Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Takılınan mevzu, bu olay için medyanın haber verme tarzı ise, bir bakalım nasılmış : CHP’li Soysal’a saldırı - 07.02.2009 Cumartesi - VATAN CHP’nİn İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu’yla birlikte dün Gaziosmanpaşa’daki mitinge katılan Soysal, daha sonra partililerin isteğini kıramayarak Gazi Mahallesi’ndeki seçim ofisinin açılış törenine katıldı. Açılış sırasında terör örgütü DHKP-C yanlısı oldukları iddia edilen bir grup, “Buraya giremezsiniz” diyerek Soysal ve yayındakilere saldırmak istedi. Kısa süren arbede sonrasında seçim ofisinin açılışı gerçekleştirilebildi. CHP'LİLERE MOLOTOF KOKTEYLLİ SALDIRI - 08.02.2009 Pazar- CNN Türk Geçtiğimiz gün CHP'nin Gazi Mahallesi'nde bulunan seçim ofisinin açılışında yaşanan gerginlik bugün de devam etti. Gazi Mahallesi'nde bulunan CHP seçim bürosu önüne akşam saat 19.30 sıralarında kalabalık bir grup tarafından taşlı ve molotof kokteylli saldırı yapıldı. Molotof kokteylli saldırı, Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosunda, yöneticilerin toplantı halinde oldukları bir sırada yapıldı. Saldırıda seçim bürosunun tüm camları kırılırken, bazı CHP'li üyelerin de elbiselerinin yandığı belirtildi. Küçük çapta maddi hasara yol açan saldırının ardından, polis ekipleri olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. CHP'ye saldırdıktan sonra İsmetpaşa Caddesi'nden kaçan saldırganlar, cadde üzerinde bulunan bir süpermarkete de molotof kokteyl ve taşla saldırdılar. Marketin camları kırılırken, küçük çapta maddi hasar olduğu öğrenildi. Polis saldırganların yakalanması için incelemelerini sürdürüyor. CHP Sultangazi ilçesi Belediye Meclis üyeliği aday adayı Veysel Ballıkaya, toplantı halinde oldukları sırada saldırı olduğunu belirtti. Medyayı savunmak gibi olmasın ama bu olayın aktarılışında ben bir çarpıtma göremiyorum. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Takılınan mevzu, bu olay için medyanın haber verme tarzı ise, bir bakalım nasılmış : Medyayı savunmak gibi olmasın ama bu olayın aktarılışında ben bir çarpıtma göremiyorum. Sayin Dogrucudavut Olayin buraya oyle aktarilmasinda bende bir yanlis gormuyorum ve benim savundugumda boyle olmasi gerektigidir.. Benim karsi ciktigimda forumda ayni habere Boluculer CHPye saldirdir basligi adi altinda ayni sizin vermis oldugunuz haberdir.. Bana gore carpitilan iste budur.... Saygilar Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Olayin buraya oyle aktarilmasinda bende bir yanlis gormuyorum ve benim savundugumda boyle olmasi gerektigidir.. Benim karsi ciktigimda forumda ayni habere Boluculer CHPye saldirdir basligi adi altinda ayni sizin vermis oldugunuz haberdir.. Bana gore carpitilan iste budur.... Mesele anlaşıldı. Bu durumda bu eylemi yaptıkları iddia edilen DHKP-C'lilerin bölücü olup olmadığını tartışmak gerekir. O zaman bunu tartışalım Sn.Yakışıklı. Sizce, DHKP-C bölücü müdür ? Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 7 Mart , 2009 Mesele anlaşıldı. Bu durumda bu eylemi yaptıkları iddia edilen DHKP-C'lilerin bölücü olup olmadığını tartışmak gerekir. O zaman bunu tartışalım Sn.Yakışıklı. Sizce, DHKP-C bölücü müdür ? Sayin Dogrucudavut Mesele anlasildi diyorsunu ama meseleyi anladiginizi pek sanmiyorum eger anlamis olsaydiniz bana kalkip DHKP-Cnin teror orgutu olup olmadigini sormazdiniz .. Konuyu baska bir boyuta cekmeyelim simdi.. sizin alintiladiginiz iki haberden birisi bu forumda baska bir baslikla yer almaktadir yani su "CHPlilere Molotof Kokteyli forumdaki adiyla Boluculerin Chpye" olan saldiri haberi orada simdi DHKP-C sozu geciyormu gecmiyor.. ilk alintinizda teror orgutu DHKP-C soz konusuki oda sayin soysala saldirida o konu forumda yer almadi ve bende o konu hakkinda yorum yapmadim kimsede o konu hakkinda yorumda bulunmamistir.. konulari karistirmayalim lutfen benim yorumlarim DHKP-C teror orgutunun soysala duzenledigi saldiri degil oncelikle bunu anlamaya calisalim.. Saygilar Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 8 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2009 Mesele anlasildi diyorsunu ama meseleyi anladiginizi pek sanmiyorum eger anlamis olsaydiniz bana kalkip DHKP-Cnin teror orgutu olup olmadigini sormazdiniz .. Konuyu baska bir boyuta cekmeyelim simdi.. sizin alintiladiginiz iki haberden birisi bu forumda baska bir baslikla yer almaktadir yani su "CHPlilere Molotof Kokteyli forumdaki adiyla Boluculerin Chpye" olan saldiri haberi orada simdi DHKP-C sozu geciyormu gecmiyor.. ilk alintinizda teror orgutu DHKP-C soz konusuki oda sayin soysala saldirida o konu forumda yer almadi ve bende o konu hakkinda yorum yapmadim kimsede o konu hakkinda yorumda bulunmamistir.. konulari karistirmayalim lutfen benim yorumlarim DHKP-C teror orgutunun soysala duzenledigi saldiri degil oncelikle bunu anlamaya calisalim.. Sn.Yakışıklı, Birincisi ben size DHKP-C bölücü mü diye sordum, terör örgütü mü diye sormadım. Ayrıca, bu soruma tepki göstermenize de anlam veremedim. Ben ne tuzak bir soru sordum ne de her teröristi bölücü yaptım. Sorum sadece bu konuda ( DHKP-C bölcü sayılır mı ? ) fikrinizi almaktı. İkincisi, ben o alıntılarla olayın gelişimini anlatmaya çalışmıştım. İki olay da yani, CHPli Soysala saldırı ile ertesi gün büroya molotof atılması bağlantılı olduğu için göstermeye çalışmıştım. Sanırım anlaşılmamış. Üçüncüsü, madem o konular bu başlığa ait değil, siz neden bu başlıkta o konuyu gündeme getirip tartışma başlatmışsınız ? Konuyu açan sizsiniz. Şimdi gelip, beni konuyu başka boyuta çekme ile suçlayan yine sizsiniz Alıntı
Φ dünyahepimizin Gönderi tarihi: 8 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2009 Bazilarimiz hala gercekleri görmek istemiyor. Secimlerde bu arkadaslar umarim görür gercekleri ve CHP'yi protesto edenlerin tümümün onlarin iddaa ettigi gibi bölücüler degil de gercektende o semtte yasayan halkin yaptigini ve bu halkinda gene protestosunun ssecim zamaninda oyu ile gösterecegini görürler. Gazi mahallesinde zamaninda en yüksek oyu alan bir parti simdi neredeyse sifira düsmüs oy potansiyeli, kayip sebebini arastirip cözüm üretecegi yerde kalkip agzini acani bölücü ilan ediyoruz. Madem gazi halki CHP'yi destekliyor ve protesto yapanlar sadece bölücüler, o halde secim sonucu herhalde bayagi bir oy alacak demektir CHP'nin. Kendi kendimizi aldatmaya hic gerek yok. Size göre CHP'yi protesto edenler Gazi halki degilde sadece bölücüler, ama bana ve bazilarina göre ise durum tam tersi ve gercekleri secim sonunda görecegiz. CHP ve yandaslari daha ne zaman dogru bir durum tesbiti yapacaklar hala anlamis degilim. Madem dogru yoldalar nasil koskoca Atatürk'ün kurmus oldugu bir parti 15% leri bile zorlayan bir parti olmus. Kendi yanlisimi düzeltecegim yerde saga sola satasmayi daha uygun görüyorsam halimden de sikayetci olmayacagim. Secim sonunda herhalde tüm Gazi halki bölücü ilan edilir, cünki büyük cogunlugu CHP'yi protesto amaciyla secmeyecek. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 9 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2009 Sn.Yakışıklı, Birincisi ben size DHKP-C bölücü mü diye sordum, terör örgütü mü diye sormadım. Ayrıca, bu soruma tepki göstermenize de anlam veremedim. Ben ne tuzak bir soru sordum ne de her teröristi bölücü yaptım. Sorum sadece bu konuda ( DHKP-C bölcü sayılır mı ? ) fikrinizi almaktı. İkincisi, ben o alıntılarla olayın gelişimini anlatmaya çalışmıştım. İki olay da yani, CHPli Soysala saldırı ile ertesi gün büroya molotof atılması bağlantılı olduğu için göstermeye çalışmıştım. Sanırım anlaşılmamış. Üçüncüsü, madem o konular bu başlığa ait değil, siz neden bu başlıkta o konuyu gündeme getirip tartışma başlatmışsınız ? Konuyu açan sizsiniz. Şimdi gelip, beni konuyu başka boyuta çekme ile suçlayan yine sizsiniz Sayin Dogrucudavut Arkadasim burada konulari egrisiyle dogrusuyla tartismaktayiz, ayni fikirde oluruz veyahut olmayiz herkes olaylari kendi dusunceleri dogrultusunda yorumlar birileride yorumlara kendi yorumlarini kadar ve bir tartisma ortami dogurulur, adı altinda burasi bir forum ortamidir.. Savasmiyoruz sadece konulari tartisiyoruz oyuzden bana ne gibi bir tuzak sorusu sorabilirsinizki .. Konunun buraya tasinmasi normal degilmi, iki farkli baslik birisinden bolucu teror saldirisi olarak adi altinda digeri ise siradan bir habermis gibi foruma tasinmasi.. Ayrica boluculerin chpye saldirisinda sizin alintiladiginiz DHKP-C'nin adı hic ama hic gecmemekte.. O haberle bu konu basligi altindaki haber arasinda ben bir fark goremiyorum.. Haa suda var egerki "boluculer chpye saldirdi" basligi adı altinda sizin alintiladiginiz CHPli soysala yapilan saldiri yer almis olsaydi ozaman baslikla haber arasinda bir sorun olmazdi yani dogru haber olurdu ve olay daha rahat anlasilirdi.. Simdiki haliyle baslikla icerigi yalan haberde ote gitmemektedir.. Saygilar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.