Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Yanlis doktor candan , yanlis hoca imandan eder derler , olaylari kaynaklarindan her tür duygu ve hislerden AZADE düsünerek arastirmak gerekir.

YA HERSEYI YANLIS DUYDU VE DEGERLENDIRDIN ISE , HALIN NICE OLUR DERSIN ???

Bir gün etrafinizdada bes duyunuzdan ibaret gördügünüz cahil ( müslüman ) toplumun hal ve vaziyetlerini elestirmeye calisirken gercek ISLAM DINI ni bu vesileyle arastirmaya basliyacak , isi özünden idrak edeceksiniz . Bu isin sevindirici yönü. Dolayesi ile sizi hic yadirgamiyorum dogrusu .

Belki de bu yolunuzun sonunda size hidayet vardir ,kimbilir .

Ancak Ömrünü Islam dininin gercegini özünden objektiv bir bicimde ögrenmeye , anlamaya calismak yerine sadece elestirmekle gecirirken , ansizin o gelen GONG sesi ile kendinizi öteki boyutta buldugunuz zaman , surada sadece elestirmekle gecirmekte oldugunuz vakti arastirmakla gecirememenin kaybini büyük bir pismanlikla yasamanizi sahsen ben ÜMID ETMIYORUM . Buda isin üzücü yönü.

Simdi güzel Insanlar , ALLAH ki kendi Resulünü dahi sadece teblig edici oldugunu vurgularken , kesinlikle insanlar hakkinda zorlayici olmadigini hatirlatirken, diger ayetlere yüzeysel bakipta türkce meali sadece böyledir deyip kendinizi onunla kayitlamaniz ISLAM in degil kendi anlayis zayifliginizdandir sadece.

Nice Allah dostlari Islami ögrenmek ve özünden anlamak icin diyar diyar gezmisler. Hic biri Allah ve Resulü nün disinda ki insanlarin anlayislari ile kayitli kalmamislardir.

Her biri de göc ederken ölüm ötesi hayata arkalarinda vasiyet olarak herkesin Islami sürekli arastirip söyledikleri ile kayitli kalmamalarini ögütlemislerdir.

Zira her bilgi sahibi Insan kendi zaman ve sartlar dahilinde Dini mecaz yollu anlatmak zorunda idiler.

Örnegin sizden birini 500 sene geriye alip götürseler ve cagimizin teknolojisi ürünü olan televizyonu Afrikanin herhangi ormaninda ki kabileye anlatiniz deseler,

acaba siz televizyonu nasil anlatmaya calisirdiniz ???

Herhalde mecaz yollu ve birtakim isaret yollu kelimelerle anlatmaya calisirdiniz. Bunda ne kadar basarili olurdunuz dersiniz ?

Düsünün ki Allah Resulü 1400 sene evvel bizlere bugün icinde yasadigimiz sartlari bildirmek anlatmak durumundaydi.!!!

Trafik levhalarindaki isaret ve lambalar insanlarin can güvenligi korumak icin vardir . Birde bu isaretlerin manalarini ögreten sürücü okullari vardir.

Eger sürücü tarfikte bu levhalara dikkat etmez veya görmezden gelirse sonuclarinada pasa pasa katlanmak zorunda kalir.

Allah ve Resulü bizleri icinde yasadigimiz ve yarinda ölüm ötesi hayatta icine girecegimiz sartlari mecaz ve isaret yollu anlatimlarla bir takim levhalarla haber vermistir.

Kimse seni trafik kurallarina uymaya zorlamiyor ise , Islam Dini sistemin icindede zorlama yoktur.

Trafikte ve Dindeki isaret ve kanunlar , uyuldugu zaman sartlarindan korunmani saglar , uyulmadigi zaman sonuclari haber veilmistir ve her biri BIR TEKLIFTIR .

Ister uyarsin , ister uymaz sonuclarina katlanirsin !!!

Ates yakar , su bogar .SISTEM BU . Sistemde duygusalliga yer yoktur ve mazaret hic yoktur !.

Sen dikkat etmezde trafik kurallarini cigner isen elbette pahasini caninla ödersin . Arkasindan da bu niye böyle oldu diye soru soracak makam bulamassin.

Yok görmemistim , yok ise gec kalmistim , yok acelem vardi vs . Hic biri senin icin mazaret sayilmiyacak artik malasef .

Simdi hepimiz bir gün vaktimiz doldugunda ki bu biraz sonra olabilir , yarinda olabilir ölümü tadacagimiza göre , Hic birimizin bir digerimizi mazaret olarak gösteremiyecegimiz bir ortama girecegiz .Oranin sartlarinida Allah ve Resulü seni haberder etmisler .

Islamin isaret ve manalarini kavriyamamis olan insanlar günümüz ( müslümanlari ) gibi sürekli yanlislar icinde yasarlar.

Sen bu insanlarin yanlislarini kendi hayatin icin MAZARET GÖSTEREBILIRMISIN ???

Zaten bu Islami anliyamamis olmanin cezasini cesitli azaplarla cekiyorlar .

Bana göre senin inanip inanmaman ne ISLAM dinine bir kazanctir , nede bir kayip !

Sen ben hepimiz , zaten bu sistemin dislileriyiz ,ki görev vaktimiz bitince uyanacagiz uykumuzdan !

Bu halde yapilacak tek sey var . O da icinde yasadigimiz bu SISTEMi bir an önce arastirip bagisiklik kazanmaya calismak . GEC OLMADAN.

Ve hic bilmedigimiz tanimadigimiz O ölüm ötesi ortam hakkinda bilgileri toplayip oranin sartlarina karsi bagisiklik kazanmak.

Bakin ben kendimle alakali bir itirafimi dile getireyim sizlere .

Ben burada Insanlarla fikir alisverisi yaparken sunu ögrendim . Örnegin Kader ve Taktir konusunda arastirma yaparken birde bakmisim ki su an Kuràn la dost olmusum, meselelere sadece tek kisinin yorumundan degil, bi cok yazarin tercümelerine baka baka arastirmayi ögrendim.

Türkce tercümelerin Kur `an dilini anmak icin yetersiz kaldigini gördüm.

Bir kac örnek vermem gerekirse , Kuran da abd kelimesi türkcede kulluk demekmis . Kulluk ise birimin vazifesi demektir.

Kur `an daki " ibadihi ,, türkcede ibadet anlamina gelir. Ibadeti bu günün insanlari adeta tanriya tapinma , onun gönlünü hosnud icin yapilan ritual zannederler . DIKKAT !!!

MESELA KURAN in hic bir yerinde kelime olarak PEYGAMBER yazmiyor .Peygamber kelimesi bizlere fars cadan karismis türkce ilede alakasi olmadigi gibi Kur `an da anlatilan RESUL ile ayni manayi TESKIL ETMIYOR .

Ibadet ile kulluk ayni ifade kesinlikle degildir .

1. ALLAH Resulü kendisinde ilham olunani insanlara teblig etmekle RESULLUK vasfina sahiptir.

böylelikle Resullük nedir onu anliyalim ilk önce. Resul bir Peygamber degildir .

2. KULLUK vasfina sahip olmakla , yaradaninin programini yeryüzünde uygulayicisidir !.

Ikincisi olan KULLUK vasfina her yaradilan yani Insan hayvan bitki canli cansiz algilanan hersey Kulluk vasfina sahiptir. KULLUGUN MANASI BIR NEVI KENDI ÖZGÜR IRADESI OLMAYAN BIR BIRIMIN VAZIFESI dir .

Gelelim IBADET in manasina :

Ibadet , icinde yasamakta oldugumuz hayat sisteminde kosul ve sartlarina karsi elde edecegimiz BAGISIKLIGIN ADIDIR IBADET .

Bir nevi antivirus programi gibi yani. Gerek bes duyumuzla algiladigimiz, gerek ise bes duyumuzun disinda algilayamadigimiz seylere karsi korunmak icin almak zorunda oldugumuz enerjilerin adidir IBADET .

IBADET EDEN VE IBADET ETMEYEN , HER IKISI DE ALLAH KULUDUR VE GÖREVLERINI YERINE GETIRIYORLAR .

YARATILANIN GÖREVINI YERINE GETIREMEMESI MÜMKÜN DEGIL VE DÜSÜNÜLEMEZ !!!

Bir arkadasimiz ben anlatirken bu mevzulari , kendisini bir atari oyunundaki kahraman gibi algilamis :) ne tuhaftir ama yanlista anlamamis hani.

Isterseniz meseleye birde öyle bakalim .

Bir kac evre ( level ) lik bir oyun düsünelim , Oyundaki kahraman ise Insan.

Bu oyundaki kahraman birinci levelde yapmasi gereken seyler sunlar :

1. Icinde yasadigi hayat maratonunda hem önüne cikacak olan engelleri asmaya caliscak , hemde ayni zamanda o engellere karsi kendini savunmak ve o engelleri asmak icin gerekli enerjileri elde etmeye calisacaktir.

2. Bunlari niye yapacaktir ? hayatini ayni mücadelerle devam edecegi bir baska evrede yani 2 nci levele sürdürebilmesi icin.

Ne kadar enerji sagladi ise ruhuna , ikinci Levelde de okadar önüne gelen sartlara karsi direnci olacaktir.

3. Tüm bunlari programin yapicisi olanin belirledigi zaman zarfi icinde yapmasi gerekiyor.

Sayet birinci levelde gereken korunma lari , gereken enerjileri topliyamadi ise ikinci levelde karsisina cikacak olan olaylarda büyük sorunlar yasiyacaktir .

Karsisina cikacak o dev ates toplarina karsi korunmaya calismak, hele hele hic evvelden görmedigi tanimadigi o dev mahlukatlara karsi direnmek bi hayli güc olsa gerek :)

Ben önceden hatirliyorumda bu tip oyunlarda 2 nci levele saglam giremedi iseniz 3 ncü levele girmeniz cok uzun zamanlar aliyor :)

Defalarca ölüyor insan :)

Ve oyun sürekli gittikce zorlu evrelerle ( levellerle ) süregider :)

Tabi bu oyunun sonu da var :) hatirlarsaniz oyunun sonunda genel puan degerlendirmesi olur :) sergilediginiz performansa göre hesap yapilir :)

O hesaplara göre Isminiz iyilerin listesine alinir . BAKIN SIMDI GARIPSEDIM YA , canim kardeslerim benim.

O ALLAH ki , cok merhametlidir ,hepinizi korunanlardan taktir etmis olsun, amin.

Düsünün siz böyle bir oyunun kahraminisiniz.

Zamaninizi oyun icinde dehsetli manzaralari , cisimlerin enterasanliklarini , kisacasi vaktinizi bu tür seyleri incelemkle mi degerlendirirsiniz ?

Yoksa oyunun kurallarini mi yerine getirirmeye calisirsiniz ? Cünki söz konusu olan sizin Leveliniz pardon hayatiniz .

Simdi siz benim sadece herhangi bir oyundan bahsettigimi sanar , olayin yüzeyinde kalirsaniz , hayatinizla alakali alinmasi gereken yeni kararlara kapali kalacaksiniz elbette .

Bakin güzel insanlar,

Olayin mecaz seklini anliyamayanlar hayatlarini sadece eylence ile gecirip göcerler bu dünyadan .

Baskalarinin dedi ve kodusu ile zamanlarini gecistirmek , yerel ve tamamen birimsel düsünce ile olaylara bakmak , sonuclarina katlanmasi cok ama cok güc olacak ortamlar YARATABILIR .

Evrende kendi yerini , farkini , boyutunu MAHIYETINI bilmeye calisin korunmak istiyorsaniz.ANLATTIGIM OYUN UN ADI mario nun degil INSANIN KADERI .

Level 1 . DÜNYA

Level 2 . KABIR

Level 3 . KIYAMET ANI

Level 4 . MAHSER YERI

Level 5 . CEHENNEMIN ORTASINDAN GECEN SIRAT KÖPRÜSÜ ( bogaz köprüsü degil )

Level 6 . FINAL , YA CEHENNEM , YA ISTEDIGIN SEKILDE AT KOSTURABILECEGIN CENNET ORTAMLARI

( uzaktan baktim hic yok , yanina vardim bi cook )

( uzaktan baktim biii coook , yanina vardim hic yok )

EL CEVAP : INSAN

YOK TAN VAR EDILEN SEN , adi ISLAM olan bu sistemin icindesin istesende istemesende.Yok saysanda saymasanda.

Bu sistemin icindeki isaretleri anlamaya calisir , ibadet adi altindaki enerjileri diler alirsin , hem bu hayatta hem ölüm ötesi hayatta faydalarini görürsün.

Dilersen almazsin , hem bu hayatta , hem ölüm ötesi hayatta zararlarina PASA PASA katlanirsin.

Simdi bu mantiga göre sen korunanlardan olmak istiyorsan eger , acilen icinde yasadigin SISTEMI OKUMAYA baslayip ,gereken önlemleri almaya calisirsin . Olaki sana taktir edilmistir.

2 nci Level aslinda hic de uzak degil .

Ey güzel insan ,

Körlerin Fil i nasil tarif ettiklerini bilirmisin sen ?

Hani biri bacaginda tutar , agac bu ! der .

Hani biri fortumundan tutar , yilan bu ! der.

SEN BU KÖRLERDEN OLMA LÜTFEN

Sen sen ol denizin dalgalari ile bogusmaktan vazgec , zararin neresinden dönersen kardir .

Güzellikleri ancak derinlere dalmakla görürsün OKYANUSUN .

Seni koruyacak olan hersey o derinlerdedir . ( Derinlere dalma , kaybolursun ) diyen cahillerden olma.

Asil dalmassan dalgaboylari ile mücadelelerle ömür gecirirken bogulursun.

Elestirdigin hersey OKYANUS un dalgaboylaridir , dalgalarla bogusmak pek akil isi olmasa gerek.

KESKE ÖLEBILSEN , ÖLÜMDE YOK !!!

Günümüzün ( müslümanin ) anlayisi su :

- efendim simdi ölecegiz , kiyamet günü dirilmek üzre . Pardon nasil ???

Kiyamete kadar uyuyacagizmi yani , oh ne ala,bu halde nasil olsa milyarlarca sene sürecek zaman süreci.

Hep uyuyacagiz . E sonrasi ??

- ALLAH KERIM degilmi :)

YANILIYORSUN KARDESIM

Evet diri diri koyacaklar seni o dar mekana .

SISTEMDE DUYGULARA YER YOKTUR , FALANCA VEYA FILANCA MAZARET SAYILMAYACAK !!!

Tek basina canli ve suurlu olarak konulacaksin kabre !!! KURAN in hic bir yerinde öleceksin demiyor ,ölümü tadacaksin diyor !!!

Körler elbette farkli degerlendirirler !!!

Dili ALLAH ca olan KUR`AN i , adi ISLAM olan icinde yasadigimiz SISTEM i özünden yeniden arastirip idrak etmeye mecburuz , sayet korunmak istiyorsak.

Korunmak istemeyenlere elbette söyleyecek sözüm yok .

KUR `AN i sadece arapca görmek insani yanilgilara götürür . Su an dilleri arapca olan milletlerin hallerine bir bakin.

Birbirlerini yiyen kavimlere dönmüsler .YA DIGERLERI ???

Islami hala sadece anadan babadan kalma bilgilerle, cevre dedigi 300 veya 500 kisinin agzindan ( yerüzünde 7 milyar insan yasarken ) degerlendirmeye calisanlar,

icinde yasadigi sistemden haberi olmayanlar,

fen bilgileri en son hangi durumda, tip tünyasi en son ne durumda ,

uzay bilimi en son ne durumda, önümüzde bilgi caginda bizleri hangi sartlar bekliyor ?

EVINIZ YANARKEN , siz komunistsiniz , siz solcusunuz , siz ateistsiniz , siz alevisiniz , siz bilmem nesiniz

siz benim canimi kurtaramazsiniz diyebilirmisiniz ?

Yoksa , ne olursan ol deyip , kurtarin beni , kurtarin evladimi diye feryadlar mi edersiniz ?

O halde bilinki komple INSANLIK ates icinde hergün Günese bir adim yaklasiyor ,haberiniz yokmu ?

Nasil oluyorda bir yangin aninda insanlarda ayrim yapmiyorsunuzda , caniniz kurtulunca yine eskisi gibi ayriciliklara basvuruyorsunuz ?

Camileri adeta tapinak haline getirip , iclerinde istedikleri ticaretleri kuran ****** anlayislar,

Allah in evi deyip Allah i camilere hapsedenler ,pardon tanrilarini .

Göklerin egemenliklerini tanrilarina adamis , yeryüzünün egemenliklerini kendi ellerine alan , ****** insan,

Tanrisini bekleme salonunda tutan , sadece kiyamet gününde kendine karisma izni veren cahil insan,

tüm bu gerceklerin anlasilmamasi icin baslarina secilmis ( hoca, din adami sinifi ). Islamda din adami diye birsey varmi ?

Din LA ILAHE DERKEN , ILAHIYATCILIGI MESLEK EDINMIS cahil insan,

adam egemen pardon erkek egemen bir hayat felsefesi güdeyen topluluk,

kildigi namazin hikmetinden yoksun insan , yoksa yukaridaki nin gönlü hos olsun diyemi ?

Domuz eti küllüm haram , ama ickide kalite arayan iki yüzlü ,

mahallesinin kizina bakmamayi delikanli sayan , öteki mahallenin kizina bakinca capkinlik diyen cahil,

delikanlik veya adamlik kopleksiyle kendini tatmin etmeye calisan,

iki bölüm Kurtlar Vadisi izleyipte dün mütavazi , bugün kurt kesilen cahil ,

haftanin 6 günü kendinin Cuma gününü tanrisina hediye etmis cahil ,

Kabirde , hangi millettensin ? diye sorulmayacak ! - üst kimlik niye ?

6 kitada at kosturmak icin saltanat hayalleri ile kendine koza ören,sirf o hayal ve hirs ugruna diger milletleri alt sinif gören cahil.

RESULULLAH hangi milletdendi ??? O dahi böyle kimlik kompleksi tasimamisken,

üstünlügün sadece takva ile olacagini belirtirken sen ? - acaba sen mi diledin bu toplumda dünyaya gelmeyi ???

Kimin hangi toplumun evladi olmayi secme sansi vardi ???

3 aylar demis , senenin 9 ayini kendine secmis CÖMERT MÜSLÜMAN ,

ELBETTE ELESTIRILECEKSIN , CÜNKÜ MALZEME OLMUSSUN

YASANTINA BAK .ELESTIRDIGIN MILLETLERE BAK

BASKALARIN ARTIKLARI ILE AKBABALAR ILGILENIYOR HAYVANLAR ALEMINDE

AKBABALIKTAN NE ZAMAN INSAN BOYUTUNA YÖNELECEGIZ ???

EMIN OL SENIN KADAR BASKA MILLETLERDE MÜSLÜMAN

ISLAM DINI NI IDRAK ETMIS INSANLAR , INSANLARI SINIFLARA MERTEBELERE KATAGORILERE AYIRMAZLAR.

ANLAYISLARINIZI YENIDEN GÖZDEN GECIRMELISINIZ , VICDANDAN ELEYEREK.

HALINE BAKIPTA KIMIN MÜSLÜMAN OLMASINI BEKLIYORSUN ?

ELESTIRMELERE ACIK OLMALISIN .

1400 sene öncesinden bugününe isik tutmus, sana icinde yasadigin sistemi haber etmis bir Resulullah var bir de

inanci sektör haline getirmis ilahcilar pardon günümüz adami din adami ilahiyatcilar var.

Dinini hangisinden ögrenirsen sonuclarinida ona göre yasarsin ! tercih senin.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GÜNCEL BIR KONUYA ACIKLIK

O mübarek zat a gerek karikatür yollu , gerek mecaz yollu , gerekse aciktan camiur atmaya calisanlar sadece kendilerine camur atmis olurlar.

Ne Resulullah , nede camur attiklari adi Islam olan sistem bu kisilerin muhatabi olamazlar !!!

Gökyüzünde bir yildizin parlakligi hosuna gitmeyen insan elestiripte gökyüzünde tükürmesi gibi bir sey bu cahillerin yaptiklari.

Deneyen görecektir ki tükürdügü yüzüne serpilecektir.

Köpek denize pislik akitmakla deniz pislendimi sandin ?

Günese üfleyince günesin sönecegini mi sandin ?

Hz,Mevlana

Adi ( müslüman ) olan duygusal insanlari sogukkanliliga davet ediyor, provakalara kanmamalarini ümid ediyorum.

11 Eylülden bu yana arpa ucu kadar birsey degismemis oldugundan baska birsey ispat etmis olamazsiniz !!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ey iman edenler , iman ediniz . !!! uyarisi kimlere geldi dersiniz ?

Bu gün yeryüzünde yasayan ( adi müslüman ) topluluklardan cok daha iyi bir sekilde ibadetlerini yerine getiren

ashabi kirama gelmisti bilmiyorsaniz.

O ashab ki bire bir Allah Resulu Hz.Muhammed aleyhissalam ile görüsme sansina nail , o ashab ki bimedikleri konulari danisacak direk merci Resulullah

yanlarinda olmasina ragmen,

o ashabki ibadetlerini bugünkilerden cok cok fazla ve dogru yarine getirmelerine RAGMEN böyle bir uyari almislardir !!!

Iman etmis bir topluluga neden Allah - Ey iman edenler , iman ediniz ! uyarisini yapmistir ??? düsünün.

Onlarin imanlarindan bu denli sübhe edilmisken , sen iki takla bir bakla namazinla cennet e sahip olacagini mi saniyorsun ???

Yukaridaki saydigim cehaletler icinde imandan söz edilebilirmi ?

Ashab a gelen uyari nedendi sorusunun cevabini anlayislarini sorgulayan insanlara verecegim.

Halinden memnun olan zaten sormiyacaktir , ona cenneti mübarek olsun ne diyelim .

KURAN ALLAH DILI , ONA BESERI YAKLASIRSANIZ BESERI CIKARLARINIZA GÖRE DÜZENLERSINIZ !!!

ALLAH RESULÜNE ALLAH AHLAKI ILE AHLAKLANIN BUYURUYOR ! siz ne dersiniz ?

KURAN Insanliga hitab eder , herhangi bir devlete , herhangi bir kabileye , herhangi bir topluma ,herhangi bir millete özel gelmemistir.

ISLAM , icinde yasadigin dünya sartlarinin , dünyanin evrende ki boyutunun , her boyutun kendini icinde buldugu sartlarin ADIDIR .

Evrende ve kainatta ne var ise ve her bir birimin isleyis sisteminin genel adidir ISLAM .

Dolayesi ile evrende ve heryerde ne var ise ISLAM a tabidir ,kabul etselerde etmeselerde.

Islam topluluklari diye ayri bir toplum anlayisi ni rededer ISLAM .

ISLAM a göre her bir toplum IRK , RENK , CINSIYET ayirt etmeksizin ISLAM toplulugudur !!!

Siz , toplumlarin inanclarinin adina ister hiristiyan ister musevi ister budizm ister baska izm ler koyun , HEPSI ISLAM KAPSAMI ALANINDADIR !!!

Sadece bir takim gerceklerden habersiz olarak yasiyan bireylerin görüsleridir verdiginiz isimler.

ISLAM i anliyamamis ( adi müslüman ) topluluklarin fikirleri dahi sadece BIR GÖRÜS TEN IBARETTIR .

ISLAM INSANLARIN ICINDE YASADIGI SISTEMIN ADIDIR !!!

Inan veya inanma bu sistemin carkinin dislisisin !!!

Evrensel düsünmeden , yerel veya kisisel algi araclarimiza göre degerlendirmelerle sadece insanlari siniflara katagorilere bölebiliriz.

COK GEC OLMADAN , DÜSÜNCELERIMIZI UPDATE YAPMALIYIZ .

BEYINLERINIZI DÜNDEN KURTARIN .

DÜN DÜNDE KALDI CANCAZIM

ARTIK YENI SEYLER SÖYLEMEK LAZIM

CANCAZIM !

---------------------------------------------------------------

INSANLAR , BIRBIRLERININ BASKA VERSIONLARIDIR . KIMI ELESTIRIYORUZ ???

Saygilarimla

Okyanus01

Gönderi tarihi:

Ey iman edenler , iman ediniz . !!! uyarisi kimlere geldi dersiniz ?

Bu gün yeryüzünde yasayan ( adi müslüman ) topluluklardan cok daha iyi bir sekilde ibadetlerini yerine getiren

ashabi kirama gelmisti bilmiyorsaniz------------------------------------------alıntı okyanus

Sevgili okyanus

Önce bu güzel ve samimi duygularla yazılmış yazından dolayı size teşekkür ederim

Herşeyi bilen Allahtır bizler bildiğimiz kadar alimiz ve hepimizin eksikleri vardır

Bu bakımdan yazında gördüğüm bana göre bir iki eksik noktaya işaret edeceğim...

Umarım darılmazsın...

Sözkonusu ayete baktığın zaman ey iman edenler iman ediniz değildir...

Ey iman edenler Allaha, elçisine, elçisine indirdiği kitaba ve daha önce indirmiş olduğu kitaba iman edin.....

Nisa/136

Dikkat ederseniz imanedenlerin nelere iman edeceklerinin ayrıntıları verilmektedir

Yoksa iman edene tekrar iman edin ifadesi bir şüpheyi ifade eder ki bu olamaz...

Aslında bence iman neyi ifade ediyor bu tartışılmalıdır...

isterseniz onu da tartışırız..şimdilik bu kadarla yetineyim gerekirse devam ederiz...

selam

Gönderi tarihi:

merhaba arkadasim,

katkindan dolayi tesekkür ediyorum.

Kesinlikle herhangi bir gücenme ve ya darilma sözkonusu olamaz,bu yüzden rahat olabilirsin.

Fikirlere duygusal ve bireysel yaklasmak , hele hele Allah `in sistemi de sözkonusu olunca nefsimize yapabilecegimiz en büyük zulümlerdendir diye düsünüyorum.

Hakk i konusuyor isek HAK perspektivinden bakmaya calismaliyiz diye düsünüyorum.

Ey iman edenler , iman ediniz ! Nisa 136

Yapmis oldugum tahkikimin bir ek yazisini buraya sunuyorum.

Ezbere kabul edilegelen Dini yorumlarin , kisilerin arastirmadan kabul ettikleri fetvalarin adi ( müslüman ) topluluklarin cehaletleri arsi alayi astigini tekrar vurgulamak istiyorum.

Neyse konumuz olan Nisa Suresi ne dönelim . Acizhane yaptigim arastirmami cikarttigim yorumlari sizinle paylasmak istiyorum sadece . En dogrusunu Allah bilir.

Yazdiklarimdan ISLAM DINI , ve KUR `AN I KERIM I tenzih ederim.

saygilarimla.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Nisa Suresi 136

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ آمِنُواْ بِاللّهِ وَرَسُولِهِ وَالْكِتَابِ الَّذِي نَزَّلَ عَلَى رَسُولِهِ وَالْكِتَابِ الَّذِيَ أَنزَلَ مِن قَبْلُ وَمَن يَكْفُرْ بِاللّهِ وَمَلاَئِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ فَقَدْ ضَلَّ ضَلاَلاً بَعِيدًا

Meal : 136- Ey iman edenler ! Allah'a , Peygamberine , Peygamberine indirdiği Kitab'a , ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah'ı , meleklerini , kitaplarını , peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse sapıklığın en koyusuna düşmüş olur.

ELMALI HAMDI YAZIR

-------------------------------------------------------------------------------------------------

136 - Ey iman edenler, Allah'a, elçisine, elçisine indirdiği kitaba ve bundan önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, elçilerini ve ahiret gününü inkar ederse, şüphesiz uzak bir sapıklıkla sapıtmıştır.

ALI BULAC

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

136.

Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkar ederse derin bir sapıklığa düşmüş olur.

DIYANET ISLERI BASKANLIGI

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Siz bu tablodan nasil bir resim cikardiniz ?

Ben ne anladigimi anlatayim isterseniz size :

Simdi yukarida ki meallere dikkatlice bakilirsa ( Allah , Peygamber , indirdigi ) sözcükleri gözümüze batiyor.

Sanki Allah yukaridan yeryüzünde sectigi peygamberine kitap indiriyor . Bu manaya göre Allah in insanin ötesinde hatta yukarilarda biryerlerde olmasi

düsünülüyor , ki buda ötelerde biryerlerde hatta uzayda herhangi bir galaxide ikamet eden bir tanri anlayisina sapmaya kadar varir.

Günümüz de birtakim ufo anlayisli yukaridan yeryüzüne mesaj ve kitap geldigi , ve yukaridaki bir takim varliklarla irtibat kurduklari inancina sahip insanlarinda var oldugunu hatirlarsiniz .

Insan ogluna inzal olunan bilgilerin günümüze bu sekil nakil yapildigindan ,insanlarin bu tür inanc iceren yollara sapmalari beni hic sasirtmiyor dogrusu .

Oysa ayet söyle anlasilabilirdi :

1 . Ya eyyühelleziyne amenu - Ey iman edenler

Kimlere hitaben ? O ashab i Kiram a ki , onlarda tipki bugünün müslümanlari gibi

yukaridaki meallerdeki gibi iman etmisler.

Zaten cesit cesit putlara taparlardi , ötelerinde yukarilarda bir yerlerde kafalarindaki

edindikleri tanri inanclarina sahiplerdi önceden .

Ta ki Resulullah la tanisana kadar.

Resulullah in Allah ismi ile isaret ettigi bir varliga inanmak bu kadar kolay olmamis olsa

gerek ki , önceden inandiklari gibi yukarida bir tanri anlayisini

sürdürmekte idiler .

Hem Resulullahtan aldiklari teblig geregi ibadetlerini bu günki müslümanlardan daha dogru

ve daha güzel yaparlarken , böyle bir uyari ile teblig edildiler.

Bu uyari ta 1400 sene sonra ki ümmetlere hitab idi ayni zamanda .

Ey iman edenler uyarisi Resulullah in Allah Resulü olduguna iman etmis topluluga gelmistir .

2 . Aminu billahi , - ( b ) harfi ile isaret edilene !

Aminu Allah e demiyor , zaten Allah a inanmaktalar .

Aminu ilahe demiyor , aminu rabbukke demiyor , aminu Hu demiyor ,

NEDEN AMINU BILLAHI ???

Yukaridaki meallerde yazilanlar gibi Allah a denilmek isteseydi direkt olarak ( Allah `e )

( ilahe ) , ( rabbuke ) , ( hu ) sözcüklerini kullanabilirdi !!!

Ayrica Allah zaten Allah a iman etmis kisiye niye tekrar Allah `a iman et uyarisini

yapar?

Buradaki celiski ise ayette degil , ayeti eksik veya yanlis anlamakta ve dolayesi ile diger

tüm buna benzer ayetler dahi böyle yorumlanarak icinden cikilamaz hale gelir .

Burada anlatilmak istenen isin B sirri !!! bunu yazimin ilerliyen satirlarinda dilimin

döndügü kadar anlatacagim insallah.

3 . Ve Resulihi , bu günün müslüman topluluklarin yanildigi noktalardan biride Resulluk kavrami

malesef .

Kur `ani Kerimin hic bir yerinde ( peygamber ) diye bir sözcük gecmez .

Dilimiz türkceye farscadan karisan bu sözcük ile Resul arasinda ne fark var acaba ?

Kur `an yukarida ki gibi anlasildigi halde su sekil yorumlar cikmaktadir :

Hz. Muhammed Aleyhisselâm, sanki Sirius yıldızında oturmakta olan Tanrının ,

oradan tebliğ edilmek

üzere emirlerini gönderdiği Dünya üzerinde seçilmiş bir postaci gibi…

Azhab Hz Muhammed e hep Nebiyallah veya Ya Resulallah diye hitab ederdi .

Neden acaba ???

Neden kimse ona peygamber demedi ve neden Kur`an da hic bir yerde

peygamber kelimesi gecmedi ?

Birakin peygamber kelimesini de acaba peygamberin ( p ) si dahi varmi ?

Hz Muhammed e neden Nebi ve Resul denilmistir ?

Acaba Nübevvet ve Risalet anlami ifade eden bu iki kelimeyle ne anlatilmak isteniyordu?

Risâlet nedir, ne işlevi vardır, kişi ne yönüyle Rasûldür, nasıl Rasûl olunur, “risâlet” nasıl

açığa çıkar kişide, “risâlet” varlığını nereden alır; Ne yönüyle ve NASIL Hz. Muhammed

Aleyhisselâm “Allah Rasûlü” olmuştur?

Niye Meryem sûresi 54’te, Kitap veya sahife getirmediği halde, İsmail

Aleyhisselâm'ın hem Nebî hem de RASÛL oluşu ayrı ayrı vurgulanmaktadır;

yalnızca kitap getirene Rasûl denir, diyorlarsa ?

Bunlar farkedilmeden…..

Hz. Muhammed Aleyhisselâm'ın açıkladığı ve bize farkettirmeye çalıştığı “ALLAH Adıyla

işaret edilen” anlaşılmadan…

ALLAH Adıyla İşaret Edilen”in “VELΔ oluşunun, ne demek olduğu kavranmadan…

“Semâ” nın Kur’ân'da pek çok yerde “gök” anlamından ziyâde “BOYUT”

anlamına olarak kullanılmakta olduğunu değerlendirmeden…

“NÂZİL” olmanın, gökten dünya üzerine değil; birimin hakikatından bilincine

doğru olduğunu anlamadan…

Tüm bunları yaşamış ve sonucunda, ALLAH RASÛLÜ olarak tüm insanlara gereken

bildirimi yapıp, ebedi saadete ermeleri için yol gösteren bir ZÂT’a, nasıl PEYGAMBER

denilir, postacı ya da hoparlör olarak bakılır?

Yalnız bir köşeye çekilip, SİSTEMLİ bir şekilde DÜŞÜNMEYE başlayın!.

Milyarlarca GALAKSİYİ içinde barındıran bu evreni, bir NOKTA’dan halkeden; ve indinde

sayısız NOKTA’lar ve o NOKTA’ların her birinden sayısız evrenler yaratmış bulunan; ve

dahi, her an bu işlevi devam eden “ALLAH Adıyla İşaret Edilen”i; nasıl olur da Sirius

yıldızında oturan bir tanrı gibi düşünür ve onun yeryüzünde hoparlör-postacı arası bir

PEYGAMBERİ olabileceğini kabul edersiniz?

Ayette vurgulanmak istenen Billahi , varligin hakikatinde olan Allah a iman edilmesidir.

Nasil ? birseyler cagrisitiriyormu bu satir sizlerde ?

Aminu illahi , aminu hu , aminu allahe , aminu rabbuke demiyor ,ya ?

Aminu Billahi , varliginin hakikatini olusturan ve varliginda her an her dem

TASARRUF EDEN ALLAH a iman et dir bu ayetin manasi !!!

Yani Allah ötende uzaginda yukarilarda senin disinda degil , senin özünde her

hücrene hakim ve her an diledigini sende aciga cikaran. Aminu Billahi.

4. velkitebilleziy nezzele ala resulihi

burada kitab kelimesi original arapca kullanilmasi ama resulün peygamber diye anlatilmasi aciklamanin yetersizligine isarettir .

Kur `an da kitab ,türkcede bilgi anlamindadir .

Sayfalari ve cildi kagittan mamul bir kitaptan sözedilmiyor.

Bu kavramlarin iyice anlasilmamasi sebebi ile yetersiz aciklamalarin günümüz müslüman topluluklarini binbir parca guruplara böldügü kesindir .

Herkes kendi kapasitesi kadar degerlendirme yapmis , bilincini yapmis oldugu degerlendirmede sabitlemis ve kilitlemis .

Yukarida sundugum misalde de görüldügü gibi resmi cizildigi zaman nasil bir tablo ciktigini gördünüz .

Yukarida bir tanri , yeryüzündeki bir postacisina sürekli birseyler indirmis gibi bir tablo ile karsi karsiyasiniz , yapilan aciklamalara göre .

Günümüz Kur `an mealleri hemen hemen bu cercevede dir.

O eşsiz bilinç!…

O muhteşem hüviyet!…

O Hârikulâde devrimci kişilik!…

Sirius ya da BETA NOVA’daki TANRI’dan mı aldı PEYGAMBERLİĞİ?…

Yoksa…

“ALLAH Adıyla İşaret Edilen”in “RASÛL”Ü ve bunun yanısıra “NEBΔsi mi idi?

Gökteki tanrının fermanlarını ileten yeryüzündeki vâlisi-komutanı-postacısı-hoparlörü mü idi?

Yoksa…

İnsanlara, hakikatleri olan “ALLAH Adıyla İşaret Edilen”in, fark ettirilmesi ve gereğinin yaşatılması amacıyla, teklif edilen önerileri, kendi hakikatı olan Allah’tan gelen bir şekilde; bu boyuta elçilik-transfer ederek açığa çıkaran “RASÛL”ü mü?

İnsanların sonsuz azâptan korunup, sonsuz saadete ermelerini sağlayacak dünyevi bakış açısını ve uygulama biçimlerini teklif eden Allah “NEBΔsi mi?

Ciddî olarak düşünün bir; Tanrının Hz. Muhammed adlı Peygamberine mi inanıyorsunuz; “ALLAH Adıyla İşaret Edilen”in “Rasûl”ü ve “Nebî”si olan Muhammed Mustafa Aleyhisselâm'a mı?

Eğer, ikincisine inanıyorsanız… Birincisine inanmaktan hangi farklı yönleri var bu düşüncenizin, lafzından-sözcüklerinden başka? Bunları ayırın bakalım bir yana?

Eger siz “ billahi “ kelimesini sadece Allah diye anlarsaniz , „ nezzele „ kelimesini gökten yere indirmek diye anlarsaniz , „ resul „ veya „ nebi „ kelimesini peygamber „ ingilizcede messenger „ postaci anlaminda

anlarsaniz , ve böylece bu kesin böyledir diye bilincinizi kilitlerseniz ve yeni bilgilere kapali kalirsaniz…

Hep careyi kendinizin disinda ötelerde , gökyüzünde , yildizlarda ,hocalarda , seyhlerde , üfürükcülerde , ararsiniz .

Kendinizi yeryüzünün sahi sanarsiniz. Isinize geldigi kendiniz disindaki insanlara hükmetmeye calisirsiniz.

Halbuki aradiginiz hersey Billahi yani varliginin hakikatinde özündeki Allah ta var .

Bu yüzden Allah o toplumun tipki günümüzün müslümani gibi iman ettigini biliyor ve imanlarinin gecersiz oldugunu haber verip , ALLAH in ismi manalarinin olusturdugu hakikatlarindaki Allah a iman etmeleri gerektigi vurgulanmistir.

Ya Eyyühelleziyne Amenu, Aminu Billahi

Ey iman edenler , iman edin Billah a !!!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.