Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 16 yıl Tunceli’de tüm eleştirilere karşın valiliğin beyaz eşya ve mobilya yardımları sürüyor. Derman ve Yeter Balca: AKP’ye oy vermeyeceğimizi söyleyince ihtiyacımız olduğu halde yardım alamadık TUNCELİ Valiliği’nin parasını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan karşılayıp dağıttığı beyaz eşya ve mobilya yardımları hız kesmeden sürüyor. Merkez Aktuluk Köyü’ndeki dağıtımı sırasında kamyonetlerin önüne kesen Derman Balca ile Yeter Balca, araçları taşlayıp, kendilerine yardım verilmemesine tepki gösterdi. Derman Balca, “AKP’ye oy vermeyeceğimi söylediğim için bana yardım yapmadılar. Bana, ‘sen o partiye oy vermiyorsun. Biz de sana yardım vermiyoruz’ dediler” iddiasında bulundu. Tunceli Valiliği’nin ‘Her eve bir beyaz eşya’ kampanyası çerçevesinde beyaz eşya ve mobil yardımları, tartışmalara rağmen tüm hızıyla sürüyor. Tunceli merkeze 5 kilometre mesafede bulunan Aktuluk Köyü Meytan Mezrası’nda kanepe yardımı dağıtan valilik görevlileri, Köy muhtarı Hüseyin Tülek ile dağıtım ekibi bugün köylü kadınların sert tepkisiyle karşılaştı. Mezrada bazı ailelere kanepe verdikten sonra ayrılan kamyonetin geçiş yoluna taş dizen ve aracı taşlayan Derman Balca, “Neden haksızlık yapıyorsunuz. Bizim de yardıma ihtiyacımız var, yardımları zenginlere veriyorsunuz" diye tepki gösterdi. Ancak Balca’nın tepkisine karşın ekipler durmayarak mezradan ayrıldı. Dağıtımın ekibini ayrılmasından sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Derman Balca, kendisinin AKP’ye oy vermeyeceğini söylemesi üzerine yardım verilmediğini öne sürdü. Balca, şöyle konuştu: “Ben dulum ve 5 çocuğum var, bir çocuğum da üniversitede okuyor. Benim bu çocuklara bakacak gücüm yok. Yardım yapılan evlere bakın hepsi zengin. Benim evim ise yıkık durumda buluyor. Valiliğie gidip dilekçe ile başvurdum. AKP’ye oy vermeyeceğimi söylediğim için bana yardım yapmadılar. Bana, ‘sen o partiye oy vermiyorsun. Biz de sana yardım vermiyoruz’ dediler. Bu mantığı kabul kesinlikle kabul etmiyorum. Oy vermiyorsanız, yardım vermiyoruz demeleri çok yanlış. Bu insanlar arasında ayrımcılıktır. Ne eşya versinler, ne de oy istesinler. Biz oyumuzu hakkımıza veririz.” Yardımların zenginlere verildiğini öne süren Yeter Balca, kendisinin televizyon, buzdolabı ve fırına ihtiyacı olduğunu söyledi. Durumunu kötü olduğunu ve eşyası bulunmadığını belirten Yeter Balca, “Muhtardan gelip evime bakmasını istedim ama gelmedi. Bu yardımlar kesinlikle oy için yapılıyor. Bana da ‘sen o partiye oy vermiyorsun, biz de sana eşya vermiyoruz’ dediler. Ben de bu durum karşısında berşey diyemedim” dedi. (dha)
Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2009 16 yıl Tunceli’de tüm eleştirilere karşın valiliğin beyaz eşya ve mobilya yardımları sürüyor. Derman ve Yeter Balca: AKP’ye oy vermeyeceğimizi söyleyince ihtiyacımız olduğu halde yardım alamadık Bana göre sn Derman ve Yeter Balca taktiksel acidan yanlis davranmislar. Keske yadimi alsalardi da sandik basinda oylarini AKP'ye vermeselerdi daha dogru olurdu. Aynen zügürt Aga filmindeki köylülerin tutumu gibi. Hatirlarsaniz o filmde tüm köylü agaya oy verdik demelerine ragmen sandiktan sadece bir oy cikmisti. Keske bizim sevcmenlerimizin tümü zügürt aga filmindeki köylüler kadar akilli davranabilse.
Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 16 yıl Bana göre sn Derman ve Yeter Balca taktiksel acidan yanlis davranmislar. Keske yadimi alsalardi da sandik basinda oylarini AKP'ye vermeselerdi daha dogru olurdu. Aynen zügürt Aga filmindeki köylülerin tutumu gibi. Hatirlarsaniz o filmde tüm köylü agaya oy verdik demelerine ragmen sandiktan sadece bir oy cikmisti. Keske bizim sevcmenlerimizin tümü zügürt aga filmindeki köylüler kadar akilli davranabilse. Önerdiğiniz şey, dürüstük dışı, sinsice bir davranış. Hani takiyyecilikten şikayet ederdiniz ya ondan dikkatimi çekti
Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 16 yıl Önerdiğiniz şey, dürüstük dışı, sinsice bir davranış. Hani takiyyecilikten şikayet ederdiniz ya ondan dikkatimi çekti Neden önerim sinsice olsunki? Ancak böyle bu sahtekar politikacilara rüsvetle secim kazanilamayacagini gösterebiliriz. 195 lerden beri her secimde benzeri olaylar yasiyoruz. Kimisi kömür dagitti zamaninda, seker dagitti, devletin topraklarini yagmalatti, izinsiz gece kondu yaptirdi falan filan. Bunlari önlemenin tek yolu bana göre veriklerini alip sonrada genede oyu onlara vermemek. Dolayisiyla bu sahtekar siyasiler rüsvet vermekten vazgececekler. Bu benim önerim ve size göre sinsice ve yanlis. Siz neden bir öneri getirmiyorsunuz bu yanlisi nasil düzeltiriz diye? Herhalde memnunsunuz gidisattan. Düzen partilerinin tümü bu sahtekarligi her dönem yapmislardir. Yani istisnasiz tüm düzen partileri. Böyle gitmesini isteyenleri cok iyi anliyorum. Onlarin davranisi dürüstlük oluyor, sinsice olmuyor, ama benim önerim tam tersi oluyor. Cok düsündürücü bir durus dogrusu. Evet sizin önerinizi alalim lütfen, tabii varsa.
Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 16 yıl Öncelikle şu ayırımı yapalım; Kömür, makarna, beyaz eşya dağıtmakla, gecekondu izni vaadi falan farklı şeyler. Nedir bunların farkı ? Birisi seçim sonucu beklenmeden verilen şeyler, yani, ‘bunu sana veriyorum, artık oyunu bana verirsin’ şeklinde insanın vicdanını zorlayan bir yöntem. Bunu başlatan Refah partisi idi. İkincisi ise, yani gecekondu imar affı vaadi, adı üstünde vaad…Yani, vaad edilen şey seçim sonucuna göre verilecek. Eğer, ordan oy çıkmaz ise izin verilmeyecek. Birleştikleri nokta ise, ikisinin de kanuna aykırı olması ve insanların çaresizliğinin siyaset için kullanılması… Birincisi için sizin öneriniz Züğürt ağa örneği. Yani, köylülerin Ağalarının kendilerine gösterdikleri partiye oy vermeyip, diğer partinin vaadine kanarak o partiye oy vermeleri…Bu hiç de dürüst bir davramış değil. Oysa, buradaki durum farklı. Bu seçimde, o insanlara başka bir partiden bu türden bir yardım yada vaad yapan yok. Dolayısıyla, olay Züğürt ağa filmindeki gibi değil. Benim itirazım bu noktada idi. Yoksa, söylediğiniz şey mübah olur. Ancak, bizim insanımız saftır, merttir. Kendilerine yapılan iyiliğe karşılık verdikleri sözleri tutarlar. Onlara bunun mübah olduğunu anlatmak da zor. Keşke yapabilseler. İkincisinde ise, böyle bir öneri uygulanamaz. Çünkü, neticede oy vermezlerse, gecekonduları yıkılır.
Gönderi tarihi: 1 Mart , 2009 16 yıl Ancak, bizim insanımız saftır, merttir. Kendilerine yapılan iyiliğe karşılık verdikleri sözleri tutarlar. Bizim insanimiz ne saf ne de mert siyaset konusunda, böyle söyleyenler genelde siyasilerdir, onlarda oy toplamak icin yaparlar. Ben inanmiyorum insanimizin saf ve mert olduguna. Bu sadece kendi kendi övmekten baska bir ifade degildir. Ama hala sizin önerinizi alamadik.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.