bulunacak bu dediklerime! Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2009 Bana bu ifadenizin mantığını açıklayabilir misiniz? Buyrun,siz yazın.Biz de konuşalım Sıraladıklarınızın hepsi konuşulmaya değer...saygılar. Hadi Mavi kalk biz de "Eh Turkiye cok guzeldir, Kurtce hic bir zaman yasak olmadi, haklarimiz hic cignenmedi" diyelim! Madem boyle devam etmek moda! Allah Allah! Yani hersey artik TVlerinde, meydalarinda o bile yetmiyor. Hala YOK SAYIM! Gokten Allah inse bu adamlarin dusunceleri degismez yaw! Cidden degismez! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.