Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2009 Biz, daha iyi, daha adil, daha özgür ve daha ahlaki bir dünya için çaba sarf edenler, iktidarlar karşısında çıtayı yüksek tutarız. Realitelerin yöneticileri hangi ölçülerde sınırlandırabileceğini biliriz, ama idealin realite ile nihayetlendirilmesine razı olmayız. Bu yüzden siyasiler bizden hoşlanmayabilir; onlar başardıklarını düşünmek, destek almak ve elbette takdir edilmek isterler. Fakat olması gereken şu ki, ideal olanı vurgulayanlar ile reel olanı öne çıkaranlar arasındaki gerilim dünyanın güzelleşmesini sağlar. İslam bilginlerinin geleneğine uyup "sultanın sarayından, zenginlerin sofrasından uzak" yaşayan, devlet içindeki iktidar kavgalarında taraf olmaktan kaçınmaya çalışan biri olmaya çalışan benim gibi insanlar misyonlarının gereği siyasileri ve kamu otoritelerini eleştirirler. Ama elbette eleştirmek için eleştirmek, her şeye muhalefet etmek için muhalefet edilmez. Güzel şeyleri takdir edip daha güzelleri için yüreklendirmek de lazım. Son zamanlarda AK Parti iktidarı güzel şeylerin altına imza atıyor. Bunları ister seçim yatırımı ister devletin stratejik değişiklikleri sayın. Sonuç itibarıyla bizim yıllardan beri savunduğumuz idealler bir parça tahakkuk ediyor. Takdir edilmelidirler. 1994 yılında Erbakan Hoca'nın büyük kongrede yapacağı konuşma için benden yardım talep edilmişti. Hazırladığım konuşma metnine "RP, iktidara gelirse Kürtçe yayın yapan bir kanal açacak" diye bir cümle yazdım. Tabii ki konjonktür uygun olmadığı için bu cümle metinden çıkarıldı. Şimdi TRT, 6. kanalını buna ayırdı. Ben o gün de Türkiye'nin Kürtçe yayın yapan televizyon, radyo veya gazete ile bölünmeyeceğini biliyordum. Bunu "ileri görüşlülüğüm"den değil, temel hak ve özgürlüklerin tanımını, muhtevasını ve sınırlarını İslam'ın kaynaklarına göre belirleyen sorumlu bir insan olarak savunmuştum. Yaklaşık bir aydır TRT 6 Kürtçe yayın yapıyor, bölgede sevinçle karşılandı; insanlar kendi dillerinde film, dizi seyrediyor, sevdikleri türkülerini, şarkılarını dinliyor ve birazcık da olsa mutlu oluyorlar. Hepsi bu! Şimdi Üniversitelerarası Kurul "Kürtçe eğitim" konusunu gündemine alıyor. Kimse merak etmesin, bununla da ülke bölünmez, sonuçta Kürtlerin tamamı çocuklarına Türkçe eğitim yaptıracaklar, hatta imkanları olsa İngilizceyi tercih edecekler. Ama Kürtçe dil meselesi bir ukdedir, çözülmelidir; temel bir haktır, tanınmalıdır; belki de bir kızamıktır, çıkarılmalıdır. Düşünüyorum da 11 Şubat 1999'da Kürtçe klip yapacağım diyen Ahmet Kaya'yı, çatal kaşıkla ülkesinden kovalayanlar şimdi utanıyorlar mı? Eşi Gülten Kaya, "O kadar ağır bedeller ödedik ki Kürtçe yayına sevinemedim bile." diyor. Bence sevinmeli ve eşinin hatırasına daha çok saygı duymalı. Çünkü o acılar bu hakkın kullanımını sağladı. Nereden nereye? Abdullah Öcalan, Kürtçe kanal açmakla "hükümeti kanunsuz iş yapmakla" suçluyor; bu da tarihin büyük ironisi!.. Bundan yaklaşık 25 sene önce Nazım Hikmet'in mezarı ve iade-i itibarı konusu gündeme gelmişti. Ben, "Nazım'ın mezarı Türkiye'ye getirilmeli ve ona itibarı iade edilmeli. Ama bunu savunanlar, İskilipli Atıf Hoca için de iade-i itibar istemeli." demiştim de, Ergun Göze benim için "İnşallah Nazım Hikmet'le haşrolunur." diye yazmıştı. Bu çok ağır bir bedduaydı. Ben Nazım Hikmet'in ne inancını, ne düşüncesini paylaşırım. Hayatımın amacı Allah'ın Rasulü (sas) ve salihlerle haşrolunmaktır. Zaman zaman "Ergun Göze'ye hakkımı helal eder miyim?" diye kendimi yokluyorum. Ve soruyorum: "Nahak yere ülkesinden kaçmak zorunda bırakılmış Nazım için bunları isteyen bir Müslüman'a bu beddua mı reva görülür?" Şimdi hükümet karar aldı. Nazım'ın mezarı getirilecek. İtibarı da iade edilecek. Nazım için bilmem, ama şimdi İskilipli Atıf Hoca'nın iade-i itibara ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. O muteber mü'minlerin ve hakşinasların gönlünde yüksek bir itibara sahiptir. Allah gani gani rahmet eylesin, ne mutlu ona! Hükümet Aleviler konusunda da açılımlar yapıyor. İnşallah sahiden üzüm yemek isteyen Alevileri tatmin edecek mahiyette açılımlar olur. Biz bunun takipçisi olacağız. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Biz, daha iyi, daha adil, daha özgür ve daha ahlaki bir dünya için çaba sarf edenler, iktidarlar karşısında çıtayı yüksek tutarız. Realitelerin yöneticileri hangi ölçülerde sınırlandırabileceğini biliriz, ama idealin realite ile nihayetlendirilmesine razı olmayız. . . . Hükümet Aleviler konusunda da açılımlar yapıyor. İnşallah sahiden üzüm yemek isteyen Alevileri tatmin edecek mahiyette açılımlar olur. Biz bunun takipçisi olacağız. Pkk bayrağı altında terörist öcalana ağıtlar yakanların devletin kürtçe kanalından mutlu olacağı düşünülemezdi zaten. Üstelik vatan sever edalarıyla bedel ödeik diyor,öcalana yaptığınız besteler ve ağıtlarlamı ödediniz bedelinizi. Alevilikle ne aklakalsı varsa ****.... geçin bunları artık insanımız uyandı. Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Bİrincisi olarak Ahmet Kaya sanatçı biri olarak hakkaten başarılı ve ses olarak tartışılmaz biri.Ancak ideolojik olarak mesela benimle örtüşmeyen biri.BEn Serdar Ortaçta sevmem.Niye??? Ahmet Kaya ben kürtçe şarkı söylemek istiyorum dediğinde kendisine çatal fırlattıklarında Serdar Ortaç sahneye çıkarak bu bölmek isteyenlere karşı mücadele verecez yılmayacaz gibisinden demogojik laflar etmiştir 6 ay sonrda Askerden yırtmak için bedelli askerlik yapmak için yurt dışına kaçmak için kırt takla attı sonra usulsuzlük yaptığı için mahkemeye çıktı.Muhaliflik sırf muhalifiyet olmak için yapılmaz. Vurgulamak istediğim umarım anlaşılmıştır. GElelim Ahmet Kayanın kürtçe şarkı istedi ama red edildi olayına gelince.Bakın Ahmet Kaya öcalan için APO'yu özledim sözleri olan , benim mısralarım Türk ASkerine giden bir kurşundur diyerek konserinden slogan atan birisi.Hükümetin Kürtçe yayına izin vermesi ile Ahmet Kayanın kürtçe yayına yaklaşımı kürtlerin yaklaşımı bağdaştırılmamalı.Hükümetin kürtçe yayına geçmesi doğuda bulunan insanların DTP edasından kurtarmak için ve de aynı zamanda AB belasının dır dırından kurtulmak için doğuda siyasi bir egemenlk oturtmak için yapmış olduğu bir siyasi manevradır sadece. Ben karşımıyım bakın sokakta zaten insanlar özgürce kürtçe şarkı dinliyor özgürce kürtçe konuşuyordu.Kürtçe sadece TSK sınırları için ve Kamu İdaresi içerisinde yasak olan bir dildi halk arasında yani örfi de serbestti.BUnu meşrulaştırmak demek bu ülkede iki kafa var demektir.Bugün Kürtler dil yayınını aldı geçtiğimiz günlerde çerkez dediğimiz kafkas kökenli insanlarda çıkıp bizde dilimizde yayın istiyoruz dedi.Eeee o zaman arap ta dicek, sonra laz da dicek varsa başkasıda dicek.İngizlice evrensel bir dildir resmiyette.Ama kürtçe değildir.İngilizce bir yayını alabilirsiniz ancak bir ülkede dil olarak birden fazla meşrulaşmış bir dili gösterirseniz burda iki başlılılıklar ortaya çıkar.Nasıl mı Kürtçe bir toplumun ortak dili içerisinde genel anlamda arapça ve farsça karşımı olan bir dildir.Ama bir ülkenin dili yani TÜrkiye sınırları içerisinde bir eyaletin dili değildir.Eğer eyalet şeklinde bir ortam haline geitrirsek ozaman zaten ülkeyi bölmüş oluruz.Hedefler sapmış olur. Ben Kürtçeye karşıyım ama meşruda karşıyım.Halk kendi arasında zaten konuşuyor.BUna yasak getirende olmadı bugne kadar ama kalkıpta siz bugün kürtçe yayın yarın kürtçe bir başka bişe diğer gün başka bir şey demeyceğinizi garanti edemezsiniz ki sonu gelmez o zamanda çatışma çıkar tepkiler doğar.En büyük tepkiyi de genececik yaşlarda oğlunu toprağa veren şehit ana babalarının tepkisi olur Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Biz, daha iyi, daha adil, daha özgür ve daha ahlaki bir dünya için çaba sarf edenler, iktidarlar karşısında çıtayı yüksek tutarız. Realitelerin yöneticileri hangi ölçülerde sınırlandırabileceğini biliriz, ama idealin realite ile nihayetlendirilmesine razı olmayız. Bu yüzden siyasiler bizden hoşlanmayabilir; onlar başardıklarını düşünmek, destek almak ve elbette takdir edilmek isterler. Fakat olması gereken şu ki, ideal olanı vurgulayanlar ile reel olanı öne çıkaranlar arasındaki gerilim dünyanın güzelleşmesini sağlar. . . Bunlar ajitasyondan öte gecmeyen,"oh oldu bak basardik"imasi dolu sözler.TRT6 iktidarin emriyle birseyler baslatti,Iktidarin emriyle üniversitelerde Kürtce egitim verilmesi tartisiliyor.Merak etmeyin bir süre sonra,biz Kürtce tercüman istiyoruz diyenlerde cikacaktir,cünkü Kürtce icin cirpinan Türkce'yi konusmak istemiyenlerdir.Türkceyi konusmak istemeyende yarin gidecegi bir dairede,bir bankada Kürtce bilen eleman arayacaktir.Hic merak etmeyin,bunlarin hepsi AKP'niz sayesinde gerceklesecektir. ******* saygilarla Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 GElelim Ahmet Kayanın kürtçe şarkı istedi ama red edildi olayına gelince.Bakın Ahmet Kaya öcalan için APO'yu özledim sözleri olan , benim mısralarım Türk ASkerine giden bir kurşundur diyerek konserinden slogan atan birisi.Hükümetin Kürtçe yayına izin vermesi ile Ahmet Kayanın kürtçe yayına yaklaşımı kürtlerin yaklaşımı bağdaştırılmamalı.Hükümetin kürtçe yayına geçmesi doğuda bulunan insanların DTP edasından kurtarmak için ve de aynı zamanda AB belasının dır dırından kurtulmak için doğuda siyasi bir egemenlk oturtmak için yapmış olduğu bir siyasi manevradır sadece. Sevgili taypa bu konuda medyanın es geçtiği birçok konu var -MGD?de yaptığı konuşma nedeniyle 6.5 yıldan 13.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıp beraat etti. -Temmuz 1999?da Münih?te verdiği bir konserde ?Arabamı ******* memleketinde bıraktım" dedi. -Frankurt?ta PKK?yı öven konuşması nedeniyle İstanbul 3 No?lu DGM?de 10 Mart 2000?de hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı. -1993?te Almanya?da Abdullah Öcalan?ın posteri önünde konser verdiği gerekçesiyle 3 yıl 9 ay ağır hapis cezasına mahkum oldu. -Kasım 1993?te Berlin?de verdiği konserde ?Dağdaki adamın paraya ihtiyacı var" dediği için yasadışı terör örgütüne yardım ve yataklık etmekten 4.5 yıl ağır hapisle cezalandırıldı. -Nisan 1999?da, Almanya?daki konserinde, ?Beni de İmralı?ya o saygı değer şahsın yanına koyun" dediği için hakkında soruşturma açıldı. -Mart 1999?da Hollanda?nın Rotterdam kentinde verdiği konserde Öcalan?ı kastederek, ?Vallah bir dostu özledik. Kürdüz ölene kadar. Barışı özledik. Vatansızlıktan üşüdük" diyen Kaya, Haziran 1999?da Hamburg?daki konserde, ?Türkiye?yi çok seviyorum. Andım var Dersim Dağı?nın tepesine ev kuracağım. Bu savaşı durduracağız" diye kıvırdı. -Geçen haziranda Fransa?da verdiği konserde aldığı 4.5 milyar lira ile PKK krizine yol açtı. PKK?lılar ?örgütün adını kullanıp lüks içinde yaşıyor? diye Kaya?ya tepki gösterdi. Yanlış anlaşıldığı yönündeki söylemleriyle dikkat çeken Kaya, her fırsatta Türkiye özlemini dile getirdi. -Şarkılarında öldürülen bedirhan-patlıcan-ve sufi adlı teröristlere ağıtlar yakarak,türk askerine ****** diyerek kim olduğunu göstermiştir. hala bu adamı vatan sever görstermeye çalışanları anlayamıyorum. Bunlar görmezden geliniyor,sanki adamın hiçbir suçu yok yanlız kürtçe klip çekeceği için bu adama haksızlık yapılmış gibi gösteriliyor. Serdar ortaca gelince onunda diğerinden pek farkı yok,konumuz türkücü ahmedin ne kadar vatan sever ve masum olmasıdır. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Sevgili taypa bu konuda medyanın es geçtiği birçok konu var . . . Serdar ortaca gelince onunda diğerinden pek farkı yok,konumuz türkücü ahmedin ne kadar vatan sever ve masum olmasıdır. Ahmet Kaya,evet vatan severdi ama Kürdistan onun vataniydi ve orayi seviyordu,sayin Kaplan bazen sarfedilen kelimeler farkli anlamlarda kullanilir,Ahmet Kaya veya onun yapisinda birisi gibi,Kürdistani bulamayinca solugu Fransa'da alarak ****** saygilarla Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2009 bakın olay Ahmet Kayanın milliyetçimiydi yada kürdistancımıydı olayına taşmasın o çok farklı bir mevzudur.BUrda konuşulan kürtçenin meşru bi dil sayılması ile ilgili olarak bir atılımın geçmişidir.Yani konseptin dışına çıkılmaz ise iyi olur yoksa bir şekilde bulambaç oluyor Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2009 Fransa ötedenberi,Türkiye'de ortaligi karistirip sonra yurt disina kacanlara yataklik yapmis bir ülke,Asala'si,PKK'si,Güney'i,Kuzeyi kim varsa oraya siginmistir. Fransa kurtulus savasi günlerinde, Ermeni ve Kürt ayaklanmacilari Türk'lere karsi kullanmis bir ülke,oraya neden siginildigini anlamak zor olmasa gerek. saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2009 vay be,hepimiz dünden bugüne aynıyız Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2009 vay be,hepimiz dünden bugüne aynıyız ne demek istedin Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2009 ne demek istedin ben dahil herkesin hala aynı yerde olduğunu. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 31 Ocak , 2009 Kürtler ve Türkler diye bir ayirim olmadigi icin arkadas olalim yaklasimi zaten bir ayrilikci görüstür. Inkara gelince,Kürtler asla inkar edilmedi,asil inkarcilar,Kürtlerin bu ülkede hicbir ayirim görmeden yasayabilmeleri,ve herseye sahip olabilmelerini inkar edenlerdir. Her ülkenin bir dili vardir,ve vatandas olan herkesin o dili bilme zorunlulugu vardir.Okulunda,pazarinda.carsida bu dille ögrenilir,okunur,konusulur.Ana dil?Ana dilini yasak oldugu dönemde bile herkes konusuyordu belki yasak oldugu icin acikacik konusamamis olabilirler ama bu yasak sonucta gecici bir dönem daha dogrusu sartlarin olaganüstü oldugu bir dönemi kapsar.Bu dönem disinda.Kürtlerin Kürtce konusmalari asla yasak degildi.karsi olunan siyaset,Kürtcenin resmi dil olarak kabul edilmesi icin Kürtcülük yapilmasiydi. Ayirimcilik calismalarini Kürtcüler yürütürken AKP sayesinde ayrilikcilik devlet eliyle yapilarak devletin televizyonunda PKK'ya taviz verilmis ve Kürtce yayinlara baslatilmistir.Ilerde hangi tavizlerin verilecegini de merakla bekliyoruz.Davos'daki parlamanin altinda kendini kahraman gösterip ülkede istedigi gibi yasalar cikartabilme planlari yatar.Gelecek günler cok seylere gebedir. Ayrica ikide bir Kürt konusunda tehditvari bir yaklasimla,Türkiye zarar eder tarzi ifadeler kullaniliyor,bu hangi amacla yapiliyor bilmiyorum ama Türk milleti o bahsettiginiz badireleri cok atlatti. Atatürk Kürtlerin elini öperek diye bir ifade kullanilmis,Türk'lerin genlerinde saygi ve sevgi vardir.Atatürk eger öptüyse kendinden yasli birinin elini öpmüs olabilir,sanmiyorum ama önemli de bulmuyorum bunu. Inkar ettinizi artik degistirip baska bir slogan bulun kendinize daha inandirici olsun. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.