Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

MÜSLÜMAN ATEİSTLER... (İrak'ta cami bombalanıyor, Batı sömürüyor ve fakirleşmeye karşı ayağa kalmıyorlar... ve "BİR KARİKATÜR!"...)

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

.

Arap Dünyası ve Karikatürize Batı!

Danimarka'da patlayan karikatür olayı önce kendi içinde yoğunlaştı, yoğunlaştı; patlamayla tüm İslam dünyasını etkisi altına aldı.

Olayın boyutları çizginin dışına çıkıyor, hatta aşıyor...

Önce Batı'nın tutumunu sütuna yatıralım... Özellikle 11 Eylül olayından sonra hemen hemen tüm Batı'da terörle İslamı birleştiren toptancı bir yaklaşım içine girildi. Öyle ki Ortadoğu kökenli herkes potansiyel terörist muamelesi gördü.

Bir dinle terörü yan yana getirmek, akıl kârı değil. Her şeyden önce o dinin samimi inananlarını karşınıza almak demek. Bu rakam 1.5 milyarın üzerindeyse olayın boyutu elbette daha da büyür. Burada iki unsur dikkati çekiyor:

1-___ Batı, İslamla terörü ayırmakta özen göstermedi.

2-___ Doğu, İslamla terörün birbirinden ayrılması için gerekli çabayı harcamadı.

Hâlâ bu sancıyı çekiyoruz...

Bunun sonucunda peygamberi de terör çizgisine dahil edip çıktılar. Hani insanın şunu diyesi geliyor:

Terörist ilan etmedikleri bir Hz. Muhammet kalmıştı!

Gelelim Arap dünyasına... Burada da şöyle bir sözcük oyunu yapsak yeridir:

Arap dünyası eşittir dün yası! 21. yüzyılı yakalamakta zorlanan Arap ve İslam dünyasının insanları, Irak'ta ABD cami bombalayınca ayağa kalkmıyor... Ülkeyi yönetenler Batı'yla işbirliği yapıp kaynakları dışarı aktarınca ayağa kalkmıyor... Devletin geliri artarken toplumun fakirleşmesi karşısında ayağa kalkmıyor...

Ne zaman ayağa kalkıyor?

Danimarka'da karikatürler yayımlanınca...

Bu karikatürler yayımlandıktan ne kadar sonra ayağa kalkıyor? 2-3 ay sonra!

Üstelik de birden ayağa kalkıyor. Farklı ülkelerden art arda ''Batı'ya isyan'' eylemlerinin haberleri geliyor.

Bu durumda insanın aklına iki soru geliyor:

1-___ Bu eylemler için bir yerden düğmeye mi basıldı?

2-___ Eylemler bir planın parçası ya da ön provası mı?

Her iki soruya da evet yanıtı ağırlık kazanıyor.

Biraz daha açmak gerekirse gelinen nokta medeniyetler çatışmasının provası mı?

Hangi coğrafyadan, hangi konuda, hangi yoğunlukta tepki gelecek, sorusuna yanıt mı aranıyor?

Örneğin Şam'da insanları galeyana getiren şu mesaj olmuştu:

-___ Danimarka'da Kuran yakmışlar!

Biz bu tür provokasyonları tanıyoruz!

Büyük gerginliğin bir karikatürler serisi sonrasında çıkması da işin karikatürize yanı!

Televizyon yayınlarının sınır tanımadığı çağımızda pek çok İslam ülkesinde resim yasak! Yaşam biçimi de ülkelere göre değişiyor. Türkiye, Anadolu tipi bir Müslümanlığı yıllar içinde damıtıp yaşama geçirdi. Balkanlar'da daha farklı bir Müslümanlık var. Bosna savaşında şu tanımı bile duymuştum:

-___ Biz Müslüman ateistleriz!

Onlar kimliklerini tanımlamak için Müslümanız diyorlardı ama, ateist olduklarını da saklamıyorlardı.

Karikatürle başlayıp olağanüstü ciddileşen tartışma, iki gezegenin birbirine çarpması kadar etkin sonuçlar doğurabilir! Bir kez daha ortaya çıktı ki; mizah, çok ciddi bir iştir!

-

Sevgiyle kalın...

Gönderi tarihi:

Bu konu bana Neyzen'i hatırlatıyor. Şiir biraz müstehcen ama konuya tamamen uyuyor. Şiiri müstehcen olduğu için buraya yazmıyorum. Aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz...

-http://www.antoloji.com/siir/siir/siir_SQL...17729&order=oto-

Gönderi tarihi:

tesbitleriniz çok güzel ama merak etmemek elde değil, müslüman toplumu bilinçli olsaydı ve kendisine yapılan hakaret ve zulümlere en başında ciddi tepkiler verseydi ne kadar desteklerdiniz? sanırım buna benzer bi eleştiri yazısı daha yazardınız.

şiire gelince gerçekten çok seviyesiz. bu nedenle yazılarınızı bundan sonra ciddiye almama kararı aldım. madem bilinçli hareket etmeliyiz. kendi adıma sizi protesto ederek başlıyorum.

Gönderi tarihi:

tesbitleriniz çok güzel ama merak etmemek elde değil, müslüman toplumu bilinçli olsaydı ve kendisine yapılan hakaret ve zulümlere en başında ciddi tepkiler verseydi ne kadar desteklerdiniz? sanırım buna benzer bi eleştiri yazısı daha yazardınız.

şiire gelince gerçekten çok seviyesiz. bu nedenle yazılarınızı bundan sonra ciddiye almama kararı aldım. madem bilinçli hareket etmeliyiz. kendi adıma sizi protesto ederek başlıyorum.

Sevgili su damlası.

Tepkinizi anlamamak mümkün değil. Ancak bugün yazılı ve görsel basında buna benzer benzetmelerle sık sık karşılaşmak mümkün. Örneğin bugün Hürriyet gazetesinde sayın Emin ÇÖLAŞAN'ın yazısı da benzer nitelikteydi. Sayın ÇÖLAŞAN 09.02.2006 tarihli 'Biz bunu niye yedik!!!' yazısında aynen;

Biz bunu niye yedik!!!

BİLİNEN fıkradır. Çiftlik sahibi kahyasıyla birlikte yolda yürürken, sağda solda hayvanların dışkılarını görüyor.

Bunlardan bir avuç alıp kahyaya "Ye şunları, sana l00 altın vereceğim" diyor. Fakir adam bunları yiyip 100 altını alıyor.

Patron pişman! Altınlar gitti. Birazdan kahyaya dönüp "Şimdi bir avuç pisliği ben yesem l00 altını geri verir misin?" diye soruyor. Kabul! O da yiyor ve altınlarını alıyor.

Birazdan patronun jetonu düşüyor: "Ulan oğlum, az önce benim 100 altınım vardı, şimdi yine var. Senin hiçbir şeyin yoktu, yine yok. O halde biz ne halt etmeye bu pislikleri yedik?"

Sevgiyle kalın...

Gönderi tarihi:

Genel olarak doğru bir yaklaşım bence. Hatta islam aleminin bu bilinçsizliğine bir örnek de ben vereyim.

Filistin deki son seçimin galibini beğenmeyen israil ve amerika , filistine olağan mali yardımlarını durdurma kararı aldı. Böylece filistin devlet dairelerineki bilmemkaç bin memur maaş alamama kırizi ile karşı karşıya.

Aşırı lüks saraylarına som altın kılozetlerindeki arap şeyhler ise lafa geldimi filistin havarisi kesiliyor.

Gönderi tarihi:

Genel olarak doğru bir yaklaşım bence. Hatta islam aleminin bu bilinçsizliğine bir örnek de ben vereyim.

Filistin deki son seçimin galibini beğenmeyen israil ve amerika , filistine olağan mali yardımlarını durdurma kararı aldı. Böylece filistin devlet dairelerineki bilmemkaç bin memur maaş alamama kırizi ile karşı karşıya.

Aşırı lüks saraylarına som altın kılozetlerindeki arap şeyhler ise lafa geldimi filistin havarisi kesiliyor.

Katkılarınız için teşekkürler sayın İDRAK...

Durum maalesef bahsettiğiniz gibi...

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

.

Arap Dünyası ve Karikatürize Batı!

Danimarka'da patlayan karikatür olayı önce kendi içinde yoğunlaştı, yoğunlaştı; patlamayla tüm İslam dünyasını etkisi altına aldı.

Olayın boyutları çizginin dışına çıkıyor, hatta aşıyor...

.

.

.

Onlar kimliklerini tanımlamak için Müslümanız diyorlardı ama, ateist olduklarını da saklamıyorlardı.

Karikatürle başlayıp olağanüstü ciddileşen tartışma, iki gezegenin birbirine çarpması kadar etkin sonuçlar doğurabilir! Bir kez daha ortaya çıktı ki; mizah, çok ciddi bir iştir!

-

Sevgiyle kalın...

ben tam bilmem ancak ataist=yaratIcIya inanmayan deyilmidir :excl::excl: ??? burada ben kavram karmasasI görüyorum bir insan müslüman oldugunu söylüyor birde ekliyor "Biz Müslüman ateistleriz" :sweatingbullets::sweatingbullets::sweatingbullets: ihtimali varmI sizce?????

Misafir Zıplayan Dana
Gönderi tarihi:

Neden bu kadar uzağa gidiyorsunuz ve bunu ille de İSLAM ya da ARAPLIKLA açıklamaya çalışıyorsunuz?

Ben size bir örnek vereyim:Herkes Irak'taki Ebu-Garip'teki görüntüleri izledi ve Amerika ve İngiltere'ye küfürlerini saydı.

Çok değil,daha iki-yıl önce aynı olaylar Türkiye'de görüntülendi.Onlarca insan dövüldü ve bu dövülmeler sonucunda öldü.Ankara,Sağmacılar,Diyarbakır Cezaevlerini hatırlayın ya da işkencevleri mi demeliydim?Bu olaylara seyirci kalanların neden Irak'taki olaylara üzüldüğünü anlamak mümkün değil?Daha kendi insanlarına üzülemeyen birinin nasıl olurda diğer insanlar için üzüldüğüne inanayım ki?

Sebep basit:Burada başkaldırmaya, tabiri maruz görün, YEMİYOR MAÇANIZ...

Çoğunuz "OH OLSUN HAİNLERE,KOMÜNİSTLER,SOLCULARA" dediniz ve şimdi çıkıp Amerika'yı yuhluyorsunuz...Ne kadar kolaymış kahraman olmak değil mi?

Şaşırdı hatta bazılarınız,"bir insan bir insana bunu nasıl yapar?" diye;ama kendi ülkende aynısı olunca ses çıkaramadınız ve bir de sevindiniz,ve hatta alkış tuttunuz.Hala kendinize insan,Amerikalılara ise türlü lakap takıyorsunuz ve lanetliyorsunuz?Sadece kendinizi kandırırsınız siz,"VİCDAN" her olayda ve her durumda aynı tepkiyi veriyorsa o "VİCDAN"dır yoksa kokuşmuş bir leşten başka birşey değilidir.

Saddam,Irak'ta binlerce kişiyi gömdü toplu mezarlara,hepiniz üzüldünüz ama daha üç gün önce kendi ülkenizde toplu mezar bulundu,ve kimse şaşırmadı.Herkes biliyordu bunu,bunun gibi onlarcasını hatta...ama ses çıkarmak yok nedense?Onlar "terörist,hain,solcu,komünist,pkklı,kürt ve bizden değildi" , o zaman ölsündü ve gömülürse de gömülsündü...

"Bir toplum ahlakı yozlaştırılarak değil,VİCDAN'ı kokuştularak yokedilir" diyen SARTRE amcama aynen katılıyorum,ve bence biz artık kokuştuk.Kendimizi yok etmenin zamanı geldi.

Gönderi tarihi:
:D:D ben sunu okudum ingiliz sömürge bakanI lord gürzon galiba ismini yanlIs hatIrlIyor olabilirim neyse ney sadet diyorki zat bu" müslümanlarIn elinden ya bu KURAN-I KERiM-i almalIyIz yada onlarI KURAN dan sogutmaLIyIz "artIk biraz tarih bilgisi olan ingiliz siyasetini bilen gerisini getirir......... :D:D:D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.