Zıplanacak içerik

TELEVİZYONLARDA BİLGİSİZLİK YARIŞLARI... "Halkını eğitememiş, daha doğrusu halkını eğitmekten korkmuş bir devlet"

Featured Replies

Gönderi tarihi:

.

TELEVİZYONLARDA BİLGİSİZLİK YARIŞLARI...

"Halkını eğitememiş, daha doğrusu halkını eğitmekten korkmuş bir devlet"

Televizyonlarda birtakım bilgi yarışmaları düzenlenmekte ve bana göre bunlardan eğlence adı altında geri zekalılara hitap eden, sulu, cıvık, vıcık olanları bir tarafa bırakırsak, en önemli yarışmanın, Kenan Işık'ın sunduğu yarışma programının olduğu görülmektedir.

Elbette ki bilgi yarışmalarının kendine özgü durumları da vardır. Herkesin başarılı olmasını bekleyemezsiniz. Hatta kimi zaman en basit sorulara dahi yanıt veremeyenler çıkabilir. Bunlar çok okumuş, çok görmüş, kendini iyi yetiştirmiş insanlar da olabilir. Yarışmanın o kendine has atmosferi içerisinde heyecanlanarak, şaşırarak, en bildiğiniz, basit bir soruya bile yanlış yanıt verebilir ya da yanıtsız bırakabilirsiniz.

Bu yarışmanın ilk 5 sorusu zaten kıytırık, havadan- sudan, leblebiden sorular. Ama gelin görün ki, yarışmaya katılanların büyük bir yüzdesi, daha bu ilk 5 soruda kızarıp, bozarmakta, nefes nefese kalmakta, başkalarının yanıtlamasıyla barajı aşmayı hedefleyen jokerlere sarılmaktadırlar. Sanırsınız ki, hepsi oraya 300- 500 milyon kapmaya gelmişler. Ve ne yazık ki, hepsi de hemen hemen yüksek okul mezunu.

Adam üniversitede muhasebe okuyor, bir vergi terimi olan 'matrah'ın ne anlama geldiğini bilmiyor. Meryem Ana'nın mezarının Efes'te olduğunu, önündeki seçeneklerde yazılı olduğu halde bilmeyen bir üniversite mezunu olur mu? Ya da okulların hangi ayda açıldığını...

Bütün bunlar şunu gösteriyor ki, ilköğretimden tutunuz da, üniversiteye kadar bütün öğretim kurumları, boş ve yeterli eğitim almamış kişiler yetiştiriliyor. Bu eksik eğitimi daha ilkokul'dan Üniversiteye kadar gidiyor.

Haydi eğitim kurumlarını da bir tarafa bırakalım; insan genel kültür alanında, okul dışından da kendini yetiştiremez mi ?

Peki neden? Tek bir sihirli sözcük bunu açıklar. '' Okumak ''

Demek ki, Türk okumuyor. Okumayı sevmiyor ve onu bir yük, angarya görüyor.

Görüyor, ama; kasıla kasıla kameralar ve sunucu karşısına geçip; aklısıra bilgi satmaya da kalkışıyor. Bari yarışmadan sonra eve dönüp, kitap, dergi, gazete yüzü açsalar !..

Diyeceksiniz ki!

Bu ülkede Kenan Evren Cumhurbaşkanı oldu.

Bu ülkede Yıldırım Akbulut Başbakanlık yaptı.

Bu ülkede Kamer Genç dört dönem milletvekili seçildi.

Bu ülkede Şevket Kazan Adalet Bakanlığı koltuğuna oturdu.

Bu ülkede Ali Rıza Septioğlu Bakanlık yaptı.

Bu ülkede Alaeddin Çakıcı, Sedat Peker, mafyacılık oynayıp trilyonların sahibi oldu.

Bu ülkede Cavit Çağlar büyük işadamı oldu

Bu ülkede...

Bu ülkede...

Okumaya, araştırmaya, kafa yormaya ne gerek var?

Evet arkadaşlar bu ülke öyle bir garip ülke ki...

__Halkını eğitememiş, daha doğrusu halkının eğitilmesinden korkmuş...

__Düşünceyi bile yasaklamış...

__Kitapları yasaklamış ve toplayıp yakmış...

__“yorgun savaşçı”yı yakmış...

__bir çocuğu idam edebilmek için yaşını bile büyütmüş (o raporu veren ****** doktorun kim olduğunu hep merak etmişimdir)

__yatıra bez bağlayıp ondan sonar üniversite sınavıma giden öğrencilere de sahip bir ülke burası...

__hakkında trilyonlarca lira yolsuzluk davası sürenleri başbakan yapmış...

__naylon fatura düzenlemek ve kullanmaktan sabıkalı birisini maliye bakanı yapmış...

_____________veeee nihayet bir ülke ki bilgisizlik çukuruna doğru hızla akıp gitmekte...

Bu kimlerin işine yarıyor dersiniz...

Kalın sağlıcakla...

Gönderi tarihi:

Bence çok küçük bir ayrıntıyı gözden kaçırıyorsun...

BİLGİ...

Bu kavramı yanlış kullanıyorlar ve sen de onlara uymuşsun.

Televizyondaki yarışmalar sadece "ansiklopedik bilgi" üzerine,"BİLGİ" ise çok farklı bir şey...

İnsanın ansiklopedik bilgi edinmesi demek "bilgili" olduğu anlamına ya cahil olduğu anlamına gelmez.

Ama "BİLGİ" ise çok karmaşık bir şeydir,ve çok tehlikelidir.Ve herkes "BİLGİ"ye ulaşamaz.

Gönderi tarihi:

HER ZAMANKİ GİBİ ÖNEMLİ BİR KONUYU FORUMA TAŞIMIŞSINIZ...

TEŞEKKÜRLER, :clover:

Gönderi tarihi:
  • Yazar

HER ZAMANKİ GİBİ ÖNEMLİ BİR KONUYU FORUMA TAŞIMIŞSINIZ...

TEŞEKKÜRLER, :clover:

İlginize ben teşekkür ederim sevgili zeynoo...

Sevgiler... :clover:

Gönderi tarihi:

.

TELEVİZYONLARDA BİLGİSİZLİK YARIŞLARI...

"Halkını eğitememiş, daha doğrusu halkını eğitmekten korkmuş bir devlet"

Televizyonlarda birtakım bilgi yarışmaları düzenlenmekte ve bana göre bunlardan eğlence adı altında geri zekalılara hitap eden, .

.

.

Bu kimlerin işine yarıyor dersiniz...

+1;) fazla söze gerk yok herşey ortada

Gönderi tarihi:

TV deki bilgi yarışları benim gözlemlediğim kadarıyla sadece TRT 1 de ciddi anlamda düzenleniyor aynı doğrultuda katılımcılarda güzel bir önelemeden geçiriliyor .

İnsanlar kitap okumuyor demişsiniz çok doğru Türkiyede her 7 kişiden 1 i kitap okuyor . Diğer ülkelerdeki ortalama ise isviçrede 1 kişi 7 kitap fransada 8 ABD 11 japonya 38 civarında .

Ülkemizdeki bu vahim tablo için Milli eğitim bakanlığı ilk ve orta öğretim okullarında okuyan öğrencilere 100 Temel Eser adlı 100 adet hikaye roman öykü şiir gibi ders kitaplarının dışında kitap veriyor .

Tabiiki bu kadar kolay çözülmez eğitime yapılan destek ve yatırım çok uzun vadeli bir yatırımdır . Beklentilerinize acele karşılık verilemez .

Fakat bu tabloda birde farklı yön var insanlar eğitim dendiği zaman sadece okul anlıyorlar ben buna kesinlikle karşıyım eğitim hayat boyudur .

Ama gelin görünki Türkiyede gerek iş standartları olsun gerek günlük hayatın iyi bir şekilde planlanmaması olsun insanlara 24 saatlik süreci yetmeme durumu yaratıyor . Özel sektör özellikle alıcağı en basit elemanı bile en az iki farklı konuda tecrübeli olmasını istiyor buda giderek değişen çalışma şartlarınınki bizim ülkemizde standartlarıda yok bunun insanların zaman açısından gerçekten problem çekmesine sebep oluyor .

Gönderi tarihi:

ben de katılıyorum okuma oranlarının düşük olmasını bırakın kızlarını hala okula göndermemek için direten insanlar vaar.

bir eğitimci olarak öğrencilerim okulda öğrendiklerini günlük hayatlarında alışkanlık haline getirmeleri için çalışıyorum öğrendiklerimiz eğer alışkanlık haline gelirse sürekli olur.

yani kitap okuyun demekle olmaz bunu görev haline getirmek gerekir

eğitim sistemimiz de oratda

her sene değişen müfredatlar karşısında biz de ne yapacağımızı şaşırıyoruz.

Gönderi tarihi:

OBJEKTİVİST kardeşim güzel bir başlık atmış yalnız benim bi sorum var "Halkını eğitememiş, daha doğrusu halkını eğitmekten korkmuş bir devlet" bu cümledeki ilk bölümü onaylıyorum yalnız ikinci bölümü hangi kaynaklara başvurarak söylediğini açıklarsa çok sevinirim. bu bana göre ilginç bir itham doğruluğu tartışılabilir bir itham ve kardeşimin elinde böyle kaynaklar varsa paylaşırsa gerçekten bu konuda bilgilenmiş olacağım.

Şimdiden Saygılar,

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.