Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

7513907.jpg

9 Mart 2009

Ankara'da geçen hafta sonu otoyol kenarında başlarından tek kurşunla öldürülmüş halde bulunan Okkalı ailesinin öldürülen kızı Şeyma Okkalı'nın, geçen yıl karşısında şiir okuduğu İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmut Duyar ile birlikte dinleyen herkesi gözyaşına boğduğu ortaya çıktı.

ŞEYMA OKUDUĞU ŞİİRLE BAKANI BÖYLE AĞLATMIŞTI

Yenimahalle Belediyesi'nce her yıl düzenlenen ve büyük ilgi gören Çanakkale Şiiri'ni en iyi okuma yarışmasında, geçtiğimiz yıl ilköğretim ikinci kademe grubunda Yenimahalle birincisi olan öğrencinin, geçtiğimiz hafta sonu başlarından tek kurşunla öldürülmüş halde Batıkent yakınlarındaki bir arazide ölü bulunanlardan Şeyma Okkalı olduğu ortaya çıktı.

Şeyma Okkalı, yarışmada birinci geldiği geçen yıl, Öğretmen Kubilay İlköğretim Okulu'nda son sınıf öğrencisi idi. Şeyma yarışma sonrasında da, Ankara'nın gözde bölgesi Çayyolu'nda gerçekleşen bir resmi törende Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale şiirini okumuş ve o programda da büyük alkış almıştı.

Bir zamanlar Ankara'yı ağlatan Şeyma'ya, şimdi arkadaşları ve tüm Ankara facebook'ta anısına açılan grup ile ağlıyor.

YAŞAR SÖKMENSÜER'İN ŞEYMA'NIN VİDEOSUNU ORTAYA ÇIKARAN YAZISI

“VURULUP tertemiz alnından uzanmış yatıyor…”

Geçen yıl, Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin düzenlediği şiir yarışmasında, bu dizeleri okuyarak birinci oldu.

Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” seslenişinin en vurucu dizesini kürsüde seslendirirken, 15 yaşındaydı.

Mukaddes Şeyma Okkalı.

Şiir birincisi olduğu yıl, Haziran ayında, babasını vurdular. Öldü…

Sonra, Yılbaşı’nda 19 yaşındaki akrabasını kaybetti.

Hani, Ankara’da 6 gençle birlikte doğalgazdan zehirlenen Ceren Okkalı’yı…

* * *

O acılarla bir yıl daha yaşadı, çocuk ömründe.

Geçen hafta o da yaşama veda etti.

Batıkent’te, vurulup tek kurşunla, tertemiz alnından…

Kırk bir yaşındaki annesi, 10 yaşındaki erkek kardeşiyle birlikte.

* * *

Annesi, Şeyma ve oğullarının geleceği için servis plakası almak istemiş.

Akrabası, “Ben size yardım ederim” demiş bindirmiş arabasına.

Otoyolun ıssız bir yerine götürmüş onları.

Ve 190 bin TL için çekmiş tabancasını.

Annesine, kardeşine, Şeyma'ya birer kurşun…

Şeyma koşmuş ama 20 metre kaçabilmiş, kurşundan.

Birkaç saat sonra Şeyma’nın ağabeyini de öldürmüş aynı katil.

* * *

Bir aile yok artık.

Adli kayıtlardan geriye kalan hikayeleri ise, birkaç satır.

Baba ve oğul Ankaragüçlü’ymüş.

Şeyma öldürüldükten birkaç dakika sonra cep telefonu çalmış.

Açılmamış…

Ve bir cep mesajı kalmış telefonunda:

"Şeyma neden cevap vermiyorsun? Bir sorun mu var? Beni korkutma…"

On yaşındaki Yusuf derseniz, bir hikayesi bile yok henüz.

* * *

İsmet Özel der ya:

”Otların sarardığı yerlerde güneş

Kurşunun değdiği tende heves kalmıştır…”

Bilmiyordum, yeni öğrendim:

Şeyma’nın anlamı, tendeki, bedendeki iz, işaret demekmiş.

Gönderi tarihi:

Peki bu akraba tutuklandimi ? Ne berbat bir insanmis bu boyle ? Para icin kendi ailesindeki kisiler oldurmesi hele cocuklari ?

Umarim cezasi buyuk olur....

Okkali ailesininde basi sag olsun :clover:

Gönderi tarihi:
  • Yazar
Peki bu akraba tutuklandimi ? Ne berbat bir insanmis bu boyle ? Para icin kendi ailesindeki kisiler oldurmesi hele cocuklari ?

Umarim cezasi buyuk olur....

Okkali ailesininde basi sag olsun :clover:

Her ülkede münferit olaylar olurda.. fakat ülkemizde son yillarda tirmanisa gecen olaylari baktigimizda bunun ötesi hatda ekonomik bunalimida asmis zeka geriliginide asmis.. toplumuzun belli bölümü cildirmis veya o duruma getirilmis.. nasil getirilmis bunu uzmanlar cözebilir mi durum o kadar vahim ve ciddi?

Gönderi tarihi:
Her ülkede münferit olaylar olurda.. fakat ülkemizde son yillarda tirmanisa gecen olaylari baktigimizda bunun ötesi hatda ekonomik bunalimida asmis zeka geriliginide asmis.. toplumuzun belli bölümü cildirmis veya o duruma getirilmis.. nasil getirilmis bunu uzmanlar cözebilir mi durum o kadar vahim ve ciddi?

Ciddinin de ötesinde diye düşünüyorum ben sayın Efendi Türkler.. gün gecmiyor ki buna benzer haberler' le karşı karşı ya kalmayalım

ve

Adli kayıtlardan geriye kalan hikayeleri ise, birkaç satır.

her yitirilmiş bir ömrün olmasın..

Suclular bulunuyor yada bulunmuyor

Dosyalar kapanıyor

Bir diğer gün bir başkası acılıyor... belki birkac saat sonra bile..

Yine gazetelerimiz de yer alıyor.. okuyoruz

Alışılmış bir durum, alıştırılıyoruz... her ne kadar acı olsa dahi normal karşılamaya başlıyoruz

Normal olmayan eğer ki, buna benzer bir olay ile karşı karşı ya bir gün olsa dahi gelmez isek

Ne acı değil mi

Ama malesef bir gercek

ve bizler bu dünya da bu şartlar altında, herşeyi göre göre...ki oncasından haberimiz dahi olmadan...yine de sadece seyirci kalıyor izliyoruz.

Saygılar

Gönderi tarihi:
  • Yazar
Ciddinin de ötesinde diye düşünüyorum ben sayın Efendi Türkler.. gün gecmiyor ki buna benzer haberler' le karşı karşı ya kalmayalım

Sayin Birce bugün basinda cikan haber.. haberi güncelleyen basın ve savcı, buyrun!

090320091029061415081_2.jpg

Çelik neden öldürülmedi?

Ergenekon savcısını şüphelendiren durum!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.