Φ politika Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Yakisikli,heralde sordugum soruyu okuyamadi veya okuyup anlayamadi ki cevap vermiyor,veya vermek istemiyor.Tekrar soruyorum;"Atatürk'cüler de yedi diyorsunuz,hangi Atatürk'cü yedi,lütfen isim verin,örnegin Ugur Mumcu dolandiricimiydi?" Sorumu sorduktan sonra,asil yazmak istedigim konuya dönüyorum: "Dini ileri sürerek yurtdisinda ki yurttaslardan para sizdiran,onlarin inanclarini sömürerek zengin olan onca sirket hakkinda merkezleri Türkiye oldugu halde adam gibi bir arastirma sorusturma acilmamis olmasi ilgi cekicidir.Bunlari basbakanin Almanya seyahatinde dile getiren holdingzedelerin sözcüsü Avukat,Erdogan'in korumalari tarafindan hirpalanmis ve hastanelik olmustu.Halbuki Erdogan'in kendisi her türlü yolsuzlugun üzerine gidecegiz dedigi halde,kendisine bu holdinglerle ilgili sikayette bulunanlara,tam bir basbakana yakisir tarzda"BANA MI SORUPTA VERDINIZ"diye cikisarak cevap vermis,dolayisiyla yolsuzluklarin üzerine ancak kendisine dokundugunda gidebilecegini ifade etmistir. Yolsuzluk holdiglerinden birisi,bugün Erdogan'in borazancibasi meslegini yürüten Türkiye gazetesi ve TGRT televizyonun kurucusu ENVER ÖREN'dir.Enver Ören müslüman televizyon kuracagim,yardim edin diyerek kapi kapi dolasip esnaftan tüccardan para dolandirmis,sonunda iflas etmek üzereyken AKP iktidari imdadina yetismistir.Bugün AKP ikitidarinin sayesinde holdinglesen IHLAS devre mülk alaninda Türkiye'nin önemli köselerinde IHLAS HOLDING DEVLETCIKLERI kurmustur.Ama dolandirilan ve hala parasini alamayan onca magdura ragmen. Deniz Feneri yolsuzlugunu hepimiz biliyoruz.Sonucunu merak etmemize gerek yok,cünkü ADALET BAKANI MEHMET ALI SAHIN daha dosya gelmeden Almanya'da ki Deniz Feneri ile Türkiye'dekinin bir ilgisi yok diyerek Deniz Fenerini aklamistir. Tesadüfen mahkemelik olan bu holdinglerin davalari ise cok agir tempoda seyretmektedir. Bunlardan "DEMIRKAYA"sirketi,yurt disindaki yurttaslarimizdan 30 milyon(50 milyon deniyor)Avro para toplamis,ne varki mahkemenin agir yürümesi sonucu 10 ay sonra bu davanin zaman asimina ugrayacagi tehlikesini dogurmustur.Yani vuran vuruyor ALLAH ASKINA... saygilarla Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Sayin Sarigöl,bu sordugunuz seyler ayri bir tartisma konusudur isterseniz acin bir baslik orada tartisalim,bu baslik DIN VE PARA diye acilmis.Ayrica bankaciliktan anlamayan Atatürkcüleri soruyorsunuz e bende sorayim size"hukuktan anlamayan adam nasil Anayasa Mahkemesine baskan olur?" saygilarla sayın Politika bir yanlışı düzelteyim.Adli Makamda iki unsur vardır.İdari yargı hakimliği ve Adli Hakimlik.BUralara girebilmek iki için iki tür fakülte mezunu olmanız şarttır.Hukuk fakültesi ve idari bilimler fakültesi.Hukuk fakültesi mezunu zaten hukukla uğraşır idari bilimler fakültesi mezunu 4 sene boyunca zorunlu olraak hukuk dersi aldığı için yasa gereği aynı hakkı taşır.O hakta idari yargı hakimliğidir.İdari hakimlik devlet denetimi demektir.Anayasa mahkemesi ve sayıştay devleti dnetler.Devleti denetleyebilmeniz ve yargılamanız için 3 şeye çok iyi hakim olmanız gerekir.Birinci kamu maliyesi, ikincisi yönetim düzeni ve denetim,hukuk dalları.Hukuk fakültesi mezunu olan birisi sadece hukuk dallarına hakimdir çünkü müfredatında yoktur.Diğer eksiklikler idari bilimler bölümü mezun olan kişilerden tedarik edilir.İdari yargı hakimliğine geçişin arkasından mertebe sınavlarına girdiğiniz takdirde ve temiz bir sicile sahip olursanız Anayasa mahkemesi başkanı olursunuz.Yani hukuktan anlamayan adam edası yanlış bir yaklaşımdır.Ha o konumda bulunan insan basiretsizdir, yeteneksizdir tatmin edemez bu kişisel bir özürdür. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Sayin Taypa,bir hukukcu olarak bizi aydinlattiginiz icin tesekkürler. saygilarla Alıntı
Φ taypa Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2009 Sayin Taypa,bir hukukcu olarak bizi aydinlattiginiz icin tesekkürler. saygilarla rica ederim Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.