Misafir birce Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2008 Erol Evgin ( 1947, Istanbul ) POPSAV’ın kurucusu olan Türk pop müziği sanatçısıdır. Erol Evgin sunuculuk, oyunculuk ve mimarlık da yapmıştır. Eğitim ve Kültür Hayatı Yüksek mımar Emel Evgin ile evli ve 2 çocuk babasıdır. Oğlu Türk pop muziği sanatçısı Murat Evgin’dir. Liseyi Istanbul Erkek Lisesi'nde üniversiteyi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Yüksek Mimarlık Bölümünü'nde okumuştur. Bir dönem aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak da çalışmıştır. Daha sonra eşi ile birlikte bir mimarlik bürosu açmışlardır. Ayrıca Popüler Müzik Sanatı Vakfı'nın ( POPSAV ) kurucusu olup, üç yıl vakfın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. Halen POPSAV Yüksek Danışma Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Evgin Almanca ve Ingilizce bilmektedir. Meslek Hayatı Bestecilik ve Solistlik kimliği 1969 yılında ilk 45'lik plağı "Sen – Eski Günler"i çıkardı. Daha sonra Çiğdem Talu ve Melıh Kibar ile birlikte çalışmaya başladı. Bu çalışma sonucu “ İşte Öyle Bir Şey”, “Sevdan Olmasa”, “Bir de Bana Sor”,... “ İçimdeki Fırtına”, “Etme Eyleme”, “Söyle Canım” , “Deli Divane”, “Hep Böyle Kal” adlı 45'lik plakları çıkardı. İşte Öyle Bir Şey” ve “Söyle Canım” adlı 45'lik plakları ile Altın Plak ödülünü kazandı. 90'lı yıllarda, uzun süre yeni albüm çıkarmaya ara verdi. 1997 yılında kendi bestelerinin çoğunlukta olduğu “Sen Unutulacak Kadın Mısın?” adlı albümü çıkardı. 2002'de oğlu Murat Evgin ile birlikte, 20 konserlik “Baba – Oğul” konser – show turnesi gerçekleştirdiler. Evgin, 2003'te, “İbadetim” adlı albümünü çıkardı. Oyunculuk kimliği 1980 - 1984 yılları arasında Hadun Dormen'in yazıp yönettiği, "Hisseli Harikalar Kumpanyası" (400 kez) ve "Şen Sazın Bülbülleri" (200 kez) adlı muzikallerde başrol oyuncusu olarak sahneye çıktı. Sinemada ise “Meryem ve Oğulları”, “Renkli Dünya”, ...Bir İlkbahar Sabahı” adlı üç muzikal filmde başrol oynadı. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2008 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2008 Sunuculuk kimliği 1992 – 1994 yıllarında ANS- Fremantle Media ortaklığında Show TV’de yayınlanan "Süper Aile" adlı yarışma programını 400 bölüm sunmuştur. 1995 – 1996 yıllarında, TRT1’de kendi yapımı "Erol Evgin Show" adlı programın genel yönetmenliğini ve sunuculuğunu yaptı. 2000 - 2003 yıllarında, Kanal D ve Star TV’de "Bir Sevda Masalı" adlı programı, 100 bölüm hazırlayıp sundu. Diskografi İşte Öyle Bir Şey ( 1977 ) Erol Evgın 79 Erol Evgin ve Renkli Dünyası ( 1981 ) Erol Evgin 84 ( 1984 ) Yeni Bir Gün Dogarken 1985 Lades ( 1986 ) Erol Evgin 88 ( 1988 ) Erol Evgin ile Yeniden ( 1991 ) Sen Unutulacak Kadın Misin ? ( 1997 ) Ibadetim ( 2003 ) ...Işte Öyle Bir Şey: Melih Kibar - Ciğdem Talu Sarkıları ( 1976 - 1980 ) ( 2005 ) Tüm Bir Yasam: Melih Kibar - Cigdem Talu Sarkilari ( 1980 - 1983 ) ( 2006 ).. Erol Evgin'in en zor konseri Sabah annesini kaybeden sanatçı, akşam Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü konserindeydi Sanatçı Erol Evgin, 25 Aralık Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü sebebiyle konser verdi. Sabah annesinin vefat haberini almasına rağmen sahneye çıktığını belirten Evgin, "Güle sormuşlar, 'neden kokarsın?' diye, 'benim ibadetim budur' demiş. Biz sanatçıların ibadeti de sizleri mutlu etmek, eğlendirmek. Bu acılı günümde bana eşlik etmeniz, ilaç gibi geldi. Çok teşekkür ederim." dedi. Konser öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i ziyaret eden Evgin, Gaziantep hakkında bilgi aldı. Güzelbey, Evgin'e Gaziantep kültürünü tanıtan kitaplar ve eşyalar hediye etti. Gaziantep'e daha önce konser için birkaç kez geldiğini belirten Evgin, Gaziantep'i daha da gelişmiş ve modernleşmiş bir kent olarak gördüğünü söyledi. Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Kulübü'nün ortak organizasyonuyla Onat Kutlar Salonu'nda Gazianteplilere Atatürk ve Kurtuluş Savaşı konulu şarkılardan oluşan konser veren Evgin, Yemen Türküsü, Çanakkale Türküsü, Karayılan Türküsü, Alay Marşı, Hoş Gelişler Ola, Ankara'nın Taşına Bak gibi sevilen şarkıları seslendirdi. Evgin, şiir ve milli mücadele tarihinden notlarla zenginleştirdiği konserde, savunmanın gelişimini, söylediği türkü, şarkı ve marşlarla aktardı. Atatürk'ün sevdiği şarkılardan olan "Canan rakibi handan edersin" şarkısına dinleyicilerin çok iyi bir şekilde eşlik etmesine şaşıran Evgin, "Atatürk ve Kurtuluş Savaşı temalı bu konserimizi belki yüzüncü kez tekrarlıyoruz. Fakat Türkiye'nin hiçbir yerinde bu kadar güzel bir Türk Sanat Müziği Korosu görmedim" diyerek, kendisine eşlik eden Gazianteplileri alkışladı. Gaziantep'e ilk olarak 1973 yılında Zeki Müren'in ekibiyle birlikte geldiğini açıklayan Evgin, "O zamanlar ünlü değildim. Harçlığını çıkarmaya çalışan bir üniversite öğrencisi olarak Zeki Müren'in ekibinde vokaldim. Kavaklık'ta bir bahçede sahneye çıkmıştık." diye konuştu. Erol Evgin'in 10. Yıl Marşı'yla bitirdiği konser sırasında dinleyiciler Evgin'e ellerinde Türk bayraklarıyla ayakta eşlik etti. Konser sonrasında Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Evgin'e birer buket çiçek sunarken, dinleyiciler de Evgin'in annesi için topluca Fatiha okudu. Cihan Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 5 Nisan , 2009 Ekranın yeni ikilisi Pınar Altuğ ile Erol Evgin atv'nin yeni şovu 'Bir Şarkısın Sen' için el ele verdiler. Televizyon için ilk kez birlikte iş yapacak iki ünlü ismin tanışıklıkları aslında çok eskilere dayanıyormuş. Pınar Altuğ: 'Çok küçükken Erol Bey beni kucağına almış. Bu hikayeyle çok hava attım'.. .. Türk Pop Müziği'nin eskimeyen sesi Erol Evgin ile güzel sunucu Pınar Altuğ, atv'nin 'Bir Şarkısın Sen' adlı şov programı için biraraya geldi. 'Bir Şarkısın Sen'de Türkiye'nin dört bir yanından seçilen yetenekli 20 çocuk, her cumartesi ekrana çıkacak. Ve son 50 yılın nostaljik şarkılarını seslendirecekler. "Aman yanlış anlaşılmasın. Bu bir yarışma değil. Biz çocukları yarışa sokmuyoruz. Amacımız izleyicilere keyifli dakikalar geçirtebileceğimiz, çocuklara da tatlı bir anı olarak kalacak bir şov yapmak" diyen ekranın yeni ikilisi ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Üçüncü torunu bekleyen Erol Evgin ve çiçeği burnunda anne Pınar Altuğ ile çocukların dünyasına daldık, biraz nostalji yaptık, jürili yarışma programlarını eleştirdik ve Eurovision tahmininde bulunduk. Alıntı
Φ ayşegül Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2009 Ellerini tutmasam/gözlerine bakmasam/sussam hiç konuşmasam bile.../Sen benimsin...(Erol Evgin) Alıntı
Misafir direniş Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2009 kuzenim küçükken erol evgin'e aşıktı ama ciddi anlamda aşıktı.. bir kaç yıl sürdü.. ben büyüyünce onunla evleneceğim derdi ilkokulun ilk yılları böyle geçti hep televizyonda, radyoda erol evgin çıkınca pür dikkat olurdu... ta ki annem " kızım yapma o adam kel.. saçı yok ki onun.. peruk takıyor " diyene kadar yazı başlığını görünce o günler aklıma geldi... Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2009 Ellerini tutmasam/gözlerine bakmasam/sussam hiç konuşmasam bile.../Sen benimsin...(Erol Evgin) ta ki annem " kızım yapma o adam kel.. saçı yok ki onun.. peruk takıyor " diyene kadar ama sesi güzel Alıntı
Misafir direniş Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2009 insan olarak iyi,kıymetli bir şahsiyet..sanatçı kimliği ile muhteşem.. Hayattaki duruşu ile iyı ki var dediğim bir deger.. Ve evet, sesi çok guzel.. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2009 Bende kucukken Erol Evgin hayraniydim okadarki.. Ablamlar bana Erol Evginin basi kel peruk kullaniyor dediklerinde cok uzulmustum inanmamistim .. Ama halen Buyuk bir zevkle dinlerim en cokta bu sarkisini Bir yumak sarar gibi gectim acilardan Bir kilit yuregimde, bir demir kapi Kus ucmaz kervan gecmez bir yerlerdeyim Belki de ask dedigin erisilmez olmali... Ben imkansiz asklar icin yaratilmisim Ne kavusmayi bilirim ne unutmayi.... Kayboldum kuytusunda yalnizliklarin Yasadim en karasini sevdalarin Sensizlik bir ok gibi canima saplanlamali Cosmals yanardaglar, kasirgalar kopmali Askın bir zehir gibi kanimda dolasmali Elbette ask dedigin boyle olmalo Ben imkansiz asklar için yaratilmisim Ne kavusmayi bilirim, ne unutmayi... Kayboldum kuytusunda yalnizliklarin Yasadım en karasini sevdalarin Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2009 Kus ucmaz kervan gecmez bir yerlerdeyim Birde Kuşlar ucar diye bir şarkısı vardı değil mi Yakisikli aklıma geldi şimdi bunu okuyunca kuşlar uçar, kuşlar uçar, ben koşarım! ben koşarım, ben koşarım, kuşlar uçar.. kuşların kanatları var benim kanadım kollarım kanadım kollarım kuşlar kanadını çırpar ben de kolumu sallarım. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 kuzenim küçükken erol evgin'e aşıktı ama ciddi anlamda aşıktı.. bir kaç yıl sürdü.. ben büyüyünce onunla evleneceğim derdi ilkokulun ilk yılları böyle geçti hep televizyonda, radyoda erol evgin çıkınca pür dikkat olurdu... ta ki annem " kızım yapma o adam kel.. saçı yok ki onun.. peruk takıyor " diyene kadar yazı başlığını görünce o günler aklıma geldi... ben de o aşıklardan biriyim.. küçükken bizde de herkes bana seslenirdi ,o ekrana çıkar çıkmaz.. Hala da hayranımdır .. Yani peruk meruk değiştirmedi bende bişey. İşte Öyle Bişey Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2009 Dünden Bugüne Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2009 Murat Evgin babası Erol Evgin gibi müzisyen. Şarkılarının tarzı farklı olsa da, o da genç kızların hayranı olduğu başarılı sanatçılar arasında. Erol Evgin herkesin sevgilisidir belki ama Murat Evgin için yeri çok özel: Babamla arkadaştan çok daha yakınız. Beni Fenerbahçe’nin 103 gol atıp şampiyon olduğu sene Fenerbahçe’nin şampiyonluk partisine götürmüştü. Schumacher, Rıdvan Dilmen, Aykut gibi efsanevi sporcuların katıldığı bir tekne turuydu. Bir de ilk aşkım Sezen Aksu’yla tanıştırmıştı. Aksu ben 3 yaşındayken ‘Ne tatlı çocuk’ deyip o köfte dudaklarıyla öpünce, 18-19 yaşıma kadar devam eden ve ona yazdığım ‘Seni Uzaktan Sevmeme İzin Ver’ şarkımla finalini yaptığım bir platonik aşk başlamıştı. Çocukken TRT’de Heidi (Haydi) çizgi filmini izlerdik. Babam da ‘Haydi ve büyükbabasını yatıya çağıracağım’ diye işletirdi. Biz de yatakları hazırlardık. Yıllar sonra ‘Nasıl da inandınız’ diye dalga geçti. İnanmıştık çünkü Ajda’yı, Sezen’i, Nükhet’i TV’de görüyorduk, ertesi gün eve geliyorlardı. Haydi mi gelemeyecek...” Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Evgin, bir yandan eleştirileri yanıtlarken diğer yandan programın televizyon sektörüne yeni bir soluk getirdiğinini iddia etti Yayınlandığı ilk günden beri ilgiyle izlenen 'Bir Şarkısın Sen' adlı müzik eğlence programına RTÜK tarafından uyarı gelmesi, programın sunucuları Erol Evgin ve Pınar Altuğ'u da tedirgin etti. RTÜK'ün uyarısı tepkiyle karşılanırken, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel dahil çok önemli isimlerden programa destek geldi. RTÜK, programda aykırı bir şey bulamadığı için yaptığı uyarıyı geri çekti. Konuyu ünlü sanatçı Erol Evgin'le masaya yatırdık. "Bu program Türkiye'ye moral oldu" diyen Evgin, bir yandan eleştirileri yanıtlarken diğer yandan programın televizyon sektörüne yeni bir soluk getirdiğinin altını çizdi. ÜÇ TORUN SAHİBİYİM Sizinle en son geçen sene Rumeli Hisarı konseriniz öncesinde konuşmuştuk. O zamandan bu yana hayatınızda neler değişti ? 11 ay içinde benim iki torunum oldu. Toplam 3 oldular. Biri Murat'tan Eren Erol diğeri de Elvan'dan Ozan... En büyük değişiklik bu oldu benim hayatımda. Bunun dışında 'Bir Şarkısın Sen' de çok büyük bir değişiklik oldu benim için... Bu macera nasıl başladı ? Uzun zamandır TV programı yapmak istiyordum. Kendime uyan bir proje gelmemişti bugüne kadar. Yapımcılar İtalya'nın Rai 1 kanalında yayınlanan 'Bir Şarkısın Sen'in orijinal formatını bana izlettikleri zaman çok heyecanlandım. Yapımcı, istediğimiz düzeyde çocuklar bulamazsak projeyi yapamayacağımızı söyledi. Ben dedim ki; "Öyle çocuklar bulucaksın ki şasıracaksın." Hakikaten sonunda Türkiye şaşırdı. Siz, bu derecede yetenekli çocukların olduğunu tahmin ediyor muydunuz ? Tahmin ediyordum. Ama bu kadarını düşünemedim. Çocuklar hiç detone olmadan, bazen gelen yıldız sanatçıları da bastırarak öylesine müthiş performanslar gösteriyorlar ki, herkesi şaşırtıyorlar. Çok iyi bir ekibimiz var onlarla çalışıyorlar, onlarla hazırlanıyorlar. Her şey çok güzel giderken RTÜK'ten uyarı geldi ? Bunu nasıl karşıladınız ? Tabii bu biraz moralimizi bozdu. RTÜK'ün görüşlerine her zaman saygılıyız. Ama dışarıdan gelen eleştiriler hakkında söylemek istediğim bir şeyler var. Mesela çocuklar kullanılıyor istismar ediliyor deniyor. Bu en kolay eleştiri yolu. İnsan haklarının ileri olduğu toplumlarda Oscar'lı çocuk yıldızlar var. Ülkemizde de Ayşecikler, Ömercikler, Yumurcaklar var. Dizilerde sinemalarda oynayan çocuklarımız var. Onlar da istismar mı ediliyor ? Bu ülkede çocuklar, yıllardır öğrenci hazırlama kursları, kolej sınavları gibi dünyanın hiçbir uygar ülkesinde olmayan yöntemlerle eğitiliyorlar. Tırnaklarını yiyen çocukları, saçları dökülen binlerce çocuğu görmezden gelip, neşe içinde şarkı söyleyen çocuklar için 'Kullanılıyorlar' diye düşünmek bence hakça değil. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Çocukların makyajları, kıyafetleri eleştiriliyor daha çok... Bugün televizyona çıkan herkese TV makyajı yapılıyor. O makyaj şart, o ışıklar altında ölü gibi dururlar yoksa. Giysilerini de çocuk butiklerinden alıyoruz. Çocuklar büyüklerin şarkılarını söylüyor, ruh sağlığı bozulacak diye eleştiriliyorlar. Ben de 4 yaşındayken şarkı söylermişim. Ruh sağlığımın bozulduğunu düşünmüyorum. MEYVE VEREN AĞAÇ MİSALİ Destek de çok yoğun, değil mi ? İnanılmaz destek var. Zülfü Livaneli yazı yazdı. 'Çocuklar şiddet ve kavgaya değil şarkı söylemeye özendirilmeli' diye. Süleyman Demirel aradı, destek olmak istediğini söyledi. Halkın bu kadar büyük bir ilgiyle izlediği bir şeyi kıskananlar var diye düşünüyorum. Meyve veren ağaç taşlanır misali. Ama RTÜK uyarıyı kaldırmakla doğru olanı yaptı. Bu ilgiyi neye bağlıyorsunuz ? Çok zekice hazırlanmış bir format. Geçmiş elli yılın şarkılarını çocuklara söyleterek geçmişle geleceği buluşturuyoruz. O zaman üç nesil bir arada seyrediyor programı. Geçmişin ünlü bir yıldızı merdivenlerden iniyor, ufacık bir çocukla sahneyi paylaşıyor. Bu, çocuğun rüyasında görse inanamayacağı bir şey. Kanal çok inandı. Fatih Edipoğlu da çok destekledi. Dekoruyla, sahnesiyle orijinal formatın aynısı yapıldı. Haftanın en güzel gününe ve prime time'a kondu. Reklamları iyi yapıldı. Böyle bir programa ihtiyaç vardı. Bu program Türkiye'ye çok güzel moral oldu. Bence size de çok yakıştı program... Evet, bana da çok iyi oturdu. Benim çocuklarla ilişkim her zaman çok sıcaktır. Bu şarkıları ilk söylediğim yıllarda 6-7 yaş grubu kız çocukları şimdi anne oldular çocuklarını getiriyorlar, tanıştırıyolar. Öyle bir hayran kitlem, çocuklarla çok iyi bir diyalogum var. Böyle bir nostaljik yanı var bu programın... Üç nesil birarada olunca hayat dersi veren hikayeler anlatıyorum. ÇOCUKLAR YARIŞTIRILMIYOR Programın, çocuklara neler kazandıracağını düşünüyorsunuz ? Çocuklar asla yarıştırılmıyor bu programda ve takım ruhunu ön plana çıkartmaya çalışıyoruz. Çocuklara gelecekle ilgili 'popstar' vaatleri vermiyoruz. Çocukların müzik hocaları, psikologları, doktorları özenle onları koruyor. Bu bir oyundur. Bir yaz kampına gittiğinizi düşünün diyoruz. Yaşamlarında profesyonel olarak müziği seçeceklerse mutlaka eğitim almalarını öğütlüyoruz ve bu konuda onları destekliyoruz. Ben şahsen oradan beş çocuk konservatuarı kazansa beşini de okuturum. Sesi ne kadar güzel olursa olsun, eğitim şart! Yeni albüm çalışmanız olacak mı ? Evet, yılbaşına yeni şarkılardan oluşan yeni albüm hazırlığı içindeyim. Arşivlik bir albüm olacak. Serdar Ortaç'ın şarkısını okur musunuz ? Okurum, tabi. Ben okursam benim şarkım gibi olur. Ajda Pekkan, Serdar Ortaç'ın 'Resim' adlı şarkısını söyledi. Eleştiri de aldı. Siz nasıl buldunuz ? Ajda yaptı, güzel oldu. Eeştiriler önemli değil. Bizim kariyerimizdeki insanların hata yapma hakkı vardır. Atilla Dorsay "Erol Evgin, erkek Ajda Pekkan mı? diye bir yazı yazdı. Ne diyeceksiniz ? Çok uzun soluklu bir yarışta yer aldığımız için böyle bir şey yazmıştır. Fiziksel özelliklerimizi çok fazla yitirmedik. Ajda son konserde mayo giydi dikkatleri çekti. Ben de 23 Temmuz'daki konserde şort giyerim, benim bacaklar daha taş yani. Ona göre... OYUNCAĞIM ŞARKILARDI! 'Keşke bizim zamanımızda da böyle programlar olsaydı' dediğiniz oluyor mu ? Tabii ki... Bizim dönemimizde hiçbir şey yoktu. Çok geniş hayal dünyamız ve küçük bir radyomuz vardı. Şarkılar benim oyuncaklarımdı. Nasıl fark ettirdiniz yeteneğinizi ? 4 yaşında 'Sevdim Bir Genç Kadını' diye tango söylermişim. Okulda müzik grubu kurduk, 17 yaşında Şerif Yüzbaşıoğlu'na dinlettim kendimi. "Sen gel, bende şarkı söyle" dedi. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.