Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Hollanda'ya düşen uçağımızla ilgili en somut 'düşme nedeni bulgusu' bu oldu: İRTİFA GÖSTERGESİ ARIZASI

VE ÜSTELİK BU UÇAK AYNI ARIZAYI DAHA ÖNCE DE İKİ KEZ YAPMIŞ

"İRTİFA GÖSTERGESİNDEKİ ARIZA KAZADA ROL OYNADI"

Hollanda'da kaza yapan THY uçağının irtifa göstergesindeki arızanın, kazada rol oynadığı bildirildi.

Hollanda Güvenlik İdaresi, uçağın iniş anında otomotik pilota bağlı olduğunu, irtifa göstergesindeki arızanın düşüşten önce uçağın hız kaybetmesine yol açtığını belirtti.

Başmüfettiş Pieter van Vollenhoven da uçakta daha önce iki kez aynı arızanın olduğunu söyledi.

Saygılar...

Yine ihmalkarlik gorunuyor ortada ve yine bildik soz geldi aklima hamdolsun ucuz atlattik .. ya yolcularin hepsi olselerdi oyle degilmi .. Her nedense toplum olarak ya biraz ihmalkariz yada biraz vurdum duymaz madem daha once ayni ariza vardi neden pilotlar bu arizanin onarilmasi icin bildirmediler.. oyle goruluyorki ulkemizde insan hayati bu kadar ucuz.. Herseye bir bahane bulup atip tutmak kolay ama oyle gorunuyorki kimse gorevinin bilincinde degil bugun eger herkes gorevinin bilincinde olsaydi ne bu kaza olurdu nede bir suclu aramak zorunda kalinirdi..

saygilar

Misafir Domuzbağı
Gönderi tarihi:

Cihaz arızası bakım görevlilerini de zan altına soktu. O cepheden gelecek açıklamayı merak ediyorum...

Gönderi tarihi:

Benim diyecegim, asagida alintiladigim haberi okuduktan sonra, gene bizlerin nasil gene kendi düsmanlarimizi yarattigimizi animsiyorum. Siyasi tartismalara bile baktigimizda bizlerin gercek disi hayal gücümüze ve korkumuza dayali senaryolar cizdigimizi görüyorum. Hollanda'lilar el birligiyle ucagimizu düsürdü demekle neyi amacladi acaba diye bayagi düsünüyorum, ama akli basinda bir cevap bulamiyorum malesef. Ucagimizi el birligiyle düsürdüler diyen zihniyet aynen ülkemizi bölüyorlar diye masallar anlatarak gercek sorunlari kapatmak istiyorlar ve kendi kötü emellerini hepimize mal etmek istiyorlar. Evet asagidaki haberi okuyalim ve görelim nasil el birligiyle ucagimizi düsürdüklerini.

"Pilotun son sözü ‘Gaz hocam’ oldu

İSTANBUL Milliyet

Amsterdam’da düşen uçağın tutunma zorluğu çektiği sırada ikinci pilotun ‘Gaz hocam gaz’ diye bağırdığı, bu sırada uçağı eğitimdeki pilotun kullandığı belirtildi

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Amsterdam seferini yapan “Tekirdağ” uçağının Schiphol Havalimanı’na inişi sırasında yaşanan kazanın son anlarında, kokpitteki pilotların son konuşmaları ortaya çıktı.

Altimetredeki arıza sebebiyle yükseklik algılamasındaki yanılma sonucu uçak hız keserken, tutunma zorluğu çekti. Bu sırada ikinci pilot Olgay Özgür’ün, “Gaz hocam gaz, hocam gaz gaz” diye bağırdığı kaydedildi.

Uçağı eğitimdeki pilot Murat Sezer’in kullandığı, yanındaki koltukta deneyimli pilot Hasan Tahsin Arısan’ın arka ortadaki koltukta ise ikinci pilot Olgay Özgür’ün oturduğu belirtildi.

Star Ana Haber Bülteni’nde Uğur Dündar, Hollandalı kaynaklardan aldığı bilgiye göre, “pilotların son anda neler konuştuklarını ve kokpit kayıtlarını” açıkladı. Kaynaklara göre, kazadan kısa süre önceki gelişmeler şöyle:

Yaklaşım izni dar

“Havalimanındaki kule, yoğun trafik nedeniyle “Tekirdağ” uçağını kısa sürede pist başına getirebilmek için yüksek ve dar açılı bir yaklaşma izni veriyor.

Bu süreçte uçak, “altimetre arızası” sebebiyle yükseklik algılamasındaki “yanılma sonucu” hız kesip, sarsıntılarla havada tutunmaya çalışıyor. Yani, havada tutunma zorluğu başgösteriyor.

İkinci pilot Olgay Özgür, “gaz hocam gaz, hocam gaz gaz” diye bağırarak uyarmaya başlıyor. Son bir gayretle gaz veriliyor. Ve uçağın burnu havaya kaldırılmaya çalışılıyor. Ancak, yerden yaklaşık 70-80 metre yükseklikte olan uçağın motorlarına giden gaz enerjiye ve hıza dönüşürken, kuyruk uçağı geriye çekiyor ve yere çarpıyor.”"

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Bu sefer THY düşmedi. Ancak acayip birşey yaptı. Tiflis'te normal havaalanı yerine yanlışlıkla Rusların bombaladığı ve tamir edilen askeri üsse indi. Yolcuların verilmiş sadakası varmış ki, pist tamir edilmiş o zaman...

THY kadroları çok yaşa!

Genel Müdür çok yaşa!

Takunya terlik çok yaşa!

Buna nasıl bir açıklama getirecekler bilmiyorum ama "verilmiş sadakamız varmış" lafı dini bir motif olarak açıklamanın bir yerinde geçecektir mutlaka. Her işi Allah'a havale etmeye bayılır bunlar çünkü.

Meraklısına --->

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.