Gönderi tarihi: 20 Mart , 2009 16 yıl Biliyorum bu baslik daha evvel tartisildi. Fakat benim oncelikle bilmedigim sey, Ermenilerin Turk Hukumetinden, bu konu dolayisiyle para alabilmeleri.... Bana supriz gelen ispat budur: Amerikada, her Nisan 15 tarihinde, vatandaslar onceki senedeki gelirlerini hukumete bildirir ve vergilerini oderler. Bu vergi 1) Federal Hukumetine odenir 2) Ayrica bir de yasadiklari eyalet Hukumetine odenir. Ben 2008 yili vergisini odemek icin yaptigim hazirlamada, Kalifornia Hukumetinin sorularindan birine cevap vermem gerekti: "Ottoman Turkish Empire Settlements Payments" gelirin oldumu? diye bir soru var. Bu sorunun olmasi beni supriz etti. Turk Hukumetinin Ermenilere hemen hemen 100 yil sonra para vermesi, neyi kabul ettiklerini gosteriyor? Kaliforniaki Ermeni toplum nufusun Amerikada en fazla oldugundan dolayi, Kalifornia Hukumeti bu soruyu vergi sorularina eklemeyi herkes icin gerek bilmis... Enteresan. Niye Turk Hukumeti para odemis?
Gönderi tarihi: 29 Mart , 2009 16 yıl Ermenilere soykırım vergisi ABD'de Maliye Kuruluşu IRS, New York Life Sigorta şirketi'nin Ermenilerle ödediği soykırım tazminatının vergisini istiyor. Razi CANİKLİGİL / NEW YORK ( Hürriyet-USA ) ABD`de 2004 yılında bir mahkemenin New York Life Insurance adlı sigorta şirketinin, sözde Ermeni soykırımında öldüğü iddia edilen Ermeniler`in mirasçıları için toplam 20 milyon dolar ödemesini onaylaması sonrası, Amerikan Maliye Kuruluşu IRS, Kaliforniya'da vergi formlarına "Osmanlı Türk İmparatorluğu Ödeme Onayı'ndan para aldınız mı?" şeklinde soru ilave etti. IRS, sigorta şirketinden para alanlardan, durumu vergi formlarında beyan etmelerini isteyerek, bu paranın vergisini istedi. Los Angeles`ta görülen davanın sonunda, mahkeme masraflarından geriye kalan tutarın 11 milyon doları mirasçılara dağıtılmıştı. Toplam miktardan 3 milyon doların ise Ermeni yardım kuruluşlarına verilmesi kararlaştırılmıştı. New York Life Insurance şirketi, Osmanlı İmparatorluğu zamanında Ermeniler`e 2 bin 400 poliçe satmış, Ermeniler ise şirket aleyhine dava açıp sözde soykırım döneminde ölen poliçe sahibi yakınları adına tazminat isteğinde bulunmuştu. Niye Turk Hukumeti para odemis? Bu haberden anlaşılacağı üzere, bu ödemeleri yapan Türk Hükümeti değil, sözkonusu sigorta şirketidir.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.