Gönderi tarihi: 21 Mart , 2009 16 yıl Yeniçağ yazarı, usta gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun ‘TRT YUTİ’ geliyor yazısı, TRT tarafından 18 gün sonra doğrulandı. Yapılan açıklamaya göre Ermenice yayın 3 ay içinde hizmete girecek... Hulki Cevizoğlu 3 Mart 2009’da kaleme aldığı yazısında şöyle diyordu: Sıkı durun açıklıyorum. Devletin televizyonu, batmakta olan AB’nin isteğiyle “Ermeni televizyonu” kurma kararı aldı!.. TRT’den aldığım bilgiye göre, bu kanal yıl sonunda yayına başlayacakmış. “Be Xêr Be” diyecektim. O, Kürtçe. “Hayırlı olsun”un Ermenicesini Google’da bulamadım. Nasıl olsa, yıl sonundaki ilk açılış yayınında AKP’den öğreniriz!.. Sıra Ermenice yayına geldi TRT, Kürtçeden sonra Ermenice de yayın yapılacağını açıkladı. Yeniçağ yazarı Hulki Cevizoğlu, 3 Mart’taki yazısında ‘TRT YUTİ’ başlığıyla yayının ipuçlarını vermişti Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Kürtçe yayının ardından yeni ’açılım’lara girdi. TRT tarafından Ermenice yayın yapacak bir radyo ile Farsça TV’nin hizmete girmesi planlanıyor. Ermenice ve Kürtçe radyo kanallarının çalışmalarını sürdüren TRT, bu kanalları 2-3 ay içinde açmayı hedefliyor. İsmi Başbakan açıklayacak Değişik dillerde televizyon kanalları üzerindeki hazırlıklar da devam ederken, ilk olarak Arapça TV izleyiciyle buluşacak. Orta Doğu ülkelerine seslenecek bu televizyon kanalının 3 ay içinde yayına girmesi düşünülüyor. Farsça televizyon kanalı projesi üzerinde de çalışılırken, bu kanalın hazırlıklarının bu yıl içinde tamamlanması ve gelecek yıl da faaliyetine başlaması TRT’nin hedefleri arasında yer alıyor. TRT tarafından, Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya’daki izleyiciye seslenen televizyon kanalının ismi de bugün düzenlenecek galayla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan, bakanlar ve üst düzey yöneticiler ile yabancı konukların da katılacağı galaya, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ev sahipliği yapacak. Cevizoğlu yazmıştı “TRT YUTİ” GELİYOR!.. Dağılmakta olan “Avrupa Birliği” (AB) istedi, “TRT Şeş” (TRT Kürt) kuruldu. Önemli bir “açılım” (!) yapıldı ve “değişime direnenlerin” (!) yüzüne bir tokat gibi indi. Tokatın sesi, ta Meclis’te yankılandı. DTP denen partinin Genel Başkanı Kürt “Ahmet Türk” , Kürtçe konuşma yaptı. Açılım devam etti!.. “Açılımlarımız” ve “değişimimiz” devam ediyor!..Şimdi de, yeni hayırlara vesile olması beklenen bir kanal daha geliyor. “TRT Yuti” (TRT 7). Ne olduğunu anlamadınız tabii. Sıkı durun açıklıyorum. Devletin televizyonu, batmakta olan AB’nin isteğiyle “Ermeni televizyonu” kurma kararı aldı!.. Kürtçe TV’den sonra Ermenice TV’miz olacak. Yukarıdaki adı ben koydum. “TRT Kürt” ya da “TRT Şeş” denen Kürtçe kanal, TRT’nin 6. kanalı. Ermenice yayın yapacak kanal da bunun ardından 7. kanalda yayın yapar herhalde. Araştırdım, Ermenice yedi “yuti” demekmiş. Kanalın adı belki de “TRT Hinı” (TRT 9) olur!.. TRT’den aldığım bilgiye göre, bu kanal yıl sonunda yayına başlayacakmış. “Be Xêr Be” diyecektim. O, Kürtçe. “Hayırlı olsun” un Ermenice’sini Google’da bulamadım. Nasıl olsa, yıl sonundaki ilk açılış yayınında AKP’den öğreniriz!.. (Yeniçağ - 3 Mart 2009) 20/03/2009 23:39 YENİÇAĞ
Gönderi tarihi: 21 Mart , 2009 16 yıl Vay be dünyanın en demokrat (!) ülkesi olduk beaa... Devlet eliyle etnik yayıncılık, bravo ve pess doğrusu...
Gönderi tarihi: 22 Mart , 2009 16 yıl Vay be dünyanın en demokrat (!) ülkesi olduk beaa...Devlet eliyle etnik yayıncılık, bravo ve pess doğrusu... Malesef önümüzü göremiyoruz.. Avrupa da avrupa vatandasligina gecmeyen vatandaslari dahi 60.yasinda olsa emeklisine az kalsada ülkesine geri dönecek olsada zorla dil kursuna gönderiliyor.. Birakin kanali, onlari disarda icerde dahi rahat birakmiyorlar... Sonra var mi Avrupada böyle kanal safsatasi.. Ermeniler uydudan yayin yaptilarda seyretmeyin diyen var mi.. malesef ülkemizde hersey birbirine karismis gidiyor.. Bu Akp gercekten acilim degil.. ülkeyi bohcaci kadinlar gibi hani ülkeme ziyarete geldigimde garip tutumlu garip giysili ve konusan ürkütücü kadinlar varya.. cocuklugumda hep korkmusumdur bunlardan.. Türkiye halkida bu korkuyu cekiyor... Evet onlar gibi bu bohcaci kadıncıklar gibi bu AKP tayfasi da dünyanin önüne sermisler ülkemizi ne yaptiklari ne konustuklari belli degil.. kafalarinda sadece ne kopaririz var.. Bunlarin Toprak Vatan Bayrak Ülke Devlet Insan Vatandas bilinci olduguna inanmiyorum... Bakin baskent e.. Gökcek´de onlarin resmi görüntüsü.. bir memur olacak cibiliyet bile yok... Malesef hepsi Bohcaci kadina benziyor. Dünyanin gerisinde kalmis bu sürü.. TRT yi tarikatlaştırirken Özel kanallarida yabancilastiriyor! Kisaca Ülkeyi pazarliyor..bu kadıncıklar
Gönderi tarihi: 22 Mart , 2009 16 yıl hepsi Bohcaci kadina benziyor. Efendi, süper bir benzetme... Pazarda satıyorlar ülkeyi desen, hafif kalır. İşportaya düşürdüler desen, yine yetmez. Bohçada pazarlama tam uymuş! Bu ampül kaçak elektrikle yanıyor, kaçak! Çok elektrik yakıp az ışık verdiği gibi, kullandığı elektrik de kaçak! Bu ampülü değiştirmek gerek. Başampülcü de İstanbul ile Ankara'da ampül bir patlarsa diye telaşa düştü, hırçınlığı, ağzını bozması hep ondan...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.