Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sn dayı.

Ben sizi İslam dışına ötelemedim ve olayı kişiselleştirmedim sizin gibi bak ne yazmışsınız hem İslam hem benim hakkımda; (Allah bile Dost olarak Sevgili olarak İnsanı seçtiyse..sizin seçiminizde bir çıtırdan ayarsızlık var gibi.. ) bu bir,ikincisi ( Allah bu gezegende İDRAKTAN insan idrakından ibarettir..tümüyle Allahı bilebilmek için Allah olmamız gerekir..) HAŞA, şimdi Fussilet- 11.Sonra, duman halinde olan göğe yöneldi; böylece ona ve yere dedi ki: "İsteyerek veya istemeyerek gelin." İkisi de: "İsteyerek (İtaat ederek) geldik" dediler Ayetinde belirtildiği gibi ALLAH c.c. yarattığı her şeyden münezzehtir dolayısı ile ALLAH’ı c.c. İdrak edebilmek için illa ALLAH c.c. olmak lazım HAŞA SÜMME HAŞA demek yanlıştır Fussilet 11. Ayet’te belirtildiği gibi madde bile maddeliği ile yaratanını bilip ona göre davrandığı halde İnsanoğlu İDRAKİ ile nasıl davranacağının güzel bir örneğini Hz Ebu Bekirin bir sözü gayet iyi açıklar dilerim sizde anlarsınız nedir o söz; "Asıl idrak; idrakin idraksizliğini idraktir." Dolayısı ile sizin yaklaşımınız zaten İslami değil ve verilen tepkileri ölçmek yine sizin deyiminiz tüymeyi gerektirmez bende tepkimi yazılarımla veriyorum yoksa size illa böyle inanın demedim,dememde.

Size ilgi duyana bilgiyi esirgemem diyorsunuz ve bilgiyi kullananın sevgiyi bulacağını yazıyorsunuz bende soruyorum nacizane sizin bilginizde olan şey veya sizin gibi düşünen her kimsede olan bilgi Kainat ve İnsanın var oluşu hakkında ne der ister bilimsel,ister ezoterik,isterse dini eğer yazarsanız memnun olurum belki bende sevgi ile beraber Varoluşun nedenini anlarım sayenizde ve ilgi bilgi olmadan bilmediğimizi nasıl seveceğiz yazdığınız gibi değimli Sn dayı…

İnsanı sevmek güzel birde Yunus’un dediği gibi yaradılanı severim yaradandan ötürü muhteşem bir söz fakat pol pot,Stalin,hitler,firavun vs vs sevilirmi ne dersiniz acaba bunlarda bir detaymı bu Ruh’lar alemi Dünya yaşamında…

Ve şu yazdığınız (Ayet yazıyorsun..eywallah..o Ayetler kime AİT..Hz.Muhammede..siz size AİT bir ayet yazın..yani YAŞAYIN ve yaşadığınızdan çıkan sonucu kaleme alın.. kaleme aldığınızın referansıda Mushaf olsun..olurmu..ancak bu şekilde kendi Fikrimizi paylaşabilir gelecek nesillere yeni bilgi veri tabanları bırakabiliriz..yani güncelleyelim mümkünse yazılan Ayetleri..) Şimdi neresini düzelteceksin,neresinden alacaksın bir kere Ayet’in anlamını bilmek gerek,ikincisi Ayetleri yazanın Hz Muhammed olduğunu HAŞA yazıp üstelik taşıdığı anlam itibari ile MUSHAF olsun dersiniz,üçüncüsü Ayetlerin güncellenmesi yani reform’a tabi tutulmasınımı istersiniz, dördüncüsü yaşayın, ve yaşadığımızdan çıkan sonucu kaleme alalım ve refaransı Mushaf olsun eğer referansımız zaten anladığımız anlamda Mushaf (Kur’an) olsa bu yazdıklarınızı,yazmazsınız,gelecek nesillerin zaten bilgi alacağı veri tabanları ezotorik batın olmayacak üstelik farkındaysanız bilgi çağındayız artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve Ayetlerin güncellenmeside big bang,göklerin genişlemesi gibi bilimsel bulgularla destekleniyor siz hiç merak etmeyin gelecek nesiller emin ellerde…

Tasarım daha olmamışmış, neden dayı öyle yazıyor ve sebebide; Kün ol emri varmış ama oldum diyen yokmuş üstelik .Mutlak Vücud bu görünenin MANASI,dır..ANLAMI,dır..bu tasarımın kusursuzluğu tasarımcı hakkında bize bilgi verir dermiş dayı,iyide bu tasarım kusursuzsa,tasarım nasıl oluşmaz ve kim oldum diyecek geç ezoterik’likte bile böyle absürtlük olmaz…

Eğer en yakın denek İnsan’sa ve biz bizdeki yani en küçük birimdekini bir anlayabilelim bütün ile ilgili bilgi yeterince gelecektir mutlaka der dayı peki bu anlama dna olsun molekül olsun,bilinç olsun,vs vs 21. yüzyıl verileri ile atom’dan,Kuark’tan,Takyon’dan bahsedip ezoterik bilgiler ve maddeciliğe uymuyorsa’ki uymuyor niye hem anlayabilelim hemde mutlaka sözünü kullanır İnsan olan İnsan işte burada yine İDRAK karşımıza çıkıyor demekki bazılarının İDRAKİ idraksizliği anlamıyor…

Şimdi yine geldik dayı’nın yazdığı söze nedir; (Bu Dünya aleminde yaşanan olay böyle yansıtılırsa; dayı Allah ile el ele diz dize idi Elestübezminde..beliğ dedi kendisine..) ve yine dayı yazmış; (HATIRLAMA..neyi..illaki bir anıyı hatırayı hatırlama..varmı kimsenin Allah ile arasında yaşadığı bir anısı hatırası..hatırlasın bakalım..öyle al eline tesbihi ben Allahı zikrediyorum,''O''nu hatırlıyorum..dayının Allahı olmaz diyor..) ve yorum yapmayacağım artık, forumdaşlar kıvraklığı görsün ancak bu kadar olur…

Ve Ahirette karşımıza çıkacak olan tabiî ki Dünya yaşamında İnsan ve başka yaratılmışlarla olan ilişkilerimiz olacaktır yoksa ALLAH c.c. ile anısı,hatırası olan Peygamberlerdir ve Peygamberler vasıtası ile gönderdiği Kitaplardır ve bizim bunlar vasıtası ile yaptığımız BELİĞ ilişkiler sayesinde aldığımız ilhamdır eğer ALLAH c.c. görsek veya direk ilişkimiz olsa bu sapkınlıkları yaparmı insanoğlu her şey süt liman olur dolayısı ile ezoterik bilgi burada’da yanlış…

Gerisi füruat islami olanda, İslami olmayanda'da Füruat değil İdraki teferruat...

Allahualem…

:)

• Cevaplar 125
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Sn.sarıgöl.. :)

Bu gezegende karşısındaki kişiden bakan gözlerden kimin gördüğünü bilmek..o kulaklardan kimin duyduğunu bilmek.. :)

Şimdilik bu kadar BİLGİ yeter.. :D

Gönderi tarihi:
Ayet yazıyorsun..eywallah..o Ayetler kime AİT..Hz.Muhammede..siz size AİT bir ayet yazın..yani YAŞAYIN ve yaşadığınızdan çıkan sonucu kaleme alın.. kaleme aldığınızın referansıda Mushaf olsun..olurmu..ancak bu şekilde kendi Fikrimizi paylaşabilir gelecek nesillere yeni bilgi veri tabanları bırakabiliriz..yani güncelleyelim mümkünse yazılan Ayetleri.. :)

Selamlar, sevgiler dayı...

Yine çok derin anlamlı cümleler döktürmüşsün :)

Saygılarıma...

Gönderi tarihi:
Ben sayın dayının bazı iletileriniokudum ve Din anlayışını gerçekten sevdim.

dayının işi sevdirmek..kolaylaştırıp güzeleştirmek..yaşam pek uzun değil.. :)

Teşekkür ederim kardeşim sanada.. :)

Gönderi tarihi:

Sn.sarıgöl.. :)

Bu gezegende karşısındaki kişiden bakan gözlerden kimin gördüğünü bilmek..o kulaklardan kimin duyduğunu bilmek.. :)

Şimdilik bu kadar BİLGİ yeter.. :D

Ben akldan isterim delalet

Aklım bana gösterir dalalet

-Fuzili-

Anın zâtına gâyet sun'una hergiz nihayet yok

Anınçün her bir isminde gelir bir kâr olur peyda

"Allah Teala Zat'ıyla da,sıfatlarıyla'da namütenahidir,bu sebeble O'nun her bir İsminden bir iş peyda olur"

Tecelli eyler ol dâim celâl ü geh cemâlinden

Birinin hâsılı Cennet birinden nâr olur peyda

Niyazi mısri

Sayın dayı.

Sepeti koluna herkes kendi yoluna ve yazdığınız bu son yazı İslami tasavvufta çok şey ifade eder ama Niyazi mısri'nin yukardaki yazılarını okuyup,anlayıp Fuzili'nin yazdıkları ile harmanlayıp tatbik etmek gerek yoksa ezoterik takılıp oradan tasavvufun muhteşem tesbitlerini alıp bak ben neymişim be abi bu bilgi'yi al kullan demek bazılarını aşar ve "Birinin hâsılı Cennet birinden nâr olur peyda" durumu meydana gelir.

"Ne yöne dönerse dönsünler,ALLAH'ın çehresi o yöndedir".

Bir şeyin yüzü o şeyin hakikati ve gözüdür. Hayali canlandırıp, delili aklı ile onun suretini tasavvur etmek imkansızdır. Bu sebeble boynuz geniştir.Fakat onun darlık yönüne gelince, "HİS,MANA, NESEB, VE İZAFETE" ait bir emri kabul etmenin hayalin elinde olmayıp ancak ALLAH'ın celali zatiyetindeki suretiyle olur.

Hayal suret olmadan bir şeyi İDRAK etmek isterse ona o şeyin hakikatını vermez,çünkü bu kuruntu olmuş olur. Bu sebeble boynuz kelimenin tam manası ile manaları maddelerden ayıramayacak kadar dardır. Bu sebeble his ona en yakın olandır. Çünkü o suretleri hisden almıştır. İşte bu hissi suretlerden manalar çıkarki, bunun darlığından ileri gelir.Hayal en geniş bilgidir. Bu azamet ve genişliğe rağmen her şeye hüküm edemez, maddelerden tecerrüt etmiş manaları dahi kabul etmekten acizdir.

ALLAH c.c. ise hiç şüphesiz genişliğine son yoktur...

Fütûhat-ı Mekkiye

Muhiddin-i Arabî

Sayfa 110

Anlaşılmıştır umarım ve ciddi konularda kendine fazla güvenmek yanlış...

:wub:

Gönderi tarihi:
''Şans'' kelimesine bir baktım da lügat da ''Alın yazısı, baht, felek'' diye geçiyor.Güzel açıklanmış esasında.Kontrolü bizde olmayan, müdahale edemediğimiz manasında...Bu bağlamda bu dünyada ne şekilde bir canlı oluşumuz Küll-i iradenin tasarrufunda.......

.................

''Takva'' filmini izlemişsinizdir aklıma bir anda o geldi...

MUHABBETLE...

Bakınız,Takva dediniz ya,sonum umarım aynı olmaz :)

yine,yine...neden Hz Adem'in günahını biz taşıyoruz...neden bedel ödüyoruz.

bu arada çok güzel iletiler var konu hakkında,zamanım olmadığından şimdi bakabildim...yüreğinize sağlık!

Gönderi tarihi:

İyi de onlar yaşamışlar ve göçmüşler yeni sesleri yeni fikirleri dayı da çok güzel anlatıyor.Hemen hemen bütün iletilerini ben şahsen zevkle okuyorum ve çok keyif alıyorum.Şartlar değişiyor anlayışlar değişiyor dayı da o kalıplara uygun kelimeleri seçip yazıyor ve cuk diye de oturtuyor.

dayı ya haksızlık yapmayalım ve hiç bir yerde duymadığımız o güzel sözleri fikirleri zevkle keyifle okuyalım derim.

Gönderi tarihi:
İyi de onlar yaşamışlar ve göçmüşler yeni sesleri yeni fikirleri dayı da çok güzel anlatıyor.Hemen hemen bütün iletilerini ben şahsen zevkle okuyorum ve çok keyif alıyorum.Şartlar değişiyor anlayışlar değişiyor dayı da o kalıplara uygun kelimeleri seçip yazıyor ve cuk diye de oturtuyor.

dayı ya haksızlık yapmayalım ve hiç bir yerde duymadığımız o güzel sözleri fikirleri zevkle keyifle okuyalım derim.

Balık kavağa çıkmış

Zift turşusun yemeğe

Leylek koduk doğurmuş

Baka şunun sözünü

Yunus Emre

700 sene evvelinden bir dörtlük nasılda zamanımıza uyuyor...

:hug:

Gönderi tarihi:
a evet artık bugün israilin müslümanları hatta günahsız müslüman bebeklerini haince bombalarla öldürürken allahın bbunu seyretmesi bana gücünün tükendiğini anlatıyor.yoksa adaletli bir yaratıcı masum bebeklerin bötle katlesilmesine göz yumamaz

sana sadece bir örnek vericem

evli bir adam varmış,senelerce başına hiç bir kötü iş gelmemiş.ne hastalanmış,ne kaza geçirmiş vesaire

bir gün hanımı telaşlanmış,ve ben bu durumu bir alime bildirmeye karar verdim der ve kocasını da alıp yola koyulmuş,onlar böyle düşününce ALLAHI andılar dile getirdiler ya

ALLAH o anda adamın ayağını burkmuş ve adam inleyerek yere yuvarlanmış,

telaş edecekleri yerde

ŞÜKÜRLER OLSUN YA RABBİ BİZİ DE GÖRDÜN

diye dua edip eve geri dönmüşler

inşallah birşeyler anlarsın anlattıklarımdan

vesselam

cevabım çok geç olmuştur bilyorum ama ben daha yeni katıldım bu foruma ve yazını görünce kalbim acıdı

sessiz kalmak istemedim,sessiz kalsam günah işlerdim çünkü

Gönderi tarihi:

Allah bir gün hiç hastalık yaşamamış bir çiftin alime gitmelerini engellemek için ayağını burkmuşmuşmuş...

Hikaye ne kadar da detaylı değil mi?

Ama bir gün suçsuz insanlar insanlık dışı katliamlara maruz kalmış, yakılmış, bombalanmış, parçalanmış, tecavüze uğramış, dünya izlemiş, Allah izlemiş...

Birileri de "Allah nasılsa cezalarını verir" deyip susmuş, boşvermiş...

İşte bu mantık yüzünden "din afyondur" deniyor. olayları kavrayıp analiz etmek yerine "Allah cezalarını verir" demek, susmak, kader demek, öbür dünyada hesaplaşılır demek... işte bu yüzden din, egeenler tarafından empoze ediliyor da ediliyor. "Siz boşverin bu dünyayı, öbür dünya için çalışın. Bu dünyadaki kötülükleri kurcalamayın." "Bırakın onlar efendiliklerini hakimiyetlerini sürdürsünler. Bırakın en iyi şekilde yaşasınlar, siz ölünce yaşayacaksınız; Allah'a sığının..."

Sığının, evet ama herşeyi ona devretmeyin.

Ondan medet ummak yerine birşeyler yapın.

Bu duyguları suistimal edenleri görün mesela.

Hikayedeki o adam ayağını burktuğunda, bunun biraz da dikkatsizlikle olabileceğini düşünmeye başladığınız zaman bu olayların da boşvermişlikten kaynaklandığını görebileceksiniz...

Gönderi tarihi:

YARASA KARDEŞ ben demiyorum ki biz susalım gülüp eğlenmemize bakalım ALLAH yardım eder

benim kalbim hiç acımıyor mu sanıyorsun

onlar orda acı çekerken,korkudan uyuyamazken biz müslümanız diye geçinen ********* kullar barlara sevgilileriyle gidip ********* şeyler yapıyorlar onlara sorunca gazzenin hali ne olacak diye çok üzülüyorum ama ALLAH yardım eder diyordur

bak onların böyle olması belki onlar için hayırlıdır

ALLAH hem onları imtihan ediyor hemde bizi

onları SABRINI imtihan ediyor

bizim ise sessiz kalıp kalmamamıza bakıyordur

ve belki de onların ŞEHİT OLması için bu bir vesiledir

rica ediyorum dalga geçmeden konuş

muş muş muşlar mesela

Gönderi tarihi:
muş muş muşlar mesela

Kesinlikle dalga geçtiğimi düşünmeyin yanlış anlamışsınız...

Bunun gibi yüzlerce hikaye var olduğu için, o şekilde vurguladım.

Gönderi tarihi:
seninle konuşmak güzeldi YARASA

yanlış bişeyim olduysa hakkını helal et

ilk defa giriyorum bu siteye ve forumada ilk defa katılıyorum

belki bidaha girmek de nasip olmaz

AMA hemen sevinmeyin

belki dedim

:) Seninle de öyle...

Foruma hoşgeldiniz, ve umarım yine konuşuruz.

Bizi sevindirmeyin ve gelin foruma :)

Gönderi tarihi:
hangi dine mensupsun?

İnsana doğruyu ve gerçeği mistik olaylarla değil bütün çıplaklığı ile anlatan, gerçeği hikayeler ile değil gerçeklerle söyleyen ve araştırmayı, sorgulamayı zorunlu kılan, insana insan olduğu ve doğaya doğa olduğu için saygı duyan ve değer veren, kimseye hiçbirşey vaad etmeden doğru yola sevkeden, gerçekçi insani duyguları her zaman herşeyin üstünde tutan, inanç sistemine, diline, ırkına bakmadan insanları sevmeyi öğreten bir dine mensubum. Sence hangisi?

Yeterli mi? Bana sorarsan adı hiç önemli değil.

Gönderi tarihi:
Allah bir gün hiç hastalık yaşamamış bir çiftin alime gitmelerini engellemek için ayağını burkmuşmuşmuş...

Hikaye ne kadar da detaylı değil mi?

Ama bir gün suçsuz insanlar insanlık dışı katliamlara maruz kalmış, yakılmış, bombalanmış, parçalanmış, tecavüze uğramış, dünya izlemiş, Allah izlemiş...

Birileri de "Allah nasılsa cezalarını verir" deyip susmuş, boşvermiş...

İşte bu mantık yüzünden "din afyondur" deniyor. olayları kavrayıp analiz etmek yerine "Allah cezalarını verir" demek, susmak, kader demek, öbür dünyada hesaplaşılır demek... işte bu yüzden din, egeenler tarafından empoze ediliyor da ediliyor. "Siz boşverin bu dünyayı, öbür dünya için çalışın. Bu dünyadaki kötülükleri kurcalamayın." "Bırakın onlar efendiliklerini hakimiyetlerini sürdürsünler. Bırakın en iyi şekilde yaşasınlar, siz ölünce yaşayacaksınız; Allah'a sığının..."

Sığının, evet ama herşeyi ona devretmeyin.

Ondan medet ummak yerine birşeyler yapın.

Bu duyguları suistimal edenleri görün mesela.

Hikayedeki o adam ayağını burktuğunda, bunun biraz da dikkatsizlikle olabileceğini düşünmeye başladığınız zaman bu olayların da boşvermişlikten kaynaklandığını görebileceksiniz...

şöyle de denilebilir, Allah bu adaletsizliğe karşı sessiz kalışımızdan dolayı yalnız zalimlere değil, bize de hesap soracaktır. fakat yine de söylediğiniz gibi olmaz.

O'na sığınalım ve emirlerini yerine getirelim, emirleri zorlayıcı otorite değil, hidayet rehberi bilelim. zira hak yolunu bulmayışımız bizim sapkınlığımız ve kendimize zulmümüzdür yoksa sübhan olanı idrak edebildiklerimizle sorgulamak ne mümkün. ondan medet umalım ve şükür etmenin ne demek olduğunu bilelim ki bu el, bu güç ve fikrin hakkını Hakka iade edelim. bu duyguları suistimal edenleri görelim elbette ama Mevlana hz.'nin hikayesinde bir sineğin hikayesi geçer,

O sinek; eşek sidiği birikintisinde ki saman çöpünün üstünde gemi kaptanı gibi başkaldırıp işte şu deniz derya, üstüne çıktığım da gemi, ben de ehliyetli rey ve tedbir sahibi bir kaptanım dedi. O *********** sineğe göre hudutsuz bir derya idi. Batıl tevhilci de işte o sinek gibidir. O *********** sineğe göre hudutsuzdu. Sinekte olduğu gibi görecek göz nerede. Onun alemi kendi görüşü gibi olur. Güzü bu kadardı

sözüm yanlış anlaşılmasın, zira buradan yorum yaptığım şu anında bu temsilcikten ne kadar farklı olduğu bilinmez.

Rabbim sonumuz hayırlı kılsın deyip, hakkı batıldan ayıran farukluk vasfını istemekten başka neyimiz var ki şu anda bunu yazmak yerine şimdi ki vaktimi başka bir delalette geçirebilmemde olasıyken

Gönderi tarihi:

yarasa bana sorarsan İSLAM DİNİDİR bunun cevabı ama herkes için aynı değildir :)

cevabım doğru mudur:)

ya inanın

"ALLAHın gücünün yetmediği an"

bu yazıyı her gördüğümde yazan kişiden nefret ediyorum

lanet ediyorum diyemiyorum çünkü laneti hiçbir şey kendine yakıştıramıyorken sadece şeytan üstüne alıyorken bir insana DÜŞÜNE BİLEN BİR VARLIĞA söylemeyi ben yakıştıramıyorum

Gönderi tarihi:
yarasa bana sorarsan İSLAM DİNİDİR bunun cevabı ama herkes için aynı değildir :)

cevabım doğru mudur:)

Hayır değil.

Bu konuda Dini konular başlıklarında bir çok konuda tartıştık daha önce.

İstersen bir ara onları gezebilirsin.

Adı önemli değil derken anlatmaya çalıştığım şey şu. Bu söylediklerim senin için İslam'ı ifade ediyorsa adı İslam olsun; benim için farketmez. Benim için farkedecek olan şey yukarıda yazdığım cümlelerde buluşabiliyor muyuz? buluşamıyor muyuz?

Alevi ya da sünni hatta Yahudi ya da hıristiyan bir arkadaş da olabilir aramızda. Onlarla da bunları payaşabiliyor muyuz?

Mhühim olan budur bence... SENCE?

Haa, bu arada bu anlattıklarım maalesef ne İslam da ne de başka bir dinde mevcut. Sözde hepsinde mevcuttur baktığın zaman. Hepsi bunları der demesine ama, uygulamaya geçtiğinde iş değişir. Kurandaki yada İncildeki ayetlerin bir çoğu bunlarla çelişir mesela. Dedim ya bu ayetleri dediğim konu başlıklarında çok tartıştık. Orada bulabilirsin.

Şimdi umarım ne anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.

Memleketimizde bugün neler neler yaşanıyor... Dünyada neler yaşanıyor...

Bana sorarsan A ya da B dinini tartışmaktansa geleceğimiz için, çocuklarımızın geleceği için gündemi iyi takip edip tartışmak ve düşünmek, bundan sonra da ona göre hareket etmek gerekiyor. Çünkü akıl almaz oyunlar oynanıyor üzerimizde.

Tek beklentim, laik Cumhuriyetimiz ve demokrasimiz daim olsun. Bir torba kömüre satılmasın geleceğimiz. İnsanlar bir torba kömür almaya muhtaç hale getirilmesin en başında. İsrailin yaptığı katliamı dünya izlemesin izin vermesin diyorum mesela. Vs. Vs. Vs. yani daha önemli olan konular bunlardır diyorum...

Gönderi tarihi:

bu konuşmaların bana harika bir insanı hatırlatıyor

O ALLAHIN varlığına birliğine inanıyor ama hiç bir dine mensup değildi

çok araştırıyordu ve kız arkadaşım bir nebzede olsa ona yardım ediyordu

şu anda askerde ve hisleri,düşünceleri değişti ona bir çok kişi vesile oldu şuanda islam dinine girmesine çok ama çok az bir zaman kaldı inşallah

inşallah AALLAH senin karşına da bizim anlatamadığımız bilmediğimiz şeyleri anlatım seni hak yoluna ulaştıran biri çıkarır AMİNNNN

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.